|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
Takie wiedźmy... |
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, nie to ze sie przejmuje- ale przychodza mi takie mysli ze lekarz czegos nie dopatrzyl i ze maly urodzi sie chory
Ja tylko tak mam? |
|
|
|
#1533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocyk super, Tomek będzie śślicznie razem z im wygladal ![]() Mnie właśnie Mąż też męczy zeby taki na podczerwień kupić, muszę zerknąć ile kosztuje ![]() Dziewczyny Wy też taki na podczerwień kupujecie termometr? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czesc i czołem ![]() Ale się obchodziło, normalnie w domu mi chłodno już w krótkim rekawku ;/ a w nocy jak się znudzenia, a ręce na wierzchu, to zimne jak lody, a to jeszcze miesiąc do okresu grzewczego Slyszalyscie, że w połowie września jeszcze ma być 30 stopni niby? Ja zjem śniadanie i jadę na zakupy, dzisiaj chyba zupa z groszkiem zielonym, bo zupa to jednak taka rozgrzewająca, dawno nie jadłam i jakoś chce mi się takiego cieplego, to ulubiona Tz, wiec powinien być zadowolony a co u Was? Bo może zmienię jeszcze koncepcje ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52688391]
Kalwinka pamiętaj, że do okulisty na nfz potrzebne jest teraz skierowanie ![]() [/QUOTE] Naprawdę? Nawet jeśli wcześniej chodziłam już do tej przychodni? Cytat:
zawsze mnie kurierzy stresują bo jakby nie dostarczyli to musiałabym daleko jechać żeby odebrać. A listonosz już wie, że jakby u nas nikogo nie było to zostawia u teściów
|
|
|
#1535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w siodemce w dpd i w fedexie wiec nie mam problemow ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzis na obiad miszmasz. Fasolka po bretonsku, zupa kalafiorowa i kurczak pieczony. Kto co lubi
|
|||
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza że to USG u mojej ginki takie niewyraźne
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony lekarz też nie potrafi przewidzieć wszystkiego. A ja mam pytanie, wy macie ładne, duże brzuszki, a ja taki sam jak wcześniej, spodnie wszystkie noszę takie jak przed ciążą, w bluzki też się mieszczę. W biodrach przybyło mi 10 cm, kilogramy tak samo nadal, a brzuch się nie wybija. Położna mówiła, że jeszcze zdąży się wybić, a jeśli nie, to jeśli z małym w porządku to się nie martwić małym brzuchem tylko cieszyć. A ja nie wiem, głupio się czuję, dziś 25tc a ja mam takie...nic. W sumie jak nie ubiorę się w coś mega obcisłego to nie widać ciąży raczej aż tak. |
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pomidorowa bo babcia mi dała słoiki z przecierem własnej roboty
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nir ma co sobie glowy tym.zawalac. sa choroby ktorych usg nie wykryje a.nawet amniopunkcja czy nifty.
Bedzie dobrze
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
U mojego też, ale bazuję na badaniach prenatalnych
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- sylwuska u mnie pierogi i zupa pieczarkowa dzis
|
|
|
|
#1542 |
|
Rozeznanie
|
Ale ja mam ciężkie myślenie. Pojechałam na badania ale nie dość ze.nie.pobralam sobie moczu (a kubek zostawiłam na umywalce.żeby pamiętać) to do laboratorium dopiero przyszłam. A przecież 2 h trzeba siedzieć. No nic panie powiedziały ze mimo to.pobiora mi krew. To okazało się ze wraz się Przedłuży bo muszą sprawdzić jaki mam cukier na czczo i dopiero dać glukozę. Nie robiłam wcześniej tu glukozy i strach im nie pozwala mnie obciążyć
|
|
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Poza tym u Ifci wszystko wyszło ok na amnio. A co się nastresowała to jej ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-09-08 o 09:03 |
||
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin mówi, że statystykę to można sobie w
Statystycznie powinnam nie czuć wcale ruchów dziecka, bo mam dużą nadwagę, a ruchy czuję już od 20tc bardzo wyraźnie. Statystycznie powinnam w ogóle nie zajść w ciążę, zaszłam mając TSH powyżej 4 i początki endometriozy. Statystycznie powinnam z powyższego powodu poronić do 7tc z powodu początków endometriozy i zaawansowanej i krótko leczonej niedoczynności tarczycy spowodowanej Hashimoto. Czuję, że przede mną jeszcze dużo takich "statystycznie". |
|
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No na pewno, tyle stresu i jeszcze tyle musiała czekać ;/ najwazniejsze, że wszystko ok ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1546 |
|
Konto usunięte
|
Ogolnie generalnie jest takie przekonanie, że prostaglandyny przyspieszają akcję porodową...
Sylwoha też czasem mi przemyka taka głupia myśl przez głowę ![]() ala: dla nas!Kalusia tak. Okulista jest teraz specjalistą, do którego trzeba mieć skierowanie. Rodzinny wystawia. I bez skierowania Cię nawet nie zarejestrują. Poza chorobami, które można wykryć albo nie na usg i podczas innych badań to są jeszcze niestety komplikacje okołoporodowe i na to nie mamy żadnego wpływu niestety dużo zależy od kompetencji personelu w szpitalu, od naszych predyspozycji do rodzenia, od tego jak dziecko jest ułożone itp...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- U mnie nie było sprawdzania przed obciążeniem Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Ogolnie statystycznie pies i człowiek mają po 3 nogi :Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda aaa...a tak w ogóle to do którego tygodnia ciąży można się kochać, o ile wszystko jest jak należy?
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52689062]
Kalusia tak. Okulista jest teraz specjalistą, do którego trzeba mieć skierowanie. Rodzinny wystawia. I bez skierowania Cię nawet nie zarejestrują. [/QUOTE] Masakra. Dobrze, że do gina nie trzeba. I to skierowanie też pewnie jest tylko jest jakiś czas ważne?
|
|
#1549 |
|
Konto usunięte
|
Ogolnie chyba do końca
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, zapomniałam zapytać o ten masaż krocza. Dziewczyny z problemami z szyjką, pytałyście może swoich ginów, czy w takim przypadku są przeciwwskazania do masażu krocza?
|
|
#1551 |
|
Konto usunięte
|
Kalusia ja się rejestrowałam zaraz na drugi dzień a do miesiąca musiałam zawieźć skierowanie do przychodni. Ale to już zależy indywidualnie od placówki. Do genetyka np. rejestrowałam siebie i męża po 3 tygodniach od dostania skierowania, wizyta była umawiana w listopadzie na kwiecień i skierowanie dawałam dopiero na wizytę.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Kalusia masaż krocza ma na celu rozluźnienie szyjki, więc chyba nie jest wskazany ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52689125]Kalusia masaż krocza ma na celu rozluźnienie szyjki, więc chyba nie jest wskazany
![]() [/QUOTE] Tego się obawiam kurczę, a tak chciałabym, żeby mnie nie nacinali rosi:
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda czyli z tą sperma to jednak jest coś na rzeczy?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie z tym workiem to nie do konca mit
pod koniec ciąży faktycznie miałam zalecone zeby sie wstrzymać żeby nie wywołać za wcześnie porodu skurcze + jakas tam substancja w spermie mogą wywołać poród koleżanka tak w 36tc w nocy miała sexy a rano wody odeszły ![]() Co do brzuszka ja wiem ze w pierwszej ciąży to by się chciało żeby cały świat widział ale ja Ci powiem Ty sie ciesz ja już mam dość dźwigania swojego a on jeszcze urośnie...
|
|
|
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki sylwuska
* TŻ właśnie negocjuje że mną warunki nie pójścia do pracy... A co ja mam za pierdziel ac jeszcze dzisiaj szefostwo a on będzie w domu siedział. . Nie wiem czy mu popuscic... zwłaszcza że kasy trza. Kalusia do końca tylko od któregoś tygodnia zaleca się gumkę. Bo można wywołać poród. .
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52689062]Ogolnie generalnie jest takie przekonanie, że prostaglandyny przyspieszają akcję porodową...
Sylwoha też czasem mi przemyka taka głupia myśl przez głowę ![]() ala: dla nas!Kalusia tak. Okulista jest teraz specjalistą, do którego trzeba mieć skierowanie. Rodzinny wystawia. I bez skierowania Cię nawet nie zarejestrują. Poza chorobami, które można wykryć albo nie na usg i podczas innych badań to są jeszcze niestety komplikacje okołoporodowe i na to nie mamy żadnego wpływu niestety dużo zależy od kompetencji personelu w szpitalu, od naszych predyspozycji do rodzenia, od tego jak dziecko jest ułożone itp...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- U mnie nie było sprawdzania przed obciążeniem Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Ogolnie statystycznie pies i człowiek mają po 3 nogi :Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Przykladem takich zaniedban jest Lilka z Bonifratow. Poza tym komplikacjami dziecko moze miec autyzm.i inne choroby. To tylko takie gdybanie... Mojego kuzyna leczyli zle na tarczycr chlopak przez leki opozniony w rozwoju. Z tymi skierowaniami to jest roznie. Ja ostatnio rejestrowalam meza do dermatologa to skierowanie nie bylo potrzebne bo ma juz karte i raz do roku chodzi na wizyty. Kobieta bez skierowania moze do psychiatry i gina. Facet tylko do psychiatry ![]() Dopoki czop nie wypadnie. Ja tak slyszalam.. |
|
|
|
#1558 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Od samego początku ciąży nie zauważyłam, żeby gdzieś w międzyczasie wycieczki do wc się zakończyły, żeby teraz się zaczynały na nowo Ja o 10 jadę do ciotki, posiedzę u niej, może się wybiorę do siebie zobaczyć jak remont a po południu umówiłam się z koleżanką z którą się nie widziałam z pół roku ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52688391] Kalwinka pamiętaj, że do okulisty na nfz potrzebne jest teraz skierowanie [/QUOTE]Tak, pamiętam Skierowanie już mam. Liczę na to, że przez konieczność skierowań teraz kolejki będą krótsze, bo ostatnio czekałam tak długo, że zdążyłam zapomnieć o wizycie zamawiałam 120g/m2 - dupy nie urywają ale nie są całkiem jak gaza jak niektóre Cytat:
Cytat:
Cytat:
łykam magnez a i tak w nocy złapał mnie taki silny skurcz w łydce, że musiałam tż obudzić, żeby mi nogę rozmasował :/ Potem oczywiście nie mogłam zasnąć Co do inpostu wieczorem brat podrzucił mi pocztę i awiza ze swojego mieszkania (my mieszkaliśmy tam kilka lat) i mam awizo do inpostu, podobno przesyłka sądowa - nie mam pojęcia o co chodzi, od ponad roku jestem zameldowana gdzie indziej, dowód mam zmieniony i wszędzie podane nowe dane, więc nie wiem co mogło przyjść na stary adres. A punkt odbioru jest na 2 końcu miasta, gdzie jest mi wybitnie nie po drodze |
|||||
|
|
|
#1559 |
|
Rozeznanie
|
Wypiłam ten nektar bogów. Byle przetrwać bez wymiotów to będzie git.
|
|
|
|
#1560 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska no coś tam jest
![]() Czubasek przykładów jest mnóstwo niestety chociażby córeczka tego sportowca Bonka...Kalwinka nie są krótsze ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Wojniann dasz radę ja wczoraj myślę, że przez ten cukier właśnie, poszłam spać o 21. W ogóle ciężko mi się śpi, kręgosłup nawala strasznie, bo mamy niewygodne łóżko. Jeszcze jak sama spałam, to znajdowałam sobie miejsce (mąż spał na budowie), a teraz jak wrócił to po 1 nocy musieliśmy się przenieść do innego pokoju Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

wczoraj mąż sie śmiał czy go zaproszę Hehehe dobrze mi sie spalo nawet i długo bo od 8 leze i oglądam na tvp kultura jakis program dokumentalny o szeptuchach, interesujący, ludzie ciągle wierzą w zabobony a każdemu zjawisku którego nie rozumieją przypisują nieziemskie moce. 

napisała do mnie koleżanka właśnie,że sperma rozpuszcza worek owodniowy

zawsze mnie kurierzy stresują bo jakby nie dostarczyli to musiałabym daleko jechać żeby odebrać. A listonosz już wie, że jakby u nas nikogo nie było to zostawia u teściów

zwłaszcza że to USG u mojej ginki takie niewyraźne