- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 15:49   #1621
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
A gruby masz ten śpiworek?
Śpiochy są zapinane u góry na ramionkach, a pajace są z rękawkami.
Do Xlanderów dają gratis taki śpiworek jak w załączniku, więc ja będę taki miała, ale mimo to chyba i tak bym dziecko ubierała w kombinezonik, raczej ten śpiworek to zamiast kocyka/kołderki tylko

fajna ta rozpiska od Twojej położnej, ja chyba podobnie sobie założyłam, tylko kaftaników nie kupuję, jakieś niepraktyczne mi się wydają no i ja na pewno kupię na 56 trochę, bo mi się wydaje że będzie małe to moje dziecko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uniwersalny-spiwor-spiwo_29666.jpg (82,4 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-09-09, 16:03   #1622
lexie42
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Do Xlanderów dają gratis taki śpiworek jak w załączniku, więc ja będę taki miała, ale mimo to chyba i tak bym dziecko ubierała w kombinezonik, raczej ten śpiworek to zamiast kocyka/kołderki tylko

fajna ta rozpiska od Twojej położnej, ja chyba podobnie sobie założyłam, tylko kaftaników nie kupuję, jakieś niepraktyczne mi się wydają no i ja na pewno kupię na 56 trochę, bo mi się wydaje że będzie małe to moje dziecko
Na zimę to kombinezon jak najbardziej i do tego śpiworek lub kocyk. Ale na wyjście ze szpitala, jak jeszcze nie będzie tak zimno to można ciepło ubrać i w taki śpiworek i do fotelika.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:07   #1623
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Na zimę to kombinezon jak najbardziej i do tego śpiworek lub kocyk. Ale na wyjście ze szpitala, jak jeszcze nie będzie tak zimno to można ciepło ubrać i w taki śpiworek i do fotelika.
a to jasne myślałam, że chodzi o zimę w ogóle. Czytałam prognozy i listopad ma być w miarę ciepły, ale wilgotny, więc nic ciekawego, ale lepsze to niż mrozy.
Stary 2015-09-09, 16:09   #1624
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dzięki za wytłumaczenie To ja śpioch mam jeden, niby 62, ale jest bardzo duży, podejrzewam, że na 68 raczej. Bardziej praktyczne wydają mi się pajace.

Ja mam śpiworek z wkładem z owczej wełny, dostałam od znajomej, wygląda jak nowy.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:22   #1625
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Położna na szkole rodzenia mówiła, żeby kupić po 5-6 sztuk z każdego rodzaju ciuszków. I że najbardziej sprawdzają się body, kaftaniki i śpiochy. Ja jak na razie mam tak:
-body z długim rękawem: 62-11szt, 68-9szt;
-body z krótkim rękawem: 62-2szt(muszę jeszcze dokupić ze 3), 68-0szt(też muszę dokupić około 5);
-pajace mam dwa na 56 i 62, więcej chyba nie będę kupować, ale jeszcze zobaczę;
-śpiochy: 62-3szt, 68-2szt (dokupię jeszcze żebym miała po 5-6 sztuk);
-kaftaniki: 62-5szt, 68-5szt;
-półśpiochy: 62-6szt, 68-5szt;
Nie wiem czy kupować ciuszki na 56, może kilka bodziaków i półśpiochów by się przydało.

Znalazłam na allegro taki fajny śpiworek i się nad nim zastanawiam http://allegro.pl/spiworek-do-gondol...172402821.html
Zamiast pakować dziecko w kombinezon można w takie coś. Plusem jest to, że można używać i w gondoli i w foteliku dziecko jest przypięte. A jak wyrośnie to zawsze może służyć jako taki ala kocyk. Co o tym myślicie?

Ja np nie mialam zadnych spiochow, polspiochow ani kaftanikow i nie kupuje bo dla mnie to.nie wygodne i nie podoba mi sie. Bodziaki, bluzki, skarpetki i legginsy/spodenki. Noni pajace oczywiscie.
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:27   #1626
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Dzięki za wytłumaczenie To ja śpioch mam jeden, niby 62, ale jest bardzo duży, podejrzewam, że na 68 raczej. Bardziej praktyczne wydają mi się pajace.

Ja mam śpiworek z wkładem z owczej wełny, dostałam od znajomej, wygląda jak nowy.
A pod pajace będziesz coś jeszcze ubierać?
Stary 2015-09-09, 16:29   #1627
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

A co do spiworkow i kombinezonowbto wiadomo ze w zaleznosci i od grubosci i pogody

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:

Pod pajace bodziaki z krotkim

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Dla mbie spiochy to kaszana. Jakos nie podobaja mi sie wcale :P
Stary 2015-09-09, 16:35   #1628
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że body z krótkim rękawem starczy

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-09, 16:47   #1629
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że body z krótkim rękawem starczy
Też tak myślę czyli muszę dokupić bodziaków z krótkim rękawkiem bo mam tylko 2
Stary 2015-09-09, 17:47   #1630
monic167
Rozeznanie

Limonka- ja z moim ojcem tez mialam taka glupia sytuacje, wyskoczyl mi z informacja czy on moze wozek kupic, powiedzialam ze tesicowa juz sie zaoferowala ze nam da pieniadze na wozek ,bo chce byc sprawiedliwa - 6mc temu dala kase swojej corce, wiec nam da tyle samo. Ojciec troche posmutnial ale ok- powiedzialam mu ze moze nam dac pieniadze na mebelki dla małej. i pytam sie go jaki on budżet w ogóe chcial na ten "wozek' przeznaczyc a on mi wyskakuje ze za 1000zl jego kolega kupil nowy super wozek i ze ochy i achy uzywk e za tysiaka jeszcze rozumiem i lepszej jakosci wozek,a nie jakies baby merc niewiadomo co
no i tego tysiaka da nam na mebelki ktore i tak juz są zakupione. ciekawe czy się i tak o tą kasę nie bede musiała upominać . nie lubie takich sytuacji, wole jakos liczyc na siebie a nie czekac az ktoś łaskawie spełni swoje obietnice

Kasiula8708- ja kupilam troche ciuszkow w rozm 56 ,tez bylam przekonana ze po co, ze szybko wyrosnie ale kolezanka mnie uswiadomila ze jej corka np. mimo ze wazyla ponad 3kg to miala raptem 52cm poza tym u mnie caly czas lekarz powtarza ze Zuzia raczej bedzie małych gabarytów i nic nie wskazuje na 4kg kloca ps.widze teraz fotke- jak cudnie zgrabnie wyglądasz !!!

Kurde, chyba oddam jednak któreś z tych biustonoszy, podobno od tych miękkich cycki mogą oklapnąć, chyba zostawię sobie jeden dwupak ile planujecie mieć staników do karmienia ?

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
znalazłam coś takiego. No i nie wiem....W ulotce Amotaksu tego co mi przepisała.

W okresie ciąży nie stosuj żadnego leku bez konsultacji z lekarzem!
Bardzo ważne jest, aby przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku w okresie ciąży lub w okresie karmienia piersią skonsultować się z lekarzem i wyjaśnić ponad wszelką wątpliwość potencjalne zagrożenia i korzyści związane ze stosowaniem danego leku. Jeżeli jesteś w ciąży lub planujesz ciążę poinformuj o tym lekarza przepisującego receptę na ten lek.
U kobiet w ciąży preparat może być stosowany wyłącznie wówczas, gdy w opinii lekarza jest to absolutnie konieczne.
Przed zastosowaniem leku w okresie karmienia piersią skonsultuj się z lekarzem, który oceni stosunek ryzyka do korzyści w Twoim przypadku i podejmie decyzję czy możesz stosować ten lek. Amoksycylina przenika do mleka matki i może powodować uczulenie u dziecka.
a nie mozesz zadzwonic do swojego ginekologa?
tak by było najprościej rozwiać wątpliwości.
jeśli nie, to chyba jednak wzięłabym ten antybiotyk- choroba nie służy ani Tobie ani maleństwu, wiec wybierasz w tym momencie "mniejsze zło"

Edytowane przez monic167
Czas edycji: 2015-09-09 o 17:42
monic167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 17:55   #1631
cynamon_
Zakorzenienie

Poznanianka, byłaś już na wizycie?

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Monic, ja mam dwa miękkie zwyklaki za czasów synka, kupilam jeden sztywny na "wyjścia" i kupie jeszcze dwupak miekkich z h&m tylko czatuje na jakas promocje myślę ze tyle wystarczy mi spokojnie
Stary 2015-09-09, 17:57   #1632
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Limonka- ja z moim ojcem tez mialam taka glupia sytuacje, wyskoczyl mi z informacja czy on moze wozek kupic, powiedzialam ze tesicowa juz sie zaoferowala ze nam da pieniadze na wozek ,bo chce byc sprawiedliwa - 6mc temu dala kase swojej corce, wiec nam da tyle samo. Ojciec troche posmutnial ale ok- powiedzialam mu ze moze nam dac pieniadze na mebelki dla małej. i pytam sie go jaki on budżet w ogóe chcial na ten "wozek' przeznaczyc a on mi wyskakuje ze za 1000zl jego kolega kupil nowy super wozek i ze ochy i achy uzywk e za tysiaka jeszcze rozumiem i lepszej jakosci wozek,a nie jakies baby merc niewiadomo co
no i tego tysiaka da nam na mebelki ktore i tak juz są zakupione. ciekawe czy się i tak o tą kasę nie bede musiała upominać . nie lubie takich sytuacji, wole jakos liczyc na siebie a nie czekac az ktoś łaskawie spełni swoje obietnice

Kasiula8708- ja kupilam troche ciuszkow w rozm 56 ,tez bylam przekonana ze po co, ze szybko wyrosnie ale kolezanka mnie uswiadomila ze jej corka np. mimo ze wazyla ponad 3kg to miala raptem 52cm poza tym u mnie caly czas lekarz powtarza ze Zuzia raczej bedzie małych gabarytów i nic nie wskazuje na 4kg kloca ps.widze teraz fotke- jak cudnie zgrabnie wyglądasz !!!

Kurde, chyba oddam jednak któreś z tych biustonoszy, podobno od tych miękkich cycki mogą oklapnąć, chyba zostawię sobie jeden dwupak ile planujecie mieć staników do karmienia ?

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

a nie mozesz zadzwonic do swojego ginekologa?
tak by było najprościej rozwiać wątpliwości.
jeśli nie, to chyba jednak wzięłabym ten antybiotyk- choroba nie służy ani Tobie ani maleństwu, wiec wybierasz w tym momencie "mniejsze zło"
no właśnie nie bardzo, nie ma go już w przychodni a prywatnego numeru nie daje.
Cały czas myślę czy brać czy nie. Z jednej strony nie chce ale z drugiej moja lekarka rodzinna jest ogarnięta więc wiedziała co przepisuje. A już mam dość tej choroby

ok doczytałam na necie trochę i Amotaks jest bezpieczny w ciąży, także powiem mężowi żeby kupił. Lepiej szybciej wyzdrowieć niż się męczyć :-/

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-09-09 o 18:10
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 18:00   #1633
lexie42
Zakorzenienie

Właśnie dzwonił do mnie pan ze sklepu i jutro wózek będzie do odbioru miał być pod koniec września a jest tak szybko i paczka z ciuszkami, które zamówiłam wczoraj wieczorem też już jest w drodze i powinna jutro dojść także będzie radocha jutro
Stary 2015-09-09, 18:04   #1634
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dzwonił do mnie pan ze sklepu i jutro wózek będzie do odbioru miał być pod koniec września a jest tak szybko i paczka z ciuszkami, które zamówiłam wczoraj wieczorem też już jest w drodze i powinna jutro dojść także będzie radocha jutro
Super! Pochwal się koniecznie jutro

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Tez uważam ze pajace + body na krótki rękaw to najwygodniejszy zestaw, ale wiadomo dla kazdego co innego, trzeba samemu wyprobowac
Stary 2015-09-09, 18:08   #1635
beautifuldream
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
My na adamexa pajero będziemy czekać około 5-7 tygodni, bo w adamexie podobno nie wyrabiają się z zamówieniami tzn. Pani w sklepie nam powiedziała, że oni produkują też na rynek Ukraina-Rosja i tamtych traktują priorytetowo...
Nie wiem z jakich okolic jesteś, ale w sklepie w ktorym zamawialiśmy akurat była barletta do obejrzenia.
Myśmy ogólnie pajero wzdłuż i wszerz obejrzeli w smyku, może barlette też tam mają
Ja jestem z woj. lubelskiego. W ostatni weekend września wybieramy się do Lublina, tam jest Smyk Megastore więc może tam znajdziemy Barlettę. Jestem na nią zdecydowana, ale przed zakupem chciałabym ją zobaczyć na żywo. Nam też Pani mówiła, że Adamex ma teraz opóźnienia i że mieli jakiś urlop, więc teraz na zamówienia trzeba trochę poczekać.

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 18:17   #1636
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Zdrówka

Ehh a mi jeszcze lekarz mówił tydzień temu, że mogę wcześniej w 35-36 tc urodzić i jakoś się nie przejelam tylko to przyjęłam do wiadomości, a wczoraj mnie przerażenie złapało.... Wątpię żebym nerwowo wytrzymała jakby moje dziecko w takim stanie się znalazło a mój mąż to samo, wczoraj też się przejął...

Co do tych mdłości to ja nie wymiotowalam jeszcze ani razu, ale mdłości mnie długo męczyły a od kilku dni czuje jakby to wracalo... Oby nie rosi:

Ja mam ogólnie jakiś słaby nastrój, ale nie przez pogodę, bo dla mnie jest idealna. Chyba hormony tak na mnie wpływają. Dzisiaj mi lepiej, bo wyszłam do ludzi, byłam w pracy zawieźć l4 i widziałam się z koleżankami.

Poza tym byłam w dużym smyku i obczailam wózek, który raczej weźmiemy. wonderko, moja mama rozmawiała z kimś z xlandera i już właśnie ma nie być xcite comic, ale pod koniec września do sprzedaży wchodzi xpulse w tym kolorze i raczej się zdecydujemy na niego. Trochę jest cięższy, ale ma te zaletę ze siedzisko spacerowe się rozkłada na płasko

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Wiesz ale wcale tak nie musi być że urodzisz tak wcześnie,miejmy nadzieję że maleństwu będzie tak dobrze u cb że nie będzie chciała tak szybko wychodzić

Ja tylko raz wymiotowałam ale to przy migrenie jak mnie złapała a tak to wogóle za to dzis myślałam że śniadania nie dokończe,to chyba chwilowe było oby i u cbja też chyba muszę wyjść do ludzi bo wtedy jest motywacja żeby się lepiej ubrać i umalować a tak to się snuję w dresie po domu,taka nieogarnięta

Cytat:
Położna na szkole rodzenia mówiła, żeby kupić po 5-6 sztuk z każdego rodzaju ciuszków. I że najbardziej sprawdzają się body, kaftaniki i śpiochy. Ja jak na razie mam tak:
-body z długim rękawem: 62-11szt, 68-9szt;
-body z krótkim rękawem: 62-2szt(muszę jeszcze dokupić ze 3), 68-0szt(też muszę dokupić około 5);
-pajace mam dwa na 56 i 62, więcej chyba nie będę kupować, ale jeszcze zobaczę;
-śpiochy: 62-3szt, 68-2szt (dokupię jeszcze żebym miała po 5-6 sztuk);
-kaftaniki: 62-5szt, 68-5szt;
-półśpiochy: 62-6szt, 68-5szt;
Nie wiem czy kupować ciuszki na 56, może kilka bodziaków i półśpiochów by się przydało.

Znalazłam na allegro taki fajny śpiworek i się nad nim zastanawiam http://allegro.pl/spiworek-do-gondol...172402821.html
Zamiast pakować dziecko w kombinezon można w takie coś. Plusem jest to, że można używać i w gondoli i w foteliku dziecko jest przypięte. A jak wyrośnie to zawsze może służyć jako taki ala kocyk. Co o tym myślicie?

O dziękuję bardzo czyli wcale tak mało tych ubranek nie mam,dokupię sobie bodziaków na długi i krótki rękaw,a co do kaftaników to nie wiem czy kupować więcej bo sporo osób mówiło że mało praktyczne no zobaczę jeszcze

monic167 no to niefajnie z tatą,może twój tak jak i mój ma myślenie starszego pokolenia,dla niego wydać ponad półtora tys na wózek to głupota,i głupota kupowanie wcześniej ciuszków,wogóle po co tyle tego itp itd,on wogle nie rozumie że teraz się czasu zmieniły,zachowuje się jak z innej epoki niby ma nam się dołożyć na wózek ale jakoś narazie tematu nie ma...

Dzięki za komplement ale ja się czuję jal torba tak mi ciężko..dziś byłam odprowadzić męża na przystanek to ledwo co wróciłam,taka zmęczona byłam,jak ja urodzę z taką kondycją
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 18:18   #1637
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
no właśnie nie bardzo, nie ma go już w przychodni a prywatnego numeru nie daje.
Cały czas myślę czy brać czy nie. Z jednej strony nie chce ale z drugiej moja lekarka rodzinna jest ogarnięta więc wiedziała co przepisuje. A już mam dość tej choroby

ok doczytałam na necie trochę i Amotaks jest bezpieczny w ciąży, także powiem mężowi żeby kupił. Lepiej szybciej wyzdrowieć niż się męczyć :-/
przegapiłam poprzedniego posta. Ja bym wzięła ten lek, skoro nie ma w ulotce zakazu stosowania w ciąży, a lekarz Ci go zalecił
Cytat:
no to szybciutko się uwinęli do mnie leci paka z gemini, też się jaram
Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Ja jestem z woj. lubelskiego. W ostatni weekend września wybieramy się do Lublina, tam jest Smyk Megastore więc może tam znajdziemy Barlettę. Jestem na nią zdecydowana, ale przed zakupem chciałabym ją zobaczyć na żywo. Nam też Pani mówiła, że Adamex ma teraz opóźnienia i że mieli jakiś urlop, więc teraz na zamówienia trzeba trochę poczekać.
jadę dzisiaj do jednego Smyka Megastore, ale w Krakowie, mogę spojrzeć czy jest ten wózek, ale nie wiem czy wszystkie te duże smyki mają ten sam asotyment

Kasiula, dojrzałam teraz zdjęcie na kompie, bardzo zgrabnie się prezentujecie a wyjście do ludzi polecam, od razu się lepiej człowiek poczuje jak się ogarnie przynajmniej ja tak miałam, pomalowałam się i jakoś milej się zrobiło. Poza tym koleżanki mi nagadały, że tak by chciały mieć tak jak ja, wolne, dziecko w drodze itp, to poprawia humor

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-09-09 o 18:23
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 19:11   #1638
monic167
Rozeznanie

Propos Gemini- dziewczyny mozecie podac co zamawiacie??
zastanawiam sie czy wit. D albo DiK zamawiac??
espimisan dla małej ?(pewnie predzej czy pozniej by sie przydał?)
czopki glicerynowe?

u mnie na liście jest :

1.Katarek- aspirator do nosa
2.Octanisept
3.Cleanic- płatki kosmetyczne dla niemowląt
4. Linomag- maść od urodzenia
5.BabyOno majtki poporodowe wielorazowe
6.Bioaron Witamina d ( to pod znakiem zapytania)
7.Hipp oliwka pielegnacyjna dla dzieci ( bo w rossmanie droższa)
8.Disne Mar Baby- woda morska w aerozolu do nosa
9.J&J wkładki laktacyjne (siostra mi je polecała)
10.Sudocrem, 125g- dla małej w razie jakiegoś wiekszego problemu na pupie
Stary 2015-09-09, 19:16   #1639
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Moja lista zakupowa z Gemini, paczka ma być jutro:
Lp. Nazwa Netto VAT Brutto Ilość J.m. Kwota
1 MEDELA Calma, butelka ze smoczkiem, 150ml
38,93 23 % 47,89 1 szt. 47,89
2 MEDELA, laktator ręczny, Harmony
147,12 8 % 158,89 1 szt. 158,89
3 NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia
16,56 8 % 17,89 1 szt. 17,89
4 Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA, 10 sztuk
3,60 8 % 3,89 5 szt. 19,45
5 LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający Folky, girl, od 0-3 miesiaca, 2 sztuki
16,56 8 % 17,89 1 szt. 17,89
6 BABY ONO, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar M, 5 sztuk
5,60 23 % 6,89 1 szt. 6,89
7 CANPOL, wkładki laktacyjne Standard, 40 sztuk
9,71 8 % 10,49 1 szt. 10,49
8 BABY ONO, wkładki laktacyjne Premium, 60 sztuk
12,86 8 % 13,89 1 szt. 13,89
9 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
4,44 8 % 4,79 2 szt. 9,58
10 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
3,42 8 % 3,69 1 szt. 3,69
11 OCTENISEPT, Płyn, 50ml
15,36 8 % 16,59 1 szt. 16,59
12 BABY ONO, termometr kąpielowy, Żółta żyrafa
4,54 23 % 5,59 1 szt. 5,59
13 Linomag, maść, od urodzenia, 30g
6,10 8 % 6,59 1 szt. 6,59
14 Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 90cmx60cm, 5 sztuk
6,29 8 % 6,79 3 szt. 20,37
15 CANPOL torebki do przechowywania pokarmu 20 sztuk
15,85 23 % 19,49 1 szt. 19,49
16 CANPOL termoopakowanie pojedyncze uniwersalne
8,85 23 % 10,89 1 szt. 10,89
17 BABY ONO szczotka do butelek i smoczków
4,63 23 % 5,69 1 szt. 5,69
18 Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml
11,94 8 % 12,89 1 szt. 12,89
19 UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
9,25 8 % 9,99 1 szt. 9,99
20 Kompresy MEDICOMP, jałowe 10x10cm, 50 sztuk
8,69 8 % 9,39 1 szt. 9,39
21 LANSINOH, lanolina, 10ml
14,87 23 % 18,29 1 szt. 18,29
22 Omegamed Pregna, 60 kapsułek
31,01 8 % 33,49 1 szt. 33,49
23 BABY ONO zestaw pilniczek, nożyczki, cążki
6,90 23 % 8,49 1 szt. 8,49
24 Termometr bezdotykowy Rossmax, HA500
89,81 8 % 97,00 1 szt. 97,00
25 WEBER, pieluchy flanelowe (bawełniane) 175g/m2, kolorowe, Mini 38x40cm, 5 sztuk
8,12 23 % 9,99 1 szt. 9,99

Stary 2015-09-09, 19:28   #1640
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Lp.NazwaNettoVATBruttoIlo śćJ.m.Kwota
1MEDELA Calma, butelka ze smoczkiem, 150ml
38,9323 %47,891szt.47,89
2MEDELA, laktator ręczny, Harmony
147,128 %158,891szt.158,89
3NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia
16,568 %17,891szt.17,89
4Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA, 10 sztuk
3,608 %3,895szt.19,45
5LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający Folky, girl, od 0-3 miesiaca, 2 sztuki
16,568 %17,891szt.17,89
6BABY ONO, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar M, 5 sztuk
5,6023 %6,891szt.6,89
7CANPOL, wkładki laktacyjne Standard, 40 sztuk
9,718 %10,491szt.10,49
8BABY ONO, wkładki laktacyjne Premium, 60 sztuk
12,868 %13,891szt.13,89
9CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
4,448 %4,792szt.9,58
10CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
3,428 %3,691szt.3,69
11OCTENISEPT, Płyn, 50ml
15,368 %16,591szt.16,59
12BABY ONO, termometr kąpielowy, Żółta żyrafa
4,5423 %5,591szt.5,59
13Linomag, maść, od urodzenia, 30g
6,108 %6,591szt.6,59
14Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 90cmx60cm, 5 sztuk
6,298 %6,793szt.20,37
15CANPOL torebki do przechowywania pokarmu 20 sztuk
15,8523 %19,491szt.19,49
16CANPOL termoopakowanie pojedyncze uniwersalne
8,8523 %10,891szt.10,89
17BABY ONO szczotka do butelek i smoczków
4,6323 %5,691szt.5,69
18Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml
11,948 %12,891szt.12,89
19UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
9,258 %9,991szt.9,99
20Kompresy MEDICOMP, jałowe 10x10cm, 50 sztuk
8,698 %9,391szt.9,39
21LANSINOH, lanolina, 10ml
14,8723 %18,291szt.18,29
22Omegamed Pregna, 60 kapsułek
31,018 %33,491szt.33,49
23BABY ONO zestaw pilniczek, nożyczki, cążki
6,9023 %8,491szt.8,49
24Termometr bezdotykowy Rossmax, HA500
89,818 %97,001szt.97,00
25WEBER, pieluchy flanelowe (bawełniane) 175g/m2, kolorowe, Mini 38x40cm, 5 sztuk
8,1223 %9,991szt.9,99

Wow, ile tego ile za to wszystko zapłaciłas?
Stary 2015-09-09, 19:42   #1641
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Lp.NazwaNettoVATBruttoIlo śćJ.m.Kwota
1MEDELA Calma, butelka ze smoczkiem, 150ml
38,9323 %47,891szt.47,89
2MEDELA, laktator ręczny, Harmony
147,128 %158,891szt.158,89
3NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia
16,568 %17,891szt.17,89
4Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA, 10 sztuk
3,608 %3,895szt.19,45
5LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający Folky, girl, od 0-3 miesiaca, 2 sztuki
16,568 %17,891szt.17,89
6BABY ONO, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar M, 5 sztuk
5,6023 %6,891szt.6,89
7CANPOL, wkładki laktacyjne Standard, 40 sztuk
9,718 %10,491szt.10,49
8BABY ONO, wkładki laktacyjne Premium, 60 sztuk
12,868 %13,891szt.13,89
9CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
4,448 %4,792szt.9,58
10CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
3,428 %3,691szt.3,69
11OCTENISEPT, Płyn, 50ml
15,368 %16,591szt.16,59
12BABY ONO, termometr kąpielowy, Żółta żyrafa
4,5423 %5,591szt.5,59
13Linomag, maść, od urodzenia, 30g
6,108 %6,591szt.6,59
14Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 90cmx60cm, 5 sztuk
6,298 %6,793szt.20,37
15CANPOL torebki do przechowywania pokarmu 20 sztuk
15,8523 %19,491szt.19,49
16CANPOL termoopakowanie pojedyncze uniwersalne
8,8523 %10,891szt.10,89
17BABY ONO szczotka do butelek i smoczków
4,6323 %5,691szt.5,69
18Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml
11,948 %12,891szt.12,89
19UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
9,258 %9,991szt.9,99
20Kompresy MEDICOMP, jałowe 10x10cm, 50 sztuk
8,698 %9,391szt.9,39
21LANSINOH, lanolina, 10ml
14,8723 %18,291szt.18,29
22Omegamed Pregna, 60 kapsułek
31,018 %33,491szt.33,49
23BABY ONO zestaw pilniczek, nożyczki, cążki
6,9023 %8,491szt.8,49
24Termometr bezdotykowy Rossmax, HA500
89,818 %97,001szt.97,00
25WEBER, pieluchy flanelowe (bawełniane) 175g/m2, kolorowe, Mini 38x40cm, 5 sztuk
8,1223 %9,991szt.9,99

O jej dużo tego😮
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 20:28   #1642
poznanianka1990
Zakorzenienie

Melduję się po wizycie - Julcia pięknie rośnie, waży 1290g i według pomiarów wychodzi 29+3 (wg OM 29+1), więc jest nawet ciut większa
Tętno 169 uderzeń na minutę, lekarka mówiła, że idealne w tym tygodniu ciąży.
Szyjka się nie skraca, jest zamknięta, brak rozwarcia, wydzielina prawidłowa (ostatnio miałam infekcję).
Niestety żadnego zdjęcia nie dostałam, ale byłam tak szczęśliwa, że mimo mojej stałej wagi Julcia rośnie prawidłowo, że zapomniałam poprosić o zdjęcie
Według mojej lekarki cukry mam w porządku, tragedii nie ma, mam je po prostu nadal kontrolować.
Kolejną wizytę mam 30.09. o godz. 21:40 Ale będę mieć też ktg, więc mam być 30 minut wcześniej.

Po wizycie byłam w Biedronce na drobnych zakupach. Stanęłam na końcu kolejki i po prostu szczęka mi opadła, bo po chwili słyszę: "poproszę panią w ciąży poza kolejnością" Babka stwierdziła, że drobna jestem, ale brzuch ewidentnie widać Nawet mi zakupy do siatki spakowała Kilka razy jej dziękowałam, byłam w takim szoku W dodatku poprosiła mnie przed mojego sąsiada , a on motorem jeździ i mówi: "sąsiadka, może Ci zakupy zabrać, do kuferka powinny się zmieścić" Podziękowałam, bo aż tak dużo nie miałam i jakoś do domu się doczłapałam, ale plecy mnie teraz bolą

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-09, 20:45   #1643
monic167
Rozeznanie

poznanianka gratuluje udanej wizyty my zdaje sie jestesmy ma podobnym etapie bo u mnie tez 30tc
widzisz, czasem jak sie trafi na normalnych ludzi to potrafią się zachować, brawa dla pani z biedronki no i dla sasiada tez
Stary 2015-09-09, 21:20   #1644
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Melduję się po wizycie - Julcia pięknie rośnie, waży 1290g i według pomiarów wychodzi 29+3 (wg OM 29+1), więc jest nawet ciut większa
Tętno 169 uderzeń na minutę, lekarka mówiła, że idealne w tym tygodniu ciąży.
Szyjka się nie skraca, jest zamknięta, brak rozwarcia, wydzielina prawidłowa (ostatnio miałam infekcję).
Niestety żadnego zdjęcia nie dostałam, ale byłam tak szczęśliwa, że mimo mojej stałej wagi Julcia rośnie prawidłowo, że zapomniałam poprosić o zdjęcie
Według mojej lekarki cukry mam w porządku, tragedii nie ma, mam je po prostu nadal kontrolować.
Kolejną wizytę mam 30.09. o godz. 21:40 Ale będę mieć też ktg, więc mam być 30 minut wcześniej.

Po wizycie byłam w Biedronce na drobnych zakupach. Stanęłam na końcu kolejki i po prostu szczęka mi opadła, bo po chwili słyszę: "poproszę panią w ciąży poza kolejnością" Babka stwierdziła, że drobna jestem, ale brzuch ewidentnie widać Nawet mi zakupy do siatki spakowała Kilka razy jej dziękowałam, byłam w takim szoku W dodatku poprosiła mnie przed mojego sąsiada , a on motorem jeździ i mówi: "sąsiadka, może Ci zakupy zabrać, do kuferka powinny się zmieścić" Podziękowałam, bo aż tak dużo nie miałam i jakoś do domu się doczłapałam, ale plecy mnie teraz bolą

Noo brawo brawo! A ja to zawsze sie krepuje jak ktos mnie przepuszcza i glupio mi. Chyba ja glupia jestem
Stary 2015-09-09, 21:26   #1645
wonderka
Zadomowienie

Dziewczyny ja dziś w drodze cały dzień i dopiero w domu zlądowałam i padam na twarz. No ale dziś Doszła do mnie kołyska...hurra. Piękna jest. I wczoraj pomiar okien, nowe będę miała za 2,5 tygodnia hura. Potem malowanie sypialni i urządzanie kącika dla małej.

Rozumiem wasze stresy z czekaniem na kogoś, że coś da. Nie znoszę tego, ja wszystko kupuje, tak drożej jest ale mam spokój i on jest wart swojej ceny.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 21:29   #1646
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Wow, ile tego ile za to wszystko zapłaciłas?
Dokładnie 591.29 ale bardzo dużo pozycji z listy wyprawkowej już zaliczone.

Beautiful dream, u mnie w smyk u był ten wózek co chciałaś zobaczyc, niby to smyk megastore, ale dużego wyboru wózków nie było. My się już upewnilismy że bierzemy xlandera xpulse, muszę jeszcze fotelik wybrać do kompletu

Poznanianko, super ze same dobre wieści po wizycie

Stary 2015-09-09, 21:30   #1647
wonderka
Zadomowienie

Iclosemyeyes fajnie, że udało się z xpulsem. A fotelik jaki będziesz kupować? Wybrałaś juz coś?
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 21:33   #1648
poznanianka1990
Zakorzenienie

Zapomniałam jeszcze napisać, że mała jest ułożona główką w dół A to co wypina po lewej stronie to tyłek

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-09, 21:48   #1649
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes fajnie, że udało się z xpulsem. A fotelik jaki będziesz kupować? Wybrałaś juz coś?
Chyba maxi cosi citi, a Ty o jakim myślisz? A Twój wózek już dotarł?
Cytat:
Zapomniałam jeszcze napisać, że mała jest ułożona główką w dół A to co wypina po lewej stronie to tyłek :
Ale fajnie, że już się ustawiła tak jak trzeba

Stary 2015-09-09, 21:51   #1650
poznanianka1990
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, niby fajnie, ale ma jeszcze tyle czasu i miejsca, że może kilkanaście razy zmienić pozycję Wedle mnie może sobie fikać, byle do czasu porodu się ułożyła główką w dół

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości