![]() |
#991 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Mooonia tak moja maz to wloch ja w sumie jakos czuje ze bedzie chlopiec bo dobrze sie czuje ale jak bedzie 3 coreczka tez bede sie cieszyc strasznie byle zeby bylo zdrowe i zebym donosila do konca ciaze moja 2 corka urodzila sie wczesniej , moja maz chcialby syna 😆 ja go przygotowuje i mu mowie ze to co zrobil to bedzie hehehe ze to od niego zalezy i ze moze byc coreczka 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Anielka! Sardynia.. Cudnie
![]()
#993 |
Zakorzenienie
|
Właśnie mi się przypomniało, że jak byłam w szpitalu, to zostałam zapisana do jakiegoś szwedzkiego (chyba) programu o żywieniu dla kobiet ciąży i dostałam broszury o tym co wolno, czego nie itp z przykładowymi jadłospisami, zaleceniami i wytyczną ile kg powinno się przytyć tak zdrowo. Chyba muszę się za czytanie tego wziąć
![]()
#994 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zadomowienie
|
Ale za Wami trudno nadążyć
Ja czuję przypływ energii. Od dwóch dni nie wymiotuję. Do tego mam siłę na tyle rzeczy ![]() Kawy co prawda jeszcze nadal nie piję, ale już mi nie śmierdzi i nie odrzuca ![]() Czuję, że w końcu zaczynam normalnie żyć. Tylko brzuch rośnie :P Niestety dzieciaki pochodziły cztery dni do przedszkola i już siedzą przeziebione w domu. A jak Wasze samopoczucie?
#996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trochę mnie nie było ale czuję się fatalnie... wracam z pracy i wręcz padam. Dalej te mdłości mnie męczą... Gratuluję wszystkim udanych wizyt i cudnych maluszków! ![]() Trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki bo po południu mam genetyczne. Już od rana chodzę całą w nerwach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Przyczajenie
|
Moje samopoczucie tez lepiej na poczatku spalam troche w dzien niewymiotuje ale niemoge jesc slodkiego bo pozniej mnie mdli 😕 ja z moimi corkami niemoglam zniesc zapachu kawy ciekawe czy to sie sprawdza ze wstret do kawy to na dziewczynke ???teraz oprocz slodkiego nic mnie niedrazni . Z corkami tez mialam problem z cera uzywalam zelu do mycia twarzy normaderm z vichy mi pomoglo odrazu jakby ktoras chciala sprobowac w tej ciazy niemam problemow z cera 😆
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#998 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj ![]() Cytat:
![]() Mamusie które piją ile wypijacie w ciąży? Ja 1 ale czasami ciągnie mnie na drugą, tym bardziej, że to jest moja jedyna chwila przyjemności żywieniowej przy mojej diecie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1000 |
Zakorzenienie
|
kurcze a ja mam wstręt do kaszy, ryżu i jeszcze bardziej obrzydza mnie mięso (ale nadal mi smakuje) To będzie chłopiec czy dziewczynka?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1002 |
Wtajemniczenie
|
Monicca ja też piję jedną kawkę dziennie.
#1003 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze nie piję kawy, ale w poprzednich ciążach jak już wróciłam do nałogu, to wypijalam dwie dziennie. Tyle, że słabe ![]()
![]() |
#1004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anielka - witaj! Super ze juz masz rodzinkę, wiec ciąża i bobas to dla was żadna nowość ![]()
![]() |
#1005 |
Przyczajenie
|
Ja mieso wcinam codziennie ... 😅i groszek zielony poprostu moglabym jesc codziennie 😬 fajnie by bylo pamietac co nas ciagnie i co odpycha zeby sprawdzic z innymi mamusiami czy ma cos wspolnego z plcia dzidziusia 😊 co wy na to ?? Z doswiadczenia mam 2 corki i niemoglam w obydwuch ciazach pic kawy jak gdzies wchodzilam i byl tam zapach kawy konczylo sie wymiotami i objadalam sie strasznie slodkim teraz odwrot slone i mieso
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz suszone mrozić, wtedy nie będziesz miała moli ![]()
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
To uwaga, jadę, będę jutro :-D
#1008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- spoko, przyjeżdżaj ![]()
![]() |
#1009 |
Przyczajenie
|
To znaczy n8gdy tez bym mieuwierzyla jak by ktos mi powiedzial np jestes w ciazy nielubisz ryzu to bedzie corka ... 😆😆😕😕 ale jesli jest nas tutaj duzo i jesli 10 z nas wcina mieso i niewymiotuje i urodzi synkow to bym powiedziala ze moze taki objaw to na 60 procent chlopiec 😀 ale polki co to jak siusiaka niezobacze na usg to tylko zabawa 😇
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trochę mnie nie było ale czuję się fatalnie... wracam z pracy i wręcz padam. Dalej te mdłości mnie męczą... Gratuluję wszystkim udanych wizyt i cudnych maluszków! ![]() Trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki bo po południu mam genetyczne. Już od rana chodzę całą w nerwach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Zadomowienie
|
to mi sie narazie te przepowiednie sprawdzily cera fatalna i slodkie na dziewczynke no i ma byc dziewczynka ale wiedzialam ze to taki pic na wode kolezanka wygladala w ciazy pieknie cera super od samego poczatku jak nigdy ciagle jadla mieso i dziewczyna
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Raczkowanie
|
Co do kawy to ja piję jak mnie lekko mdli. Pomaga bardzo. Jak mnie mdli cholernie to nic nie pomaga. Np dzisiaj, jestem przyklejona do toalety od 3 nad ranem. Przyszłam do pracy, szefowa powiedziała ze mogę iść do domu wić jak za godzinę mi nie przejdzie to pieprzę, idę wymiotowac do siebie :p
Dawno nie miałam tak fatalnego poranka. Dziewczyny którym popsuła się cera, łącze się w bólu. Nigdy nie miałam pryszczy na policzkach, teraz mam mnóstwo. Okropnie wyglądam, jak 15 latka w burzliwym okresie dojrzewania. Musze spróbować czy sprzedadzą mi bilet do kina po zniżce dla uczniów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baaardzo mi się podoba tylko te piankowe koła mnie zniechęcają. Widzę jak sprawdzają się one u znajomych. Do lasu/parku się nie nadają, na nierównościach trzęsie dzieckiem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jedną, ale zazwyczaj jak jestem w pracy. W domu mnie nie ciągnie do kawy. A kiedyś zawsze 2 dziennie piłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis ide na ta wizyte z nfz, kurcze nie wiem co mam tej lekarce powiedziec bo nie chce zeby mi cos wpisywala do karty ciazy. Chce od niej skierowanie i usg :p moze plec dopatrzy :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Przyczajenie
|
Mooooonia jak bedzie dzuewczynka tez bede sie bardzo cieszyc nienastawiam sie tylko co z moim mezem ??? Cztery kobiety w domu 😈😈😈😈hehe ps . Sardynia piekna ale tesknie za wigila zasypana sniegiem i zapachem choinki 😑
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
Kochana ja nie pamietam juz zasypanej wigili ;((( a w Polsce mieszkam nie tak daleko gor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatniej zimy wcale nie było śniegu
![]() |
#1019 |
Wtajemniczenie
|
Anielka, nie masz za czym tesknic, my tutaj tez ostatnimi laty mamy śnieg baaardzo rzadko. Współczuję naszym dzieciom trochę, my to mieliśmy zimy, snieg, sanki itd.
Ostatniej zimy śniegu.praktycznie nie było.
#1020 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.