Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-08, 22:13   #4021
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Piwa wypiłam dwa 0,3 l. I tyle że mały miał co jeść. Wypiłam też dwie herbatki rano. Jutro tz kupi kilka tutejszych karmi, po nich było lepiej niż po pszenicznych. Chociaż te pszeniczne były light i może w tym tkwi brak reakcji na nie. Zobaczymy co jutro powie położna, oby coś doradziła, bo ja sobie nie wyobrażam, naprawdę nie wyobrażam, stracić pokarm.
Będzie dobrze

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 01:25   #4022
mehja
Zakorzenienie

Kaczuszka właśnie mi się snilo że namawiałas mnie w szkole na wagary. Mialysmy się zaszyc w sądzie gruszkowym. Żebyśmy miały kasę to wzięłas 9,5tys z domu przeznaczone ma wesele
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 01:40   #4023
country111
Zakorzenienie

Princesika u mnie chyba w ogole nie dojechaqly te lampeczki a Mala sie rozdarla w sklepie to nawet nie dopytalam ale trafilam za to na przecene body 5pak z 40 na 26
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 02:46   #4024
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Kaczuszka właśnie mi się snilo że namawiałas mnie w szkole na wagary. Mialysmy się zaszyc w sądzie gruszkowym. Żebyśmy miały kasę to wzięłas 9,5tys z domu przeznaczone ma wesele
na wagary?? Bardzo możliwe często namawialam Ale z racji ze sama mieszkałam podczas LO to bardziej do siebie zapraszalam niż do sadu gruszkowego
W ogóle przypomniały mi się beztroskie czasy liceum i gimnazjum... pod koniec gimnazjum i w pierwszej liceum to na wagary z koleżanką na stopa jezdzilysmy do Tesco na chipsy tescowe, takie w białym opakowaniu najzwyklejsze... Wtedy były pyszne no nic idę spać, może mi się przyśni sad gruszkowy to pojjemy zdrowe gruszki, tylko nie zjedz mi wszystkich ala:
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 03:50   #4025
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Szuu oczywiście K. będzie się bawił wcześniej tymi piramidkami ale tak ze zrozumieniem to dopiero póóóźniej

Marei od jednego mm nic mu się nie stanie, nie martw się.

uff nadrobiłam. nie było mnie kilka godzin a tu 4 strony napisane. Byliśmy na zakupach ale były nieudane bo:
-w trzech Biedr. nie było już cotton ball (chciałam jeszcze jedne dokupić jednak)
- w Lidlu zapomniałam pianki
- w dwóch Roskach nie było już podkładów Astora za 10,90zł
- w Tesco nie było tuniczki, którą chciałam kupić Lili
O kurka, faktycznie nieudane

Matka będzie się bawiła

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Haha
Markusek pije z butelki i na samym początku dostawał mm jak dopiero zaczął robić mi się pokarm i było go mało. Nie wiem... herbatkę pił... nie dałam mu jednak mm, zostałam w domu. Przysla mi rachunek :/ bo kasa chorych płaci tylko za te spotkania na ktorych jesten. No trudno. Jutro ma przyjść położna, która ma papiery doradcy laktacyjnego i może coś pomoże. To już trochę za długo na ten caly kryzys lajtacyjny trzeciego miesiąca (((
trzeciego ?! To tr kryzysy co miesiąc sa?! Bo ja jeszcze z kryzysu drugiego mca nie wyszłam :/

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Paznokcie pomalowałam :p
Kurde leze na podłodze, nie wygodnie mi idę kimac :p

Ej tz dziś posprzątał kuchnię łącznie z umyciem szafek i nic nie.chciał.. Dziwne.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

I jutro pewnie tez nie pocwicze, bo idę na kawę do siostry tza i wrócę i mi się nie będzie chciało.. :p
Jestem chujowa fitmom
Ale do lata jeszcze daleko
Czekaj czekaj niech mu sie uzbiera dobrych uczynków to przez tydzien nie bedziesz mogła chodzić

Moj wczoraj posprzątał, zamontował listwy ledowe za tv, wyprasował chyba ze 3 prania, zrobił i rozwiesił nowe, pewnie to za przedwczoraj bo mu powiedziałam ze póki spirali nie zaloze to nic z tego

Cytat:
a ja wypiłam lampkę wina i chyba ulegnę tż-owi, po 9,5 tyg. strach
ulegaj ulegaj

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
My już po pierwszym razie

Ale mi się porobiło z tą macicą...tyłozgięcie jak ch.j! Normalnie myślałam że zaroslam przez te kilka tygodni tak bolało od przodu. Dopiero od tyłu poszlo

A mi jest bardzo trudno uwierzyć że dziecko kilkumiesięczne potrafi złożyć taką piramidkę... Zbyt dużej precyzji i koordynacji to wymaga wydaje mi się. W każdym razie Leoś bawił się tego typu zabawkami na pewno grubo po roczku.
Najważniejsze ze poszło

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Mi też się tak wydaje. Ostatnio spędziłam trochę czasu z tą 9 miesięczna dziewczynka i ona wrzuca klocki do wiaderka i wyrzuca je na podłoge, ale nałożenie okręgu na pałąk to chyba zbyt dużo dla niej...
Wiecie musze zapytać mamy, ale to moze byc tak ze ja moze bawiłam sie tymi częściami, nie wiem, napindalalam sie nimi po głowie czy cos, wiem tylko ze ta zabawka była hitem i ze jak juz chodziłam to mama bała sie ze sie nadzieje na pałąk i zabrała

Jezu jak mnie wysyfilo... Cała broda a teraz pod nosem załamka...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 05:05   #4026
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Szuuu - moje dziecię bardzo długo nie było zainteresowane świadoma zabawa tego typu piramidkami, więc pewnie grubo po roku, trochę się tym bawił, potem zaczął chodzić i wszystko poszło w odstawke.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 06:32   #4027
mehja
Zakorzenienie

Marei na też się dziwilam do TŻ że po karmi zalewalo mnie mlekiem a po zwykłym piwie nic. I powiedział że widocznie w karmi jest inny rodzaj słodu bo ponoć są różne rodzaje

Ja już po ,,pierwszym razie,, było fajnie ale...TŻ się nie zmieścił cały! Nie wiem czy tam zaroslam czy błoną dziewicza się odnowiła ale nie dało się dalej wejść. Tak już zostanie? :/
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 07:53   #4028
201710041131
Konto usunięte

Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Eee Monika to sie troche zawiodłam... Zapytam dzis mamy, bo ona mówi ze to była najlepsza zabawka póki nie chodziłam. A cena sowy niemała - w Smyku stówa, w necie jakies 2 dychy mniej...

Mehja mnie po każdym zalewa

Nieużywany narząd zanika, moze zaczęłaś zarastać

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Jezu laski poratujcie... Bo mnie tz zabije śmiechem, ma ze mnie bekę roku... Kupiłam zestaw śliniaczków w tk maxx ... Tzn myślałam ze to zestaw śliniakow... Rozpakowalam a tam jeden śliniak i trzy takie cos. Co to jest? Do czego służy? Bo tz mało sie nie posikał jak zobaczył moja minę...

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Tylko nie mówcie ze do odbijania bo mam takie cos do odbijania i w ogole tego nie używamy

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-09-09 o 07:52
Stary 2015-09-09, 07:54   #4029
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Eee Monika to sie troche zawiodłam... Zapytam dzis mamy, bo ona mówi ze to była najlepsza zabawka póki nie chodziłam. A cena sowy niemała - w Smyku stówa, w necie jakies 2 dychy mniej...

Mehja mnie po każdym zalewa

Nieużywany narząd zanika, moze zaczęłaś zarastać

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Jezu laski poratujcie... Bo mnie tz zabije śmiechem, ma ze mnie bekę roku... Kupiłam zestaw śliniaczków w tk maxx ... Tzn myślałam ze to zestaw śliniakow... Rozpakowalam a tam jeden śliniak i trzy takie cos. Co to jest? Do czego służy? Bo tz mało sie nie posikał jak zobaczył moja minę...

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Tylko nie mówcie ze do odbijania bo mam takie cos do odbijania i w ogole tego nie używamy

Wyglada jak ręczniczek do odbijania

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 08:01   #4030
rybkaa90
Zakorzenienie

Szuuu to ręcznik do odbijania też mam i nie używam.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 08:04   #4031
kejtiCe
Zakorzenienie

Pierwszy raz coś takiego widzę!
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 08:15   #4032
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Gady wszystkie poszły spać. Serialeee !

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
zazdroszczę

Cytat:

uff nadrobiłam. nie było mnie kilka godzin a tu 4 strony napisane. Byliśmy na zakupach ale były nieudane bo:
-w trzech Biedr. nie było już cotton ball (chciałam jeszcze jedne dokupić jednak)
- w Lidlu zapomniałam pianki
- w dwóch Roskach nie było już podkładów Astora za 10,90zł
- w Tesco nie było tuniczki, którą chciałam kupić Lili
szaleństwo
Marei trzymam kciuki, żeby było lepiej Jak dzisiaj?

Wiecie co? Codziennie rano wstaję z myślą, że dzisiaj będzie lepiej.
Że dzisiaj nowy dzień, mała będzie miała lepszy humor, że jak przyjdzie 18, wykąpiemy ją to po kąpieli akurat dzisija jej się odmieni i będzie spokój. Zje i pójdzie spokojnie spać.
Ale z każdym dniem jest coraz gorzej.
Tż już nie wie co ma robić. Sam mówi, że jak myśli o tym, że wróci z pracy to od razu na jej jazdy to aż mu się coś dzieje... Ale i tak dzielnie to znosi bo ją przejmuje i nie pozwala się nią zajmować.
Ale i tak kończy się na tym, że ją biorę bo jak już się rozwyje na maksa to u mnie w miarę się uspokoi tylko do płaczu.

Wczoraj walka do 23. I tak w zasadzie co dzień.
Od 2 Lena się przebudza, nie je, ale rzuca się po łóżku więc do jej pobudki czyli tak do 5 ja nie śpię. Później je, do 6 gada w łóżku.

Z wyjazdu nici. Nie chcemy rodzinie psuć weekendu. Więcej nerwów dla wszystkich. Z tego wszystkiego pojedziemy chyba do teściów..

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 08:25   #4033
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
U mnie po cc, można było oddać. Ale ja dziękuję za taką opiekę.
Przez takie gadki ryczałam trzy dni, dopóki tż mnie nie zabrał do domu. To jeszcze mnie wk**wiały i mówiły między sobą, jaka to zemnie mameja. No nie każdy ma taką twardą doopę...
Ja też w szpitalu ryczałam przez bite 3 dni tam, pobyt wspominam bardzo zle - szczegolnie jak w nocy pielegniarka przyszła i kazała mi dziecko uspokoić a ono biedne głodne było a ja nie miałam pokarmu jeszcze wtedy

Cytat:
Mój Wojtek się kręci w nocy. Wędruje po całym łóżeczku. Dzisiaj jak wstałam do niego, to był już w poprzek łóżeczka, dlatego nie przykryję go kołdrą, bo się boję, że pod nią wejdzie i zabraknie mu powietrza. W związku z tym chyba MUSZĘ zamówić ocieplany kocyk minky.
Moja Misia tez wędrowniczka zazwyczaj budzi się w poprzek łóżeczka z rekami między szczebekkami

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja tez ryczalam.... Jak przyszli mi opatrunek sciągnąć to czesc mi nakleili na włosy na Bożenie i tak na chama chcieli odklejać Boże jak to bolało kazałam zabierać łapy i sie rozryczalam czułam sie jak psychiczna a jak ryczalam jak mi gin powiedział ze muszę zostac jeszcze jeden dzien... Ale nie dałam rady wyszłam na własna prośbę

Ała

Ja też drugiego dnia chciałam wyjsc na wlasną prosbe, ale musiała bym maleństwo zostawić. Caly czas tylko odliczałam nawet nie minuty a sekundy do przyjscia tż bo był ze mna non stop w godzinach odwiedzin, bezniego było by sto razy gorzej. Zresztą naparwde podziwiam laski,które rodzą bez partnera - dla mnie to chyba było by niemożliwe do wykonania...

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
dzis zjadla 30 ml rano, bo tz ja obudzil swoim kaszlem..myslalam ze go zabije ale mala ladnie zasnela. u nas mala zatrzymala sie na 120 ml co 3-4 godziny .. jak u Was jest rano? chodzi mi o wstawanie waszych TZ? czy od razu wylaczaja budzik i wychodza z sypialnie czy co?? bo moj notorycznie, wycisza budzik, idzie do lazienki i jak juz mala przysypia to budzik napierdala znow...
My budzik nastawiamy na wibracje, tż jak wstaje do pracy to szybko go wyłącza, idzie sie umyc i ucieka po cichu do pracy.
Ja by ją obudził to była bym zła pewnie, ale czasem w nocy jak chrapie to michalinie to przeszkadza.

U nas noc średnia, mala w sumie tylko raz wstała na butle, ale potem juz nie chciała iść spac, ale tż pobujał i uległa

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 08:25   #4034
Princesika
Zakorzenienie

Masija nawet nie wiem co Ci powiedzieć
Stary 2015-09-09, 08:30   #4035
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Szuuu - To była moja pierwsza myśl, że do odbijania ale nigdy nie miałam takiego czegoś

Masija - nie wiem co poradzić... Moja w dzień daje czadu ale w nocy odsypia, ostatnio ponad 7 godz śpi.

Na moją chyba moje jedzenie jednak źle działa. Tu sobie pozwalam na więcej i chyba odbija się to na niej..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 08:34   #4036
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
zazdroszczę

szaleństwo

Że dzisiaj nowy dzień, mała będzie miała lepszy humor, że jak przyjdzie 18, wykąpiemy ją to po kąpieli akurat dzisija jej się odmieni i będzie spokój. Zje i pójdzie spokojnie spać.
Tż już nie wie co ma robić. Sam mówi, że jak myśli o tym, że wróci z pracy to od razu na jej jazdy to aż mu się coś dzieje... Ale i tak dzielnie to znosi bo ją przejmuje i nie pozwala się nią zajmować.
Ale i tak kończy się na tym, że ją biorę bo jak już się rozwyje na maksa to u mnie w miarę się uspokoi tylko do płaczu.

Od 2 Lena się przebudza, nie je, ale rzuca się po łóżku więc do jej pobudki czyli tak do 5 ja nie śpię. Później je, do 6 gada w łóżku.

Z wyjazdu nici. Nie chcemy rodzinie psuć weekendu. Więcej nerwów dla wszystkich. Z tego wszystkiego pojedziemy chyba do teściów..
Biedni Ale w końcu będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ja też w szpitalu ryczałam przez bite 3 dni tam, pobyt wspominam bardzo zle - szczegolnie jak w nocy pielegniarka przyszła i kazała mi dziecko uspokoić a ono biedne głodne było a ja nie miałam pokarmu jeszcze wtedy

Moja Misia tez wędrowniczka zazwyczaj budzi się w poprzek łóżeczka z rekami między szczebekkami

Ała

Ja też drugiego dnia chciałam wyjsc na wlasną prosbe, ale musiała bym maleństwo zostawić. Caly czas tylko odliczałam nawet nie minuty a sekundy do przyjscia tż bo był ze mna non stop w godzinach odwiedzin, bezniego było by sto razy gorzej. Zresztą naparwde podziwiam laski,które rodzą bez partnera - dla mnie to chyba było by niemożliwe do wykonania...

My budzik nastawiamy na wibracje, tż jak wstaje do pracy to szybko go wyłącza, idzie sie umyc i ucieka po cichu do pracy.
Ja by ją obudził to była bym zła pewnie, ale czasem w nocy jak chrapie to michalinie to przeszkadza.

U nas noc średnia, mala w sumie tylko raz wstała na butle, ale potem juz nie chciała iść spac, ale tż pobujał i uległa
No u mnie było tak że pediatrzy powiedzieli że dziecko może wyjść, to mnie nie chcieli puścić, więc stwierdziłam że skoro z dzieckiem ok to ja wychodzę. I wyszłam w ostatniej chwili bo serio już byłam na skraju depresji, jak tylko postawiłam stopę za progiem szpitala to odżyłam

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 08:51   #4037
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
zazdroszczę

szaleństwo

Biedactwo :-* Aż głupio mi się pochwalić, że wczoraj mieliśmy udany wieczór i całkiem dobrą noc :-(
Nie wiem co zadziałało... Robiłam wszystko tak jak zwykle a ona po prostu zjadła i poszła spać. Był oczywiście płacz ale bez wrzasków. Całość trwała 1,5 godziny...

Cytat:
Moja tak samo robi, ale na dzisiejszą noc wyjęłam eksperymentalnie klin i nie przekręciła się. Nie wiem czy to dlatego, że nie było klina czy po prostu taka spokojna była tej nocy.
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 08:55   #4038
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
zazdroszczę

szaleństwo

.... Współczuję ale będzie w końcu lepiej zobaczysz
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:05   #4039
201710041131
Konto usunięte

Krwa wiedziałam... No ale nic... To przynajmniej jest miękkie w przeciwieństwie do mojego poprzedniego rzeczniczka do odbijania z folia Ale sie wrobiłam

Ja pobytu nie wspominam BARDZO ZLE- jedzenie było dobre, cisza, spokój, brak odwiedzających ale zabrali mi dziecko i podłączyli pod kable przez co czułam sie okropnie bo nie potrafiłam potem uruchomić głębszych uczuć. No i trochę tęskniłam za tz, przychodził nawet kilka razy dziennie, ale potem jak miałam już małego to nie mogliśmy pogadać bo mały ciagle płakał i musiałam chodzić za szybę ale wiem ze to było dobre, ze nie było odwiedzających

Masija nie wiem co Ci powiedzieć... Zobaczysz, ze minie Wszystkim dzieciom w końcu mija

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Aaaa i mnie tez chcieli wypisać bez dziecka

Stary 2015-09-09, 09:12   #4040
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Biedna
Słyszałaś o teorii High Need Babies? http://dziecisawazne.pl/high-need-ba...atkowe-dzieci/

Wiesz co ja myślę? Jak Lenka zacznie siedzieć, bawić się zabawkami, jeździć w spacerówce, to jej się wszystko odmieni.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Krwa wiedziałam... No ale nic... To przynajmniej jest miękkie w przeciwieństwie do mojego poprzedniego rzeczniczka do odbijania z folia Ale sie wrobiłam

Ja pobytu nie wspominam BARDZO ZLE- jedzenie było dobre, cisza, spokój, brak odwiedzających ale zabrali mi dziecko i podłączyli pod kable przez co czułam sie okropnie bo nie potrafiłam potem uruchomić głębszych uczuć. No i trochę tęskniłam za tz, przychodził nawet kilka razy dziennie, ale potem jak miałam już małego to nie mogliśmy pogadać bo mały ciagle płakał i musiałam chodzić za szybę ale wiem ze to było dobre, ze nie było odwiedzających

Masija nie wiem co Ci powiedzieć... Zobaczysz, ze minie Wszystkim dzieciom w końcu mija

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Aaaa i mnie tez chcieli wypisać bez dziecka

U nas jedzenie chyba nie było złe. Jadłam tylko jeden obiad i to było w środę, a cc miałam w poniedziałek, więc ten obiad był PYSZNY
22.06.2015
Stary 2015-09-09, 09:30   #4041
fartuch
Zakorzenienie

Co tutaj taka cisza?

My dziś w końcu idziemy na spacer bo przez ostatnie 3 dni lało.

Kaja przez Ciebie mam zamiar zrobić kocyk na drutach albo na szydełku
Stary 2015-09-09, 09:39   #4042
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Princesika u mnie chyba w ogole nie dojechaqly te lampeczki a Mala sie rozdarla w sklepie to nawet nie dopytalam ale trafilam za to na przecene body 5pak z 40 na 26
Dziękuję za sprawdzenie

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Pierwszy raz coś takiego widzę!
Ja też

Laurka spała dziś do 5 A potem jedzenie o 8

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

A ja poród i pobyt w szpitalu wspominam super. Dobre jedzenie, fajna opieka, no i miałam extra poród
Stary 2015-09-09, 09:48   #4043
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

masija

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ja nie wiedziałam że jest coś takiego jak reczniczki do odbijaniu

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 09:50   #4044
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Biedactwo :-* Aż głupio mi się pochwalić, że wczoraj mieliśmy udany wieczór i całkiem dobrą noc :-(
Nie wiem co zadziałało... Robiłam wszystko tak jak zwykle a ona po prostu zjadła i poszła spać. Był oczywiście płacz ale bez wrzasków. Całość trwała 1,5 godziny...

Moja tak samo robi, ale na dzisiejszą noc wyjęłam eksperymentalnie klin i nie przekręciła się. Nie wiem czy to dlatego, że nie było klina czy po prostu taka spokojna była tej nocy.
No moja właśnie ma klin włożony pod materacem, ale jakoś boje się wyciągnąć bo ona nie zawsze odbija przed snem

My mamy dziś w domu dzien marudy

Masija jeszcze troszkę siły i cierpliwości i na pewno to w koncu minie, potem wszystko zostanie Ci wynagrodzone
Ja zresztą też czekam na ten moment kiedy bede mogła na dluzej zostawić dziecko i wreszcie zając sie domem troche bardziej

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:51   #4045
masija
Zakorzenienie

Dzięki, nie oczekuję porad bo wiem, że ciężko coś doradzić.
Chcę się tylko Wam wyżalić bo tż'ta nie chcę już dodatkowo obarczać, mamie nie mówię już nic bo ona na wszystko wynajduje co nowsze choroby, tato tylko jak widzi co jest to przytula i mówi, że będzie lepiej chociaż widzę, że jego też to sporo kosztuje.
Już nasz pobyt w szpitalu okropnie przeżył i tą proponowaną punkcję. Sam mi powiedział, że wszystko wróciło tj.25 lat temu ze mną. Identyczna sytuacja:/

Cytat:
Biedna
Słyszałaś o teorii High Need Babies? http://dziecisawazne.pl/high-need-ba...atkowe-dzieci/

Wiesz co ja myślę? Jak Lenka zacznie siedzieć, bawić się zabawkami, jeździć w spacerówce, to jej się wszystko odmieni.
Tak, czytałam.. Może to to.

Heh mam nadzieję, że tak będzie.

Alkamor
jak mama znią zostanie to postaram się wysłać dzisiaj.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:51   #4046
sylwka321
Wtajemniczenie

Hej!!
Nie jestem w stanie być na bieżąco ostatnio, masakra jak dużo piszecie

Zrobiłam wczoraj porządek w szafie Adelki, małe ciuchy poodkladalam, większe wyciągnełam z kartonów i do prania, dziś czeka mnie sterta prasowania:p
Tak tylko na chwilę wpadłam, dziecię śpi, ale muszę ogarnąć się bo na 13 idziemy na bioderka w końcu.

Masija podziwiam Cie za wytrwałość. W końcu musi być lepiej...
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:25   #4047
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
No moja właśnie ma klin włożony pod materacem, ale jakoś boje się wyciągnąć bo ona nie zawsze odbija przed snem

My mamy dziś w domu dzien marudy

Masija jeszcze troszkę siły i cierpliwości i na pewno to w koncu minie, potem wszystko zostanie Ci wynagrodzone
Ja zresztą też czekam na ten moment kiedy bede mogła na dluzej zostawić dziecko i wreszcie zając sie domem troche bardziej
Moja tez nie zawsze ale śpi z głową na bok wiec spróbowałam. Poza tym nie wyjęłam klina tylko położyłam ja z drugiej strony łóżeczka ;-) Ale teraz już nie jestem taka przejęta gdy jej się nie odbije i ja odkładam, a kiedyś potrafiłam nosić godzinę ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:27   #4048
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, nie oczekuję porad bo wiem, że ciężko coś doradzić.
Chcę się tylko Wam wyżalić bo tż'ta nie chcę już dodatkowo obarczać, mamie nie mówię już nic bo ona na wszystko wynajduje co nowsze choroby, tato tylko jak widzi co jest to przytula i mówi, że będzie lepiej chociaż widzę, że jego też to sporo kosztuje.
Już nasz pobyt w szpitalu okropnie przeżył i tą proponowaną punkcję. Sam mi powiedział, że wszystko wróciło tj.25 lat temu ze mną. Identyczna sytuacja:/

Tak, czytałam.. Może to to.

Heh mam nadzieję, że tak będzie.

Alkamor
jak mama znią zostanie to postaram się wysłać dzisiaj.
Kochana, możesz nam mówić o wszystkim!!!

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Moja tez nie zawsze ale śpi z głową na bok wiec spróbowałam. Poza tym nie wyjęłam klina tylko położyłam ja z drugiej strony łóżeczka ;-) Ale teraz już nie jestem taka przejęta gdy jej się nie odbije i ja odkładam, a kiedyś potrafiłam nosić godzinę ;-)
ja po jedzeniu w nocy nie odbijam w ogóle
22.06.2015
Stary 2015-09-09, 10:28   #4049
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Hej, u nas standardowa noc,mala zasnela o 22 I spala do 3:30,zjadla I przed 4 juz spala..obudzila Tz do pracy o 7;20 zjadla I polozylam ja kolo siebie I tak spalysmy do 10 zaraz zjem sniadanie I ide z mala na spacer
Stary 2015-09-09, 10:43   #4050
Cos_
Zakorzenienie

Masija kochana a kiedy wy sie szczepiliscie moze to NOP.? Przeciez bylo dobrze kurde :/
Juz niewiem co ci poradzic wiem co to znaczy jak dziecko non stop nie placze tylko wrecz ryczy.
Od jutra domki w biedrze

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2015-09-09 o 10:44
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości