Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-07, 23:06   #3631
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Ale się uśmiałam

Jak wstawalam i spojrzałam na tel to myślałam że jest 02:35 i się ucieszyłam, że znowu nocki będą przespane. Usiadłam z Wojtkiem na łóżku, patrzę... A to była 22:35...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 23:15   #3632
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Matko ale się z was uśmiałam 😃

Ja mam cottinki z nitki. Wiszą nad przewijakiem. Przenigdy bym ich nie owinęła na łóżeczku tak jak na tym zdjęciu...
Świecą się u nas całą noc.

A jaki rozmiar tego minky macie/kupujecie?
50/75 czy lepiej kupić 75/100 bo pojęcia nie mam???
50/75 nada się tylko do gondoli, jak dziecko będzie siedzieć to więcej koca sie daje, żeby nogi owinąć. Mi trochę brakuje takiego małego żeby do fotelika np dac ale z drugiej strony szkoda kupować bo to na krótko..

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Jest ale jak to mówił neurolog w naszym kraju jest taki burdel ze raz jest a raz go nie ma, miałam zapytać w przychodni i powiedzieć ze jak będą mieli to maja dla Tymka go trzymać. Rozmawiałam z pediatra i maja zresztą gdzieś nawet na stronie ministerstwa o tym czytałam ze jest krztusiec bezkomorkowy jako pojedyncza szczepionka.

To znaczy chodzi mi o ten 3w1 blonica tezec krztusiec, ten jest rowniez bezkomorkowy. Tak przynajmiej zrozumiałam.
Mi w przychodni powiedzieli ze nie dostanę bezkomorkowego teraz.. Bo kiedyś na pewno był dostępny bez problemu. Ten 3w1 właśnie jest komórkowy i go się zamienia (tak mi się wydaje).

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
ja też zwlekam z szczepieniami. Mały będzie miał pierwsze szczepienie jak będzie miał 4 msc
Moja prawie 4.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 23:18   #3633
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
To ten mi się nie podobał

Ten kupiłam i jest fajny po kilku praniach nic się nie dzieje, ale jest cieniutki

A ten kupiłam na zimę
Super te kombinezony, ostatnio też patrzyłam na ten z misia, cuudny

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
A moj mi powiedział ze chce jeszcze 2!!! I podczas nie wyszedł na czas i powiedziałam ze więcej nie bedzie póki nie założę spirali

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
O matko co ten twój tż, może by zainteresowanej i zdanie zapytał a nie se działa tak bez pytania

Cytat:
Aha, nie kupiłam cotton ballsów a jak zobaczyłam to zdjęcie to stwierdziłam że kupie je nawet za milion dolarów
https://instagram.com/p/7VtCWiubqE/?...world_of_twins

A ja kupiłam są cudne, szaro bezowo białe wzięłam, idealnie pasują. Tylko jeszcze ich nie zamontowalam bo mam dziś jakiś nieogar w chacie, więc muszę najpierw posprzątać

Cytat:
Uhm.... masz rację, idę. Nie wyspałam się, bo mi się śniło, że imigranci postanowili podbić Niemcy i mordowali wszystkich innowierców. I w panice zastanawiałam się, co zrobię z Markuskiem, że muszę gdzieś go ukryć. i muszę zadzwonić do kolegi, że jakby nas zamordowali, to niech zajmie się Markuskiem, niech ucieknie z nam przez Czechy do Polski i go wychowa jak swoje.... i obudziłam się, wzięłam tel i chciałam dzwonić, ale patrzę, druga, to poczekam do rana. Ojjj dobrze, że nie dzwoniłam. Ale schiza miałam nawet jak się obudziłam do karmienia...[COLOR="Silver"]
Haha ładne porycie ale swoją drogą uważam że to bardzo zła decyzja UE o przyjmowaniu tych imigrantów. Będzie z tego syf jak nic

Cytat:
dziewczyny ja wstawiłam ten link żeby pokazać magie cotton ballsów, ale nie zawiesiłabym ich na łóżeczku

rozbiłam dziś telefon cała szybka poszła. na szczęscie dziala..
Ojoj... Ja bym się zapłakała

Alkamor to czemuż Ty z tż na mecz nie poszłaś jaki wynik w ogóle bo ja kosza oglądałam

Ahh i się uśmiałam z Was, aż tż pyta o co kaman
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 23:22   #3634
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Ja nie szczepie jeszcze właśnie z tego powodu . Mam zapisany darmowy 5w1 przez neurologa ale ze tak brzydko powiem to mnie nie urządza. Szukam pojedynczych bezkomórkowego i będę je rozkładać co kilka tyg. Bcg o wzw tez nie mam jeszcze.
Lekarze kłamią albo wierzą w to co mówią . W Niemczech podobno są wszystkie bezkomórkowego pojedyncze
U nas też problem
Tzn straszy syn miał 3krotnie NOP więc młodszy jeszcze nie szczepiony. Za tydzień idziemy do wojewódzkiej poradni szczepień i zobaczymy co dalej.

... Nie zaszczepiony absolutnie na nic i rozwija się zdecydowanie lepiej niż starszy z tymi NOPami... Więc mam mega strach przed jakimkolwiek szczepieniem

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 23:29   #3635
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Pszczola a jakie sa konsekwenje nopa? Bo moja chwile po szczepieniu zasnela na 3h a potem byl straszny ryk tak z dobre 2h-3h i koniec
Ten płacz jest nie do ukojenia i trwa minimum trzy godziny. Konsekwencją może być nawet uszkodzenie osrodkowego układu nerwowego, w każdym razie trzeba uwazac ze szczepionkami kolejnymi bo to oznaka ze układ nerwowy zareagował nieprawidłowo na szczepionkę.
Cytat:
Pszczoua konsultowałam sie ze stopnop ?
Nie, potem wygooglam co to za organizacja.
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
50/75 nada się tylko do gondoli, jak dziecko będzie siedzieć to więcej koca sie daje, żeby nogi owinąć. Mi trochę brakuje takiego małego żeby do fotelika np dac ale z drugiej strony szkoda kupować bo to na krótko..

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Mi w przychodni powiedzieli ze nie dostanę bezkomorkowego teraz.. Bo kiedyś na pewno był dostępny bez problemu. Ten 3w1 właśnie jest komórkowy i go się zamienia (tak mi się wydaje).

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Moja prawie 4.
Mi mówili ze maja, może jeszcze maja zapasy z czasu kiedy był dostępny, w każdym razie pediatra otworzyła przy mnie lodówkę i sprawdzała Mówiła że bedzie mi trzymać. W razie czego neurolog mówił ze możemy zaszczepic 5w1 ale zarówno pediatra jak i neurolog woleliby podać krztusiec osobno.

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Powiem wam ze jak będę miała trzecie dziecko będę zwlekać ze szczepieniami tak długo jak się da...

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

I nie mówię ze nie chce szczepic. Chce, ale na pewno silniejsze dziecko niż taki kilkutygodniowy nieboraczek...
Stary 2015-09-07, 23:29   #3636
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
w takim razie kiedy dasz w końcu konkretne żarcie Patrykowi?
Mi mama opowiadała, ze ja zaczęłam jeść jak miałam dwa miesiące. Widać było podobnie jak u Ciebie że już bardzo chciałam jeść Czasami dzieci 5 miesieczne nie są gotowe, a czasem takie maluchy już tak.
A skąd taką teoria?
Dzieci w tym wieku maja niedojrzały układ trawienny i pomimo że wydaje ci się że jest ok można dużo krzywdy zrobić dziecku.
Wytyczne są jasne że rozszerza się dietę po 6 miesiącu życia i nie jest to wzięte z kosmosu...
Zupełnie nie rozumiem tego pędu do rozszerzania diety.

[/RIGHT]
Stary 2015-09-07, 23:32   #3637
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Tassia - w szpitalu też nie był szczepiony? Moja tylko w szpitalu ale różnicy między nią a synem szczepionym normalnie na te 6 tyg itd nie widzę..
Stary 2015-09-07, 23:33   #3638
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Różne dzieci różnie się tym bawią, u nas funkcjonuje tylko jako gryzak, inną formą aktywności z nią Julek nie jest zainteresowany
No ale ja właśnie mówię, ze to jest gryzaki a nie ze nie jest
Stary 2015-09-07, 23:34   #3639
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tassia - w szpitalu też nie był szczepiony? Moja tylko w szpitalu ale różnicy między nią a synem szczepionym normalnie na te 6 tyg itd nie widzę..
Nie byl

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

No u mnie jest różnica bo starszy syn po szczepionce na 6 tygodni cofnalnsie w rozwoju . i dopieor teraz odkrywam jak rozwija się dziecko prawidłowo i widzę jak starszy syn miał dużo braków.

[/RIGHT]
Stary 2015-09-07, 23:36   #3640
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
U nas też problem
Tzn straszy syn miał 3krotnie NOP więc młodszy jeszcze nie szczepiony. Za tydzień idziemy do wojewódzkiej poradni szczepień i zobaczymy co dalej.

... Nie zaszczepiony absolutnie na nic i rozwija się zdecydowanie lepiej niż starszy z tymi NOPami... Więc mam mega strach przed jakimkolwiek szczepieniem

Daj znać co Ci poradzili w tej poradni
Ja jestem zawiedziona wizyta u neurologa bo niby odroczyła niby dmucha na zimne ale zaleciła 5w1 i engerix osobno.
Ja póki co nastawiam sie psychicznie na bcg.
Juz wiecie w jakiej kolejności będziecie szczepić ?

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 23:40   #3641
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać co Ci poradzili w tej poradni
Ja jestem zawiedziona wizyta u neurologa bo niby odroczyła niby dmucha na zimne ale zaleciła 5w1 i engerix osobno.
Ja póki co nastawiam sie psychicznie na bcg.
Juz wiecie w jakiej kolejności będziecie szczepić ?
U starszego syna mam przez neurologa indywidualny kalendarz szczepień. Mamy wszystko rozdzielone co 6 tygodni... I niestety znów był NOP i mamy na 2 lata odroczenie.
Zobaczymy co powiedzą w poradni apropos małego. Ale jestem przerażona na sama myśl że miała by się powtórzyć mi ta trauma.

[/RIGHT]
Stary 2015-09-07, 23:42   #3642
fartuch
Zakorzenienie

Skoro dziecko z chęcią je, połyka i mu smakuje a do tego nie ma problemów brzuszkowych to dlaczego miałabym nie karmić?
Kiedyś normy były całkiem inne. Za kilka lat znów powiedzą, że lepiej karmić i przyswajać pokarmy stałe od 3 msc.Mam zamiar obserwować swoje dziecko a nie kierować się jakimiś naukowcami. Dietę dopiero będę rozszerzać, więc zobaczymy.

Edytowane przez fartuch
Czas edycji: 2015-09-07 o 23:45
fartuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 23:48   #3643
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro dziecko z chęcią je, połyka i mu smakuje a do tego nie ma problemów brzuszkowych to dlaczego miałabym nie karmić?
Kiedyś normy były całkiem inne. Za kilka lat znów powiedzą, że lepiej karmić i przyswajać pokarmy stałe od 3 msc.Mam zamiar obserwować swoje dziecko a nie kierować się jakimiś naukowcami.
Bo niestety ale po tych normach kiedyś wystąpiło bardzo dużo choroby wrzodowej u dzieci. Jest tego masa wystarczy poczytać.
Niestety w Polsce bardzo dużo osób rozszerza dietę przedwcześnie szczególnie w środowiskach o niskim wykształceniu. Myślę że matka jak staje się matka nie zyskuje nagle jakiejs dodatkowej wiedzy. Intuicja i obserwacja to jedno, a wiedza to drugie.
Zresztą karmienie człowieka który nie siada jest sprzeczne z natura i to dla mnie wystarczający argument.

[/RIGHT]
Stary 2015-09-07, 23:59   #3644
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Bo niestety ale po tych normach kiedyś wystąpiło bardzo dużo choroby wrzodowej u dzieci. Jest tego masa wystarczy poczytać.
Niestety w Polsce bardzo dużo osób rozszerza dietę przedwcześnie szczególnie w środowiskach o niskim wykształceniu. Myślę że matka jak staje się matka nie zyskuje nagle jakiejs dodatkowej wiedzy. Intuicja i obserwacja to jedno, a wiedza to drugie.
Zresztą karmienie człowieka który nie siada jest sprzeczne z natura i to dla mnie wystarczający argument.
Ja czytałam sporo, z resztą
rozmawiałam z pediatrą na ten temat i sama mi tak powiedziała. A co do jej wykształcenia to raczej wyższe.
Co osoba to inna opinia. Ja uważam, że trzeba obserwować dziecko i być ostrożnym.

Coś też rozszerza dietę szybko i to też z zalecenia lekarza z tego co pamiętam.

Edytowane przez fartuch
Czas edycji: 2015-09-08 o 00:03
fartuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 00:23   #3645
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja akurat nie raz wątpię w wiedzę lekarzy, stwierdzenia że trzeba dokarmic, nie najada się bo wisi na mnie itp. Pediatrzy sami nie są zgodni, jednym mówią to, innym tamto.. Akurat do rozszerzania diety mi się nie spieszy, jeszcze się dziecko w życiu naje a to jedyny moment kiedy może żywic się tylko mlekiem i nikogo to nie dziwi. Żałuję tylko ze dopiero teraz jestem taka mądra, że przy synu posłuchalam pediatry i własnego instynktu albo raczej chęci rozszerzania diety bo to mnie bardziej interesowało rozszerzanie, niż syna (mimo że jadł chętnie). Potem bardzo zalowalam. 4-miesieczniak wcale nie potrzebuje jabłuszka ani marchewki, nawet jak patrzy na nasz talerz i się slini. Dlatego mam nadzieję jak najdłużej kp i zacząć wprowadzac cokolwiek poza mlekiem po 6 miesiącu.

Ostatnio czytałam że tylko 4% matek karmi wyłącznie piersią przez pierwsze 6 miesięcy.

A i żeby nie było, nie uważam się za terrorystke laktacyjna
Stary 2015-09-08, 04:10   #3646
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
rozmawiałam z pediatrą na ten temat i sama mi tak powiedziała. A co do jej wykształcenia to raczej wyższe.
Co osoba to inna opinia. Ja uważam, że trzeba obserwować dziecko i być ostrożnym.

Dzieci karmione mm mogą mieć rozszerzaną dietę od 4 miesiąca. Potwierdza ti literatura. Oczywiście wszystko zależy od dziecka, każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie i obserwować obserwować obserwować...

Oczywiście można też karmić dzieci piersią 3 lata i nie wprowadzać żadnych stałych pokarmów i dziecko w tym wieku może nie potrafić niczego pogryzc. Znam taki przypadek.

Skrajności występują w obu przypadkach a tu po prostu trzeba zdroworozsądkowego myślenia.

Mam kontakt z bardzo dobrym pediatrą (potwierdzone naukowo) i sama mi poleciła by po 4 miesiącu wprowadzić tarte jabłko bo wspaniale wyreguluje procesy trawienne i kupki pojawią się naturalnie. Po co faszerować dziecko lekarstwami.
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 04:54   #3647
201710041131
Konto usunięte

Spaaaaać

---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

Sylwka, chce mnie wziac z zaskoczenia

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 05:12   #3648
kika1989wroc
Rozeznanie

https://parenting.pl/portal/gdy-dzie...dzi-sie-w-nocy
Stary 2015-09-08, 06:08   #3649
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Nikt nie karmi?

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ----------

Szumis chodzi, mi już lżej. Nie mogłam się ruszyć tak mnie cycki bolały, leżałam i czekałam aż Dominika się obudzi. Biedna, tak się wieczorem splakala, późno zasnela i musiała odespac...
Stary 2015-09-08, 07:24   #3650
Irmusia81
Zakorzenienie

Ja karmiłam o 1:30 i o 5-tej. Teraz Franek jeszcze śpi.
Leoś przeziębiony nie puszczam go dziś do przedszkola bo boję się że się rozłoży i braciszka zarazi.

Ja z rozszerzeniem diety nie zamierzam się spieszyć . Nie widzę takiej potrzeby.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 07:36   #3651
siacha_ck
Zakorzenienie

U nas karmienie o 24, 3.30 i teraz.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 07:42   #3652
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt nie karmi?

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ----------

Szumis chodzi, mi już lżej. Nie mogłam się ruszyć tak mnie cycki bolały, leżałam i czekałam aż Dominika się obudzi. Biedna, tak się wieczorem splakala, późno zasnela i musiała odespac...
Nie latwiej odciagnac laktatorem niz sie meczyc?

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Kika masz jutro czas, ma byc ladna pogoda?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 07:44   #3653
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
on to samo powiedział

Pieje dzisiaj z was

Wlasnie, bo tam do was oni wbijają nie?:/

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Moj uwielbia jeździć, jak tylko sie ruszy autem to cisza jest

Taaaaak. Fotki z Monachium obejrzyj. A to nie daleko. Poza tym ulokują ich też gdzieś niedaleko nas.
Stary 2015-09-08, 07:45   #3654
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Taaaaak. Fotki z Monachium obejrzyj. A to nie daleko. Poza tym ulokują ich też gdzieś niedaleko nas.
Masakra :/
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 07:49   #3655
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Pszczola a jakie sa konsekwenje nopa? Bo moja chwile po szczepieniu zasnela na 3h a potem byl straszny ryk tak z dobre 2h-3h i koniec
U nas po szczepieniu przeciwko rotawirusowi też tak było. Ale to był czas mega kolek.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Super te kombinezony, ostatnio też patrzyłam na ten z misia, cuudny

O matko co ten twój tż, może by zainteresowanej i zdanie zapytał a nie se działa tak bez pytania

A ja kupiłam są cudne, szaro bezowo białe wzięłam, idealnie pasują. Tylko jeszcze ich nie zamontowalam bo mam dziś jakiś nieogar w chacie, więc muszę najpierw posprzątać

Haha ładne porycie ale swoją drogą uważam że to bardzo zła decyzja UE o przyjmowaniu tych imigrantów. Będzie z tego syf jak nic

Ojoj... Ja bym się zapłakała

Alkamor to czemuż Ty z tż na mecz nie poszłaś jaki wynik w ogóle bo ja kosza oglądałam

Ahh i się uśmiałam z Was, aż tż pyta o co kaman
My mamy Markuska bo tz zrobił to samo mieliśmy się starać w następnym miesiącu...
Stary 2015-09-08, 07:51   #3656
siacha_ck
Zakorzenienie

Dziewczyny używające 3 Dady, które opakowanie kupujecie? Z różowym czy pomarańczowym?

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 07:54   #3657
kejtiCe
Zakorzenienie

Hej!!!

Czy to możliwe, że mojemu dziecku idą już zęby? Te nieprzespane noce... Wczoraj w dzień jadł mleko tylko 3 razy, o 10, 16 i 19 już na noc. W nocy zrobił dwie kupy, trochę rzadsze, a już od dawna robi tylko w dzień.

Dzisiaj jesteśmy oboje z Tzem niezywi. Chociaż i tak zostawiam go w łóżeczku i daje smoka. Chwilę się kręci, marudzi ale nie płacze i w końcu zasypia sam, nie bujam już, bo to nie ma sensu, nic nie daje.

Miałam dziś taki sen, że ucieszyłam się jak się obudziłam, ale od razu zaczęłam płakać. Otóż mój Tz wymyślił, że więcej kasy dostanę jako samotna matka, więc mam go zabić. Namawiał mnie, aż w końcu u niego w domu podcielam mu gardło w jakiejś nieużywanej łazience na górze. Jezu, potem rozmawiałam ze wszystkimi i zastanawiałam się gdzie jest Mateusz, zachowywałam się jak gdyby nigdy nic. W końcu przestraszyłam się, że policja mnie zgarnie i zaczęłam mieć wyrzuty sumienia. Dzwoniłam do.niego, a jego telefon wciąż nie odpowiadał. I bardzo, bardzo, bardzo tęsknilam. Krzyczałam, że ma do mnie wrócić, bo mam mu do powiedzenia jeszcze dużo rzeczy.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Dziewczyny używające 3 Dady, które opakowanie kupujecie? Z różowym czy pomarańczowym?

Z pomarańczowym
22.06.2015
Stary 2015-09-08, 08:03   #3658
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Tak,bo byc moze to lepiej wplynie na brzuch Patryka niz mleko m ktore nie ukrywajmy jest sama chemia.

Uzywamy dad rozowych 3.

Kaczuszka snilo mi sie ze bylysmy razem na pielgrzymce
Stary 2015-09-08, 08:06   #3659
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

Mam z różowym a czym to się różni???
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Hej!!!

Czy to możliwe, że mojemu dziecku idą już zęby? Te nieprzespane noce... Wczoraj w dzień jadł mleko tylko 3 razy, o 10, 16 i 19 już na noc. W nocy zrobił dwie kupy, trochę rzadsze, a już od dawna robi tylko w dzień.

Dzisiaj jesteśmy oboje z Tzem niezywi. Chociaż i tak zostawiam go w łóżeczku i daje smoka. Chwilę się kręci, marudzi ale nie płacze i w końcu zasypia sam, nie bujam już, bo to nie ma sensu, nic nie daje.

Miałam dziś taki sen, że ucieszyłam się jak się obudziłam, ale od razu zaczęłam płakać. Otóż mój Tz wymyślił, że więcej kasy dostanę jako samotna matka, więc mam go zabić. Namawiał mnie, aż w końcu u niego w domu podcielam mu gardło w jakiejś nieużywanej łazience na górze. Jezu, potem rozmawiałam ze wszystkimi i zastanawiałam się gdzie jest Mateusz, zachowywałam się jak gdyby nigdy nic. W końcu przestraszyłam się, że policja mnie zgarnie i zaczęłam mieć wyrzuty sumienia. Dzwoniłam do.niego, a jego telefon wciąż nie odpowiadał. I bardzo, bardzo, bardzo tęsknilam. Krzyczałam, że ma do mnie wrócić, bo mam mu do powiedzenia jeszcze dużo rzeczy.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Z pomarańczowym
Ojaaaa nie lubię takich snów

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Tak,bo byc moze to lepiej wplynie na brzuch Patryka niz mleko m ktore nie ukrywajmy jest sama chemia.

Uzywamy dad rozowych 3.

Kaczuszka snilo mi sie ze bylysmy razem na pielgrzymce
Już nie było innego miejsca gdzie moglybysmy pójść???
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 08:08   #3660
kejtiCe
Zakorzenienie

Czym się różnią dady różowe od pomarańczowych? Nawet nie wiedziałam, że są jakieś różowe!

Haha, na pielgrzymce
22.06.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości