|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Magda oczywiscie masz racje
Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52696599]Ale wiem, że my wszystkie będziemy mieć spokojne liczenia ![]() [/QUOTE] Oooo to lubie ![]() Dzieki za wyjasnienie
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na początku tak myślałam że co to będzie gdyby coś się stało . A koleżanka do mnie ze co ma być to będzie. I tak samo będziesz przeżywać teraz stratę dziecka jak za 10, 20 czy 50 lat. Moja babcia ma już ponad rok depresję po śmierci cioci.. I ja wiem ze inaczej się patrzy na śmierć dorosłego a inaczej na dziecka. Ale dla matki dziecko zawsze jest dzieckiem niezależnie od wieku.
Nie ma co się nakręcac trzeba być dobrej myśli
|
|
|
|
#3064 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie myślę o takich rzeczach a przynajmniej staram się, chociaż gdy widze jakieś chore dzieci to momentalnie myślę o swoim :/
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym terminem oczekiwania 5-6 tygodni to nie jest żaden wałek ani nikt nie chce przyspieszać zakupu.
Ja usłyszałam w kilku hurtowniach, że czas oczekiwania na wózek jest różny. Na niektóre kilka dni, niektóre 2 tygodnie, a na inne i te kilka tygodni. I słyszałam to od innych dziewczyn też, które poszły wózki oglądać gdzieś stacjonarnie. Kuzynka męża usłyszała, że będzie na wózek czekać 8 tygodni. My dziś zamówiliśmy łóżeczko A przy okazji kupiłam małe body w gwiazdki
|
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Ola powinna napisać poradnik pt. 'jak wytresować sobie tatę przed ukończeniem 2 r.z.'
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeejku już sama końcówka i nic się nie dało zrobić? Nawet za bardzo nie wiem co tam się podziało, ale piekielnie przykro
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie. Mała poruszała się trochę, odwróciła się plecami i tyle ją widzieliśmy
Lekarz powiedział, że te zgrubienia to może być macica. Pewności nie ma, bo musiałby to widzieć. Ale jak nie boli i nie jest to cały brzuch, nie ma się czym martwić. Kolejna wizyta 12 października - proszę zapisać Jesli chodzi o wózki - mnie powiedzieli w jednym sklepie, że czasami termin realizacji może być 4 tygodnie, bo tylko raz w miesiącu sprowadzają od producenta (zagranicznego). Caasa - smutna wiadomość. Trzeba być jednak dobrej myśli, bo na szczęście takie przypadki zdarzają się rzadko. Oby nas ominęło
Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-09-08 o 19:04 |
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytałam o tej dziewczynie na wrześniówkach i byłam przerażona. W sumie to jestem dalej.
candy pół kilo szczęścia
|
|
|
|
#3070 |
|
Wtajemniczenie
|
Candy super ze wszystko jest w porzadku
i malutka jaka juz duza...Kurcze nieprzyjemnie sie czyta ale u nas tak nie bedzie i wszystkie powitamy nasze Szkrabki ![]() Przysnelam na chwile zdjelam wczesniej stanior budze sie a tu tak mnie zalalo z jednego cyca ze masakra... wielka plama na bluzce...
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Candy, to juz duza dziewczynka
wazne, zw wszystko ok ![]() Nie chce mi sie siadac do tematu wozkow :-/ czytanie milonow opinii jakos teraz wykracza poza moje sily, najlepiej jakby ktos powiedzial: wez ten i bedziesz zadowolona :P Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3072 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej, udało mi się doczytać weekendowe posty,
Ja zaczęłam urlop i jestem w ciągłym biegu, w weekend byliśmy na weselu, w sobote kolejne i za tydzień jeszcze jedno ale potańczyłam trochę, pojadłam dobrego jedzonka ![]() Wczoraj byłam na wizycie i wszystko ok, posłuchałam serduszka chwilę, chociaż na początek mnie lekarz zestresował, bo tak długo szukał tętna. Dostałam skierowanie na glukozę, już się cieszę. Odwiedziliśmy wczoraj znajomych, którzy mają 10 miesięczną córkę i chcą nam pożyczyć fotelik maxi cosi city i matę edukacyjną. Zastanawiam się nad fotelikiem bo podobno nie pasuje do bazy isofix, ale oni byli zadowoleni z używania go bez niej. W sumie teraz mam dylemat czy kupować tą bazę czy sobie darować. Cytat:
chodzimy teraz sporo po sklepach meblowych i szukam idealnego. Cytat:
|
||
|
|
|
#3073 |
|
Rozeznanie
|
też bym tak chciała. wstępnie podoba mi się expander mondo. ma któraś może znajomych co użytkują ten model?
|
|
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
ja po wizycie u prawnika, w sumie trochę mi rozjaśnił sytuację, jeśli w tym tygodniu nie dostanę papierów od dyrektorki to za dwa tygodnie, jak wezmę urlop, to polecę na drugą wyspę, przepiszę się tam do przychodni i wezmę zwolnienie lekarskie. tylko dalej nie podjęłam decyzji czy przerwać je np. w grudniu i pójść na bezrobocie, czy ciągnąć zwolnienie do porodu - wtedy nie będę miała prawa do bezrobocia po macierzyńskim.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakoś przeraża mnie temat czytania o tym wszystkim, wybierania, chciałabym żeby ktoś wskazał mi, że to będzie spełniało moje wymagania i cześć
|
|
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam te gacie! 50zl a nowe 170
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
Ja już jestem zdecydowana i nikt mnie nie namówi na inny. Co prawda nie wiem czy się będzie sprawował, ale wiele osób zachwala.
|
|
|
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja poki co obstawiam ten wozek http://www.entliczekpentliczeksklep....iem_p_405.html
Tz nie da sie przekonac do plastikowego lodkowego dna... stwierdzil ze on dziecka w "wanience" wozil nie bedzie i tyle:-(
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
w sensie te spodnie co miałaś jechać przymierzyć?
niby czytam na bieżąco a czasem się gubię
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie, ze mocno polecany jest ten gosc z allegro z tymi szczoteczkami, cazkami itp to chociaz tu mam juz zawezone pole wyboru i zloze tylko zamowienie ![]() Dotke, super, ze sie udalo kupic te spodnie
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
No i super ze pasuja!
dobrze. Nie zmarzniesz nam nad tym morzem;-)
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, a jesli przed grudniem przerwiesz zwolnienie to bedziesz miala jakis zasilek?
|
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś przymierzałam spodnie ciążowe - genialne
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
tez byśmy chcieli żeby ktoś powiedział bierz ten wózek i juz....
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- ciekawe czy przed porodem będę musiała używać wkładki laktacyjne...
|
|
|
|
#3090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

Ja usłyszałam w kilku hurtowniach, że czas oczekiwania na wózek jest różny. Na niektóre kilka dni, niektóre 2 tygodnie, a na inne i te kilka tygodni. I słyszałam to od innych dziewczyn też, które poszły wózki oglądać gdzieś stacjonarnie. Kuzynka męża usłyszała, że będzie na wózek czekać 8 tygodni.

ale potańczyłam trochę, pojadłam dobrego jedzonka