|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2
Jakie domki????
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Konto usunięte
|
Ja ☠☠☠☠☠☠☠e jakis z☠☠☠ w bloku napierdala od 2 godzin muzyka z☠☠☠ana co za chuj ☠☠☠☠☠☠☠ony, nawet myśli nie moge zebrać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co tu dziś taka cisza.? |
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masakra co za idi***.... A tż nie ma w domu żeby poszedł i zrobił porządek?? Niektórzy ludzie to bezmózgie yetti i nie patrzą na to, że obok dziecko np spać nie może... Moja to się boi jak jest bardzo głośno
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama z nią została, wyszłam dosłownie na klatkę - i w tył zwrot-tak przeraźliwie wyła:/ Dopiero teraz usnęła. Od 12
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Jezuuuuuu, oglądam ten dokument o wcześniakach i płacze jak głupia
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Później was nadrobie bo wychodzimy na spacer. Bylismy w tej poradni laktacyjnej i jestem pełną sił na dalsze KP. Dużo rzeczy mi pani doradcą powiedziała. Jeździ regularnie na światowe sympozja i powiedziała że rozpoczynają cykl szkoleń wśród lekarzy i położnych że nie ma diety matki karmiącej. Zostało to dokładnie przebadane. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- W pepco kupilam Lili sliczne grube skarpetki ftotte za 4zl |
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4060 |
|
Konto usunięte
|
Juz przestał... Ja sama chciałam iść ale na korytarzu cisza!!! A to na 100% nie mieszkanie obok (bo ta dziewczyna jest w pracy teraz) ani nade mna bo tam jest malutkie dziecko, musiałabym chodzić i ucho przykładać. Nie wiem czemu w domu tak dudni zawsze a na korytarzu cicho. Juz ostatnio o 4 nad ranem tz szedł uciszać muzykę na 4 pietrze (ja mieszkam na 1) i było to samo-u nas huk a na korytarzu cisza... Na szczęście wtedy koleś ściszył "a bo wy macie dziecko... zapomniałem"
Mehja tez uwazam ze nie ma diety matki karmiącej, czy jadłam wszystko czy nic to było tak samo. Teraz znowu jem wszystko i od kilku dni jest ok ![]() Tylko te kolana cały czas tak mnie bolą ze ledwo wstaje z fotela czy łóżka. Jak chodzę jest ok. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się w środę. Dzisiaj dziecko pozwoliło mi na porządki w domu i odkurzyłam i umyłam podłogi w prawie całym mieszkaniu. Jak widziałam jak ostatnio zrobił to tz to za głowę się złapałam. A dlaczego prawie całe mieszkanie? Został mi tylko salon, w połowie szczotka z odkurzacza utknela mi pod sofą... ten przycisk do wysuwania szczotki się zahaczył i odkurzacz z dalszym odkurzaniem czeka na tz ![]() Idę dalej nadrabiać ![]() Aaa co do wagarów, my chodziliśmy do lasu. Raz byłyśmy we dwie i spotkałyśmy zboka, który robił sobie dobrze patrząc na nas, a w gazetach pisali, że grasuje tam gwałciciel. Nigdy tak szybko nie biegłyśmy ; ) i na wagary same długo nie chodziłyśmy. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Haha u nas podobny problem. Tylko my już dawno nic, mi się chce a jak przychodzi już do momentu, żeby tz wszedł, to odechciewa mi się całkiem, spinam się i boli a on nawet połowę nie wejdzie. Potem gimnastyka żebym się rozluźniła, ale i tak nie daję mu wejść całkiem bo boli. Póki co jak przychodzi co do czego przypomina mi się jak przy porodzie wszyscy ciągle mi tam łapy pchali. Praktykantka, położna, lekarz brrrrr. Na słowo "rozwarcie" robi mi się niedobrze. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Ja tez! ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() Idźcie do tego osteopaty. Mi już go parę osób polecało i ja też polecam. Tylko musi się znać na rzeczy z przesuniętymi dziećmi. |
|||
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż'ta nie namówię. On nie uznaje 'takich' ludzi, według niego to nie lekarz a on nie będzie chodził do jakiś wróżek itp. (jego słowa) Ja już sama nie wiem..
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jej te pielęgniarki potrafią obrzydzić pobyt. U nas też, dawały smoczka, choć prosiłam żeby tego nie robiły, jak nie chciało im się przywieźć go w nocy jak był głodny to dawały od razu mm a ja po niego przychodziłam zdziwiona, że jeszcze nie chce jeść, to już nie był głodny. Wmawiały mi że przy moich sutkach niemożliwe żeby karmić i namawiał my na mm. No i dwie księżniczki, które widocznie nie lubiły obcokrajowców. Przyszła jedna się przedstawić, bo taki tutaj zwyczaj, że jak pierwszy raz trafia się na zmianę położnej to się przedstawić musi. Przychodzi nad ranem, a mi się udało akurat zasnąć. To było jak mi poród tabletkami wywoływali, co miałam 2h ctg i 2h wracalam na oddział. Byłam zaspana, zmęczona i bolala mnie głowa od ciśnienia. Przedstawiła się, a ja ją zapytałam czy może mi dać coś przeciwbólowego, bo mnie głowa boli. ona na to, że musi lekarza zapytać czy może. Odpowiedziałam jej że może. A ona patrzy na mnie z wyższością i mówi, że ja nie zrozumiałam, że mu-si za-py-tac le-ka-rza. Mówię, że zrozumiałam i właśnie lekarz napisał w kartotece,że mam dostawać na ból głowy. To zaczęła fochy stroić, czy ja rozumiem w ogóle po niemiecku i od tego czasu wiecznie jak coś mówiła do mnie to z wredna mina ciągle powtarzała "rozumiesz mnie, rozumiesz niemiecki". Nieraz prowokowała dziwne sytuacje. A niemkom właziła w dupe bez wazeliny. Niestety niektórzy Niemcy myślą, że polacy tylko do sprzątania tu przyjeżdżają. Jak nie znałam języka nieraz pytali czy jestem sprzątaczką. kiedyś się wkurzyłam na to pytanie i zaczęłam tylko po angielsku z nim rozmawiać, lepiej znałam niż on. I na dowidzenia powiedziałam, że w Polsce każda sprzątaczka zna świetnie angielski. Tylko trzy takie położne były, bo reszta kochane, ale to niestety te złe pamięta się bardziej. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() A tak poważnie, to gdyby nie ten artykuł popadlabym w depresję, że mam chore dziecko a nikt nie chce go dokładniej zbadac |
||
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Ja dostalam skierowanie od lekarza do osteopaty. Szkoda ze zdjecia nie zrobilam. I kasa chorych zaplacila |
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziś cisza.. Ja byłam u siostry tza na kawie, potem pojechałysmy na zakupy i poszłysmy do mnie odebrałam Blanke ona poszła i sobie siedzimy.. Lena pójdzie spać to ćwicze :p
|
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popytam swojego lekarza ![]() btw. Marei jak tam u Was odnoszą się do sprawy uchodźców? Możesz coś napisać?
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pobyt w szpitalu nie był zły.. Pielęgniarki były miłe, pomagały. Ja w sumie cały czas spałam, a jak ktoś przychodził to na krótko.. Jakoś wymeczona byłam. Sąsiadka była dziwna, ani me ani be. Trafiłam na swoje lekarza, najlepszą położna.. Tylko druga była dziwna, bo poszła mi żyła, kroplówka zrobiła z,ręki balon a ta zamiast zrobić nowe wkucie rozmasowala i heja, i bujalam się ze stanem zapalnym i bolaca ręką ponad miesiąc.. O.o
Ma któraś z Was gres biały polerowany? |
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Masija niewiem czy u nas ten osteopata jest dostępny na NFZ a jak już to prywatnie. Niewiem cóż ci poradzić możesz poprobowac a nóż będzie lepiej.
U nas winowajca było mleko. Są gorsze i lepsze dni to fakt. |
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- W Polsce raczej lekarz nue da takiego skierowania, tak jak i np akupunkture. Chciałam tym tylko podkreślić, że tacy ludzie to nie wróżki, tylko zawód około medyczny. |
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
moj pobyt wspominam bardzo dobrze..od 17 do urodzena malej czyli 00:03 byla ze mna polozna i studentka i oczywiscie TZ.. na pozny obiad dostalam frytki i lody, ktore jadlam pomiedzy skurvzami i wdechami gazu
zaraz po porodzie studentka nalala mi wody do wanny i pomogla sie umyc i wyjsc z wanny![]() mi zostaly dwie ciemne kropki po wkluciach w zyly.. tak sie starucha wkluwala ze malo nie zemdlalam..ogolnie nie jestem wrazliwa na widok krwi a wtedy mialam bolesne skurcze i bylo goraco i prawie odjechalam ..i chyba dlatego mnie przyjeli wtedy hehe
Edytowane przez sylwusiach Czas edycji: 2015-09-09 o 16:05 |
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez jestem ciekawa jak to wygląda od strony zwykłego obywatela bo w tv są stronniczy i nie pokazują niektórych rzeczy ja mam jasnoszary. jest ok. ale kolega ma biały i przeklina strasznie, musi kilka razy dziennie mopem przejechać bo widać każdą smugę i pyłek Nie ma u mnie w Lidlu tych pianek ![]() idę karmić a wieczorkiem jak będę miała więcej czasu to napiszę o tej poradni laktac. |
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam na chustomeecie, dzisiaj było fajniej ale były moje dwie znajome Młody 4 h przesiedział w chuście połowę przespał ![]() W ogóle leży na macie i co na niego spojrzę co kilka minut to leży obkręcony o kolejne 90 stopni w okół własnej osi, a robi to bezszelestnie
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||
|
|
|
#4077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to nie brzuszek ani nic raczej z bolących rzeczy. Cytat:
Cytat:
Znajomy w DE chciał się zapisać na kurs niemieckiego. To pow. że się nie dostanie bo trzymają miejsca (darmowe!) dla uchodźców.. On mówi, że zapłaci. A oni że nie bo to tylko dla uchodźców... ![]() wtf...
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciekawa jak jest u Poldzik, u niej uchodźcy przecież są najpierw. Bo Poldzik z Sycylii? A oni przecież tam przypływaja. Napisze pozniej co w tym temacie slyszy się tutaj. Ale z kursem integracyjnym... nie sprawdzałam, ale polki się skarżą, że nie dostają miejsca, bo nie siedzą z piątką dzieci na socjalu...
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam, że zagrozili, że utopią dzieci jak ich nie przyjmie włoski rząd a potem strach wyjść na ulice, że zachowywali się jak banda |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.