Mamusie październikowe 2015, część 7 :) ! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 13:14   #181
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 7 :) !

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
u nas położna dala takie zalecenia
od 36tc 3x2 tabletki łykać
od 38 tc 1x4 tabletki dopochwowo
Olala, przemyślę to
A Martynka też ładnie
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jestem szczesliwa
Tomek wazy 2300g w 34t4d czyli akurat
Uwaga uwaga szyjka juz skrocona i Tomus zaczyna sie wstawiac
Lekarz szacuje, ze do 9 pazdziernika powinno byc po wszystkim i postara sie tak, zeby byl na dyzurze jak bede rodzic szacowana waga przy porodzie 2900-3200 ale jesli urodze na poczatku pazdziernika to ok 2700g. Mowil, ze nawet jakby porod zaczal sie teraz, to dzidzia jest bezpieczna i nie podaja sterydow po 34tygodniu tylko po prostu bedzie mniejszy :p kolejna wizyta za 2 tyg
Ekstra
Cytat:
Napisane przez BabyK Pokaż wiadomość
Mi lekarz też wczoraj powiedział, ze szyjkę mam skróconą, ale to dobrze i nie ma się co martwić bo to już 36 tc. Najlepiej bez stresu
Amelie, BabyK -- skrócona tzn. ile mają te szyjki Wasze?...
Cytat:
Jak Wy liczycie tygodnie? 36 tydz to 35t1d czy 36t0d?
36 tydzień to 35.1-36.0, a 36 tygodni to skończone 36, czyli leci trzydziesty siódmy
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dla mnie 35t1d to już 36 tydzień. Trwa do 36t0d, a od 36t1d to 37 tydzień. Teraz mam 36t2d czyli jestem w 37 tygodniu ciąży.
No właśnie
Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
mój był zawiedziony i się z tym nie krył, bo wszyscy dookoła mu truli przez 3 m-ce, że na pewno chłopak będzie, było mi trochę przykro, ale teraz jest cało czas "moja dziewczynka", "moja księżniczka" i nawet się cieszy jak sukienki kupuję
Mój mąż od zawsze za córeczkami tylko teraz twierdził od początku, że on WIE że to syn i w ogóle nie ma innej opcji, bo to syn i już ;P
Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Jestem i ja

Oliath piękny pokoik stworzyliście! Te wiewióry i wgl... niepowtarzalny! I gratki za wizytę
dziękuję, kochana
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:15   #182
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
a jeszcez pytanie to tamtum rosa dużo kupujecie? to tylko w tabletkach jest czy w płynie też i czy tylko w aptece to dostane?
Jedno opakowanie saszetek do rozrobienia w wodzie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
a zapomniałam :P też proszę dziś o kciuki, bo mamy wizytę , co prawda nie u lekarza (to jutro) tylko w spółdzielni i prawdopodobnie dziś wszystko się wyjaśni co i jak z mieszkaniem
Kciuki
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:20   #183
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_pina Pokaż wiadomość
Jest jeszcze specjalny olejek, przygotowujący do porodu. Dziewczyny polecają. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...do-porodu.html

U nich obyło się bez nacięcia, pytanie czy to zasługa olejku i masażu...

"Instrukcja masażu: wskazane jest, aby masaż miejsc intymnych przeprowadzany był trzy do czterech razy w tygodniu i trwał każdorazowo od pięciu do dziesięciu minut. W ramach przygotowań do masażu zaleca się skorzystanie z toalety oraz kąpiel – zwłaszcza przed pierwszymi sesjami masażu – działającą pobudzająco na system krążenia krwi i zmiękczającą tkankę okolicy krocza. Po kąpieli należy zająć wygodną pozycję, rozluźnić się i rozprowadzić na kciuku odpowiednią ilość olejku do masażu miejsc intymnych. Następnie wprowadzić kciuk do pochwy i przesuwać rytmicznie, lekko uciskając ściankę pochwy i wykonując ruch jak wskazówki zegara od godz. 3 do 9 i z powrotem. Z każdym masażem tkanka okolicy krocza i otaczające ją mięśnie będą ulegać rozciągnięciu, czemu będzie towarzyszyć uczucie miękkości i rozluźnienia. Okolicę krocza należy masować do momentu, gdy pojawi się uczucie lekkiego mrowienia. Następnym etapem jest masaż okolicy pomiędzy pochwą a odbytem. Należy masować to miejsce, delikatnie chwytając je pomiędzy kciuk a palec środkowy. Po zakończeniu masażu resztki olejku z okolicy krocza należy zmyć ciepłą wodą. Olejek do masażu miejsc intymnych należy stosować regularnie od 34 tygodnia ciąży."
koleżanka miala taki olejek sporządzony przez położną i nie pękła ani nie musieli jej nacinać. Nawet ta co odbierała poród powiedziała jej, ze widać, że uzywała olejków i masowała regularnie. Przy drugiej ciąży juz nie masowała i paskudnie pękła

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Olala, przemyślę to
A Martynka też ładnie

Amelie, BabyK -- skrócona tzn. ile mają te szyjki Wasze?...
teraz Martynek jest bardzo dużo

moja szyjka ma dlugość 3,4 cm i ginka powiedziała, że to długa
Stary 2015-09-09, 13:24   #184
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Ja właśnie nie wiem, jak liczyć te tygodnie. W sensie od którego dnia. Np. aplikacja w tel pokazała mi, że jestem w 37 tygodniu, a był wtedy 36t0d, jak wpisuje datę OM w kalendarze ciąży, to też zaczyna się kolejny tydzień od 0 dnia. Za to wg naszej rozpiski dopiero od 36t1d jestem w 37tc.
Stary 2015-09-09, 13:24   #185
natalitka1988
wkręcona :)

Matko!!!!! oszalały!!!!!!
Stary 2015-09-09, 13:26   #186
Pasztetnik
Zadomowienie

Nie nadążam

Idę odpalić frytki
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:35   #187
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie wiem, jak liczyć te tygodnie. W sensie od którego dnia. Np. aplikacja w tel pokazała mi, że jestem w 37 tygodniu, a był wtedy 36t0d, jak wpisuje datę OM w kalendarze ciąży, to też zaczyna się kolejny tydzień od 0 dnia. Za to wg naszej rozpiski dopiero od 36t1d jestem w 37tc.
a u mnie lekarze liczą skończone tygodnie czyli jak masz 36t2d to nadal to jest 36 dla nich w pl gin też tak liczyła , dlatego ja zawsze mówię z dniem
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:39   #188
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
już planuje, że będziemy się starać do skutku, żeby tylko chłop był
skądś to znam

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mój mąż od zawsze za córeczkami tylko teraz twierdził od początku, że on WIE że to syn i w ogóle nie ma innej opcji, bo to syn i już ;P
mój miał chyba jakiś kompleks, że tyle było problemów z zajściem w ciążę, że nie "podołał" i trzeba było ivf, chociaż to przecież nie jego wina, że chyba chciał sobie to wynagrodzić synem ale z doświadczenia wiem, że "tatusie bardziej kochają swoje córeczki, a syna chcą dla kolegów" cytowałam mojego ginia, który nas prowadził przez te wszystkie lata
A Twój mąż dobrze sobie to rozkminił, że akurat na koniec trafiła mu się taka wisienka na torcie w postaci Kubusia, ależ on będzie rozpieszczony

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

kurde zaraz się zbieram na tą sesję zdjęciową-ciążową, a mała się odwróciła nogami do przodu i co chwila kolana wypina i mam taki brzuch kanciaty, ale będzie śmiesznie wyglądało na fotkach
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:44   #189
amelia177
Rozeznanie

Laski kupiłyście ochraniacz do wózka? Bo u mnie poszewka na tą podusię w środku nie jest zdejmowana i jest biała ale w necie słabo z takimi ochraniaczami, a szkoda mi uwalić od razu wózek I już sama nie wiem czy w nowym prać te boki, czy nie :/ bo na tą poduszkę zakładam prześcieradło to już jej nie będę prać, no chyba że ręcznie.

Cytat:
Napisane przez sweet_pina Pokaż wiadomość
Jest jeszcze specjalny olejek, przygotowujący do porodu. Dziewczyny polecają. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...do-porodu.html

U nich obyło się bez nacięcia, pytanie czy to zasługa olejku i masażu...

"Instrukcja masażu: wskazane jest, aby masaż miejsc intymnych przeprowadzany był trzy do czterech razy w tygodniu i trwał każdorazowo od pięciu do dziesięciu minut. W ramach przygotowań do masażu zaleca się skorzystanie z toalety oraz kąpiel – zwłaszcza przed pierwszymi sesjami masażu – działającą pobudzająco na system krążenia krwi i zmiękczającą tkankę okolicy krocza. Po kąpieli należy zająć wygodną pozycję, rozluźnić się i rozprowadzić na kciuku odpowiednią ilość olejku do masażu miejsc intymnych. Następnie wprowadzić kciuk do pochwy i przesuwać rytmicznie, lekko uciskając ściankę pochwy i wykonując ruch jak wskazówki zegara od godz. 3 do 9 i z powrotem. Z każdym masażem tkanka okolicy krocza i otaczające ją mięśnie będą ulegać rozciągnięciu, czemu będzie towarzyszyć uczucie miękkości i rozluźnienia. Okolicę krocza należy masować do momentu, gdy pojawi się uczucie lekkiego mrowienia. Następnym etapem jest masaż okolicy pomiędzy pochwą a odbytem. Należy masować to miejsce, delikatnie chwytając je pomiędzy kciuk a palec środkowy. Po zakończeniu masażu resztki olejku z okolicy krocza należy zmyć ciepłą wodą. Olejek do masażu miejsc intymnych należy stosować regularnie od 34 tygodnia ciąży."
Chyba bez sensu tyle bulić, bo użyjesz to później? a ilości nie wiadomo jakich do tego masażu nie trzeba. Podobno może być nawet zwykła oliwa z oliwek. No i widzę, że tu polecają po 34 tc a ta lekarka z linku co Wam puściłam wcześniej to chyba już nie zalecała w tych późniejszych tygodniach, tylko nie wiem dlaczego, może to skurcze wywołać?

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu tylko patrzą na skończone tygodnie, więc jak masz 36t1d to 36.

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Nie nadążam
Idę odpalić frytki
Ty w McDonalds pracujesz, czy co ?

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:48   #190
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
A Twój mąż dobrze sobie to rozkminił, że akurat na koniec trafiła mu się taka wisienka na torcie w postaci Kubusia, ależ on będzie rozpieszczony [COLOR="Silver"]
O matko oby nieeeeeeeee Jak patrzę na rodziadanego syna szwagierki to nigdy nidy tak nie rozpiszcze dziecka. Ja do takich dzieci czuję jakąś niechęć straszną mimo, że są tylko dziećmi. Unikam takich dzieciaków, bo aż mam ochotę trzepnąć czasami tak się zachowuje chamsko mimo, że ledwo to od ziemii odrosło. A najgorsze jak dziecko zrobi coś chamskiego a rodzic zaciesza michę zamiast zwrócić uwagę TO dzieiciak myśli, ze takie zachowanie jest ok i to nawet śmieszne Wierzę w inteligencję Oliath, ze nie zrobi tego Kubusiowi
Stary 2015-09-09, 13:49   #191
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

Idę odpalić frytki

No to już sobie przypomniałam od kogo się zaczeło Ja właśnie pożarłam sporą porcje

Cytat:

kurde zaraz się zbieram na tą sesję zdjęciową-ciążową, a mała się odwróciła nogami do przodu i co chwila kolana wypina i mam taki brzuch kanciaty, ale będzie śmiesznie wyglądało na fotkach

Zazdroszcze...ja coraz bardziej martwie się, że albo nie zdarzę albo będę wyglądać jak wieloryb jeśli w końcu się uda
Stary 2015-09-09, 13:58   #192
Pasztetnik
Zadomowienie

O nie, o nie, o nieee!!
http://www.popularnie.pl/ciemna-strona-rodzicielstwa/

Zaraz będą fryty
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 14:02   #193
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

Aaa po co w to weszłam
Stary 2015-09-09, 14:06   #194
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas położna dala takie zalecenia
od 36tc 3x2 tabletki łykać
od 38 tc 1x4 tabletki dopochwowo

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

tak
Dzięki za info niedlugo przyjdzie mój czas to będę stosować

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jestem szczesliwa
Tomek wazy 2300g w 34t4d czyli akurat
Uwaga uwaga szyjka juz skrocona i Tomus zaczyna sie wstawiac
Lekarz szacuje, ze do 9 pazdziernika powinno byc po wszystkim i postara sie tak, zeby byl na dyzurze jak bede rodzic szacowana waga przy porodzie 2900-3200 ale jesli urodze na poczatku pazdziernika to ok 2700g. Mowil, ze nawet jakby porod zaczal sie teraz, to dzidzia jest bezpieczna i nie podaja sterydow po 34tygodniu tylko po prostu bedzie mniejszy kolejna wizyta za 2 tyg
Jakie super wieści widzisz,a tak się martwilas niepotrzebnie. I do szpitala tez nie idziesz

Stary 2015-09-09, 14:08   #195
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
ja jeszcze nic bo za wcześnie u mnie. Ale kazała okrągłymi ruchami masować między kroczem a odbytem najpierw jednym palcem. można jakaś oliwką jeszcze wysmarować żeby lepiej się masowało. Wtedy większe prawdopodobieństwo, że nie trzeba będzie nacinac krocza
Ja masuję olejkiem migdałowym, ale podobno nawet zwykłą oliwą można. To chodzi pewnie o ogólne uelastycznienie.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 14:10   #196
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:

ja oglądałam ostatnio to http://joemonster.org/art/32130
Stary 2015-09-09, 14:10   #197
malinowa4
Zakorzenienie

ja też dziś frytki do obiadu , tż sobie zażyczył kurde coś ma dużo roboty dziś, nie wiem czy zdążymy do tej spółdzielni :/
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 14:12   #198
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Mala ja zawsze gotuję więcej rosołu za jednym zamachem i mrożę w pojemnikach plastikowych, później wyciągam i do zupki jak znalazł, zamiast wstrętnych kostek rosołowych

przekażę mojemu, na pewno go to ucieszy
Ja tez tak robiłam teraz mam w lodówce bulion drobiowy i bulion warzywny i może leżeć 3 mce w lodówce i dodaje to do sosów i do zup zamiast chemicznych kostek rosolowych

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Tak, elektryk na kopalni

tzn nie powiedział ze jest zawiedziony, tylko był tak pewny ze będzie chłopczyk (ja z reszta tez) ze stwierdził, że się lekarzowi sprzęt zepsuł

U mnie dziś krupniczek

gratulacje!

Hahahaha
Sabonka a Ty z której części Polski jesteś?

Stary 2015-09-09, 14:13   #199
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
NZazdroszcze...ja coraz bardziej martwie się, że albo nie zdarzę albo będę wyglądać jak wieloryb jeśli w końcu się uda
no ja już żałuję, że się miesiąc wcześniej nie umówiłam...

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ja tez tak robiłam teraz mam w lodówce bulion drobiowy i bulion warzywny i może leżeć 3 mce w lodówce i dodaje to do sosów i do zup zamiast chemicznych kostek rosolowych

ale jak 3 m-ce???? pasteryzowałaś go??

dobra spadam, papa
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 14:14   #200
toskaKrk
Wtajemniczenie

Wwiercili mi się tymi młotami do mózgu
Tż już jedzie z pracy, bo na 16 mamy zebranie w przedszkolu. Ciekawe czego się dowiem
Pewnie odezwę się dopiero wieczorem i będę miałam kolejne 5 stron do doczytania
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 14:17   #201
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się i ja w 7 części

Ja będziecie tak zapierniczać dalej to znowu żadna nie zdąży z rozładunkiem

Mnie dzisiaj w miarę dobrze się spało, mimo pobudki koło 3 i rozbudzenia się. Poleniuchowałam potem aż...do 10 ale co tam żaden kurier mnie dzisiaj nie nawiedzi, więc pozwoliłam sobie na bumelkę.

No u nas będzie prawdopodobnie Amelka (mój nick to nie prawdziwe imię - uprzedzam pytania choć podoba nam się też Basia.
Elve ja akurat bardzo lubię ten film Amelia i może dlatego i ten nick i imię?

Dokładnie u mnie też tak było z meblami wiedzieliśmy, że się czeka to czekaliśmy w bezpiecznych granicach czasowych, ale że tak się to w czasie rozwlecze i jeszcze jakieś reklamacje będą to nie przewidywałam, gdybym miała jeszcze dłużej czekać na pewno byśmy zrezygnowali, dlatego Kochana dla spokojnej głowy zrezygnuj u nich i bierz co jest na stanie, przynajmniej kota w worku nie kupisz, bo znowu coś innego Ci przyślą i będzie.

Mamy prawie ten sam termin, myślę, że nie ma się co bać, póki albo wody nie odejdą albo nie będziesz miała mega silnych skurczy co 5 min nie ma co panikować, ale torbę lepiej miej spakowaną dla spokojnej głowy.

Biedaczko, pogadaj szczerze ze swoim lekarzem, czy nie jeśli te przepływy będą ok, nie możesz leżeć po prostu w domu, powiedz, że jesteś nerwowa leżąc tu na oddziale a w domku będziesz na siebie uważać, no chyba, że masz daleko do szpitala, albo masz problem kto mógłby Cię zawieźć itp. to lepiej spokojnie wyczekać do porodu ale inaczej chyba bym się wypisała, ale to poważna decyzja, sama po konsultacji z lekarzem musisz ją podjąć. Życzę żeby z małym wszystko było ok i w razie czego może poproś jakąś fajniejszą położną o przeniesienie do innej sali, na pewno Cię zrozumie.

No i co z tym masażem krocza, robicie? Bo żadna mi nie odpowiedziała, ja chyba z tymi wszystkimi wiesiołkami, malinami i masażami poczekam do 37/38 tygodnia...dzisiaj 36t0d czyli już 9 MIESIĄC! za równe 4 tyg. termin.

Heheh od razu mi się ta piosenka przypomniała, mój mąż ciągle ich puszcza a ja już nie mogę słuchać "2 metry ma gar, kto będzie to żarł" )))

Kolejna )

Hmmm no proszę, gdzieś ciągle mi się to o uszy obijało, a nie próbowałam. Zaczynam myśleć za to o zapasach na pierwsze tygodnie po porodzie

Jeszcze pare cytatów mi ucięło.

Elve i reszta dziewczyn - nie martwcie się z tym imieniem - nikomu nie dogodzisz, a potem każdy się przyzwyczaja i sobie innego imienia nie wyobrażają. A propos Ewa piękne imię, może dam mojej tak na drugie?

Emylka ja a już tym bardziej mój Tż nie lubimy Ikei, mnie irytuje ten labirynt sklepowy no ale ostatnio jakoś z nastawieniem pojechaliśmy i na spokojnie fajnie się zakupy porobiło, pokupowałam sporo tych organizerów, pudełek i innych rzeczy dla małej, aż żałuję, że jeszcze kilku rzeczy nad którymi się zastanawiam nie wzięłam. Idź ze swoim najpierw na ciacho i kawkę, może go przekupisz U mnie to działa
Nam położna mówiła żeby sobie wybić z głowy masaż krocza

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Nie nadążam

Idę odpalić frytki
no istna maniaczka

Stary 2015-09-09, 14:17   #202
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Nam położna mówiła żeby sobie wybić z głowy masaż krocza

Czemu?
Stary 2015-09-09, 14:21   #203
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja już żałuję, że się miesiąc wcześniej nie umówiłam...

ale jak 3 m-ce???? pasteryzowałaś go??

dobra spadam, papa
Bo tam idzie sól która konserwuje to wszystko

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Czemu?
Nie miałam okazji się zapytać. Jutro będą zajęcia to zapytam ale pewnie będzie inna położna. Zobaczymy co tamta ma do powiedzenia

Stary 2015-09-09, 14:22   #204
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
a u mnie lekarze liczą skończone tygodnie czyli jak masz 36t2d to nadal to jest 36 dla nich w pl gin też tak liczyła , dlatego ja zawsze mówię z dniem
Ale dobrze liczą tak jak my 36t2d = 36 tygodni (i w domyśle dwa dni) = 37 tydzień (w domyśle "leci") -- oni mówią nie 36 tydzień, tylko 36 tygodni - na logikę wszystko gra

to tak jak "36 RAZY POWIEDZIAŁAM CI, ŻE JESTEM W CIĄŻY / 37 RAZ MÓWIĘ CI ŻE JESTEM W CIĄŻY (-->36 razy powiedziałam do tej pory i mówię po raz kolejny)
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-09-09 o 14:25
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 14:22   #205
88maggie88
Wtajemniczenie

Juz ponad 200 postów. Nieźle

Stary 2015-09-09, 14:22   #206
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
O nie, o nie, o nieee!!
http://www.popularnie.pl/ciemna-strona-rodzicielstwa/

Zaraz będą fryty
O kurna, chyba dla rodzica to 16 zdjęcie najgorsze, bo to raczej nie sudocrem a farba olejna :P

Cytat:

ja oglądałam ostatnio to http://joemonster.org/art/32130
Też dobre, już widzę mojego męża ze swoimi innowacyjnymi pomysłami )

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 14:22   #207
Doorisska
Rozeznanie

Boże laski, jeden dzień mnie nie ma a tu nowy wątek i juz 21 stron xD

Byłam dziś na licytacji mieszkania (licytacja stawki czynszowej, mieszanie od miasta). No i się udało. Nikt nie startował do tego mieszkania co ja. No i tak z kawalerki mamy mieszkanie 3 pokojowe, kuchnia, łazienka, przedpokój. 69m2. Ale się ciesze ^^

W poniedziałek nie wiem czy Wam mówiłam miałam mieć wizytę u lekarza, ale go nie było. Prawdopodobnie se za granicę pojechał. Jedynie sprawdzili tętno Kacperka i miał wzorowe. Potem się trochę wkurzył ze ktoś śmie dotykać brzucha

Byłam tez w pracy wczoraj za siostrę. Tż był ze mną i mi pomagał, ja nabijalam tylko na kasę.

A teraz trochę musze nadrobić to co nastukalyscie

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-09, 14:24   #208
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Boże laski, jeden dzień mnie nie ma a tu nowy wątek i juz 21 stron xD

Byłam dziś na licytacji mieszkania (licytacja stawki czynszowej, mieszanie od miasta). No i się udało. Nikt nie startował do tego mieszkania co ja. No i tak z kawalerki mamy mieszkanie 3 pokojowe, kuchnia, łazienka, przedpokój. 69m2. Ale się ciesze ^^

W poniedziałek nie wiem czy Wam mówiłam miałam mieć wizytę u lekarza, ale go nie było. Prawdopodobnie se za granicę pojechał. Jedynie sprawdzili tętno Kacperka i miał wzorowe. Potem się trochę wkurzył ze ktoś śmie dotykać brzucha

Byłam tez w pracy wczoraj za siostrę. Tż był ze mną i mi pomagał, ja nabijalam tylko na kasę.

A teraz trochę musze nadrobić to co nastukalyscie

No to super. Gratuluję a za jaką cenę wyrwałaś jeśli można wiedzieć ?

Stary 2015-09-09, 14:26   #209
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
O kurna, chyba dla rodzica to 16 zdjęcie najgorsze, bo to raczej nie sudocrem a farba olejna :P

Też dobre, już widzę mojego męża ze swoimi innowacyjnymi pomysłami )
https://www.facebook.com/2idolshow/v...1/?pnref=story dla posiadajacych facebooka, bo nie moge znalesc w necie inaczdj
Stary 2015-09-09, 14:31   #210
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
No to super. Gratuluję a za jaką cenę wyrwałaś jeśli można wiedzieć ?

498zl na miesiąc.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości