Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-08, 15:15   #4801
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
ja zawsze muszę pamiętać, żeby się wysikać przed wyjściem do przedszkola, a i tak mam problem dotrzeć tam i z powrotem
d:
a nie macie w przedszkolu łazienki takiej na korytarzu lub w szatni? ja jak chodzę do przedszkola to muszę i tam wstąpić do łazienki
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 15:19   #4802
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a nie macie w przedszkolu łazienki takiej na korytarzu lub w szatni? ja jak chodzę do przedszkola to muszę i tam wstąpić do łazienki
To nowe przedszkole i jeszcze nie obczaiłam
ale niedaleko przedszkola (sąsiedni blok) byłam dziś w przychodni na pobraniu krwi i jakbym naprawdę miała nie wytrzymać, to tam jest wc
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 15:22   #4803
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
odebralam wyniki i jestem podłamana. POMIMO brania żelaza HGB CALY CZAS SPADA

HGB - 11,3 ( 3 tyg temu bylo 11,6)
RBC - 3,78
HCT- 33,1
No to jak widać co gin to opinia, mój nie wnika, mówi cały czas, że lekka anemia jest jak najbardziej normalna w ciąży i w sumie jedyne co go interesuje, to płytki. Jak one są w normie, a reszta wyników nie jest jakoś mega drastycznie zaniżona/zawyżona, to mam żyć sobie spokojnie.

WBC mam za wysokie, 11.81
HGB mam 10.8
HCT 33.6
MPV za wysokie, 13.2, podobnie z PDW - 20.4

I nikt mnie do szpitala nie kładzie, bo i po co?
Stary 2015-09-08, 15:29   #4804
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
A kogo wybrałaś? Moi znajomi mieli jakas Ewe z Inflandzkiej i byli zadowoleni
Napisałam Ci PW

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
też mnie to wkurza najbardziej jak wychodzę. Zrobię siku, schylę się po buty znów mi się chce, zrobię, założę buty Karolowi znów mi się chce i tak zanim wyjdę to kilka razy chodzę
Ło też tak mam - siku przed wyjściem, zakładam buty i znów muszę na siku, tyle że ja dziecka nie mam - jeszcze Zauważyłam, że po prysznicu też zawsze mi się chce
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 15:29   #4805
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Bleee jaką mam zgagę tragedia...
Właśnie wyjęłam z pralki rożek i ochraniacz, zrobiłam 40 stopni i 800 wirowania, rożek trochę miał zmiętoszony ten środek ale jakoś go tam ułożyłam, ochraniacz raczej bez zmian, tylko coś walą tym octem, a dałam go nawet mniej niż zwykle :/ ciekawe czy to zależy od ilości rzeczy w pralce? Bo tu tylko te dwie rzeczy wsadziłam hmmmm...
No to zabieram się za obiad dzisiaj chińszczyzna Ostatnio któraś z Was (PAsztetnik?) mi smaka na nią narobiła

O kurcze to nieźle, w sumie to miło, że tak się Tobą opiekują nie często się to zdarza.

Ja też bym zrezygnowała, nawet na poczet innego wzoru, a będziesz miała spokojną głowę.
O przypomnialas mi ze mam obiad robic
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 15:46   #4806
Amelie04
Zakorzenienie

A ja robie pizze !!
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 16:01   #4807
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
A ja robie pizze !!
Podziel się
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 16:08   #4808
Amelie04
Zakorzenienie

Jak wyjdzie to ok
Stary 2015-09-08, 16:08   #4809
Oliath
Zakorzenienie

I jak?...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN8313.JPG (349,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8318.JPG (375,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8319.JPG (342,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8328.JPG (336,7 KB, 33 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 16:09   #4810
Amelie04
Zakorzenienie

Mala odzywaj sie jak wynikii !!!
Stary 2015-09-08, 16:11   #4811
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Jezu, zasypiam na stojąco, siedząco i w ogóle. A najchętniej spałabym na toalecie, bo co się odsikam, to zanim z łazienki zdążę wyjść, już bym sikała znowu Kubuś złaź z pęcherza
ha ha ha weź sobie poduche pod plecy i śpij na kiblu w Twoim wypadki szkoda gaci podciągać

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Hah, no może

O lol! Cos mi sie wydaje, że w Adamexie sciemniaja....
Adamex ma rozmowy nagrywane, więc wątpię zeby kłamali.... ewidentnie Kubuś nawalił bo mieli zadzwonić, ze wózek w sklepie, a ja czekałam, czekałam aż w końcu sama zadzwoniłam i wózek już dawno na sklepie był... tylko czarny...W końcu pani z kubusia oddzwoniła, że ona to załatwi i że wózek będzie do końca września.... jak nie to ich zabije
Cytat:
hej ja juz po wynikach
Ktosiula u nas nie ma czegos takiego przed ZZO. nie ma zadnych konsultacji.
Oliath tez sikam caly czas.
chyba w takim tempie jutro skonczymy te część a w nast na pewno jeszcze sie nie rozpakuje ;/

RBC - 3,78
HCT- 33,1

te wartosci mam obnizone
lekka anemia w ciąży to standard, więc się nie stresuj... ja mam podobne wyniki pomimo brania żelaza...

Cytat:
A ja robie pizze !!
Wprowadzam zakaz pisania o żarciu !!!
Stary 2015-09-08, 16:12   #4812
mala29lll
Zakorzenienie

NIE MAM BIAŁKA W MOCZU JAk się ciesze, aż sobie coś chlapnę ze szczęście Tylko nie wiem czy zwykłą czy owocową herbatkę. W ogóle wyniki chyba ładne. Hemoglobina nawet skoczyła do góry. Chyba efekt wcinanaia amarantusa i picia młodego jęczmienia, bo odżywiam się ostatnio fatalnie przez ten brak apetytu hihi teraz to mnie już raczje nie położy do szpitala. CIągle mam podwyższone neutrofile, al eto od początku ciąży No i bakterie w moczu ale nie wiem co oznacza d.liczne. No i nabłonki płaskie b.liczne i nie wiem czy to dobrze czy źle. W końcu mocz nie jest jałowy i coś tam zawsze jest

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
jakl trzymasz palucha na wkłuciu i masz łokieć zgięty to nie będziesz mieć krwiaka, u nas zawsze każą zgiąć i naprawde nie mam nigdy krwiaka
Wiesz co ja zaobserwowałam u siebie, ze jak zginam to mi sie wylewa krew i siniol. JAk chodziłam do przychodni, bo musze co miesiac TSH robić to te starsze kazały uciskać i zginać a młode prostować i uciskać. Sama zauważyłam, że przy wyprostowanej nie mam siniaka no chyba, ze jakaś wybitnie spieprzy

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za rady i współczucie. zawsze przyciskam i zginam rękę, mimo to zawsze mam sińca, ale takiego jeszcze nie miałam... teraz nie dostałam skierowania na badania więc mam nadzieję, że dojdzie mi do ładu ten łokieć.
No właśnie spróbuj prostowac i uciskać
Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
Bylam dzisiaj na wizycie. Na 15 mam skierowanie do szpitala i wyjde juz z niego z moim brzdacem. Gin kazala sie uzbroic w cierpliwosc bo do terminu jeszcze troche ale ja juz sie ciesze co za emocje

Do wtorku co 2 dni mam chodzic na ktg. Po dzisiejszym zapisie wyszlo ze macica zaczyna sie stawiac

Usg bede miala w dniu przyjecia na oddzial
A czemu wczesniej do szpitala?
Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój tż dzwonił dziś do tego Kubusia w sprawie naszego wózka żeby przyspieszyć sprawę, żeby po urodzeniu wózek już był w domu... Pani dzwoniła do Adamexa, i powiedzieli, że wózek dopiero będzie pod koniec października!!!
Mój się zdenerwował i poprosił o nr kontaktowy do przedstawiciela Adamexa.... zadzwonił... a przedstawiciel mówi, że on nic nie zrobi żeby przyśpieszyć i tyle... więc mój mój poprosił o nr do jego przełożonego.... i co się okazało??? Adamex twierdzi, że wózek został do nich na 100 % wysłany w kolorze takim jakim było zamówione czyli ten szary..... najprawdopodobniej Kubuć sprzedał chcący lub niechcący mój wózek..... a Adamex nie może zrobić nic żeby przyśpieszyć produkcję mojego wózka bo nie mają na stanie materiału.... : pala::p ala:
Ja pierd.le Ładnie bym się wkur.iła No jaja sobie robią. I teraz będą zganiać sklep na producenta i odwrotnie? Ktoś zarąbał i powinno im zależeć na szybkim i bezbolesnym załatwieniu sprawy. Nie wiadomo teraz czy Adamex kłamie czy sklep. Może faktycznie któraś sprzedawczyni opchnęła wózek, bo komuś się strasznie spodobał i myślała że szybko zamówi następny, bo po sezonie urlopowym już a tu zonk i zwalili na producenta.
Ciekawe czy pani od wózków była zajęta czy muszą sie naradzić i obmyślić wytłumaczenie, bo się gorąco zrobiło jak już dzwoniliście bezpośrednio do producenta

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
teraz moglaby Inga isc spac abym mogla przyszykowac reszte obiadu ale ma faze i sobie z miskami gada i ani mysli o snie
Co Ty jej dajesz do mleka? JA też chcę

Cytat:
Odpisali mi z tych fotelikow takie piekny pokrowiec kosztuje 210+11wysylka
No ale chyba nie mam wyjscia bo mój po dwojce dzieci wyglada jak wyciagniety z d
O rany jak drogo:/ To nie lepiej CI kupić używany fotelik w dobrym stanie? My kupilismy za 250 zł i wygląda jak nówka. Ma tylko parę drubnych rysek od stawiania na ziemi czy mocowania fotelika ale to pikuś. Pokrowiec wyprany i jak nówka. A Ty nie pisałaś, że Twój fotelik ma steropian czy cos tam pęknięte? To chyba wazniejsze niż pokrowiec więc lepiej cały fotelik wymienić

Cytat:
Jezu, zasypiam na stojąco, siedząco i w ogóle. A najchętniej spałabym na toalecie, bo co się odsikam, to zanim z łazienki zdążę wyjść, już bym sikała znowu Kubuś złaź z pęcherza
Ja tez co chwilę latam. A jak jeszcze się obniżyła to już całkowicie i to idę a tam 5 kropek. Już myślałam, że nie uzbieram do badania heheh A co gorsze to zaczęła bardziej prostować nogi i po flakach u góry tez dostają i żebrach auć... No trudno, że boli. Nie wiem bieda, ze tak matce ból sprawia

Cytat:
Maggie jutro mam nie pojde do szpitala za zadne skarby swiata nieee ;(
Ja nie wiem dlaczego miałby CIę skierowac do szpitala. Nie jedna w ciąży by chciała mieć taki wynik hemoglobiny. Do szpitala to chyba poniżej 10. A może tak wcina amarantus i nie marudzi tylko coś zrobi z tym?
Stary 2015-09-08, 16:20   #4813
Amelie04
Zakorzenienie

Mala a dobrze pobralas mocz? Tzn podmylas sie sama woda przed? Ja raz nasikalam w kubeczek bez podmycia i wyszly bardzo licze bakterie nablonki i leukocyty, na drugi dzien z podmyciem nic nie wyszlo. Z dzisiejszych wynikow nablonki i leukocyty nieliczne. D.liczne to dosc liczne :P
Stary 2015-09-08, 16:21   #4814
natalitka1988

Mala super, że wyniki ok d.liczne tzn dość liczne....
najważniejsze, że do szpitka raczej Cię nie wyślę ja bym wtedy na twoim miejscu umarła jakbym miała leżeć ze 2 tygodnie

A tak serio to moja koleżanka od 10 tyg musiała leżeć... większość w szpitalu, ale zdarzało jej się w domu tylko w sumie nie pamiętam czemu...

Ja sie na ten wózek bardzo zdenerwowałam... ale mój tż to myślałam, że tą babę przez telefon rozniesie Jeszcze ona mu mówi, że nie wie kto składał zamówienie, ale na pewno nie ona.... a on jej mówi, że ma mu bzdur nie opowiadać bo on po głosie ją poznaje
I nagle cisza w słuchawce ....
Stary 2015-09-08, 16:23   #4815
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
I jak?...
Ale pięknie
Czekaj... czekaj ... coś jest nie tak, gdzie są sówki?
Stary 2015-09-08, 16:23   #4816
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Jestem po wizycie..troche rozczarowana. Tzn z szyjką okej nic się nie dzieje, pobrał mi gbs, morfologia mi się porpawiła..waże Uwaga uwaga 20 kg więcej niż przed ciążą( nie nie dostałam ochrzanu)...nie zrobił mi tylko usg więc tylko wiem, że tętno małej w porządku :/ Mam za 4 tyg się pojawić prywatnie czyli w 38 tyg zrobimy usg, żeby określić wagę i tak dalej...
Stary 2015-09-08, 16:27   #4817
Amelie04
Zakorzenienie

Ewlina to troche pozno ta wizyta, bo teraz powinny byc czesciej?
Mnie sie chyba te zelazo nie wchlania bo bardzo czesto mam biegunke/luzny stolec :/
Stary 2015-09-08, 16:28   #4818
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
NIE MAM BIAŁKA W MOCZU JAk się ciesze, aż sobie coś chlapnę ze szczęście Tylko nie wiem czy zwykłą czy owocową herbatkę. W ogóle wyniki chyba ładne. Hemoglobina nawet skoczyła do góry. Chyba efekt wcinanaia amarantusa i picia młodego jęczmienia, bo odżywiam się ostatnio fatalnie przez ten brak apetytu hihi teraz to mnie już raczje nie położy do szpitala. CIągle mam podwyższone neutrofile, al eto od początku ciąży No i bakterie w moczu ale nie wiem co oznacza d.liczne. No i nabłonki płaskie b.liczne i nie wiem czy to dobrze czy źle. W końcu mocz nie jest jałowy i coś tam zawsze jest

Wiesz co ja zaobserwowałam u siebie, ze jak zginam to mi sie wylewa krew i siniol. JAk chodziłam do przychodni, bo musze co miesiac TSH robić to te starsze kazały uciskać i zginać a młode prostować i uciskać. Sama zauważyłam, że przy wyprostowanej nie mam siniaka no chyba, ze jakaś wybitnie spieprzy

No właśnie spróbuj prostowac i uciskać

A czemu wczesniej do szpitala?

Ja pierd.le Ładnie bym się wkur.iła No jaja sobie robią. I teraz będą zganiać sklep na producenta i odwrotnie? Ktoś zarąbał i powinno im zależeć na szybkim i bezbolesnym załatwieniu sprawy. Nie wiadomo teraz czy Adamex kłamie czy sklep. Może faktycznie któraś sprzedawczyni opchnęła wózek, bo komuś się strasznie spodobał i myślała że szybko zamówi następny, bo po sezonie urlopowym już a tu zonk i zwalili na producenta.
Ciekawe czy pani od wózków była zajęta czy muszą sie naradzić i obmyślić wytłumaczenie, bo się gorąco zrobiło jak już dzwoniliście bezpośrednio do producenta

Co Ty jej dajesz do mleka? JA też chcę

O rany jak drogo:/ To nie lepiej CI kupić używany fotelik w dobrym stanie? My kupilismy za 250 zł i wygląda jak nówka. Ma tylko parę drubnych rysek od stawiania na ziemi czy mocowania fotelika ale to pikuś. Pokrowiec wyprany i jak nówka. A Ty nie pisałaś, że Twój fotelik ma steropian czy cos tam pęknięte? To chyba wazniejsze niż pokrowiec więc lepiej cały fotelik wymienić

Ja tez co chwilę latam. A jak jeszcze się obniżyła to już całkowicie i to idę a tam 5 kropek. Już myślałam, że nie uzbieram do badania heheh A co gorsze to zaczęła bardziej prostować nogi i po flakach u góry tez dostają i żebrach auć... No trudno, że boli. Nie wiem bieda, ze tak matce ból sprawia

Ja nie wiem dlaczego miałby CIę skierowac do szpitala. Nie jedna w ciąży by chciała mieć taki wynik hemoglobiny. Do szpitala to chyba poniżej 10. A może tak wcina amarantus i nie marudzi tylko coś zrobi z tym?
Mala ale super wieści
Z tymi bakteriamiw moczu to ja też mam i byłam u gin i nic nawet na to nie mówiła..
Oczywiście też przed siusianiem podmywałam się..
Ja jedynie hematokryt mam ciut poniżej normy.
Na szczęscie reszta wyników ok
Stary 2015-09-08, 16:28   #4819
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

RBC - 3,78
HCT- 33,1

te wartosci mam obnizone
To wcale nie takie złe, tydzien temu robilam badania i mialam hemoglobine 11,4 a hematokryt 33,6 czyli bardzo podobnie i wg. gina ładnie. Tylko, że ja nie biorę zelaza ale nawet teraz mi nie zapisal, zalecil tylko jakis tam suplement dla cieżarnych mający lekko zwiększoną dawką żelaza i to wszystko.

Cytat:
I jak?...
Super!! Wyszło mega klimatycznie, tak retro, muzealnie wręcz, idealnie wszystko dobrałaś No i ta tabliczka na szczebelkach rozczulająca

Cytat:
Adamex ma rozmowy nagrywane, więc wątpię zeby kłamali.... ewidentnie Kubuś nawalił bo mieli zadzwonić, ze wózek w sklepie, a ja czekałam, czekałam aż w końcu sama zadzwoniłam i wózek już dawno na sklepie był... tylko czarny...W końcu pani z kubusia oddzwoniła, że ona to załatwi i że wózek będzie do końca września.... jak nie to ich zabije
:
Możliwe, choć swego czasu pracowałam w call-center i nie bardzo ktokolwiek się przejmowal nagrywaniem rozmów, wciskano klientom cokolwiek byle mieli jak najlepsza opinie o firmie, a w razie potrzeby odsluchania rozmow, w jakis tajemniczy sposob kierownictwu "ginęły"

Byłam przed chwilą w Biedronce, bo przypomniałyście mi o tych motkach świecących i już nie bylo Szkoda, bo w sumie fajne by były nad łózeczko a cena faktycznie taniocha.

Pożarłam właśnie na obiad patelnię frytek Juz wracając z Biedronki "czułam" ich zapach, to musialam usmazyc
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 16:31   #4820
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie..troche rozczarowana. Tzn z szyjką okej nic się nie dzieje, pobrał mi gbs, morfologia mi się porpawiła..waże Uwaga uwaga 20 kg więcej niż przed ciążą( nie nie dostałam ochrzanu)...nie zrobił mi tylko usg więc tylko wiem, że tętno małej w porządku :/ Mam za 4 tyg się pojawić prywatnie czyli w 38 tyg zrobimy usg, żeby określić wagę i tak dalej...
Strasznie późno masz kolejną wizytę
Dziwne, teraz powinnaś mieć częściej..

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
To wcale nie takie złe, tydzien temu robilam badania i mialam hemoglobine 11,4 a hematokryt 33,6 czyli bardzo podobnie i wg. gina ładnie. Tylko, że ja nie biorę zelaza ale nawet teraz mi nie zapisal, zalecil tylko jakis tam suplement dla cieżarnych mający lekko zwiększoną dawką żelaza i to wszystko.

Super!! Wyszło mega klimatycznie, tak retro, muzealnie wręcz, idealnie wszystko dobrałaś No i ta tabliczka na szczebelkach rozczulająca

Możliwe, choć swego czasu pracowałam w call-center i nie bardzo ktokolwiek się przejmowal nagrywaniem rozmów, wciskano klientom cokolwiek byle mieli jak najlepsza opinie o firmie, a w razie potrzeby odsluchania rozmow, w jakis tajemniczy sposob kierownictwu "ginęły"

Byłam przed chwilą w Biedronce, bo przypomniałyście mi o tych motkach świecących i już nie bylo Szkoda, bo w sumie fajne by były nad łózeczko a cena faktycznie taniocha.

Pożarłam właśnie na obiad patelnię frytek Juz wracając z Biedronki "czułam" ich zapach, to musialam usmazyc
Maniaczka frytek
Ja wszamałam dwie toritille
Stary 2015-09-08, 16:32   #4821
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Strasznie późno masz kolejną wizytę
Dziwne, teraz powinnaś mieć częściej..

No właśnie sama nie wiem..też mi się jakoś późno wydaję...a, że jakaś zaktręcona jestem dziś to nie wiem czemu nie spytałam czy nie za późno..przecież w sumie mogę nie dotrwać do tej wizyty..
Stary 2015-09-08, 16:33   #4822
vikicullen
Zadomowienie

Amelie szpital? No co ty! Ja mam 10,5 i gin nawet nie wspomial o szpitalu, tylko żeby zelazo brac, co i tak zapominam. Mysle ze więcej niż połowa kobiet w ciąży chodzi z gorszymi wynikami.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 16:34   #4823
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
No to fajnie źe wszystko ok i niefajnie że nie zrobil usg :/ A wizyta za 4tyg to teraz juz bardzo późno, dla mnie max to 2-2,5tyg...

Cytat:
Mnie sie chyba te zelazo nie wchlania bo bardzo czesto mam biegunke/luzny stolec :/
Odwrotnie, jak się nie wchłania to są zatwardzenia i stolec prawie czarny bo je wydalasz i sie zbiera w jelitach

Stary 2015-09-08, 16:36   #4824
mala29lll
Zakorzenienie

Przyszeł mi kosz na pranko Gabrysiątka i dzwonił kurier jeszcze jakiś że niedługo będzie. Ciekawe co to? Miał fajny głos. Trzeba się zatem uczesać i przypudruwać spuchniętego kinola

Cytat:
Mala a dobrze pobralas mocz? Tzn podmylas sie sama woda przed? Ja raz nasikalam w kubeczek bez podmycia i wyszly bardzo licze bakterie nablonki i leukocyty, na drugi dzien z podmyciem nic nie wyszlo. Z dzisiejszych wynikow nablonki i leukocyty nieliczne. D.liczne to dosc liczne :P
Po myciu się sikałam więc to nie z zewnątrz bakterie raczej. Zobaczymy co powie gin. Może coś da, ale na to to mnie raczej do szpitala nie skieruje chyba... co?
Mi ze stresu przed szpitalem aż ciśnienie spadło Ładne dzisiaj jak nigdy hehehe
Cytat:
Mala super, że wyniki ok d.liczne tzn dość liczne....
najważniejsze, że do szpitka raczej Cię nie wyślę ja bym wtedy na twoim miejscu umarła jakbym miała leżeć ze 2 tygodnie

A tak serio to moja koleżanka od 10 tyg musiała leżeć... większość w szpitalu, ale zdarzało jej się w domu tylko w sumie nie pamiętam czemu...

Ja sie na ten wózek bardzo zdenerwowałam... ale mój tż to myślałam, że tą babę przez telefon rozniesie Jeszcze ona mu mówi, że nie wie kto składał zamówienie, ale na pewno nie ona.... a on jej mówi, że ma mu bzdur nie opowiadać bo on po głosie ją poznaje
I nagle cisza w słuchawce ....
Przypominam że ja już3 miesiące lezałam z krwiakiem z nakazem wstawania tylko do kibla i prysznic 2 min.No i do lekarza. Już się należałam. Na szczęście w domu. No i teraz też mam lezeć, ale co tam Już niedługo

Cytat:
I jak?...
Normalnie doopę wykręca ALe magicznie. Zazdroszcem aż Chętnie bym zwiedziłą Twój dom Odezwę się jak kiedyś będę we Wrocku i się wbiję na kawkę

Cytat:
Ważne że z niunią ok bla bla bla... to wiadomo przecież hehehhe też bym się wkurzyła jakby nie było USG
Kilogramami się nie przejmuj, bo nie masz tendencji do tycia i zgubisz szybciorem
Stary 2015-09-08, 16:37   #4825
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Podnioslam sie obralam ziemniory do obiadu , zrobiłam granole juz siedzi e piekarniku teraz moglaby Inga isc spac abym mogla przyszykowac reszte obiadu ale ma faze i sobie z miskami gada i ani mysli o snie
Ja swoją przez 20 min usypialam, efekt taki ze sama musiałam sobie drzemkę uciąć :/ one maja chyba fazę 'terrible two'

Cytat:
Dziewczyny mój tż dzwonił dziś do tego Kubusia w sprawie naszego wózka żeby przyspieszyć sprawę, żeby po urodzeniu wózek już był w domu... Pani dzwoniła do Adamexa, i powiedzieli, że wózek dopiero będzie pod koniec października!!!
Mój się zdenerwował i poprosił o nr kontaktowy do przedstawiciela Adamexa.... zadzwonił... a przedstawiciel mówi, że on nic nie zrobi żeby przyśpieszyć i tyle... więc mój mój poprosił o nr do jego przełożonego.... i co się okazało??? Adamex twierdzi, że wózek został do nich na 100 % wysłany w kolorze takim jakim było zamówione czyli ten szary..... najprawdopodobniej Kubuć sprzedał chcący lub niechcący mój wózek..... a Adamex nie może zrobić nic żeby przyśpieszyć produkcję mojego wózka bo nie mają na stanie materiału.... : pala::p ala:
O matulu

W czwartek jedziemy po gondolke do wózka, wogole nie pochwalilam sie jaki mam mamas &papas urbo sandcastle

gondolke w takim samym kolorze
Stary 2015-09-08, 16:38   #4826
vikicullen
Zadomowienie

Oliath pięknie!!!!!!!!!!!!!

Stary 2015-09-08, 16:39   #4827
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Kurde i już sama nie wiem..w necie tez różnie jest napisane..Co ile wy dziewczynki macie wizyty od 34 tc ?
Stary 2015-09-08, 16:42   #4828
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Maniaczka frytek
Ja wszamałam dwie toritille

Idąc z Biedry powaznie wahałam sie czy jeszcze nie wejsc do Żabki po zapiekanke i upiec z dolozonym w domu serem Ale sie nie dalam, choc teraz po tych frytkach korci mnie by jednak i tak pójść po nią albo usmażyć drugą patelnię frytek, no litości...
Jeszcze ok 19:00 bedzie kolejny obiad bo wraca mąż i juz sie slinie na kalafior z bułką tarta i ziemniaczki na masełku z cebulką
Ciekawe czy jak będe karmić to też tak będzie chciało mi się żreć.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Ja swoją przez 20 min usypialam, efekt taki ze sama musiałam sobie drzemkę uciąć :/ one maja chyba fazę 'terrible two'

O matulu

W czwartek jedziemy po gondolke do wózka, wogole nie pochwalilam sie jaki mam mamas &papas urbo sandcastle

gondolke w takim samym kolorze
Poka poka poka foto wozka

Cytat:
Kurde i już sama nie wiem..w necie tez różnie jest napisane..Co ile wy dziewczynki macie wizyty od 34 tc ?
Mi chcial po 30tc robic co 3tyg ale sie nie dalam i mam co 2, dluzej nie wytrzymam jak mi do cipki nie zajrzy

Stary 2015-09-08, 16:44   #4829
natalitka1988

Cytat:
I jak?...
Aleee super!!!! wszytsko tak ślicznie do siebie pasuje

Cytat:
A dlaczego właściwie nie zrobił ci usg?
Stary 2015-09-08, 16:48   #4830
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam normalnie co miesiac, byłam w 34tc, teraz ide w 38tc, tzn w międzyczasie mam ktg robione ale tylko przez położna. Po co częstsze wizyty po 34tc? Po 37,38juz wtedy co dwa tygodnie powinno się chodzić jeżeli się zdąży. Ktg jest wazne po 37,38tgodmiu ale to można na własną rękę do szpitala pojechać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości