|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
wkręcona :)
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
A elvegirl ja mam tą pościel tylko z szarym. i rożek też dokupiłam
|
#4562 |
|
Zadomowienie
|
kurde ale straszycie tym wrześniem
|
#4563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że masz wszystko ogarnięte, teraz tylko leżeć, pachnieć i czekać na poród. Wszystkie jesteśmy teraz opuchnięte - ja też a morfologie i mocz mam wzorową. |
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Niud a czemu lezec i czekac na porod ? To chyba najgorsze :p Ja na dwa tyg przed porodem zamierzam maksymalnie zwiekszyc aktywnosc pomyje wszystkie podlogi, okna, powchodze po schodach, porobie przysiady, poskacze na pilce
|
|
|
|
#4565 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala a pytałaś o ktg? Bo z tego co pamiętam chodzisz prywatnie do gina a na nfz mamy za free od 36 t.c. tylko czy trzeba mieć jakieś skierowanie :/?
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4566 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Super hiper mega ciepły i wygodniejszy, bo na zamek, był ten http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p Był biały, szary i granatowy, gdyby nie zebra na tym brązowym który wzięłam, to pewnie bym się zdecydowała na biały albo na szary.
|
|
|
#4567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4568 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Ja bym zeszła przy takiej aktywności, od zwykłego chodzenia puchnę, przysiady odpadają, bo kolana by nie wyrobiły.
|
|
|
#4569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też od 39 mam zamiar robić wszystko co się da - chociaż teraz w sumie nie specjalnie tempo zwolniłam, ale zawsze można robić więcej ( poza tym mi póki co jeszcze nic nie rozmiękło)
|
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka, jaka załamka?
![]() Za wyniki oraz ciśnienie mocno kciukam .Waga super, będzie idealna kruszyneczka Twoja Termin super, donoszona, zdrowiutka, a że szyjka coś rusza to tylko się cieszyć i nie stresować i ciśnienia sobie nie podnosić tym!!! Obyś kochana tylko w domku mogła czekać na Gabi - a będzie wszystko cudnie Nic się nie martw
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajoma mowila, ze lezała na patologii i juz miala psychicznie dosc to robila przysiady. pach i zaraz rodziła bez wywoływania ![]() a z pierwszym dzieckiem mowila, ze zamiast zejsc ze schodow to sie zapomniala i zeskoczyla tak bokiem (pare schodkow tam bylo) i urodzila 3 tyg przed terminem, ale wiadomo to juz głupota i sama tego załowala , mimo tego ze szybko jej poszlo nawet bez oksy Elve ale super szczególnie ten kotek ja sie zastanawiam czy nie kupic jeszcze jakiegos , bo mam jeden jesienny na 62 a zimowe to juz wielkie podostawalam 68/74 i nie wiem czy mniejszego nie kupic ;/ |
|
|
|
|
#4572 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cienki jest 62, gruby 68.
I dość, już naprawdę więcej nie kupuję! Mimo że w Smyku były takie słodkie kaftaniki z jeżykami...
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takim lekarzym tzn wg OM? WG OM 35 t 4 d wg USG z dzisiaj 36t 0 dJeżeli chodzi o lampki to ja mam kwiatuszka i daje takie cudnie cieplutki światło i ja będę miała nad łóżkiem do karmienia a nad łóżeczko pójdzie księżyc bo ma jaśniejsze ale też cieplutki światło. Obie są fajne ![]() Cytat:
Łatwiej będzie wypchnąć jak coś Przerażona jestem faktem, że mam lezeć a jeszce trochę miałam porobić przed porodem i to przecież już zaraz
|
|
#4575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten szary co linka wrzuciłaś też mi się podoba. Górale przewidują, że będzie mroźna zima to będę musiała coś dokupić, ale to już zimą. Póki co mam 2 wdzianka, które powinny syknąć na późną jesień/wczesną zimę.
|
|
|
|
|
#4576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeszcze mam trochę czasuuu do tej aktywności u mnie dopiero 35 t.c. ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie no ja tak samo musze czekac.. od początku pazdziernika zaczne
![]() Mała ale czemu lezenie?? |
|
|
|
#4578 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde ja to kiedys uzywalam tylko pod prysznic i nie wiem jak tak moglam jak teraz mi plynu zabraknir to sama woda albo lece gdzies do sklepu. Mi sie jesc nie chce jak mysle o zgadze :/ Cytat:
wydaje mi sie ze bedziesz miala CC przy takim cosnieniu napewno bezpieczniej.A czemu tak bardzo nie chcesz?
|
|
#4579 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nooo...ale w Smyku się zakupy robi na prezent, albo jak są promocje :/ Niestety, nawet te 10% zniżki niewiele dało...poza lepszym samopoczuciem
![]() Wiesz, na obrzęki się raczej biegania nie zaleca
|
|
#4580 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
coś mnie się wydaje, ze wyniki będą ok, bo opuchnięta jestem już od dawna mocno a wyniki było ok zawsze. No zobaczymy, ale ja nie kce szpitala i już Więc kciuki trzymać żeby wyniki były ok.TU chodzi o obrzęk plus ciśnienie więc jest podejrzenie zatrucia ciążowego. Cytat:
O liście malin nie pytałam bo też zapomniałam, ale nie zamawiaj. Dam CI te moje, bo ja się boję pić jednak. Cytat:
Cytat:
Swoje i tak będzie wazyła. Ogólnie z USG wyszło, że wazy 2812 g ale plus/minus 411 g więc gin powiedział, ze teraz mniej więcej 2600 wazy tak realnie Tylko jakieś dziwne wyniki USG , ale gin powiedział, ze ok są, bo każde dziecko inne.Amelie wstwię zdjęcie to sobie zobacz i się już nie martw o Tomcia bo Gabi miała ostatnio obwód brzuszka 19 % a teraz 72,9 % Za to łepek ma mały
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
elve ale slodkie te wdzianka
boziuuu ale mnie brzuch na gorze boli masakra pod zebrami, zebra zreszta tez :/ |
|
|
|
#4582 |
|
po drugiej stronie szafy
|
6 dych. Na stronie Smyka jest do dziś promocja 3za2 na markę CoolClub, czyli na markę tego jasnego pluszaka właśnie. Bo ten brązowy jest FisherPrice.
|
|
#4583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Mała to w takim razie oszczędzaj sie, miejmy nadzieje , ze wyniki będą ok i szpital Cie ominie
tez za zadne skarby nie chce do szpitala przed czasem. kiedy idziesz na te wyniki? ja jutro. ciekawe jak moja HGB...Dziewczyny co mają polozenie posladkowe, dzis mam jakis dziwny dzien, czuje straszny ucisk na żebra po prawej str taki ze siedziec nie idzie a po pęcherzu mały mi skacze nie wiem nogami ? bo az boli momentami i caly czas siku. caly czas lezal główkowo to mozliwe zeby na sam koniec sie odwrocil głowa do gory ??
|
|
|
|
#4585 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Amelie, jasne że mógł się obrócić, ale ja mam identycznie, ucisk na żebra (co jakiś czas, więc prostuje kopytko pewnie
) i boksowanie w pęcherz, a młoda grzecznie cały czas leży glówkowo.
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-09-07 o 19:19 |
|
|
|
#4586 |
|
Zadomowienie
|
moja leży po lewej stronie i właśnie mnie też teraz uciska żołądek czy cuś u góry że łapę powietrze jak ryba , może się odwrócić i głową do góry tylko jak ma miejsce
ja wyczuwam główkę u góry , taka górka okrągła
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-09-07 o 19:20 |
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Zadomowienie
|
Hehe Mała kochana nie myślałaś chyba ze dzidzi wyjdzie dokładnie w terminie ? :p z tego co wiem można z rozwarciem 2cm łazić z 3 tyg :tak: no nie do przewidzenia to jest
![]() Wiem ze sie wydaje ze w uk maja zlewke i nic nie wiedza ale tak jest głownie na tym podstawowym kontakcie gp- położne itd... Jak już sie trafia do lekarza to nie jest takie tam - jesli chodzi o diagnozowanie to Polska jest milion lat do tylu w sensie tempa-tutaj potrafią w 3 dni zdiagnozować np nowotwór jesli tylko jest jakiś konkretny objaw i trafisz do specjalisty. No i nie są chętni do wysyłania od tak... Możliwe ze mała ma ta wadę bo to nie pierwsze usg jak ktoś sie nad tym serduszkiem zawiesił no i ja mam historie w rodzinie wad wrodzonych serca tylko teraz cała jazda jest o to czy to tylko to co zobaczyli czy oprócz tego jest coś jeszcze bo wtedy moze byc nieciekawie... no mniejsza z tym, staram sie myślec pozytywnie i czekam na mojego kurdupelka i mam nadzieje ze unijne cc chociaż fajnie pewnie mieć podany termin i godzinę :p Mała - a co do skoków ciśnienia to nie jest w Pl tak ze zawsze jak matce skoczy ciśnienie ponad normę przy porodzie to robią cc ? Tutaj wiem ze tak jest - jakiś miesiąc temu kogoś mojego znajoma miała właśnie cc z tego powodu i wiem ze sie bardzo wściekła bo koniecznie chciała sn....
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
no nic , grzecznie czekam do srody. ale dzis takie harce wyczyniał , ze az syczałam z bólu a brzuch dosłownie fruwał
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

kurde ale straszycie tym wrześniem

Gin badał szyjkę i mówi, że rozwarcia jeszcze nie ma ale tylko patrzeć jak się pojawi, bo główkę palcem wyczuwał aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ........... maskara. W szoku jestem trochę. Już szyjka miękkawa i się szykuje na rozwarcie. Gin obstawia, ze jak 2 tygodnie jeszcze wytrwam to będzie ważyła przy porodzie 3000- 3100g.
No chyba, że wyniki będą do doopy to bez gadania pójdę do tego durnego szpitala grrrr...
Ja na dwa tyg przed porodem zamierzam maksymalnie zwiekszyc aktywnosc pomyje wszystkie podlogi, okna, powchodze po schodach, porobie przysiady, poskacze na pilce 

Ja też od 39 mam zamiar robić wszystko co się da - chociaż teraz w sumie nie specjalnie tempo zwolniłam, ale zawsze można robić więcej ( poza tym mi póki co jeszcze nic nie rozmiękło)
.

Takim lekarzym tzn wg OM? WG OM 35 t 4 d wg USG z dzisiaj 36t 0 d
Zawsze wystarcza mi jakikolwiek płyn pod prysznic/mydło w płynie i nigdy przenigdy nie miałam żadnych uczuleń czy podrażnień
wydaje mi sie ze bedziesz miala CC przy takim cosnieniu napewno bezpieczniej.
Więc kciuki trzymać żeby wyniki były ok.