|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
|
|
#2132 |
|
Rozeznanie
|
Nie.wiem co mu.strzeliło do głowy bo nie raz już go wyprawia do przedszkola i nie było źle.
Pani w przedszkolu zacznie się.chyba o nas.martwić bo przedwczoraj zaprowadziłam małego i zapomniałam mu kapci założyć. Chodził w butach bo też nie przypomniał w szatni wiec tak chodził. Dziś akcja z ubraniem. Ja pierdziele patologia. Wiecie że dziś się zastanawiałam nad torba do szpitala? A już po akcjach dziewczyn z nagłym ladowaniem w szpitalu to chyba przygotuje juz i niech leży bo jak zacznę wysyłać męża to.skończy się.jak z.moim piotrkiem. Hehe |
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra z tymi kradziezami. Mi się kilka razy śniło, że nas okradli. Bardzo niefajny sen - a co dopiero na prawdę. Współczuję sąsiadom.
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Właśnie wstałam. Zbieram się do tyry. Tz zrobił mi inke i kanapki
|
#2134 |
|
Konto usunięte
|
Żaneta... Trzymajcie się w dwupaku... Jej, co te "nasze" grudniowe dzieciaki tak szybko mamy chcą zobaczyć (ładne, to się nie dziwię, ale mają jeszcze dużo czasu...).
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie tz dzis z tekstem czy juz wszystko zamowilam dla malego i tak mnie tym rozstroil ze sie poryczalam a teraz ma zakaz odzywania do mnie bo nie chce na niego warczec.
|
|
|
|
#2136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą wreszcie policja tutaj trochę będzie zaglądać, bo mieszkamy koło lasu i ciągle albo tłukli się tutaj autami, albo coś innego. Tylko zmartwiło mnie to, że ktoś się nie bał kraść pod oknem... Dobrze, że jak byliśmy na wakacjach to nas nie okradli... A w ogóle to ukraść pół palety pustaków... Nie rozumiem ![]() Cytat:
Teraz przypilnujesz męża i będzie ok ![]() A torbę jednak lepiej mieć wcześniej zorganizowaną
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wojniann może tż miał słabszy tydzień Żaneta za was też trzymam kciuki mocno! Zamówiłam koszule do szpitala http://allegro.pl/show_item.php?item=5304910560 rozmiar M i L, oby ta M była dobra ![]() Wiecie co, dziś jak wychodziłam z pracy to z przekonaniem, że nie chcę się tam nawet pokazywać na oczy, no bo chujowo wyszło. Poza tym moja umowa na zastępstwo skończy się gdzieś we wrześniu, jak będę na macierzyńskim i nie wrócę tam, bo obecna kierowniczka nie chce mnie na razie widzieć. W każdym razie od dziś jestem na L4, a wczoraj teściowa mówi: nie martw się, na pewno ci coś znajdą. Dziś tż to samo: będą o tobie pamiętać, znajdą ci coś. A ja nie chcę żeby mi coś znaleźli, bo nie chcę zostawiać rocznego dziecka komuś pod opieką. Wolę pracować w domu i dorabiać. No i przez to wynikła bezsensowna rozmowa z tż. Qrwa najpierw mi wszyscy głowe suszą: idź na L4, a teraz mnie już z powrotem do roboty wysyłają. Przykro mi się zrobiło...
|
|
#2138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak miło ze trony Tż ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Daj znać jak przyjdą jak z rozmiarami ![]() Nie przejmuj się. Wiadomo, że każdy się martwi o wszystko naraz. Musisz na spokojnie wytłumaczyć i liczyć, że zrozumieją. Ja mam też mega dylemat bo nie chcę rocznego dziecka zostawiać, ale też nie wyobrażam sobie żyć z jednej pensji... Strasznie mnie męczy ta myśl. Tym bardziej, że mamy kredyt na dom. Może bez kredytu byłoby łatwiej. A tak to wygląda na to, że będę musiała wrócić do pracy... Idę spać, bo jutro na USG. A jestem dziś padnięta. Dobranoc
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do matek polek nie naleze ale dopoki dzieci nie pojda do przedszkolato. Chce z nimi siedziec. Tzn akurat jak maly bedzie szedl.do przedszkola to Hania do zerowki.
Jakos tak boje sie ze ich dziecinstwo mi przeleci miedzy palcami. Dzis ogladalismy z tz (jak jeszcze gadalismy) filmy z mala Hania |
|
|
|
#2140 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to dopiero początek roku, a po wakacjach wiadomo, że i rodzice jeszcze nie wdrozeni w rok szkolny i właściwe przygotowanie swoich pociech, więc spokojnie ;*Cytat:
szybkiej Nicki Ci życzę, szkoda ze w swoje święto musisz pracować ;/Cytat:
Cytat:
![]() Po prostu myślą, ze może się zamartwialam tym, ze będziesz bez pracy po macierzyńskim i na zaś chcą Cię jakoś pocieszyc? Co daje odwrotny skutek :/ Tez nie chciałabym zostawiać rocznego dziecka, no ale nie będę musiała robić tego codziennie, no i kasa sie na pewno przyda, bo z jednej bedzie ciężko, a nie chce, żeby Tz się zameczal, poza tym ja mam panstowowa, więc to też inna bajka. Po prostu nie myśl jeszcze o tym, narazie przygotujmy się na przyjscie Maluszków, o reszcie bedziemy potem myslec ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||||
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbyś czegoś potrzebowała to pisz! Mogę podjechać i coś podrzucić, albo dotrzymać Ci towarzystwa.
|
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
zaneta_b i lobo trzymam kciuki!
trzymajcie dwupaki, bądźcie dzielne, jesteśmy z wami halwaya wszystkiego naj! spełnienia marzeń i niskiego cukru ![]() adka udanych wakacji! wróć z pięknymi zdjęciami dla nas napiszę jutro więcej bo dziś nie mam już siły na nic... badania z wymazu znów mi wyszły źle, mojej gin nie ma do 20 września a ja nie wiem co mam robić chociaż tyle, że w badaniu moczu wyszła już jakaś poprawaumówiłam się na 17.09 na III prenatalne, już mam schizy a moja ekipa remontowa zamiast się spytać jakie płytki mają kłaść gdzie, to pojechali z tematem jak chcieli i musieliśmy dzisiaj latać i odkręcać zamówienia i zmieniać koncepcje chociaż tyle, że z okazji badań wyszłam po ponad tygodniu się przewietrzyć bo już na głowę dostaję w domu!
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nospa poszla w ruch
Cos mnie ciagnelo mocno. Chyba tez powinkam lezec, bo jak sie nalaze to duzo gorzej |
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mnie też dzisiaj mocno ciągnęło, a teraz po odpoczynku jest zdecydowanie lepiej.
|
|
|
#2145 | ||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
synek na pewno da sobie radę ![]() Cytat:
!!! trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
szybko nie zasnę ![]() Cytat:
teraz tak Cię pocieszają, żebyś wiedziała, że masz gdzie wrócić, że się sprawdzałaś ![]() Ja też czekam na szafę. na razie nie szaleje z wyprawką bo muszę mieć na to miejsce...
|
|
#2146 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zamawiałam przez net i moja niestety nie jest bawełniana średnio twarde najlepiej sprawdzić co potrzeba w szpitalu na który się nastawiamy. Ja ubranka miałam dopiero na wyjście bo tak to w szpitalnych był. Cytat:
u nas sprawdził się z aventu. Ale to po prostu trzeba testować na dziecku ![]() my używaliśmy tego bepanthen baby maść ochronna Cytat:
![]() [QUOTE=_karmazynova_;52707 035]baby extra jest od pierwszych dni, a ten drugi jest chyba od 1 roku [URL=" [/URL][/QUOTE] to bez sensu piszą na opakowaniu że ochrona u niemowląt jak niemowlę to jest właśnie do 1 roku życia [QUOTE=andriuszka77;527072 58][url]http://www.bangla.babyonline.pl/opinie/p12545/avent-silikonowe-oslonki-piersi[/url] Silikonowe osłonki na brodawki, kupujecie ? Złożyłam koszyk i tak się zastanawiam czy to też brać?[/QUOTE] jeśli nie ma takiej konieczności to nie polecam. Jak dla mnie ohydnie się w tym karmi.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ---------- [/COLOR] Cytat:
|
||||
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w 27 tygodniu, ale ten czas leci.
Samotny dzień mnie czeka bo mąż dopiero pojechał na spotkanie służbowe w Polskę i wróci późno pewnie. Ale chłodny poranek brrr, jesiennie, mgła konkretna. Życzę miłych snów Wam bo to jeszcze wczesna pora. |
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Krew mnie zaleje skasowala mi się wszystko.
Nadrobiłam z grubsza. Żaneta i Lobo proszę się trzymać w dwupakach * trzymam mocno za was kciuki!! Reszta żeby leczyć nie prsemeczac się i odpoczywać dużo! !! * Wrócę to was energia naladuje ![]() Bawcie się dobrze i grzecznie jak mnie nie będzie * za 5 min otwierają już bramki i do samolotu ! ) Dziękuję Wam wszystkim za życzenia danych wakacji i obiecuję (!!!!) Taka ilość fotek że do porzygu Co ja zrobię bez internetu. I bez was co gorsza ? postaram się zameldował że wszystko ok co jakiś czas * leceeee paaaaaaa ****
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
Hehe no ja wlasnie wiem ze to nie ma zadnego znaczenia tak naprawde byleby tylko dziecko bylo zdrowe ale ja jakos tak od poczatku grudzien obstawialam zreszta na poczatku wypadalo mi ze 3-4 grudzien wiec jesli bede naturalnie rodzic to roznie moze byc ale z drugiej strony mala i tak dosc duza wiec kto wie moze jednak jakos owulacje wczesniej mialam czy cos ;-)
Powiem Wam ze mnie w porodzie najbardziej przeraza to oczekiwanie , jeszcze moj TZ zaczyna mnie schizowac ze co bedzie jak utknie w korku jadac z pracy (mieszkamy i pracujemy w centrum krakowa) a pozniej znowu korki do szpitala no po prostu kaplica!! chyba w dzien to musialabym po karetke dzwonic wtedy bylabym pewna ze dojade. A martwie sie o to ze nie zdaze bo moja mama oba porody miala takie ze ledwo do szpitala dojechala nawet przy pierwszym wiec wiem ze roznie moze byc A juz samo przebywanie w szpitalu to juz w ogole mam schize bo szpitale kojarza mi sie glownie z powaznymi chorobami i smiercia :/ wiem wiem malo optymistyczne wizje z samego rana ale to moze dlatego ze sie nie wyspalam ;-) |
|
|
|
#2150 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy będzie mi dane. Na chwilę obecną nie. Mam czas, żeby coś wymyślić jeszcze, ale nie wiem co z tego wyjdzie...Tak, kocyk mam minky i rożek też ( w razie potrzeby rożna użyję jako kocyka). Planuję kupić jeszcze taki zwykły tańszy Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze, a stresu chyba nie da się uniknąć. Teraz Cię pocieszam, a sama będę świrować przed USG III trym. ![]() Taki już chyba nasz los, że będziemy się wszystkim stresować co związane z dzieckiem ![]() Cytat:
Ale będzie cudownie Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też zimny poranek ![]() Cytat:
![]() Hej ![]() Ja dziś wcześnie na nogach. Zjem śniadanie i powoli się ogarnę na USG
|
|
#2151 |
|
Raczkowanie
|
mam nadzieje, ze dzisiaj podgladne malucha na usg bo dawno go nie widzialam Żaneta i Lobo jestem myslami z Wami, trzymam kciuki! Andriuszka jaki Ty ranny ptaszek jestes
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
witam się z rana. ja już po śniadaniu i zabieram się do pracy ![]() pogoda jakaś fajna się zapowiada więc jakoś tak więcej chęci do wszystkiego mam.
|
#2153 |
|
Konto usunięte
|
Ja lecę pod prysznic
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2154 |
|
Raczkowanie
|
Gryzelda jak przy badaniu toxo przy 2 wynikach mam napisane "nie wykryto" tzn ze powinnam jeszcze raz badac? Gin nic mi o tym nie mowil i sama nie wiem....
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2156 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki! Dopiero zobaczylam ze razem wizytujemy - za Ciebie tez trzymam
|
|
|
|
#2157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już za każdym razem będziemy się zdenerwował czy wszystko,ok, taka rola matki ;/ ja 17 też mam wizytę i jeszcze glukoza mnie czeka ;/ Cytat:
Hej ![]() Ja już po śniadaniu i dzisiaj atrakcje zapewni mi mojej siostry 2latek, mam nadzieję, że będę się dobrze czuła, bo ciekawy dzień się zapowiada nie wiem co ja z nim tyle czasu będę w domu robiła, znudzi się na maxa, no ale zobaczymy ![]() Jednak nie, jednak mam wolne, bo babcia wzięła wnuczka pojadę tylko do niej, bo mówiła, że ma jeszcze kilka rzeczy dla mnie i jak będę chciała to żebym je wzięła więc zobacze co tam ma ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-09-10 o 08:51 |
||
|
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
)Wczorajsze zakupy skończyły się u mnie mega bólem głowy .. a o 19 jeszcze czekała nas szkoła rodzenia ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluję wczorajszych udanych .. postaram się być dzisiaj już na bieżąco ale mój pies znowu ma coś z okiem nie ropieje ale bardzo je mrozy .. szlak mnie trafi .. idę pod prysznic i musze go poobserwowac. ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Żaneta trzymajcie się
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrażam utrzymywania się z jednej wypłaty, sama nie wiem jak to rozwiążemy. Chciałabym wrócić do pracy ale w takim trybie, w jakim z TŻem pracowaliśmy, nie miałby kto zajmować się Małym a nie chcielibyśmy tego zrzucać na teściową - nie lubię mieć wobec kogoś zobowiązań. Szczerze to nie mam pojęcia, jak to jest ze żłobkami, czy one wszystkie są płatne i na jakiej podstawie przydzielane są miejsca
|
|
#2160 |
|
Konto usunięte
|
Agrita jak masz, że nie wykryto przeciwciał to po 3 miesiącach powinna być powtórka. Bo możesz złapać w każdej chwili a to niebezpieczne dla Malucha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

Teraz przypilnujesz męża i będzie ok 

ala:

trzymajcie dwupaki, bądźcie dzielne, jesteśmy z wami
chociaż tyle, że w badaniu moczu wyszła już jakaś poprawa
!!! trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej 

nie wiem co ja z nim tyle czasu będę w domu robiła, znudzi się na maxa, no ale zobaczymy