|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
czesc dziewczyny, z racji tego, że Was ostatnio podczytuje to postanowilam choc pogratulowac mamusiom maluszkow juz na swiecie oraz ze trzymam kciuki za te jeszcze w dwupaku. No i żebardzo ale to bardzo wspolczuje PannieIzabeli - to straszne co Cie spotkalo, wierze, ze szybko przytulisz dugiego maluszka
Jestem mama wrzesniowa 2013 (5 wrzesnia ) Dodam, że urodzilam w 38,6 tc bez jakichkolwiek oznak zblizajacego sie porodu - nic kompletnie sie nie dzialo, z rozpulchniona szyjka chodzilam od polowy ciazy a w dniu porodu - poprostu bylo pyk i zaczely sie saczyc wody... od tego mmentu minelo 12 godzin i tulilismy corcie. porod sn bez jakichkolwiek srodkow przecibolowych - wole rodzic niz isc dodenstysty no dobra, nie zanudzam - koniec sentymentow jeszcze raz trzymam kciuki
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i na Ciebie kolej przyszla |
|
|
|
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
No i nie wiem. Wróciłam z Młodą z przedszkola, brzuch mnie ćmi jak na okres, plecy też i znowu krew na wkladce (a już nie było ). Wkurza mnie to, na 16 mam iść z córką do lekarza...
Co to niby ma być Ja się pytam? |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki oczarowana, właśnie przeczytałam na fb
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Malena, żebyś w przychodni nie urodziła
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ktorej pierwszy raz pojawila sie krew? Od tego czasu stawiam na porod w 24h, u mnie sie sprawdzilo dwukrotnie, u kolezanek rowniez, polozne tylko potwierdzaja. |
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro imieniny Mikołaja
To może moję dziecię czeka cały czas na 10.09
|
|
|
|
#3607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wstałam ok 13 i już była na wkladce. Ale kiedy wypłynęła? Po 9 jeszcze nie było(chyba). Lodówkę miałam dziś rozmrazac-nie rodze i tyle |
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też myśle ze skurcze pojawią się u Ciebie w każdej chwili!
|
|
#3609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za rozwój akcji
formalnie żona swojego męża 14.07.2012a teraz czekamy na dzidzie Edytowane przez elcia88 Czas edycji: 2015-09-09 o 15:08 |
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja sobie czekam na KTG.
|
|
#3611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Ejjj no Małgosia miała też czekać że mną:-P
|
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
okropna jest końcówka ciąży,własciwie ten 9 mc i dni w okolicach tp albo już po.
dzis śniło mi się że laktatorem odciagałam mleko,wystrczyło kilka razy nacisnać tą pompkę a juz butla była pełna! normalnie siurało lało się mi z cycków jak z kranu pod ciśnieniem. menqu obyś dla nas była dobrą wróżbitką ![]() ja już chce rodzić Koleżanka mi opowiadała,że jak leżała na patoli to jej mądry lekaż nie chcia za wszelką cenę wywoływać i kilka razy pod rzad "wypuscił" ją do domu na pare godzin by...się z mężem pogziła |
|
|
|
#3613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- No widać dzidziol ma inne plany. Szukaj zastępstwa dla corci może. A jak maleństwo? Rusza sie?
|
|
#3614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzia wgl to zauwazyłam,że im nas mniej nierozpakowanych to robi się nam tu co raz większe ciśnienie na wątku i zaraz trafimy my-nierozpakowane do psychiatryka zanim urodzimy haha (przynajmniej ja). tera siedze i rozkminiam: pojade na to ktg jednak,zedrą ze mnie 65 zł-ja sie nastresuje,przy okazji natrafie na ta położną-komunistkę co w sobote,ciś mi skoczy na tysiac pińset sto dziewieńset i wyjdę gupia jak przyszłam... bez kasy w kieszeni. Tak w necie googluje o tym ktg i masakra ile kobiet pisze ze te aparaty jakieś ujowe wszedzie i zapisy jakies dziwne. Wiem,ze jak bym tam pojechała to sie ani nie uspokoję a moge sie tylko zaniepokoić bardziej. jakie to poyebane. A jeszzce sobie poczytałam,że wody płodowe już moga byc zielone na tym etapie Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-09-09 o 15:23 |
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja tez mam takie schizy, ze jak siedze to pewnie malemu niewygodnie jest i moze mu przyciskam reke albo noge. Poracha
|
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie boję zielonych wód
|
|
|
|
#3618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wstalam, zmienilam wkladke i znow polecialo... i tak sobie tak lecialo co jakis czas. ewidentnie bylo widac ze to wody do szpitala jechaam po ok2 godzinach, z recznikiem pod pupa i wowczas zaczeluy pojawiac sie powoli skorcze
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, nie idź. Bez sensu. Skoro masz się tylko wkurzać, bo aparat świruje, to po co?
Nooo robi się ciśnienie. W ogóle któraś z dziewczyn pamiętam, że robiła kiedyś jakieś statystyki w excelu melawen? Mogłybyśmy na koniec zrobić takie podsumowanie, ile % dziewczyn, ile chłopców, ile % urodziło sn a ile przez cc. Albo jak wygląda początek porodu, czy skurcze, wody, wywoływanie Albo ile urodziło po a ile przed terminem (czy tam ogólnie w którym tygodniu ). Mnie by to ciekawiło
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ale biedna bedzie ta dziewczyna co urodzi na samym koncu. Pewnie tutaj zadna mamuska nie zajrzy, bo bedzie zajeta swoim malenstwem. Ja nie chce byc ostatniaaaa!!! ;(
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- meryy82 sie nie odzywa cosik. Moze u niej sie cos ruszylo? |
|
|
|
#3623 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zagładam, ale jestem podku r wio na tym pobytem w szpitalu
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
A kiedy wychodzicie w koncu?
|
|
|
|
#3625 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak jutro bilirubina będzie poniżej 14...
|
|
#3626 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
wysprzątałam mieszkanie i ledwo żyję, nie mam zupełnie kondycji,, jak ja mam rodzić. I jeszcze jakoś dziwnie się czuję, nie wiem czy znowu morfologia poleciała w dół, czy hormony mi szaleją, jakieś dziwne dreszcze mnie dopadły i jestem jakaś taka rozkojarzona. Cytat:
Ale też nie lubię jak kobiety mówią "idziemy rodzić" "jesteśmy w ciąży" a ten szczyt lenistwa, to powiedziałaś chłopu, by zrobił z zakupami porządek i je poukładał?? jak mojemu nie powiem co ma zrobić, to w życiu nie wpadnie, że zakupy się chowa. Ostatnio tak w kuchni zostawił siaty i sobie poszedł, to mu zwracam uwagę że ma mi pomóc, to jak zwykle zrobił wielkie zdziwione oczy i się jeszcze pyta "ja?" ale spokojnie, to tylko faceci, marsjanie wczoraj dałam mu szmatkę by wytarł kurze, to się pyta, po co? przecież dopiero co odkurzałam ![]() Cytat:
Cytat:
Ok, nie dotyczy to tego tabunu facetów, których moim zdaniem powinni zawrócić. Cytat:
ocho coś się u ciebie dzieje ![]() i coś czuję, że może dziś, a najpóźniej jutro coś może się rozkręcić. a ja jeszcze nie chcę rodzić, szczególnie ani dzisiaj, ani jutro. w ogóle mam jakoś tak dziwnie, cieszę się jak pojawiają się nowe dzieciaczki, kibicuję tym, które już powinny i chcą rodzić. Ale ja czuję się jakbym z tym rodzeniem miała jeszcze dużo czasu. I trochę mnie przeraża myśl, że zaraz może to się stać. Dzisiaj tak się przeraziłam myślą, że niedługo mogę urodzić, że się popłakałam (wiem jestem dziwna i hormony mi szaleją) |
||||
|
|
|
#3627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
malemu za szybko leci, krztusi się czasem i za szybko pije i potem to ulewanie cholerne. . ze az mu czasem nosem idzie :/ ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- dzisiaj będę sama, pierwszy raz kąpać małego ciekawe jak mi pójdzie :P bo wyszłam już z wprawy mamuśka pojechała, tż w pracy do 23.. i jeszcze małą trzeba ogarnąć też do spania
|
|
#3628 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz rację, nie powiedziałam bo dla mnie to naturalne ze zakupy się sprząta ![]() A pod tym co napisałas o rodzeniu podpisuje się.obiema rękami... Ech... |
||
|
|
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
Matko, same stresy dzisiaj. Poszłam z Młodą do tego lekarza, ale to miała być tylko kontrola pod kontem skierowania na gimnastykę korekcyjną +lekki katar. A ona mi, że kataru praktycznie nie ma, gardło czyste, to co szczepimy?
Fakt, że pytałam przy okazji o te szczepienia pieciolatków jak ja rejestrowalam, ale to tak orientacyjnie raczej. No i nawet córki nie przygotowaliśmy psychicznie do tego. A ona mi mowi, że jak sie Mały urodzi to nie bedzie można jej zaszczepić przez jakiś czas. No to się zgodzilam. No i teraz mam rycząca pieciolatke z obolała ręką i jak się rzeczywiście ruszy to będę musiała ja zawieźć do ojca taka "rozbitą" ![]() Młody się rusza normalnie. Narazie jakby ucichlo wszystko. Zobaczymy. |
|
|
|
#3630 |
|
Zadomowienie
|
Matko, same stresy dzisiaj. Poszłam z Młodą do tego lekarza, ale to miała być tylko kontrola pod kontem skierowania na gimnastykę korekcyjną +lekki katar. A ona mi, że kataru praktycznie nie ma, gardło czyste, to co szczepimy?
Fakt, że pytałam przy okazji o te szczepienia pieciolatków jak ja rejestrowalam, ale to tak orientacyjnie raczej. No i nawet córki nie przygotowaliśmy psychicznie do tego. A ona mi mowi, że jak sie Mały urodzi to nie bedzie można jej zaszczepić przez jakiś czas. No to się zgodzilam. No i teraz mam rycząca pieciolatke z obolała ręką i jak się rzeczywiście ruszy to będę musiała ja zawieźć do ojca taka "rozbitą" ![]() Młody się rusza normalnie. Narazie jakby ucichlo wszystko. Zobaczymy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

Jestem mama wrzesniowa 2013 (5 wrzesnia
no dobra, nie zanudzam - koniec sentymentow 

To może moję dziecię czeka cały czas na 10.09 

formalnie żona swojego męża 14.07.2012
rzytul: