Mamy marzec 2016. Część II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-08, 10:11   #841
lala_la
Rozeznanie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
do siostry juz niemam zamiaru sie pierwsza odzywac w takim razie ..tak czulam ze bedzie wsciekla nawet o ciaze zazdrosna ( niewiem czemu sama ma dwojke wiec nie powinna) dlatego zwlekalam 3 miechy zeby powiedziec to teraz ja dobilam tą plcia. a matka to siecaly czas zachowuje jakby 3 miesieczne dziecko to niebylo dziecko i do 9 tego mialabym nie doczekac, nie wiem ale wydaje mi sie ze sie powinien czlowiek cieszyc a nie myslec pesymistycznie, dobrze ze rodzice chlopaka sie inaczej zachowuja a przynajmniej tak mi sie wydaje ze inaczej
Nie potrafię zrozumieć Twojej rodziny, wiem że Ci bardzo przykro bo ja to prawie nie mam innych tematów z bliskimi niż ciąża. Przytulam i trzymaj się.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:11   #842
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
jabłka i śliwki ponoć pomagają
zaraz sobie zrobię sałatkę owocową, to moze cos ruszy, bo ileż można nie iść do kibelka
Stary 2015-09-08, 10:12   #843
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
No ja też się trochę nastawiłam na to, że się dowiem.
a w którym jesteście tygodniu? mi na zwykłym badaniu nie genetycznym w 13t nie było widać
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:13   #844
fjolek
Zadomowienie

super pomysl z tymi kolorami

ps. dobrze ze jest to forum bo by nie bylo z kim sie podzielic nowinami
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:15   #845
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
to na kolorowo Cię zrobimy a co tam
ja poki mi nie potwierdza plci tez sie nie ujawnie

ułożyłam chronologicznie wizyty

Super!
Stary 2015-09-08, 10:16   #846
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
a w którym jesteście tygodniu? mi na zwykłym badaniu nie genetycznym w 13t nie było widać
mi w 12 lekarz powiedział Dokładnie to było 11t 6 d
ale czekam tutaj na potwierdzenie jakies
Stary 2015-09-08, 10:16   #847
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Licząc według ostatniego usg, to dokładnie 12 tydz. 5 dzień. :P

Ja jestem raptus, wszystko muszę wiedzieć i mieć na "już, teraz". Oszaleje prędzej niż płeć poznam.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-08, 10:17   #848
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Super!
:brzy dal:

Idę się chyba za jaką robotę wziąć bo ile bede lezec
Stary 2015-09-08, 10:20   #849
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jestem raptus, wszystko muszę wiedzieć i mieć na "już, teraz". Oszaleje prędzej niż płeć poznam.
ja też!! naczytałam się na forach ze juz w 12 niektóre wiedzialy to ja myśle 13 to moze coś powie.. wiem ze najwazniejsze zeby dziecko było zdrowe aleee taka jestem ciekawa kto tam siedzi
Stary 2015-09-08, 10:27   #850
kayah_k
Przyczajenie

witam na forum. Ja na końcówkę marca prawdopodobnie cesarka
kayah_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:33   #851
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam w końcu do domu, byłam na tym usg parametry wszystkie w porzadku wiec nic sie od genetycznego nie zmienilo no i na sto procent dziewczynka
super, gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Hej, dziękuję za kciuki melduje że wszystko dobrze, przeziernosc 1mm, kość nosowa jest, przepływy ok, zastawki się domykają i wszystkie organy są.
Prawdopodobnie jest drugi chłopak, Franek lub Ignaś. Ma 6,69cm
To się maż pewnie cieszy z drugiego syna bedziesz miała męską obstawę gratulacje
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
A zarzuce tematem :p mecz za pasem a my tu poplotkujemy o seksie :p ?
Bo ja w ogole nie mam ochoty a wy?
W I trymestrze srednio bo wymiotowałam. Jak skończyły się wymioty to i libido wróciło i to na wysoki poziom

Cytat:
Czytałam styczniowki piszą już o sesjach ciążowych, Wy planujecie? bo ja nie
ja nie chce, zdecydowanie nie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
tak sobie myślę, że może w pierwszym poście zaznaczał by kolorami jesli jest już płeć poznana?
kto chętny niech pisze to zaznaczę kolorami w pierwszym poście

Cytat:
albo dzwoni do mnie ostatnio siostra zebysmy czasem wozka nie kupowali bo ona ma i jej stoi i zawala... i nie rozumie tego ze my chcemy nowy sobie kupic 3 w 1 a nie brac od niej tego z gondola ( jej synowie w nim jezdzili a wczesniej tez ktos go mial bo dostali po kims) i nawet moja mama stwierdzila zeby go nie brac bo juz zniszczony i mi wciska na sile " bo zobaczycie ile bedziecie miec wydatkow" mądra bo jej wszystko dali moi rodzice i tesciowie apotem mi bedzie wypominac ze jak to ja mam dobrze bo wozek dostalam i niee musialam kupowac..dziekuje nie skorzystam , znam ja bardzo dobrze i wiem ze by tak bylo..moj tez mowi zeby juz i ch olac i niedzwonic do nich ani nic z nowinami beda chcieli cos wiedziec zapytaja sie wprost bo szkoda zebym sie denerwowala

w ogole ostatnio jakos wszyscy mnie denerwuja , moja kolezanka nawet :pyta sie co robie i takie tam to mowie ze szukam na allegro ksiazek bo chce sobie cos zamowic..to uslyszalam ze po co mi to szkoda kasy teraz bede miec wydatki a ja na ksiazki wydaje
no niewiem ale dla mnie ksiazka po przeczytaniu nie idzie w kat tylko ja potem czytam jeszcze kilka razy co jakis czas poza tym jest ozdoba mebli i mam nadzieje ze moje dzieci po mnie beda lubic czytac i dostana te ksiazki, ale ile sie nawysluchiwalam..wózek tez po co nam nowy jak lepiej uzywany kupic ,a badanie 3d 4d to szkoda pieniedzy i tez lepiej zebym nie robila i takie tam ciagle dziwne teksty
też lubię czytać i nie szkoda mi na książki. Mąż na szczęście korzysta z kindla bo byśmy zbankrutowali uwielbiam ciuchy, kosmetyki, ale mimo to książka jest na 1 miejscu

Siedzę u mechanika, czekam na auto służbowe. A pogoda taka, że jak tylko wróce do domu to herbata i koc
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-08, 10:38   #852
zombiga
Raczkowanie

Byłam w rossmanie i za 19zl kupiłam serum ujędrniające dla ciężarnych z lirene a gratis dostałam krem do biustu. Tylko dwie dychy to wzięłam, co szkodzi spróbować.

Zgubiłam dzisiaj portfel z pieniędzmi i dokumentami. Nawet nie wiem jak. Szłam do pracy przez deptak, jest u nas winobranie, tłok niesamowity, portfel był w torbie teraz nie ma. Zalamka. Z nerwów boli mnie brzuch.
zombiga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:47   #853
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zombiga Pokaż wiadomość
Byłam w rossmanie i za 19zl kupiłam serum ujędrniające dla ciężarnych z lirene a gratis dostałam krem do biustu. Tylko dwie dychy to wzięłam, co szkodzi spróbować.

Zgubiłam dzisiaj portfel z pieniędzmi i dokumentami. Nawet nie wiem jak. Szłam do pracy przez deptak, jest u nas winobranie, tłok niesamowity, portfel był w torbie teraz nie ma. Zalamka. Z nerwów boli mnie brzuch.
moze ktoś odeśle pocztą, ja kiedys zostawiłam w ubikacji w Lublinie a mieszkam w Rzeszowie, kapnełam się na drugi dzien ale okazało się ze nikt go nie zabrał, miałam tam tylko 10zł ale nawet tego nikt nie wziął, także trzymam kciuki zeby sie znalazł
Stary 2015-09-08, 10:51   #854
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Nessea Ty masz dopiero 27.10 najbliższą wizytę? Pewnie nie można umrzeć z niecierpliwości, ale w takim wypadku chyba by mi się udało

U nas dzisiaj znów śliczna pogoda, zrobię to spaghetti i chyba przejadę się z psem nad Odrę. Należy mu się, jest ostatnio bardzo grzeczny i cierpliwy
Stary 2015-09-08, 11:04   #855
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kayah_k Pokaż wiadomość
witam na forum. Ja na końcówkę marca prawdopodobnie cesarka
cześć
powiedz coś więcej o sobie
z jakich przyczyn cc?

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
super, gratuluję!

To się maż pewnie cieszy z drugiego syna bedziesz miała męską obstawę gratulacje

W I trymestrze srednio bo wymiotowałam. Jak skończyły się wymioty to i libido wróciło i to na wysoki poziom

ja nie chce, zdecydowanie nie

kto chętny niech pisze to zaznaczę kolorami w pierwszym poście

też lubię czytać i nie szkoda mi na książki. Mąż na szczęście korzysta z kindla bo byśmy zbankrutowali uwielbiam ciuchy, kosmetyki, ale mimo to książka jest na 1 miejscu

Siedzę u mechanika, czekam na auto służbowe. A pogoda taka, że jak tylko wróce do domu to herbata i koc
jak mi potwierdzą to się z kolorem zwrócę do Ciebie, a póki co jestem neutralna

Oj też uwielbiam czytać i cały zapas polskich książek sobie teraz przywiozłam

Cytat:

oby ktoś znalazł i odesłał

Zgłoś na wszelki wypadek na policję zgubę, żeby nie było pozniej nieprzyjemnosci
Stary 2015-09-08, 11:15   #856
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:

u mnie 13tydz 0 dzien dokladnie ajj, ja tez czekam nieciepliwie

witam nowa kolezanke
Stary 2015-09-08, 11:19   #857
fjolek
Zadomowienie

Cytat:

tez wzielam to z lirene z tym ze przeciw celulitowy bo na rozstepy juz mam oliwke babydream z rosmana za grosz , a do tego wszystkiego dostalam jeszcze maly gratisik bylam mile zaskoczona 50 ml krem z tołpy ujedrniajacy brzuch uda i posladki dla mamus
Stary 2015-09-08, 11:37   #858
kakusiana
Raczkowanie

Ależ Wam Dziewczyny zazdroszczę, że już znacie płeć! Mi tak marzy się dziewczynka. Imię wybrałam już chyba w podstawówce. Na szczęście Zosia podoba się również mojemu ślubnemu, który jednak wolałby syna . Mam wizyte dopiero 30.09 - chyba mnie poskreca z ciekawości!

Wczoraj wyciągłam fasolkę taką do karmienia - niestety do spania się nie nadaje - za sztywna jest... ja tez w nocy obudziłam się sztywna .

Ja na zaparcia polecam maślankę z owocami - u mnie działa w 2 godziny .

No i pierwszy raz posmarowałam brzuszek oliwką - całkiem to przyjemne . Mam Bio-oil, ładnie pachnie, bardzo delikatnie. Dostałam go w prezencie - sama bym się raczej nie skusiła bo jest strasznie drogi...

fjolek - rodzinką się nie przejmuj - niektórzy nie radzą sobie z tak dużym szczęściem u innych... nic na to nie poradzimy. A co do książek to ja tez uwielbiam je pochłaniać. Od miesiąca jestem już na L4 bo plamiłam na początku i jestem bardzo słaba, więc czytam książkę za książką. Teraz sprawiłam sobie całą serię Pawlikowskiej "W dżungli zdrowia" - polecam. Ciągnie mnie też do książek typowo ciążowych. Znalazłam "w oczekiwaniu na dziecko" i "pierwszy rok życia dziecka", ale się waham czy kupić bo są dosyć drogie... Macie jakieś ksiązkowo-ciążowe typy?

Edytowane przez kakusiana
Czas edycji: 2015-09-08 o 11:46
kakusiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:45   #859
zombiga
Raczkowanie

Cytat:
tez wzielam to z lirene z tym ze przeciw celulitowy bo na rozstepy juz mam oliwke babydream z rosmana za grosz , a do tego wszystkiego dostalam jeszcze maly gratisik bylam mile zaskoczona 50 ml krem z tołpy ujedrniajacy brzuch uda i posladki dla mamus
Też chciałam wziąć tą oliwke ale przeczytałam z tyłu opakowania ze "moze pomoc zapobiegać powstawaniu rozstępów" czy coś, w każdym razie nie zabrzmiało dla mnie zachęcająco zwłaszcza że nie cierpię oliwek ale wiem ze wielu osobom pasuje.

Właśnie dziewczyny dzięki za mile słowa ale ja tam miałam 30 euro i wątpię że to się znajdzie. Zablokowałam chociaż kartę z banku. No i jak się nie znajdzie to wszystkie dokumenty do wyrobienia od nowa.
zombiga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-08, 11:48   #860
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
50 ml krem z tołpy ujedrniajacy brzuch uda i posladki dla mamus
Lubię kosmetyki Tołpy, jedynie maseczki do włosów się u mnie nie sprawdziły.
Stary 2015-09-08, 11:57   #861
Bonku
Wtajemniczenie

Mi się marzy synek mam 2 młodsze siostry i masakra, fochy, dojrzewanie, napięcia przedmiesiączkowe, wszystko zabierają niszczą nie oddają, kłócą się, wypominają, miedzy facetami jest inaczej taka sztama zawsze wolałam przebywać z kolegami ale w rodzinie same baby więc pewnie u mnie będzie baba :/
Stary 2015-09-08, 11:58   #862
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam styczniowki piszą już o sesjach ciążowych, Wy planujecie? bo ja nie
Ciążowej nie ale dzidziusiowi na pewno. Mój starszy syn miał 2 sesje wiec młodszemu tez muszę zrobić, żeby mi nie wypomniał za kilka lat :-P
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 12:04   #863
fjolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ciążowej nie ale dzidziusiowi na pewno. Mój starszy syn miał 2 sesje wiec młodszemu tez muszę zrobić, żeby mi nie wypomniał za kilka lat :-P
ja poprosze chlopaka zeby mi zrobil pare fot na pamiatke z brzuchem jak juz bedzie wiekszy
a jak sie male urodzi to napewno ze dwie sesje bede chciala jemu zrobic u fotografa
i jakies zdjecia dziecka ze mna albo z tata
pamietam jak mi zawsze bylo przykro ze niemam zadnych fot jak bylam niemowlakiem nawet z chrzcin dopiero jakies fotki jak mam piec lat , z mama niemam nic

Edytowane przez fjolek
Czas edycji: 2015-09-08 o 12:06
Stary 2015-09-08, 12:07   #864
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Mi się marzy synek mam 2 młodsze siostry i masakra, fochy, dojrzewanie, napięcia przedmiesiączkowe, wszystko zabierają niszczą nie oddają, kłócą się, wypominają, miedzy facetami jest inaczej taka sztama zawsze wolałam przebywać z kolegami ale w rodzinie same baby więc pewnie u mnie będzie baba :/

oj niekoniecznie ja mam 3 mlodszych braci i warcza do siebie non stop jak jest sztama to jest, ale jak nie ma to zaraz jeden na drugiego donosi i wszystkie grzechy wychodza na jaw aczkolwiek pozniej znow jest sztama jak ktorys ma interes i tak w kolo

ja na sesje z brzuchem nie bardzo, ale po narodzinach dzidzi pomysle poki co maz robi mi zdj brzucha co ok. 2 tyg pozniej zrobie z tego kolaz na pamiatke obejrzyjcie to https://www.youtube.com/watch?v=yJ7-v7xVm3I, moze kogos zainspiruje

Edytowane przez eeyesblue
Czas edycji: 2015-09-08 o 12:11
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 12:11   #865
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Ja mam nawet filmy Wiecie takie stare klatkowe filmy, nieco przyspieszone
dziecku na pewno będę trzaskać zdjęcia jak opętana, ale sesja z brzuchem jakoś mnie kompletnie nie kusi
Stary 2015-09-08, 12:12   #866
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
oj niekoniecznie ja mam 3 mlodszych braci i warcza do siebie non stop jak jest sztama to jest, ale jak nie ma to zaraz jeden na drugiego donosi i wszystkie grzechy wychodza na jaw aczkolwiek pozniej znow jest sztama jak ktorys ma interes i tak w kolo

ja na sesje z brzuchem nie bardzo, ale po narodzinach dzidzi pomysle poki co maz robi mi zdj brzucha co ok. 2 tyg pozniej zrobie z tego kolaz na pamiatke obejrzyjcie to https://www.youtube.com/watch?v=yJ7-v7xVm3I, moze kogos zainspiruje
piona, mi też mąż co 2 tygodnie zdjęcie robi
Stary 2015-09-08, 12:47   #867
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oby dokumenty chociaż ktoś odesłał!

Cytat:
Napisane przez kakusiana Pokaż wiadomość
fjolek - rodzinką się nie przejmuj - niektórzy nie radzą sobie z tak dużym szczęściem u innych... nic na to nie poradzimy. A co do książek to ja tez uwielbiam je pochłaniać. Od miesiąca jestem już na L4 bo plamiłam na początku i jestem bardzo słaba, więc czytam książkę za książką. Teraz sprawiłam sobie całą serię Pawlikowskiej "W dżungli zdrowia" - polecam. Ciągnie mnie też do książek typowo ciążowych. Znalazłam "w oczekiwaniu na dziecko" i "pierwszy rok życia dziecka", ale się waham czy kupić bo są dosyć drogie... Macie jakieś ksiązkowo-ciążowe typy?
Ja na pewno chcę przeczytać Księgę Rodzicielstwa Bliskości bo mam podobne spojrzenia na wychowanie dziecka.
No i poluję na Ciężarówką przez 9 m-cy, ale w necie majątek kosztuje, ebook itp. nie ma, w bibliotekach też nie :/
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-08, 12:48   #868
diablica071086
Zadomowienie

Witam,
zjadłam pół pizzy z biedronki i teraz czuję się senna a za jakieś 30-40 min muszę młodą odebrac z przedszkola
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 12:54   #869
verrerie
Rozeznanie

Wlasnie dowiedzialam sie, ze moj braciszek wlasnie zostal tata!! Dziewczynki urodzily sie przez cc 2600 i 2200g. Taka jestem szczesliwa!!!

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 13:00   #870
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Wlasnie dowiedzialam sie, ze moj braciszek wlasnie zostal tata!! Dziewczynki urodzily sie przez cc 2600 i 2200g. Taka jestem szczesliwa!!!

Super!!! gratulacje dla rodziców i cioci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości