Mamy marzec 2016. Część II - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 13:55   #1081
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dawno nie bylam tak zla ;( poplakalam sie od tego az
rozumiem tym bardziej jak człowiek nastawi się na wizytę,nie wiem jak tak można postępować z pacjentem

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:56   #1082
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Hej kochane ją odebralam dzisiaj wyniki i popołudniu ide z nimi do ginka,morfologia mi wyszła niezaciekawa, reszta wyników dobra.
Nie ma co się dziwić, skoro nadal męczą Cię mdłości i wymioty

Cytat:
Pani doktor juz wyszla z przychodni :/ kolejna wizyta na 25 wrzesnia. Kpina nienawidze nfz
Na prawdę myślisz, że to dlatego że na nfz?

Ja mam dzisiaj wspaniały dzień tż dzwonił z super nowiną, a ja pękam z dumy jakiego mam męża
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:58   #1083
misia880
Zakorzenienie

Nie nie mysle tak na 100 % ale to fakt ze 1 raz ktos mi taki numer zrobil i kolejna wizyta na prawie za miesiac. Powinna chociaz w ciagu tyg mnie umowic..

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:58   #1084
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie nie mysle tak na 100 % ale to fakt ze 1 raz ktos mi taki numer zrobil i kolejna wizyta na prawie za miesiac. Powinna chociaz w ciagu tyg mnie umowic..
umow się gdzie indziej i problem z głowy czy to musi być tam?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 14:00   #1085
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
umow się gdzie indziej i problem z głowy czy to musi być tam?
Na nfz gdzie indziej na ten miesiac to chyba cud zeby jakies miejsce znalazla

Stary 2015-09-09, 14:04   #1086
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Może wyczuła podstęp, że chcesz skierowanie i usg i zwiała
A serio, głowa do góry, skoro i tak jesteś pod opieką swojego lekarza
Stary 2015-09-09, 14:10   #1087
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Na nfz gdzie indziej na ten miesiac to chyba cud zeby jakies miejsce znalazla
gdzie mieszkasz? u mnie w Rzeszowie są placówki gdzie na nfz czeka się tydzień

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 14:10   #1088
misia880
Zakorzenienie

Na slasku tu tak nie ma

Stary 2015-09-09, 14:13   #1089
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Pani doktor juz wyszla z przychodni :/ kolejna wizyta na 25 wrzesnia. Kpina nienawidze nfz

No masakra, chyba bym wyszła z siebie

No ale nic nie zrobisz i nie ma co się nakręcać. Dobrze, ze 25 wrzesień, a nie październik. Głowa do góry i zrób coś przyjemnego dzisiaj żeby sobie humor poprawić
Stary 2015-09-09, 14:16   #1090
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Na slasku tu tak nie ma
Ja właśnie na śląsku mam swojego lekarza z NFZ, ale jest teraz na urlopie.. Szkoda, że tak Cię potraktowali..
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 14:19   #1091
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie mieszkasz? u mnie w Rzeszowie są placówki gdzie na nfz czeka się tydzień

U mnie, ze trzy lata temu, chciałam się zarejestrować do gina. Pani w rejestracji podała mi konkretny dzień w kwietniu, mówiąc żebym dzwoniła od rana, bo w ten dzień są zapisy na lipiec Od tamtej pory chodzę prywatnie. Pewnie są mniejsze przychodnie, w których to wygląda lepiej, ale ja straciłam nadzieję i nie chcę się denerwować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 14:25   #1092
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
U mnie, ze trzy lata temu, chciałam się zarejestrować do gina. Pani w rejestracji podała mi konkretny dzień w kwietniu, mówiąc żebym dzwoniła od rana, bo w ten dzień są zapisy na lipiec Od tamtej pory chodzę prywatnie. Pewnie są mniejsze przychodnie, w których to wygląda lepiej, ale ja straciłam nadzieję i nie chcę się denerwować.
ja się nie zrazilam po jednej szukałam dalej, naprawdę mozna znalezc fajnego lekarza i placówke z terminami na nfz
Stary 2015-09-09, 14:27   #1093
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja chodziłam do gina, u którego kolejki były na 3 m-ce do przodu. Jak zadzwoniłam, że jestem w ciąży to umówił mnie na pierwszą wizytę na 13tc. A wcale rewelacyjny nie był i opinie miał średnie. Oczywiście wtedy go olałam i powiedziałam, że więcej moja noga tam nie stanie skoro nawet ciężarną olewają. Rozumiem wizytę w 8-9tc., to norma, ale nie w 13.

Zadzwoniłam do tego co teraz chodzę, bardzo polecany i bez problemu wcisnął mnie na dogodny termin. Bez żadnej łaski, a byłam nową pacjentka. I też na nfz. Teraz myślę czy nie zmienić na innego gina z tej samej przychodni, ale tylko dlatego że pracuje też w szpitalu. A w razie gdyby przyszło mi rodzić w państwówce to dobrze mieć kogoś znajomego. Opinie też ma bardzo dobre i na nfz.
Stary 2015-09-09, 14:30   #1094
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja chodziłam do gina, u którego kolejki były na 3 m-ce do przodu. Jak zadzwoniłam, że jestem w ciąży to umówił mnie na pierwszą wizytę na 13tc. A wcale rewelacyjny nie był i opinie miał średnie. Oczywiście wtedy go olałam i powiedziałam, że więcej moja noga tam nie stanie skoro nawet ciężarną olewają. Rozumiem wizytę w 8-9tc., to norma, ale nie w 13.

Zadzwoniłam do tego co teraz chodzę, bardzo polecany i bez problemu wcisnął mnie na dogodny termin. Bez żadnej łaski, a byłam nową pacjentka. I też na nfz. Teraz myślę czy nie zmienić na innego gina z tej samej przychodni, ale tylko dlatego że pracuje też w szpitalu. A w razie gdyby przyszło mi rodzić w państwówce to dobrze mieć kogoś znajomego. Opinie też ma bardzo dobre i na nfz.
dla mnie było bardzo istotne przy wyborze lekarza czy pracuje w szpitalu jesli tak to w jakim zastanów się jak wolisz, ja kase ktora bym przeznaczyła na lekarza prywatnie wole dac na polożną która naprawdę pomoże a na lekarza nie wiadomo czy trafisz
Stary 2015-09-09, 14:44   #1095
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
ja się nie zrazilam po jednej szukałam dalej, naprawdę mozna znalezc fajnego lekarza i placówke z terminami na nfz

Na pewno można, ale stwierdziłam że mam to gdzieś i niech się wypchają

Co do położnej to będę brać, ale najpierw muszę zdecydować w którym szpitalu będę rodzić. Wtedy zapisze się do szkoły rodzenia i poszukam położnej. Tzn. to mój plan, a jak wyjdzie to zobaczymy

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

A jeszcze.. Wiecie co mnie przestraszyło? Ponoć szpital nawet w wypadku porodu może odmówić przyjęcia. Chyba, że rozwarcie jest powyżej 5cm. Także może być tak, że wszystko sobie ustalimy, położna wykupiona a w dzień porodu niestety nie będzie miejsc.

Ja nie wiem, mam nadzieje, że to tylko teoria a w praktyce jednak rodzące przyjmują.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 14:47   #1096
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Wrzucam fotę mojego brzucha.
Koniec ze slodyczami Załącznik 6048878
mój jest bardzo podobny

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
jak tak dodajecie brzuszki to dodam i swoj
ten już jakby mniejszy
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 14:49   #1097
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do położnej to będę brać, ale najpierw muszę zdecydować w którym szpitalu będę rodzić. Wtedy zapisze się do szkoły rodzenia i poszukam położnej. Tzn. to mój plan, a jak wyjdzie to zobaczymy

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

A jeszcze.. Wiecie co mnie przestraszyło? Ponoć szpital nawet w wypadku porodu może odmówić przyjęcia. Chyba, że rozwarcie jest powyżej 5cm. Także może być tak, że wszystko sobie ustalimy, położna wykupiona a w dzień porodu niestety nie będzie miejsc.

Ja nie wiem, mam nadzieje, że to tylko teoria a w praktyce jednak rodzące przyjmują.
położną sie płaci w momencie przyjazdu do szpitala więc na dzień dobry będziesz wiedzieć czy Cię przyjmą czy nie, ale podobno jak się wykupuje położną to nie odmawiają przyjęcia (przynajmniej u nas)
Stary 2015-09-09, 14:49   #1098
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie było bardzo istotne przy wyborze lekarza czy pracuje w szpitalu jesli tak to w jakim zastanów się jak wolisz, ja kase ktora bym przeznaczyła na lekarza prywatnie wole dac na polożną która naprawdę pomoże a na lekarza nie wiadomo czy trafisz
Ale ja i tak zamierzam rodzić w prywatnej klinice. Chyba, że ciąża będzie nie donoszona albo będzie krucho z kasą, wtedy muszę państwowo. I w razie takiego wu wolę wiedzieć, że kogoś tam chociaż znam z personelu. To taki plan b
Stary 2015-09-09, 14:56   #1099
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja też mam jakiś wstręt do mięsa, nawet jedzenie nie bardzo mi idzie. Skutkiem tego od 2 tygodni robię obiady głównie bezmięsne
zdecydowanie najlepiej mi teraz wchodzą warzywa Właśnie wcinam surowego kalafiora

Cytat:
ja szczerze to nie wierzę w przepowiadanie płci ze smaków czy innych spraw. Ale jak ktoś lubi się pobawić w przepowiednie czemu nie, sprawa każdego z osobna
a ja miałam nadzieję, że wywróżycie mi płeć z kaszy Moja siostra upierała się, że będę miała chłopca, a dwa dni później była na 100% przekonana, że jednak dziewczynka. To jest dopiero wróżbitka

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
to mi sie narazie te przepowiednie sprawdzily cera fatalna i slodkie na dziewczynke no i ma byc dziewczynka ale wiedzialam ze to taki pic na wode kolezanka wygladala w ciazy pieknie cera super od samego poczatku jak nigdy ciagle jadla mieso i dziewczyna
mi cera się nie zmieniła. Jedynie na początku odrzuciło mnie od słodkiego, a kwaśnego nadal nie lubię jak przed ciążą. Chociaż pewnie będę miała chłopczyka, bo u tż'a w rodzinie rodzą się sami faceci.

Cytat:
Napisane przez zombiga Pokaż wiadomość
Co do kawy to ja piję jak mnie lekko mdli. Pomaga bardzo. Jak mnie mdli cholernie to nic nie pomaga. Np dzisiaj, jestem przyklejona do toalety od 3 nad ranem. Przyszłam do pracy, szefowa powiedziała ze mogę iść do domu wić jak za godzinę mi nie przejdzie to pieprzę, idę wymiotowac do siebie :p
spróbuj coca-coli, gin mówiła mi, że pomaga.

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Baaardzo mi się podoba tylko te piankowe koła mnie zniechęcają. Widzę jak sprawdzają się one u znajomych. Do lasu/parku się nie nadają, na nierównościach trzęsie dzieckiem.
tylko, że my będziemy mieszkać w blokowisku i wszystko jest wyłożone kostką brukową, nawet ścieżki w parku. Nie wiesz może czy sprawdza się na takim terenie? Boję się, że taki wózek z dużymi kołami nie zmieści mi się do mieszkania. Muszę mieć jakiś mały i zgrabny.

Cytat:
o to ja chciałam pójść do dermatologa. Wzięłam sobie wolny dzień, stałam w kolejce 2 godziny bo dowiedzieć się, że tylko po to by dostać numerek na jakiś dzień za miesiąc, kiedy to mam znowu stać w kolejce by dostać numerek do lekarza. Dałam sobie spokój.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 14:56   #1100
nina1406
Wtajemniczenie

a ja już po wizycie u dermatologa. stwierdziła że ta wysypka jest na tle alergicznym i poleciła mi zakupienie bez recepty pudroderm. macie jakieś doświadczenia z tym preparatem?

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 15:12   #1101
misia_25_26
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny

piekne macie brzuszki
super fotki z usg urocze maluszki

dzisiaj jestem nie do zycia,jakies zmeczenie mnie ogarnelo,dziecko od 3 dni wstaje o 6 zamiast o 7:30 jak zawsze coprawda lezezy z nami w lozku do 7:30 ale spaniem to by, juz tego nie nazwala
a mi sie udalo odkupic wozek w bardzo atrakcyjnej cenie wiec nie zastanawialam sie ani chwili pierwszy zakup dla dziecka ale konkretny wiem wiem ze bardzo wczesnie,ale nie jestem przesadna a czas szybko leci
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 15:13   #1102
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
a ja już po wizycie u dermatologa. stwierdziła że ta wysypka jest na tle alergicznym i poleciła mi zakupienie bez recepty pudroderm. macie jakieś doświadczenia z tym preparatem?
Swędzi Cię? sączy się z tej wysypki? czy po prostu jest?
no i czy masz pomysł na co ta alergia? bo samo zwalczanie nic nie da jeśli nadal będziesz miała kontakt z alergenem.
Stary 2015-09-09, 15:21   #1103
gosza82
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!!!!
Wybaczcie że się tyle nie odzywałam ale praca sie zaczęła

Widzę że już niektóre macie ładne brzuszki u mniw też się już zaokrąglił cały czas czekam na pierwsze ruchy wtedy może wreszcie uwierzę że jestem w ciąży bo jak na razie sama w to nie mogę uwierzyć

Mnie od jakiegoś czasu także brzuch pobolewa.
Od poniedziałku zaczęłam prowadzić znów aerobik oczywiście wszystko z umiarem nie skacze staram się tylko pokazywać ale maluszkowi się chyba to nie podoba. Chyba zrezygnuję całkowicie z ćwiczeń.

Dziewczyny jak wklejacie zdjęcia bo też bym się chciała pochwalić
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 15:26   #1104
nina1406
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Swędzi Cię? sączy się z tej wysypki? czy po prostu jest?
no i czy masz pomysł na co ta alergia? bo samo zwalczanie nic nie da jeśli nadal będziesz miała kontakt z alergenem.
swędzi mnie trochę i ciągle to drapię, mam zsypane pół szyi i kark. byłam na urlopie w Turcji więc alergia mogła wystąpić na różne rzeczy np. proszek do prania pościli czy ręczników. utrzymuje mi się to już prawie od tygodnia. na ulotce jest napisane że w ciąży przed zastosowaniem leku należy poradzić się lekarza. ale jak polecił mi to lekarz więc chyba nie powinnam się obawiać.

Pani magister dietetyki
Stary 2015-09-09, 15:39   #1105
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego tutaj mi odpowiada poniekąd to, że do szpitala zapisuje się w początkach ciąży i później nie mogą Ci odmówić przyjęcia

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
zdecydowanie najlepiej mi teraz wchodzą warzywa Właśnie wcinam surowego kalafiora

a ja miałam nadzieję, że wywróżycie mi płeć z kaszy Moja siostra upierała się, że będę miała chłopca, a dwa dni później była na 100% przekonana, że jednak dziewczynka. To jest dopiero wróżbitka

mi cera się nie zmieniła. Jedynie na początku odrzuciło mnie od słodkiego, a kwaśnego nadal nie lubię jak przed ciążą. Chociaż pewnie będę miała chłopczyka, bo u tż'a w rodzinie rodzą się sami faceci.

spróbuj coca-coli, gin mówiła mi, że pomaga.

tylko, że my będziemy mieszkać w blokowisku i wszystko jest wyłożone kostką brukową, nawet ścieżki w parku. Nie wiesz może czy sprawdza się na takim terenie? Boję się, że taki wózek z dużymi kołami nie zmieści mi się do mieszkania. Muszę mieć jakiś mały i zgrabny.

o to ja chciałam pójść do dermatologa. Wzięłam sobie wolny dzień, stałam w kolejce 2 godziny bo dowiedzieć się, że tylko po to by dostać numerek na jakiś dzień za miesiąc, kiedy to mam znowu stać w kolejce by dostać numerek do lekarza. Dałam sobie spokój.
A wiesz, że to nie zależy od tego ile w rodzinie jest chłopców/dziewczynek? Tylko od momentu poczęcia względem owulacji? Plemniki "żeńskie" są bardziej odporne i dłużej mogą przeżyć, więc im wcześniej od owulacji był sex tym większe prawdopodobieństwo dziewczynki. "Męskie" zaś są szybsze, więc jeśli do zbliżenia doszło w dzień owulacji to jest większe prawdopodobieństwo, że to właśnie "męski" plemnik szybciej dotarł do komórki jajowej i będzie siusiak

Mi w ogóle gin mówiła, że jak będę wymiotowała i jeść nie będę mogła to mam pić zwykłą coca-colę, żeby cukier chociaż nie spadał

Cytat:
swędzi mnie trochę i ciągle to drapię, mam zsypane pół szyi i kark. byłam na urlopie w Turcji więc alergia mogła wystąpić na różne rzeczy np. proszek do prania pościli czy ręczników. utrzymuje mi się to już prawie od tygodnia. na ulotce jest napisane że w ciąży przed zastosowaniem leku należy poradzić się lekarza. ale jak polecił mi to lekarz więc chyba nie powinnam się obawiać.
skoro lekarz Ci przepisał to spokojnie, on wie co robi. Sama po przeczytaniu ulotki leku na chorobę lokomocyjną miałam obawy, ale zarówno tutaj, jak i w Pl mi przepisali go, więc wzięłam ze spokojem
Stary 2015-09-09, 15:43   #1106
nina1406
Wtajemniczenie

Cytat:
skoro lekarz Ci przepisał to spokojnie, on wie co robi. Sama po przeczytaniu ulotki leku na chorobę lokomocyjną miałam obawy, ale zarówno tutaj, jak i w Pl mi przepisali go, więc wzięłam ze spokojem
dzięki za radę

Pani magister dietetyki
Stary 2015-09-09, 15:45   #1107
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za radę
Stary 2015-09-09, 15:49   #1108
Olgietka
Zakorzenienie

część II ?! seriooo?!

Nie każcie mi nadrabiać

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Brzuszki
Stary 2015-09-09, 15:49   #1109
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość

część II ?! seriooo?!

Nie każcie mi nadrabiać
Olgietka, gdzieś Ty babo była jak Cię nie było?
My tu się wszystkie martwiłyśmy, że tak zniknęłaś nagle.
Stary 2015-09-09, 15:53   #1110
Olgietka
Zakorzenienie

Zanim zacznę nadrabiać... choć trochę to też Wam pokażę! A co!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości