|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Na wyniku USG mam 22,5.
Lekarz tłumaczył mi to tak, że TP pozostaje bez zmian mimo, że dzieć jest większy/mniejszy ponieważ zawsze może nadrobić lub trochę spowolnić swój rozwój w stosunku do terminu wyznaczonego przez OM. Więc teoretycznie nadal mam początek listopada ale i tak będę miała CC. Operują od 39 TC więc tak, będzie koniec października
|
|
#1472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Wczoraj zasnęłam po południu i przestałam czuć stopę tak mi zdrętwiała Dobrze, że mnie zgaga omija za to ja mam od początku aż do teraz taką czkawkę bez niczego, taką wiecie jak się mówi że niby nas ktoś wspomina. I to oddychanie...jest coraz trudniejsze Musimy się trzymać, jeszcze troszkę Słyszałam, że na gardło można też tantum verde ale lepiej zapytać w aptece Oby Wam szybko dziewczyny przeszło ![]() Cynamon to drobniutka też byłaś przed i to po pierwszej ciąży? Teraz też szybciutko wrócisz do swojej wagi Iclosemyeyes dziękuję Rodzina męża mnie tak wykończyła... Oj spinanie brzuszka to też jest męczące pewnie, ciągle ten strach jak się za dużo coś porobi :/ Trzymam kciuki za wizytę ![]() Ooo właśnie i psychika, ciekawe bo nie mogłam w nocy spać i zaczęłam się zastanawiać jak to będzie jak położą mi taką kruszynkę? Co to będzie za miłość? Czy ona przyjdzie? Przecież w końcu to będzie malutki obcy człowieczek dla mnie...w dodatku całkiem uzależniony ode mnie...Teraz mam ją w brzuszku i jest taka więź ale to całkiem co innego niż jak będzie już z nami po tej stronie...Potem się zastanawiałam czy imię będzie do niej pasowało? ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Ok....to już wiem, dzięki Co do TP to prawda, najbardziej liczy się ten pierwszy z USG prenatalnego.
|
|
#1473 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny słyszałyście może, że w ciąży nie można głaskać się po brzuchu bo to wywołuje skurcze macicy? Jak byłam na IP to lekarz ochrzanił mnie, że tak robię i że kobiety same sobie tak fundują problemy. I teraz już zgłupiałam bo te głaskanie to odruch, który ciężko kontrolować
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Norma jest od 5 do 25
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaczynałam ciążę z wagą 64,5, dobiłam do 68 i wyszła cukrzyca ciążowa, wczoraj stanęłam na wagę a tam 65,2.. więc praktycznie pół kilo na plus
ale chyba wszystko ok z dzidzią bo nic mi gin nie mówiła, mówiła tylko że za duże mam spalanie. no tak, mam spalanie bo trzymam dietę co wcześniej mi sie nie zdarzało ![]() tak btw dziewczyny czujecie czasem ucisk "między nogami" taki jakby się już coś wypychało ? ja tak czasem czuję, mam takie wrażenie jakby dziecko naciskało mi tam i wydaje mi się że zaraz wyjdzie no a podobno ulozenie miednicowe jest póki co dzieciaka ;P
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1476 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja właśnie po byle wysiłku mam to spinanie, nawet jak za szybko idę a jak czytam, że wy tutaj takie aktywne, wszystko same robicie, a niektóre jeszcze pracują (podziwiam!) to mi głupio i czuję się jak leń najgorszy ![]() też mnie takie rozkminy łapią, co to będzie, jak będzie z wychowaniem, w ogóle tyle wątpliwości mam a jeszcze mąż nie pomaga, bo ciągle go nie ma - wiadomo, że do pracy chodzić musi, ale poza nią wymyśla sobie co 2 dzień jakieś wyjścia z kolegami... a ja siedzę sama i się smucę Cytat:
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna_smuga, w pierwszej ciąży startowalam z trochę wyższej wagi (59 kg) po porodzie, połogu i kp zjechalam z wagi do tych 53 także musialam garderobę zmienic bo z M na S wskoczyłam
|
#1479 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie dziś od rana leje, wieje i jest 14 stopni uwielbiam taką pogodę, gdy nie muszę nigdzie wychodzić z domu ![]() Dziewczyny czy Wy też się co noc strasznie pocicie w okolicy piersi? Codziennie rano cały mokry dekolt mam, mimo że nie ma już upałów. Masakra ten ogromny biust
Edytowane przez Agusiek89 Czas edycji: 2015-09-08 o 10:11 |
|||||
|
|
|
#1480 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spoczko doczytałam o tym, zapytam moją gin co i jak w tym temacie. ![]() Czeko ja mam takie ciągnięcie brzuszka w dół jakby gdy za szybko coś robię i taki ucisk na siusiu :X Może być tak, że jak urodzisz to wyjdziesz jeszcze o parę kg lżejsza niż w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Będzie dobrze, będziemy ćwiczyć z Ewką Ch. ![]() Nie no śmieję się a jak widzę na jej profilu jak dziewczyny ćwiczą i te efekty...No już się doczekać nie mogę aż dam sobie wycisk ![]() Iclosemyeyes współczuję Nie myśl tak, patrz na siebie i na dzidziusia No niestety nie każdy może tak chodzić i robić, nie jest to od nas zależne heh...I szkoda, że z mężem tak wychodzi Zawsze masz nas jeszcze, pisz co leży Ci na serduszku, już nie daleko do końca Agusiek ja się pocę pod piersiami, okropność i w ogóle piersi mi się nie podobają teraz :/
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo, że przede wszystkim myślę o małej i jak brzuch twardnieje to odpuszczam, ale głupich myśli nie umiem zatrzymać ![]() Pod piersiami też się pocę. No i te piękne rozstępy na nich
|
|
|
#1482 |
|
Rozeznanie
|
Mam paracetamol i Prenalen w szaszetkach do picia, reszta to herbata z sokiem jeżynowym robionym/miodem i cytryną. Daruje sobie dzisiaj zajecia i leze w lozku. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie.
|
|
|
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
A w nocy też mokry biust macie? może ja tak się opatulam kołdrą, bo akurat lubię mieć przy szyi i buzi miękką kołdrę ehh Rano aż kapie ze mnie :/
U mnie w okolicy pępka już 96 cm A wyglądamy tak:DSC_0409.jpg
|
|
#1484 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że wszystko ok Zdjęcia cudne! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też kupiłam filc, będziemy z mężem robić dekoracje do pokoju Julki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja jakoś często nie głaszczę, aczkolwiek w sklepie czy w poczekalni do gina to mam taki odruch W domu to tylko wtedy, gdy Julka mi się wypina. Bo jak pogłaszczę to od razu się chowa ![]() srebrna_smuga, tak myślę, że w sumie to możesz usunąć tą normalną listę wizyt i zostawić tylko ten link do wizyt online
|
|
#1485 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poznanianka drobinko Ty Pochwal się co Wam wyszło z filcu
|
|
#1486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może one płaczą i ubolewają nad swoją wielkością Ja śpię w ogóle nie przykryta cały czas, kołdrę tylko przy szyi mam
|
|
|
#1487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi przyszedł regał z półkami i biało czarne łóżeczko co na all zamawiałam i wczoraj TŻ skręcił i postawiliśmy w naszym pokoju zobaczyć jak się pomieścimy. No ale jest ładnie. I dziś i wczoraj sprzątałam i robiłam porządki w półkach żeby małą pomieścić ze wszystkim. Mi to brzuch często twardnieje i się spina... wieczorem najbardziej. Powiem w czw na wizycie o tym gin ale kiedyś mówiłam i było wszystko ok. Dobrze, że ja nie wiem co tzn zgaga, cycki mi się nie pocą ale kropelki siary co noc mi jakieś lecą. Najbardziej to w nocy spać nie mogę przez ból bioder na jednym i drugim boku nie wygodnie.
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
srebrna_smuga, póki co jeszcze nic nie zrobiliśmy, ale planujemy m.in. coś takiego: https://www.google.pl/search?q=dekor...MK6f2JE2TVM%3A
A z terminarzem wszystko jest ok Ja w razie "w" zostawiłam link w drugim poście ![]() Agusiek89, śliczny brzuszek ![]() Dziś mam zajęcia ze szkoły rodzenia, już się nie mogę doczekać Będzie temat o pakowaniu torby do szpitala
|
#1489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam dokładnie ten sam problem. Moje spanie to stękanie przy każdym obrocie. A i kaszlę też często leżąc bo dusi mnie, aż przepona mnie boli jak chcę wziąć większy oddech
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście nie mam takich dolegliwości. Czasem mnie cycki bolą, ale ostatnio rzadziej, a jak już zaczną to ból szybko przechodzi. Za to często mam wieczorami zgagę
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2015-09-08 o 11:41 |
|
|
|
#1491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam robić literki z filcu ale widzę, że nie będę musiała go szukać po znalazłam prostszy sposób No tak szyć to jeszcze potrafię i spróbuję Dam linka może któraś nabierze ochoty ![]() https://www.youtube.com/watch?v=joMAl7bqBkg
|
|
#1492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy ktoś oprócz mnie nie chodzi do SR. U mnie jest przy szpitalu ale 6 spotkań po 3 godz w środę wieczorem a mi to totalnie nie pasuje i za długooo.. I nie chodzę - moje myślenie" i tak urodzę i godzę się z matką naturą i jej słucham. " Ale ja to ja zawsze mi się nic nie chce i luzacko podchodzę często..
|
|
#1493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha
to nie jestem sama. Mam nadzieję, że po porodzie to minie ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Dziewczyny czy macie zamiar ćwiczyć z piłką? Znalazłam fajny zestaw ćwiczeń, tu pierwsza część: https://www.youtube.com/watch?v=SCBhh7vfB90 Dziś wypróbuję
|
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
iclosemyeyes ja też już się do niczego nie nadaje i czuje się jak leń. Tylko kawałek przejdę i brzuch się spina. Strasznie mi przy tym psa szkoda,wszystkie prawie sporty poszły w odstawke. Przez weekend teraz miałam jakiegoś powera ale np dziś wstałam,poszłam z psem,zjadłam śniadanie... I znów spałam aż do teraz. I z tz też dość podobną sytuację mam, też często po pracy jeszcze gdzieś wychodzi. Chociaż mi to zwykle nie przeszkadza.
Ja się już nie poce jak się te upały skończyły ale za to wczoraj i przedwczoraj mnie taka zgaga męczyła... A jak nie głaszcze brzucha ale często na nim ręce kładę to też źle? peachella zdrówka!
|
|
#1496 |
|
Rozeznanie
|
Leżę w łóżku i smarkam.... Źle się czuję ale spać mi się nie chce. Mała wariuje a ja jestem zła, że nie mogę dokończyć prasowania :-/ wkurza mnie takie bezproduktywne leżenie. Jestem na tel wiec Waszych zdjec nie widze :-/
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiek, ja mam zamiar na końcówce skakać na piłce syna!
i kręcić bioderkami, co by pomóc małej wstawić się w kanał, moze wtedy porod będzie ciut łatwiejszy.
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, wieczorem napiszę co położna mówiła
To ja też dodam zdjęcia mojego brzucha - koniec 29 tygodnia
|
#1499 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale wy jesteście chudzinki. Ja to taka waga, w kierunku Baby Jagi , tylko takiej co już Małgosie zjadła
![]() Odnośnie dziwnych odczuć, też czuję parcie na krocze, jeśli mam chodzony dzień bo wieczorem mam wrażenie, że mi coś się wysypie. I wieczorami to krocze bardzo mnie boli, dzień w dzień ostatnio, ciężko mi wstać a obrócić się w nocy na łóżku...ło mamo, jęczę okropnie. W czwartek mam wizytę u ginki to się zapytam, czy aż taki dyskomfort powinnam czuć. Dzisiaj mam dentystę - czy ja muszę mieć od niego jakąś pieczątkę w mojej karcie ciąży? Wieczorem jeszcze mam Pana od okien, bo chcę wymienić okno w sypialni a teściowie zaoferowali się zasponsorować w salonie więc się cieszę, tym bardziej, że mieszkam w kamienicy i mam te okna ogromne i muszę na wymiar zamawiać. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Poznanianka fajna ta tunika z uśmiechem na brzuchu. |
|
|
|
#1500 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Aale brzusio szkoda, że Julcia nie widzi tego uśmiechu na jej "domku"
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Wczoraj zasnęłam po południu i przestałam czuć stopę tak mi zdrętwiała
Dobrze, że mnie zgaga omija za to ja mam od początku aż do teraz taką czkawkę bez niczego, taką wiecie jak się mówi że niby nas ktoś wspomina.
I to oddychanie...jest coraz trudniejsze
Musimy się trzymać, jeszcze troszkę 

Ok....to już wiem, dzięki 

ja mowie ze jeszcze czas moze sie obroci, a gin że " tak, ale szanse z dnia na, dzień maleją" . i wypisała mi l4 od jutra a chciałam pochodzic do konca wrzesnia.. może jak będę więcej lezeć w ciagu dnia to mała spokojnie sobie zejdzie główką w dół.
Ja mam wizytę u diabetolog za tydzień, mam nadzieję, że usłyszę równie dobre wieści...

A wyglądamy tak:
. Nawet gadać mi się nie chce:/ Wczoraj znów dzień od rana zabiegany bo morfologię byłam zrobić, potem zakupy ostatnich potrzebnych ubranek a na koniec udało mi się w biedronce upolować ostatnie cotton balls w bieli, różu i fiolecie. Pasują do pokoju Zuzi idealnie
Nasz ślub 16.08.2014