|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
![]() Babka foniatra-audiolog tłumaczyła nam że im częściej woskowinę wygrzebujemy tym więcej jej jest, w sumie tak jak z sebum na twarzy, bo to jest taka nasza warstwa ochronna i ucho generalnie tego potrzebuje. Coś w tym jest ![]() To jest właśnie aspiratorek ![]() Gratulacje udanej wizyty! Może Twój maluch boi się lekarzy ![]() Dziewczyny patrzcie jakie słodkie czapuchy dla dzieci :3
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-09-08 o 13:55 |
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie kiedyś to była masakra a teraz same się czyszcza, woda podczas kąpieli przemywam i wystarcza w zupełności. I słyszę lepiej mam wrażenie. I co najważniejsze - przed tem non stop miałam zapalenie ucha. Teraz nie czyszczę i zapalenia nie miałam od ponad roku Może faktycznie boi się lekarzy,.ze.uciekał na dół tz mówi Mi żebym się nie martwiła że tak słabo skoro biło to dobrze zjem nektarynke, obudzi się to będzie mi lepiej. Wczoraj tlukl się jak głupi Ale fajne <3 |
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
podkłady poporodowe są potrzebne? czy tylko te długie podpaski?? i majtki siateczkowe?
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Majtki po to żeby się trzymała podpaska na miejscu jak będziesz chodzić ale.żeby jednocześnie były przewiewne.. Tak przynajmniej myślę
A.podkłady po to że musisz leżeć na plecach a wtedy ci żadna podpaska nie pomoże i wszystko cieknie w dół. I podkład to zatrzymuje ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Niech mnie doświadczone mamy poprawia ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- W ogóle dostałam mejla od Rossmana że jak pójdę i wezmę oliwke dla kobiet w ciąży to z kartą rossne dostanę ja za 0.01 zł
|
|
|
|
#3006 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Magda a to 80km od Lublina to w którą stronę? Bo ja na c odzień mieszkam w Lublinie, ale w weekendy jeżdżę do mamusi ok 80 km na Roztocze. Cytat:
Wiercę, stukam, hałasuję i jak na razie końca nie widać. Biedni Ci moi sąsiedzi. Takie głośne prace majstry robią od ok 8:00, a w soboty od ok 9:00. Jak na razie nikt jeszcze ze skarga nie przyszedł Ja się przez chwilę zgubiłam przez te przeprowadzki, remonty i życie na pudłach. pewnie już Was nie nadrobię, ale postaram się być na bieżąco. Byłam na połówkowej wizycie i USG - z dziecinką wszytko dobrze, chłopczyk na 100% nic przed nami nie ukrywał. Dostałam skierowanie na krzywą glukozową i po waszych opowieściach już się boję realizacji. Mam zrobić pod koniec miesiąca. Zmieniłam też lekarza prowadzącego. Wcześniej chodziłam prywatnie, ale mnie koszty przytłoczyły. Wybrałam lekarkę na NFZ i z polecenia koleżanek. Od progu mnie opierdzieliła, że zmieniam lekarza w połowie ciąży. Twierdziła, że stawiam ją w głupiej sytuacji bo u nich w branży nie podbiera się pacjentów. Wizytę przeprowadziła, zlecenia dała, ale kazała się zastanowić nad powrotem do starego lekarz. No i mam dylemat.
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ty ludziom nie dajesz spać Dobrze że z dzieckiem wszystko dobrze No i że jednak cały czas jest chłopcem Haha Nie zmieniaj na starego. W końcu on kosztuje. A babxe to wytłumacz że nie masz pieniędzy na lekarza prywatnie i że lepiej ze chodzisz niż że.olalas nie? Przecież gdybyś miała.kasę to byś nie zmieniała. |
|
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Bigcoffee, a prywatnie to faktycznie takie duze koszty? Pytam, bo u mnie to 120zł na miesiąc, więc całkiem do przeżycia.
|
|
|
|
#3009 |
|
Wtajemniczenie
|
Big ja na Twoim miejscu jak juz zmienilas nie wracalabym do starego. Powinna to zrozumiec ze z jakiegos powodu przestalas chodzic do poprzedniego. W koncu to jej obowiazek. A moge sie zalozyc ze gdyby przyjmowala Cie prywatnie nawet slowa by nie szepnela.
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to tylko jej sumienie nie pozwala xi zmienić? No a co jakiś tamten np wyrażał się dziwnie, badań nie robił itp.? Masz prawo zmienić lekarza i jej odczucie nie ma nic do gadania
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba bylo powiedziec, ze sie przeprowadzilas
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
magda super, że z maluchem ok
to za 3 tygodnie zobaczysz dziecia w końcu ja też wtedy wizytuję. bigcoffee super, że maluch zdrowy i gratki chłopca
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli zazdecydowały względy finansowe to oczywiście powinna Cię zrozumiec, choc z drugiej strony jej pewnie tez nie jest łatwo bo nie zna całej Twojej ciążowej historii, nie kierowała Cię na badania itd.
Mi wizyta wychodzi co 4 tygodnie koszt 120 zł więc jest okej, a lekarza mam świetnego wiec nawet nie myslalam o zmianie. Ale skoro masz możliwość chodzić do dobrego gina za darmo to czemu nie
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie jakie bodziaki wstawiły dziewczyny u nas na PMkach
![]() ![]() ![]() i koszulka ![]()
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym u niej została. W ogóle moim zdaniem lekarzy właśnie powinno się zmieniać, potwierdzać diagnozę u innych, zmieniać w razie wątpliwości i moim zdaniem ich sumienie nie ma nic do tego. Ubezpieczenie za NFZ płacisz, nie masz obowiązku jeszcze opłacać dodatkowo wizyt.
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakaś głodna jestem xaly czas na szczęście tylko dwie godziny lekcyjne. A.później jadą na basen to mi wpisze że byłam
|
|
|
|
|
#3017 |
|
Rozeznanie
|
Dotka ale super te ciuszki
|
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Mega są te bodziaki z napisami
magda a gdzie masz te praktyki? Szkoła? Przedszkole? |
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, to z dawanda.com jest, bombowe tam sa rzeczy
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te całe fridy mnie obrzydzają, wiem że tam jest ten filtr, że nie można tego wciągnąć ale jakoś mi nie podchodzą. bigcoffee normalnie mi też remont nie przeszkadza, ale dziś mi się tak strasznie spać chciało. Super, że z maluszkiem wszystko w porządku. Ja tak jak piszą dziewczyny tez bym już została przy nowej. |
|
|
|
|
#3022 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
USG płatne oddzielnie 120zł Każde badanie płatne bo lekarz nie wypisuje skierowań na NFZ W razie jakiejś recepty to też nie wypisuje refundowanych. Niby nie za wiele, a jak się podliczy to koszty się robią. U mnie to się teraz we wrześniu duże zebrało bo wzięliśmy kredyt hipoteczny i całe koszty kredytu do opłacenia, koszty wiązane z zakupem mieszkania (notariusz, podatek itp), remont w zasadzie całego mieszkania. Do tego akurat we wrześniu wypadała wizyta połówkowa, USG i wykonanie badań. Lekarz do którego chodziłam prywatnie był taki neutralny. Taki trochę mechaniczny - na zasadzie odpowiedni tydzień, odpowiednie skierowanie i dowiedzenia. Dlatego bez żalu zdecydowałam się na zmianę. Nowa lekarka ma świetne opinie, pracuje w szpitalu w którym planuje rodzić i jeszcze w poradni ma położną prowadząca darmową szkołę rodzenia. Wiec same plusy bo tak to za szkołę rodzenia musiałabym zapłacić 500zł. Moja wina, że tak późno mnie natchnęło na szukanie lekarza na NFZ i zmiany.
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Bodziaki z napisami są super, sam bym kupiłam.
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może wiecie czy jest jeszcze ten promocyjny proszek Lovela w Biedronce?
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje bardzo lecę zobaczyć!
a ile kg ma ?
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
3,6 kg
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie patrze, że w auchanie jest 1,8kg za 26,99, a drugi za 1 gr.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

a jak wstanie to cisza znowu jest