Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-07, 18:33   #4561
natalitka1988
wkręcona :)

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

A elvegirl ja mam tą pościel tylko z szarym. i rożek też dokupiłam
Stary 2015-09-07, 18:34   #4562
gosiek0388
Zadomowienie

kurde ale straszycie tym wrześniem
Stary 2015-09-07, 18:38   #4563
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Hej. Trochę załamka po wizycie. Tzn z małą wsio ok i waży ok 2600, wód dużo, przepływy ok i może ze 2 tygodnie jeszcze ponoszę ją Gin badał szyjkę i mówi, że rozwarcia jeszcze nie ma ale tylko patrzeć jak się pojawi, bo główkę palcem wyczuwał aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ........... maskara. W szoku jestem trochę. Już szyjka miękkawa i się szykuje na rozwarcie. Gin obstawia, ze jak 2 tygodnie jeszcze wytrwam to będzie ważyła przy porodzie 3000- 3100g.

A załamka, bo chciał mnie położyć do szpitala od dzisiaj Zrobiłam oczy kota ze Shrecka i się zgodził, żebym w domu leżała grzecznie i jutro badania mam zrobić mocz, wątroba, bo go zaniepokoiły te obrzeki duże i chciał mnie na obserwację wykopać. W czwartek mam się pojawić z wynikami i wtedy zdecyduje czy w domu mogę leżeć czy w szpitalu Kur.a po cholerę mam sie tam stresować w szpitalu jak mogę w domu No chyba, że wyniki będą do doopy to bez gadania pójdę do tego durnego szpitala grrrr...

Co do cesarki to się zapytał jak ja się na to zapatruję. TO ja mówię, że nie chcę CC. To on mówi tak, że w takim razie nie skieruje na CC ale przy porodzie jak tylko skoczy mi ciśnienie mimo tebletek to od razu na stół albo jak trafię do szpitala z podwyższonym juz to CC. Ja się pytam jak tu nie mieć ciśnienia podwyższonego jak jedziesz rodzić?
Rozumiem ekscytację, ale spokojnie. Przecież wszystko jest zgodnie z planem - już niedługo powinnaś rodzić, a 2 tyg. przed terminem to jak najbardziej w terminie
Dobrze że masz wszystko ogarnięte, teraz tylko leżeć, pachnieć i czekać na poród. Wszystkie jesteśmy teraz opuchnięte - ja też a morfologie i mocz mam wzorową.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 18:41   #4564
Amelie04
Zakorzenienie

Niud a czemu lezec i czekac na porod ? To chyba najgorsze :p Ja na dwa tyg przed porodem zamierzam maksymalnie zwiekszyc aktywnosc pomyje wszystkie podlogi, okna, powchodze po schodach, porobie przysiady, poskacze na pilce
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 18:43   #4565
88maggie88
Wtajemniczenie

Mala a pytałaś o ktg? Bo z tego co pamiętam chodzisz prywatnie do gina a na nfz mamy za free od 36 t.c. tylko czy trzeba mieć jakieś skierowanie :/?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-07, 18:44   #4566
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
szybko pokazuj te kombinezony bo ja musze tez kupić. I od razu napisz ich cenę.
Jasny 6 dych, ciemny 9 dych.

Super hiper mega ciepły i wygodniejszy, bo na zamek, był ten http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p Był biały, szary i granatowy, gdyby nie zebra na tym brązowym który wzięłam, to pewnie bym się zdecydowała na biały albo na szary.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0873.jpg (67,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0874.jpg (92,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2015-09-07, 18:44   #4567
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Niud a czemu lezec i czekac na porod ? To chyba najgorsze Ja na dwa tyg przed porodem zamierzam maksymalnie zwiekszyc aktywnosc pomyje wszystkie podlogi, okna, powchodze po schodach, porobie przysiady, poskacze na pilce
Dobry plan z tą aktywnością. Tez będę się starać tak robić żeby poród był lżejszy

Stary 2015-09-07, 18:48   #4568
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
A elvegirl ja mam tą pościel tylko z szarym. i rożek też dokupiłam
No ja mam szary rożek, a pościeli szarej nie było, tylko różowa. Mogłam zamówić przez neta, ale już miałam tak dość czekania, zamawiania, kombinowania, że wzięłam róż. Trudno się mówi

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Ja na dwa tyg przed porodem zamierzam maksymalnie zwiekszyc aktywnosc pomyje wszystkie podlogi, okna, powchodze po schodach, porobie przysiady, poskacze na pilce
Ja bym zeszła przy takiej aktywności, od zwykłego chodzenia puchnę, przysiady odpadają, bo kolana by nie wyrobiły.
Stary 2015-09-07, 18:48   #4569
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Niud a czemu lezec i czekac na porod ? To chyba najgorsze :p Ja na dwa tyg przed porodem zamierzam maksymalnie zwiekszyc aktywnosc pomyje wszystkie podlogi, okna, powchodze po schodach, porobie przysiady, poskacze na pilce
Żeby wytrzymała jeszcze 2 tygodnie, wtedy będzie miała super donoszoną Gabrysię Ja też od 39 mam zamiar robić wszystko co się da - chociaż teraz w sumie nie specjalnie tempo zwolniłam, ale zawsze można robić więcej ( poza tym mi póki co jeszcze nic nie rozmiękło)
Stary 2015-09-07, 18:51   #4570
Oliath
Zakorzenienie

Malutka, jaka załamka?
Za wyniki oraz ciśnienie mocno kciukam .
Waga super, będzie idealna kruszyneczka Twoja
Termin super, donoszona, zdrowiutka, a że szyjka coś rusza to tylko się cieszyć i nie stresować i ciśnienia sobie nie podnosić tym!!!
Obyś kochana tylko w domku mogła czekać na Gabi - a będzie wszystko cudnie
Nic się nie martw !!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 18:51   #4571
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Dobry plan z tą aktywnością. Tez będę się starać tak robić żeby poród był lżejszy

ja jeszcze mam trampoline w ogrodzie, ale to chyba juz za duze posunięcie ...
znajoma mowila, ze lezała na patologii i juz miala psychicznie dosc to robila przysiady. pach i zaraz rodziła bez wywoływania
a z pierwszym dzieckiem mowila, ze zamiast zejsc ze schodow to sie zapomniala i zeskoczyla tak bokiem (pare schodkow tam bylo) i urodzila 3 tyg przed terminem, ale wiadomo to juz głupota i sama tego załowala , mimo tego ze szybko jej poszlo nawet bez oksy

Elve ale super szczególnie ten kotek a jakie rozmiary wzięłas??
ja sie zastanawiam czy nie kupic jeszcze jakiegos , bo mam jeden jesienny na 62 a zimowe to juz wielkie podostawalam 68/74 i nie wiem czy mniejszego nie kupic ;/
Stary 2015-09-07, 18:53   #4572
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Cienki jest 62, gruby 68.
I dość, już naprawdę więcej nie kupuję! Mimo że w Smyku były takie słodkie kaftaniki z jeżykami...
Stary 2015-09-07, 18:54   #4573
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja bym zeszła przy takiej aktywności, od zwykłego chodzenia puchnę, przysiady odpadają, bo kolana by nie wyrobiły.
tez mi bedzie cięzko, ale wizja szybkiego porodu moze doda mi powera
Stary 2015-09-07, 18:56   #4574
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
no to siedź na doopce teraz ... mała mi się coś wydaje że skończysz i tak cc , coś mi tak mówi , ale życzę ci by było inaczej oczywiście jak chcesz sn... a w którym tyg jestes takim (lekarzowym )
Nie wiem czemu ale ja tez coś tak czuję z tą CC Takim lekarzym tzn wg OM? WG OM 35 t 4 d wg USG z dzisiaj 36t 0 d

Jeżeli chodzi o lampki to ja mam kwiatuszka i daje takie cudnie cieplutki światło i ja będę miała nad łóżkiem do karmienia a nad łóżeczko pójdzie księżyc bo ma jaśniejsze ale też cieplutki światło. Obie są fajne

Cytat:
Mala wez przestan ja z rozwarciem ponad miesiac chodzilam i mialam juz juz rodzic i jakos nie rodzilam, takze sie nie martw o to.. 3kg to normalna waga przeciez nie musi byc kluchem A z tymi obrzekami to lipa ale moze badania wyjda oki i nie bedziesz musiala lezec i patrzec na meke innych na patologii
No no ja sie nie martwię jakby się urodziła za 2 tygodnie bo waga ok 3 kg to już ok. Ja ważyłam 3350 Łatwiej będzie wypchnąć jak coś Przerażona jestem faktem, że mam lezeć a jeszce trochę miałam porobić przed porodem i to przecież już zaraz
Stary 2015-09-07, 18:56   #4575
niud
Wtajemniczenie

Cytat:

Super hiper mega ciepły i wygodniejszy, bo na zamek, był ten http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p Był biały, szary i granatowy, gdyby nie zebra na tym brązowym który wzięłam, to pewnie bym się zdecydowała na biały albo na szary.
Zeberka super, tylko cena mogłaby by być bardziej przystępna Ten szary co linka wrzuciłaś też mi się podoba. Górale przewidują, że będzie mroźna zima to będę musiała coś dokupić, ale to już zimą. Póki co mam 2 wdzianka, które powinny syknąć na późną jesień/wczesną zimę.
Stary 2015-09-07, 18:57   #4576
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jeszcze mam trampoline w ogrodzie, ale to chyba juz za duze posunięcie ...
znajoma mowila, ze lezała na patologii i juz miala psychicznie dosc to robila przysiady. pach i zaraz rodziła bez wywoływania
a z pierwszym dzieckiem mowila, ze zamiast zejsc ze schodow to sie zapomniala i zeskoczyla tak bokiem (pare schodkow tam bylo) i urodzila 3 tyg przed terminem, ale wiadomo to juz głupota i sama tego załowala , mimo tego ze szybko jej poszlo nawet bez oksy

ja sie zastanawiam czy nie kupic jeszcze jakiegos , bo mam jeden jesienny na 62 a zimowe to juz wielkie podostawalam 68/74 i nie wiem czy mniejszego nie kupic ;/
Hehe nieźle
Ja jeszcze mam trochę czasuuu do tej aktywności u mnie dopiero 35 t.c.

Stary 2015-09-07, 18:59   #4577
Amelie04
Zakorzenienie

Maggie no ja tak samo musze czekac.. od początku pazdziernika zaczne
Mała ale czemu lezenie??
Stary 2015-09-07, 18:59   #4578
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Kochana spokojnie, to tylko podejrzenia, przynajmniej obejrzy Cię specjalista i zobaczy że wszystko ok.
Z resztą, patrząc na kompetencję służby zdrowia w UK, nie zdziwiłabym się, gdyby zamiast serca ogladali dziecku wątrobę Także tymbardziej do ich diagnoz trzeba podchodzić z dystansem

Dziewczyny, pisałyście o plynach do higieny intymnej, to ja jakas dziwna jestem, bo nigdy nie używalam Zawsze wystarcza mi jakikolwiek płyn pod prysznic/mydło w płynie i nigdy przenigdy nie miałam żadnych uczuleń czy podrażnień Infekcje też mnie jakos omijaly z daleka. I teraz mam dylemat, czy kupowac plyn specjalnie do szpitala, czy olac i lepiej uzywac tylko pod prysznic

Oo, jedzie do mnie tofu pikantne z makaronem sojowym i warzywami z woka
Jak Wy to robicie, że Wam się jeść nie chce, ja mam ciąg żarciowy bez końca

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Mój jest niby główką i skacze po narządach tak, że brzuch urywa a też chodze do kibelka malutko, tak z 4 razy dziennie, a w nocy wcale Może mam pęcherz gdzieś ukryty na plecach

kurde ja to kiedys uzywalam tylko pod prysznic i nie wiem jak tak moglam jak teraz mi plynu zabraknir to sama woda albo lece gdzies do sklepu.
Mi sie jesc nie chce jak mysle

o zgadze :/

Cytat:
Hej. Trochę załamka po wizycie. Tzn z małą wsio ok i waży ok 2600, wód dużo, przepływy ok i może ze 2 tygodnie jeszcze ponoszę ją Gin badał szyjkę i mówi, że rozwarcia jeszcze nie ma ale tylko patrzeć jak się pojawi, bo główkę palcem wyczuwał aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ........... maskara. W szoku jestem trochę. Już szyjka miękkawa i się szykuje na rozwarcie. Gin obstawia, ze jak 2 tygodnie jeszcze wytrwam to będzie ważyła przy porodzie 3000- 3100g.

A załamka, bo chciał mnie położyć do szpitala od dzisiaj Zrobiłam oczy kota ze Shrecka i się zgodził, żebym w domu leżała grzecznie i jutro badania mam zrobić mocz, wątroba, bo go zaniepokoiły te obrzeki duże i chciał mnie na obserwację wykopać. W czwartek mam się pojawić z wynikami i wtedy zdecyduje czy w domu mogę leżeć czy w szpitalu Kur.a po cholerę mam sie tam stresować w szpitalu jak mogę w domu No chyba, że wyniki będą do doopy to bez gadania pójdę do tego durnego szpitala grrrr...

Co do cesarki to się zapytał jak ja się na to zapatruję. TO ja mówię, że nie chcę CC. To on mówi tak, że w takim razie nie skieruje na CC ale przy porodzie jak tylko skoczy mi ciśnienie mimo tebletek to od razu na stół albo jak trafię do szpitala z podwyższonym juz to CC. Ja się pytam jak tu nie mieć ciśnienia podwyższonego jak jedziesz rodzić?
Dobrze ,ze z Gabi ok wydaje mi sie ze bedziesz miala CC przy takim cosnieniu napewno bezpieczniej.
A czemu tak bardzo nie chcesz?
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 19:10   #4579
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Zeberka super, tylko cena mogłaby by być bardziej przystępna
Nooo...ale w Smyku się zakupy robi na prezent, albo jak są promocje :/ Niestety, nawet te 10% zniżki niewiele dało...poza lepszym samopoczuciem

Cytat:
Mała ale czemu lezenie??
Wiesz, na obrzęki się raczej biegania nie zaleca
Stary 2015-09-07, 19:10   #4580
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mala a Ty masz lezec ze wzgledu na te obrzeki czy na ta szyjke?? Bo chyba porod przedwczesny to juz Ci nie grozi...
Ze względu na obrzęki, bo jak urodze za 2 tygodnie to będzie git dla niuni

Cytat:
No ja to leżeć JAk ja kurde nie lubię lezeć, ale lepiej w chacie niż w spzitalu.
coś mnie się wydaje, ze wyniki będą ok, bo opuchnięta jestem już od dawna mocno a wyniki było ok zawsze. No zobaczymy, ale ja nie kce szpitala i już Więc kciuki trzymać żeby wyniki były ok.
TU chodzi o obrzęk plus ciśnienie więc jest podejrzenie zatrucia ciążowego.
Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Mala a pytałaś o ktg? Bo z tego co pamiętam chodzisz prywatnie do gina a na nfz mamy za free od 36 t.c. tylko czy trzeba mieć jakieś skierowanie :/?

Wiesz co w ogóle zapomniałam o KTG z tego szoku, ale w czwartek się zapytam czy zapytamy w rejestracji.
O liście malin nie pytałam bo też zapomniałam, ale nie zamawiaj. Dam CI te moje, bo ja się boję pić jednak.

Cytat:

aaaaaaaaaaaaa dlaczego wstawiałaś te kaftaniki. Ten kotek jest cudny. Po ile?

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Malutka, jaka załamka?
Za wyniki oraz ciśnienie mocno kciukam .
Waga super, będzie idealna kruszyneczka Twoja
Termin super, donoszona, zdrowiutka, a że szyjka coś rusza to tylko się cieszyć i nie stresować i ciśnienia sobie nie podnosić tym!!!
Obyś kochana tylko w domku mogła czekać na Gabi - a będzie wszystko cudnie
Nic się nie martw !!
Ja sie podłamałam wizją szpitala, a że Gabi będzie kruszynka to się nie martwię Swoje i tak będzie wazyła. Ogólnie z USG wyszło, że wazy 2812 g ale plus/minus 411 g więc gin powiedział, ze teraz mniej więcej 2600 wazy tak realnie Tylko jakieś dziwne wyniki USG , ale gin powiedział, ze ok są, bo każde dziecko inne.

Amelie wstwię zdjęcie to sobie zobacz i się już nie martw o Tomcia bo Gabi miała ostatnio obwód brzuszka 19 % a teraz 72,9 % Za to łepek ma mały
Stary 2015-09-07, 19:11   #4581
malinowa4
Zakorzenienie

elve ale slodkie te wdzianka

boziuuu ale mnie brzuch na gorze boli masakra pod zebrami, zebra zreszta tez :/
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 19:13   #4582
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
aaaaaaaaaaaaa dlaczego wstawiałaś te kaftaniki. Ten kotek jest cudny. Po ile?
6 dych. Na stronie Smyka jest do dziś promocja 3za2 na markę CoolClub, czyli na markę tego jasnego pluszaka właśnie. Bo ten brązowy jest FisherPrice.
Stary 2015-09-07, 19:13   #4583
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czemu ale ja tez coś tak czuję z tą CC Takim lekarzym tzn wg OM? WG OM 35 t 4 d wg USG z dzisiaj 36t 0 d

Jeżeli chodzi o lampki to ja mam kwiatuszka i daje takie cudnie cieplutki światło i ja będę miała nad łóżkiem do karmienia a nad łóżeczko pójdzie księżyc bo ma jaśniejsze ale też cieplutki światło. Obie są fajne

No no ja sie nie martwię jakby się urodziła za 2 tygodnie bo waga ok 3 kg to już ok. Ja ważyłam 3350 Łatwiej będzie wypchnąć jak coś Przerażona jestem faktem, że mam lezeć a jeszce trochę miałam porobić przed porodem i to przecież już zaraz
no to wg om 4 dni starszą ciąże masz a wg usg 11 dni , no to jestem jakiś tydzień , półtora za tobą uffff, nie łam się mała ale zaufaj lekarzom i nie upieraj się przy sn jak trzeba będzie cc , jak mus to mus, zdrowie malutkiej najważniejsze
Stary 2015-09-07, 19:16   #4584
Amelie04
Zakorzenienie

Mała to w takim razie oszczędzaj sie, miejmy nadzieje , ze wyniki będą ok i szpital Cie ominie tez za zadne skarby nie chce do szpitala przed czasem. kiedy idziesz na te wyniki? ja jutro. ciekawe jak moja HGB...

Dziewczyny co mają polozenie posladkowe, dzis mam jakis dziwny dzien, czuje straszny ucisk na żebra po prawej str taki ze siedziec nie idzie a po pęcherzu mały mi skacze nie wiem nogami ? bo az boli momentami i caly czas siku. caly czas lezal główkowo to mozliwe zeby na sam koniec sie odwrocil głowa do gory ??
Stary 2015-09-07, 19:18   #4585
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Amelie, jasne że mógł się obrócić, ale ja mam identycznie, ucisk na żebra (co jakiś czas, więc prostuje kopytko pewnie ) i boksowanie w pęcherz, a młoda grzecznie cały czas leży glówkowo.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2015-09-07 o 19:19
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 19:19   #4586
gosiek0388
Zadomowienie

moja leży po lewej stronie i właśnie mnie też teraz uciska żołądek czy cuś u góry że łapę powietrze jak ryba , może się odwrócić i głową do góry tylko jak ma miejsce

ja wyczuwam główkę u góry , taka górka okrągła

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-09-07 o 19:20
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 19:19   #4587
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Mała to w takim razie oszczędzaj sie, miejmy nadzieje , ze wyniki będą ok i szpital Cie ominie tez za zadne skarby nie chce do szpitala przed czasem. kiedy idziesz na te wyniki? ja jutro. ciekawe jak moja HGB...

Dziewczyny co mają polozenie posladkowe, dzis mam jakis dziwny dzien, czuje straszny ucisk na żebra po prawej str taki ze siedziec nie idzie a po pęcherzu mały mi skacze nie wiem nogami ? bo az boli momentami i caly czas siku. caly czas lezal główkowo to mozliwe zeby na sam koniec sie odwrocil głowa do gory ??
pewnie jeszcze mozliwe.. jeszcze troche do terminu Ci zostalo .. mi strasznie glowka naciska na zebra.. boli non stop i tak jak pisalam wczesniej po pecherzu tez skacze albo doopka naciska
Stary 2015-09-07, 19:20   #4588
Kuapouszka
Zadomowienie

Hehe Mała kochana nie myślałaś chyba ze dzidzi wyjdzie dokładnie w terminie ? :p z tego co wiem można z rozwarciem 2cm łazić z 3 tyg :tak: no nie do przewidzenia to jest

Wiem ze sie wydaje ze w uk maja zlewke i nic nie wiedza ale tak jest głownie na tym podstawowym kontakcie gp- położne itd... Jak już sie trafia do lekarza to nie jest takie tam - jesli chodzi o diagnozowanie to Polska jest milion lat do tylu w sensie tempa-tutaj potrafią w 3 dni zdiagnozować np nowotwór jesli tylko jest jakiś konkretny objaw i trafisz do specjalisty. No i nie są chętni do wysyłania od tak... Możliwe ze mała ma ta wadę bo to nie pierwsze usg jak ktoś sie nad tym serduszkiem zawiesił no i ja mam historie w rodzinie wad wrodzonych serca tylko teraz cała jazda jest o to czy to tylko to co zobaczyli czy oprócz tego jest coś jeszcze bo wtedy moze byc nieciekawie... no mniejsza z tym, staram sie myślec pozytywnie i czekam na mojego kurdupelka i mam nadzieje ze unijne cc chociaż fajnie pewnie mieć podany termin i godzinę :p
Mała - a co do skoków ciśnienia to nie jest w Pl tak ze zawsze jak matce skoczy ciśnienie ponad normę przy porodzie to robią cc ? Tutaj wiem ze tak jest - jakiś miesiąc temu kogoś mojego znajoma miała właśnie cc z tego powodu i wiem ze sie bardzo wściekła bo koniecznie chciała sn....
Stary 2015-09-07, 19:21   #4589
Amelie04
Zakorzenienie

no nic , grzecznie czekam do srody. ale dzis takie harce wyczyniał , ze az syczałam z bólu a brzuch dosłownie fruwał
Stary 2015-09-07, 19:22   #4590
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
moja leży po lewej stronie i właśnie mnie też teraz uciska żołądek czy cuś u góry że łapę powietrze jak ryba , może się odwrócić i głową do góry tylko jak ma miejsce

ja wyczuwam główkę u góry , taka górka okrągła
moj dokladnie tak samo lezy i kopytka ma po prawej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości