|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Jakieś przygotować na pewno trzeba, ale myslę, że TŻtowie mogą spokojnie przywieźć już po wszystkim. Chyba że ktoś tak jak ja woli mieć wszystko pod ręką
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Fakt. Latem nie spałam w nich bo nie mogłam wytrzymac, taka byłam spocona. Ale jesien, zima, wiosna dla mnie super
|
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sobie daruje. Boje sie przeziebien :/ Cytat:
![]() Zalezy od szpitala. Powinni miec na swojej stronie taka informacje
|
||
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz zanim coś kupię to skaczę po forach, opinie czytam, skład, etc. I w efekcie wydaję dużo mniej niż przedtem cieszę się, że tego sie nauczyłam, bo ja wydawałam bardzo duzo kasy na kosmetyki. teraz jestem na etapie poszukiwania kremu do twarzy i jakos nie moge się zdecydowac
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Zadomowienie
|
O właśnie muszę się wybrać do Rossmana pokupić takie miniaturki kosmetyków do kosmetyczki szpitalnej żeby nie zabierać całych butel kosmetyków, jakąś tam pastę kupię małą, dziewczyny mówiły że pomadkę do ust itp. kilka niezbędników żeby nie straszyć ludzi po porodzie.
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zrobiłam listę czego nam jeszcze brakuje. Potem przejrzę raz jeszcze ubranka i najwyżej coś tam dokupię jesienią.
Wychodzi na to, że potrzebujemy jeszcze jakieś 600-700 zł. Czyli razem na wyprawkę wyjdzie nam ok. 1700-1800zł. Nawet nie wiecie jak się cieszę, że jedni dziadkowie kupują wózek, drudzy łóżeczko z materacem...Masę ciuchów dostałam, dostałam leżaczek-bujaczek, fotelik, pościele, śpiwór do wózka...Eh, normalnie nie spodziwałam się, że tak to wszystko bedzie fajnie wyglądało Nie liczylam na nic w sumie
|
|
|
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż nie wiem czy ja np. będę spała spokojnie w szpitalu mając obok siebie Małą ![]() Cytat:
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.wapteka.pl/physiogel-krem...-100-ml-1658,p Odkąd jego zaczęłam używać skóra jest super nawilżona, a mam bardzo wrażliwą skórę i po innych kosmetykach miałam z nia problemy: zaczerwienienia, krostki. Wiem, że każdy ma inny rodzaj skóry, ale ten krem mogę szczerze polecić. Rewelacyjny i wystarcza na długo. |
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz miała taki sztywniejszy przewijak, czy na lożku zamierzasz zmieniać pieluszki?Trochę nastraszylyscie mnie zawrotną i rzeczami do szpitala, ale jeszcze sie trochę z tym wstrzymam jednak ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż kilka razy nacięłam się na dobre opinie a u mnie kosmetyk się nie sprawdził, np, CETAPHIL, u mnie porażka, a opinie ma dobre. |
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po paru miesiącach zaczęła mi się skóra sypać i zrezygnowałam z nich...Także dla mnie chyba coś nie teges z nim, ale dziękuję za polecenie Myślałam nad tym Adamed Consumer Healthcare S.A, Oeparol Hydrosense, Odżywczy krem nawilżający ale nie wiem...Trudno będzie mi się zdecydować, a stary powoli się kończy, więc muszę przyspieszyć zastanawianie się Dodatkowo chciałabym, żeby miał fajne składniki, które zapobiegają starzeniu się skóry, bo wolę zapobiegać niż potem...wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przewijak chciałam taki sztywny na łóżeczko.
|
|
#1934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mają kleju więc się trochę przesuwają, ale są wygodniejsze od jednorazowych, przynajmniej dla mnie. Kupiłam 3 pary i moim zdaniem to wystarczająca ilość Majtki jednorazowe są z flizeliny zwykle, położna nam odradzała na sr bo w flizelinie skóra nie oddycha |
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-brzozowy.html na pewno podzielę się wrażeniami. Chętnie bym sprawdziła ten, o którym Lobo kiedyś pisała: http://genactiv.eu/pl/p/Colostrigen-...jacy-40-ml/105 ale podobno trzeba bo trzymać w lodówce więc pewnie bym o nim ciągle zapomniała
|
|
|
#1936 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż czasem jak kupiłam samą i potem zobaczyłam opinie, ze są niekoniecznie dobre, to już przed używaniem, wiedziałam, że u mnie też się nie sprawdzi![]() Cytat:
miałam kilka próbek tych kremów ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odkąd trafiłam na kosmetyki, które mi pasują to niewiele zmieniam tylko dokupuję nowe opakowania i już Niezbędne minimum i mam skórę sto razy ładniejszą i zdrowszą niż kiedyś jak zapychałam ją pudrami i różnymi kremami. Teraz hitem jest dla mnie Pharmaceris i jego podkłady fluidy. http://www.pharmaceris.pl/pl/fluidy/13 I tego używam odkąd odkryłam że są świetne dla mnie! Mam nawilżający, kryjący, matujący i w zależności od potrzeb używam. Mają od razu filtr UV, więc extra na każdą porę roku. Moge polecić. Ja zawsze biorę 01 Ivory (kość słoniowa). |
|
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Lekki krem brzozowy
|
|
#1939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oo super, to teraz mam już jasno i prosto bo zawsze wolę kupić z polecenia niż sama kombinować
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sama nie wiem. Różnie piszą.
Lekkie jest o tyle lepsze, że można masować szczotką główkę. Chyba kupię miękkie, a gdyby się okazało, że to jednak nie to, to dokupię średnio miękką szczotkę. Ale jeszcze się zastanawiam.
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
O matko co za brak energii. Wzięłam sie za odkurzanie i robię na raty. Na pierwszy ogień pokój córki i łazienka, teraz sypialnia i leżę w salonie bez zycia a jeszcze właśnie salon trzeba odkurzyć i przedpokój...
|
|
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest jakiś nieprzyjemny, po prostu mi nie pasował ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mnie potem wieczorami nosi, co cieszy TŻ Wstałam o 7.30, byłam u położnej, zrobiłam małe zakupy i o 11.30 już nawet miałam sprzątnięte w domu ![]() Zjadłam gołąbka i idę poleżakować z gazetką
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, jeszcze nie
Nie wiem czy kupię na allegro czy gdzieś w sklepie, żeby dotknąć
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o kremach a ja nie pamietam kiedy sie ostatnio malowalam czy kremowalam. Cera mi sie mega poprawila w ciazy wiec niczego nie uzywam.
Jedynie co to po kapieli balsam na cialo i raz w tyg maseczka na twarz. Wlasnie ogladam zdjecia i filmiki jak Hania byla mala. Rozczulam sie masakrycznie
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Ja teraz czekam na koniec remontu z kupowaniem czegokolwiek. Boję się, że wyniesie nas dużo więcej, niż liczyłam wcześniej :/ Co prawda mamy obiecane dofinansowanie, ale z liczeniem wolę liczyć na siebie - braknąć nam raczej nie braknie, ale jeśli okaże się, ze nie mamy pomocy, to będę musiała się bardzo spiąć z wyprawką i z kilku rzeczy zrezygnować
Cytat:
Zużyłam już kilka słoiczków, chociaż muszę przyznać, że opakowanie jest jego słabym punktem. Jeśli nie krem, to mnie bardzo przypasował olejek z marakui
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się jeszcze zastanawiam czy jak będę kupowała ten kocyk minky to czy nie kupić od razu takiego motylka do fotelika czy wozka, ktoś tutaj mówił, że to fajna sprawa, tylko nie wiem czy kupić od razu?
No bo w fotelikach maxi cosi to tam jest taki ochraniacz ma główkę, chyba nie? I nie byloby miejsca chyba, zeby jeszcze ta poduszkę tam wsadzić. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Ojeju, ale się ołaziłam. Nogi mnie bolą jak nie wiem. Jak się położę to chyba dzisiaj nie wstanę
Ale przynajmniej załatwiłam wszystkie urzędowe sprawy, które miałam dzisiaj zaplanowane. Zaliczyłam też kilka sklepów, ale ostatecznie wyszłam tylko z batonikiem czekoladowym z nadzieniem twarogowym (swoją drogą był TAKI MEGA PYSZNY, że żałuję że dwóch nie wzięłam)Okej, idę was czytać.
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

ja nawet twarz kremem teraz rzadko kiedy smaruje, co mnie wcale nie cieszy ;/
A teraz zanim coś kupię to skaczę po forach, opinie czytam, skład, etc. I w efekcie wydaję dużo mniej niż przedtem

będziesz miała taki sztywniejszy przewijak, czy na lożku zamierzasz zmieniać pieluszki?