|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny
![]() To moj pierwszy post na forum, wiec prosze o wyrozumialosc. Przeczytalam niemalze caly temat o przedluzaniu i zageszczaniu wlosow i jestem zalamana niektorymi wypowiedziami. ![]() W poniedzialek wybieram sie przedluzyc swoje wlasne wlosy, metoda keratynowa (na tzw. 'zgrzewy'), wlosami slowianskimi. Jade do Ciechanowa, do niejakiej pani Patrycji. Wiem ze to malo prawdopodobne, ale moze ktoras z Was ma doswiadczenia z ta pania? Moje glowne pytanie brzmi jednak- czy ryzyko predluzania wlosow jest az tak duze? O_O Lysiejace place na glowie, popalone wlosy,... Az mnie ciarki przechodza jak czytam opinie na forum. Z gory dziekuje za odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Przyczajenie
|
Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia
Cytat:
www.renihair.pl to stronia Pani Reni ![]() Jestem juz po pierwszym myciu wloskow i wydaje mi sie ze sa fajniejsze niz przed myciem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
yourmonka - nie rob na keratyne - zgrzewy beda sie sklejac
#4294 |
Przyczajenie
|
Svinecka, dzieki za rade, ale wlasnie metoda keratynowa wydaje sie byc jedyna z ktorej moge skorzystac.
Na poczatku chcialam micro rings, ale moja przyjaciolka miala straszne przezycia po przelduzaniu tym sposobem (uczulenie na nikiel, ktore jakos przezyla, pozniej osuwanie sie tych pierscieni i wypadanie calych pasm etc) Wiem, ze wszystko zalezy od tego, kto i jak usluge wykonuje,i moglo sie tak zdarzyc jedynie u niej bo miala pecha, ale jakos juz sie zrazilam widzac tamtem przypadek na wlasne oczy.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() |
#4296 |
Zadomowienie
|
dziś przyszły włosy...moje pierwsze wrażenie-O RANY co to jest?to coś ma mi zagęścić wlosy???
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4298 |
BAN stały
|
Dzieki dziewczyny!
racoon.........tylko że racoon drogi jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Rozeznanie
|
Nie , nie jest powiedziane.
Mialam 3 razy keratyne , raz zakladana ultradzwiekami a dwa razy tradycyjnie zgrzewarka . Fakt , kiedys zauwazylam , ze kilka laczen zrobilo sie lepkich . Jednak jestem w 100 % pewna , ze cos zrobilam nie tak , nie chce mi sie kombinowac czy to od suszarki czy od niewlasciwego szamponu czy od solarki ... Z czasem zapomnialam o tym . Zgrzewy wyschy jakims cudem i jako , ze pozniej mialam szampon do przedluzanych , problem sie juz nie powtorzyl. Keratyna sie samoistnie nie zrobi lepka , trzeba jej w tym pomoc. Z kolei nie wiem czy przy czarnych wlosach powinno sie uzywac tylko czarnej keratyny czy moze byc przezroczysta ( uniwersalna) . Nie interesowalam sie tym do czasu ostatniej wpadki . Ostatnie przedluzanie bylo totalna wtopa . Zgrzewy szybko mi zbielaly. Wygladalo to jak biala guma do zucia w czarnych wlosach . Nie wytrzymalam psychicznie i zdjelam to cholerstwo najszybciej jak sie dalo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mimo wszystkich przeciw jednak juz zdecydowalam. Przedluze. I juz sie boje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Rozeznanie
|
Nie boj sie , ja ogolnie na ta metode narzekac nie moglam .
Pozytywnie pisze o moich pierwszych dwoch razach , bo ostatni byl totalna klapa : zgrzewy zbielaly , pasemka wyjmowalam bez uzycia plynu , ot patrzac na film a to sie raczej zdarzyc nie powinno. Poza tym wyczesywalam wlosy w naprawde olbrzymich ilosciach a jak szarpnelam mocniej to zgrzewy sie zsuwaly. Slowem : fatalnie wykonane przedluzanie. Najkrocej noszone z wszystkich. Dobrze wykonane : pasemka sa super trwale a jak pociagniesz niechcacy (czujesz bol a nie zsuwanie sie pasemka w dol ) . Minimalne wyczesywanie wlosow jest , jednak to nalezy potraktowac jako normalna kolej rzeczy. Zgrzewy moga a nie musza minimalnie zmienic kolor . Poza tym pasemka sa tak rozmieszczone , ze sa tajemnica i mozna je swobodnie zakryc nasza " okrywa wlosowa" . To wszystko musi ze soba wspolpracowac i mnie osobiscie odrzuca wyrazna granica laczenia swoich /przedluzonych , ktora kazdy laik potrafilby pokazac palcem . Codziennie w wolnych chwilach przeczesuj wlosy palcami przy skorze glowy , tak aby rozdzielac od siebie pasemka . Zostawione same sobie beda sie zrastac i koltunic . Trzeba wiec regularnie je przeczesywac palcami i specjalna szczotka , jednak ta najczesciej dziala tylko powierzchownie. Jesli dwa lub trzy pasemka sie ze soba zrosna to rozerwij je delikatnie poki czas , bo wkrotce tak sie moga zdredowac , ze nic sie juz z nimi nie zrobi . Co mieisac najlepiej wykonywac oczyszczanie pasemek . Lapiesz pojedyncze pasemko i lekko go zginajac wycinasz wszystkie te wlosy , ktore wypadly a wisza unieruchomione w zgrzewie . Masz czarne wlosy , to latwiej bedzie Ci dostrzec niechlujnie wiszace wlosy z cebulkami . Ot taka kolej rzeczy. Wlasnie w wyniku nieodpowiedniego czesania i niewlasciwej pielegnacji sa pozniej problemy podczas zdejmowania pasemek i podczas proby rozczesania takich dredow ...mozna troche wlosow stracic . Spac , sprzatac czy tez uprawiac sport najlepiej w warkoczu lub kucyku spietym kilkoma gumkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Raczkowanie
|
ojjjjj....yourmonka chyba namieszamy Tobie w glowie bo kazda z nas pisze co innego...ja wiem jedno mialam dwa razy na kreatyne i NIGDY!!!!!!!! wiecej!!!!!!!
Zakladanie-oki ale potem po zwyklym opalaniu na sloncu zgrzewy sie lepily i powstawl jeden wielki koltun a o sciaganiu nie chce pisac bo chce o tym jak najszybciej zapomniec!!!! ![]() 4 godziny bolu, szarpania i wyrywania moich "nedznych wloskow" mi wystarcza na cale zycie!!!! Wiem,ze to za,zalezy od zalozenia i od rodzaju wlasnych wlosow-wiec mam nadzieje,ze masz inny gatunek niz ja-i ze kreatyna sie tak Tobie nie rozleje jak na moich-bo inaczej serdecznie juz dzis Tobie wspolczuje bolu przy sciaganiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Przyczajenie
|
Xenia, jesterka - dziekuje Wam obu za wpisy, chce jak najwiecej wiedziec 'przed'...
Ale metlik w glowie mam juz porzadny. ![]() ![]() ![]() Przedluzac czy nie przedluzac- oto jest pytanie. Albo raczej: jak przedluzac, i czy to wszystko jest warte rezultatu. Matko kochana, jak ciezko byc kobieta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlosy na tasmie z reguly maja u gory takie wystajace male wloski ok 1cm-nie wiem dlaczego tak jest-ale przy moich wlosach falowanych z tasmy-tez takie malenstwa wystaja z gory.Tak po prostu je robia w fabryce chyba. Te wloski koloru blond radzilabym obciac-skoro to tylko kilka-bo farbowac chyba nie ma sensu............ Co do ich gestosci to przyszyj albo mocuj je na podwojnej tasmie-ja tak wlasnie mam i jest ok ![]() Czy do warkocza idzie duzo wlosow?Zalezy ile masz tych warkoczy-a mozna zrobic od 1 do 4.... Tez mysle nad spinkami-to bylby sposob jak przetrwac okres taki jak teraz-kiedy nie mamn funduszy na poprawke u naszej niezawodnej Pani Reni ![]() Dziewczyny pomozcie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie,nie chodzi mi o takie włoski na mojej taśmie takich krótkich nie zauważyłam,postaram sie zrobić zdjęcie taśmy przed założeniem,te włosy na jednym końcu są poprostu bardzo poplątane i brzydkie,niechlujnie odcięta taśma...Te blond odetne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
co do sciagania - u mnie nie bylo z tym wiekszych problemow Cytat:
moja kolezanka tez miala keratyne i po solarium jej sie zgrzewy kleily fuj moze to wydac sie dziwne ze tak zachwalam kerawax ale taka jest moja opinia - jestem nim zachwycona i nie moge nic zlego powiedziec na jego temat ![]()
![]() |
#4308 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W tym wlasnie sek , ze gdyby to byla tylko i wylacznie wina solarium to ja mialabym zgrzewy praktycznie caly czas lepkie i to wszystkie . Mam solarium w domu i swego czasu wolalam tam drzemac niz na lozku , teraz poluzowalam. Tak jak mowie , kilka bylo klejacych a reszta w porzadku . Jestem przekonana , ze tu chodzi rowniez o cos innego , moze nieodpowiedni szampon , odzywke ? Nie wiem. Mam zgrzewarke i planowalam te zgrzewy na nowo rozgrzac ale samoistnie wyschly. Yourmonka wahasz sie , rozumiem . Kazda z nas miala ten problem odnosnie metody , trwalosci , efektu koncowego itp. Jesli Cie stac , to przedluz wlosy ale wmawiajac sobie , ze jak Ci sie nie spodobaja pozbedziesz sie ich tak szybko jak to tylko mozliwe. Coz szkodzi zdjac ? Mysle jednak , ze nie bedzie nawet takiej potrzeby. Z tego co widze , to wiekszosc dziewczyn jest zadowolona. WARUNEK : wybierz kogos , kto sie tym zajmuje i jest polecany , bo jak trafisz na partacza , to sie zrazisz do przedluzania i bedziesz zalowac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a moze po prostu jest keratyna i "keratyna"
![]()
![]() |
#4310 |
Rozeznanie
|
I jeszcze mnie cos ciekawi ...
Czy Wy dziewczyny ( te od keratyny ![]() Dwa razy ( 2 przedluzania ) mialam myte u fryzjerek wlosy (chwile przed ) specjalnym szamponem peelingiem i dokladnie wysuszone na siano . To podobno koniecznosc i warunek dobrej przyczepnosci i wytrzymalosci. No i trzymalo cholernie , diabelnie przeszlo pol roku kazde. Ostatni raz jak jechalam przedluzac , to wlosy kazano mi umyc koniecznie dzien wczesniej , co mnie zdziwilo , bo po nocy sa one lekko nieswieze. No i wlasnie to przedluzanie bylo totalna porazka . Wlosy pozniej wyjmowalam garsciami , same sie zreszta sypaly a pasemka zjechaly jakbym miala przenoszone odrosty . Nie wytrzymalam i je zdjelam , sama ! Swobodnie zsuwajac w dol , bez plynu , bez szczypcow , bez niczego ! A poprzednimi razy zeszlo na to sporo plynu i czasu i sily. I dlatego mnie to bardzo ciekawi . Ja sama tez mialam kiedys slomiany zapal , ze sobie bede przedluzac i kupilam caly zestaw , plyte , zebralam u fryzjerek o materialy edukacyjne , prosilam o rady i wszedzie mi mowiono : ze mam sobie kupic szampon peeling aby koniecznie go uzyc przed przedluzaniem. Jak bylo u Was ? Pytam z ciekawosci . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem, ale wypowiadam sie tylko czysto teoretycznie, jesli chodzi o keratyne, to prawdopodobnie na zgrzew nałozyłyscie szampon lub odrzywkę z CERAMIDAMI LUB PROTEINAMI. To one powodują "reakcję chemiczną" ze zgrzewem keratynowym i to na tyle mocną, ze panuje nawet obiegowa opinia, że ceramidy i proteiny nie nadają sie do pilegnacji ŻADNYCH włosów przedluzonych, ponieważ niszczą strukture włosa. A tak naprawde nie nadają się tylko do wlosow na keratyne, bo nałożone przez przypadek, moga rozmiękczać zgrzewy i powodować ich lepkość. Pewnie dlatego - nierówno kładąc odrzywkę, zniszczyłyscie niektóre zgrzewy, dlatego się zaczęły lepić
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Raczkowanie
|
Svinecka o ile się nie mylę to jesteś ze Szczecina? Ile zapłaciłabym z własnymi włosami za przedłużenie na kerawax w salonie w którym ty przedłużałaś? Czy mogłabyć podać namiary możesz ew na priv.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wlos musi byc "szorstki" zeby zgrzewy sie lepiej go trzymaly Cytat:
tu masz nr do salonu: 091 455 31 95
![]() |
#4314 |
Przyczajenie
|
Xenia, dzieki za to male podsumowanie. Nastawiam sie pozytywnie, bardzo mi zalezy zeby bylo dobrze (przynajmniej przez pierwsze 5 tygodni, bo mam wtedy wazna 'misje' ale o tym nie tutaj
![]() Przedluzam w srode. BIG DAY BEDZIE ![]() Klopot jedynie w tym, ze fryzjerki nikt mi nie polecal, sama ja znalazlam, bo moje kolezanki ktore przedlluzaly wlosy u roznych pan mialy jedynie nieprzyjemne opinie (tak jak juz pisalam- szczegolnie ta od mikro ringow) wiec nie bylo kogo polecac ![]() Pierwsza rzecza na ktora zwroce uwage bedzie to mycie i wysuszanie przedzabiegowe o ktorym pisaly Xenia i Svinecka. Aha, dziewczyny jeszcze jedno- CZY W DNIU PRZEDLUZANIA MOZNA FARBOWAC WLOSY???? ja mam naturalne ciemny braz, chce miec czarne i fryzjerka powiedziala, ze ok- najpierw ufarbujemy, potem przedluzymy juz czarnymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
BAN stały
|
................
Edytowane przez gaga Czas edycji: 2007-09-15 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
No nie powiem, cena baaardzo konkurencyjna...
#4317 |
Raczkowanie
|
Ona Krakow.... za 200 pasemek ile chcez ?? pzdr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Przyczajenie
|
Reklama usunieta z predkoscia swiatla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
BAN stały
|
dziewczyny ja juz sie zdecydopwalam prawie ale teraz zaczelam zastanawiac sie czy wogole jest sens przedluzac jesli za pol roku znowu czeka mnie wydanie 600 zl?? w sumie mam wlosy za ramiona, nie jakies rzadkie specjalnie.ale puszace sie itp. Wygladaja fajnie dopiero jak je prostownicą potraktuje. Moze lepiej te 600 zl zainwestowac w dobre kosmetyki???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Przyczajenie
|
kochana pewnie ze warto!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.