Nasze książkowe grzechy - cz. IV - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 18:37   #2701
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. IV

Cytat:
Napisane przez Lukardis Pokaż wiadomość
Będzie 6 tomów, 2 już są wydane. Mnie się bardzo podobała, ale to nie jest książka, w której akcja pogania akcję

Dzięki za opinię. Nie oczekiwałam akcji po tej książce
Stary 2015-09-09, 19:55   #2702
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziołszki
Pink, promocja jest od 7.08... do wyczerpania zapasów, więc w większych Biedronkach może jeszcze można upolować u mnie wczoraj było jeszcze 5 opakowań. Za 35 zł na prawdę się opłaca.
ciekawe czy w mojej osiedlowej coś zostało, raczej mała, ale może nie cieszyły się popularnością.

Cytat:
Na prawdę ubolewam. Bo wiem ze byłaby to dobra dawka historii. Ale jeśli już od początku książka mnie męczy i nie mogę sobie znaleźć w niej miejsca to wiem ze nic z tego nie wyjdzie. Tak samo nie mogę podejść do Gry o tron. A serial uwielbiam. Czekam na kolejny sezon.
Pink...
Chyba bardziej przerosła mnie ta dawka historyczna jak fantastyczna.
mag Gra o tron to fikcyjna opowieść, Martin wzorował się na wojnie róż, ale na pewno historii tam nie ma a akcja trzyma w napięciu. Z drugiej strony ty już sporo wiesz z serialu to już chyba byś nie miała tylu zaskoczeń co ja jak czytałam kilka lat temu. Książka jest milion razy lepsza od serialu, zwłaszcza odkąd totalnie pozmieniali fabułę w stosunku do książek
ja chyba nowego sezonu nie będę oglądać, pomimo że lubię seriale produkcji HBO.

Cytat:

Nie dam rady tego targać Podobnie jak nowej Cherezińskiej, dlatego nawet nie zamawiam Inna sprawa, że nie ma dobrej promocji jeszcze. Same cegły ostatnio kupuję - Półbrat, Szczygieł, Fallaci x2...
Ja też na razie cegły odłożyłam na półkę i zastanawiam się kiedy znajdę czas żeby przeczytać Szczygieł to i gruby i duży format - tylko do czytania w domu...nowej Cherezińskiej też nie zamawiałam, ale pożyczę od brata.

Skończyłam dzisiaj Znalezione nie kradzione Kinga i mi się podobało. Sporo słyszałam czepliwych opinii, a mnie wciągnęło i trzymało w napięciu:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/24600...opinia25066812
Co najwyżej taki detal wytknę, że litery takie wielkie, druk rozstrzelony, że w sumie mało tego czytania, a kiedyś King to grube tomiska drobnym drukiem pisał...

Edytowane przez PinkVanille
Czas edycji: 2015-09-09 o 19:57
PinkVanille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 20:32   #2703
Leseratte
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy wszystkie książki Cherezińskiej (oprócz "Legionu") to kompilacja fantasy i historii?
Ta najnowsza to chyba nie?
Leseratte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 21:23   #2704
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Napisane przez Leseratte Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wszystkie książki Cherezińskiej (oprócz "Legionu") to kompilacja fantasy i historii?
Ta najnowsza to chyba nie?
Legion 0 fantasy

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 21:34   #2705
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalę się klimacikiem, jaki sobie stworzyłam w mojej małej biblioteczce.
Ja mam pastelowe Cotton Ball Lights, tyle że z tego co pamiętam zapłaciłam stówę Ale nie żałuję, bo są absolutnie przepiękne Długi wieczór z książką, lampkami i dobrą herbatą = raj

Zaczęłam czytać "Przeklętych" Oates i zapowiada się bardzo fajnie Szkoda tylko, że klimat nie sprzyjał (czytałam w tramwaju), myślę że tę książkę należy czytać w odpowiedniej oprawie. Mam nadzieję, że w weekend się uda.
Stary 2015-09-09, 21:47   #2706
--Olka--
Zakorzenienie

Dziękuję, ale żadna nie pomogła mi z wyborem, od której książki zacząć czytanie. W takim razie może od "Mądrości psychopatów", spodziewam się właśnie, że bardzo mi się spodoba.

Cytat:
Pochwalę się klimacikiem, jaki sobie stworzyłam w mojej małej biblioteczce. Udało mi się, a raczej mojej mamie upolować lampki, kulki w Biedronce. Na białe i bezowe się nie załapałam, były jeszcze czerwone i niebieskie, a moje sa różowe w katalogu takich nie było. Może zabrakło czerwonej nitki. Są śliczne, kombinuje i układam po całym mieszkaniu, ale przy książkach wyglądają obłędnie
Mnie się nie udało ich zdobyć. Byłam w trzech Biedronkach, ale niestety ani widu, ani słychu.
Rzeczywiście pięknie wyglądają z książkami, ja planowałam dla nich co prawda inne przeznaczenie, ale. Chyba jeszcze jutro objadę pozostałe Biedry, a nuż.

Cytat:
Napisane przez PinkVanille Pokaż wiadomość
zamówiłam Szczygła udało mi się znaleźć w całkiem dobrej promocji, może nie aż tak dobrej jak tu dziewczyny, ale i tak za cenę do zaakceptowania.
Zapłaciłam 34,28 zł, uważam, że niedużo, jak za prawie 1000 stron.

Jeszcze na "już' mam ochotę kupić nowe House of Cards, bo jestem ciekawa, jak będzie się miało do II sezonu serialu. Jeśli chodzi o I sezon, to serial spodobał mi się zdecydowanie bardziej niż książka, co jest raczej mało spotykane.

A w schowku mam ponad 50 "życzeń".

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2015-09-09 o 21:53
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 22:38   #2707
minka-80
...po prostu być.

Cytat:
Powiem tylko tyle: Wow, wow, wow

Dokładnie100 stron przeczytałam, no ale odpuściłam... na pewno sięgnę po inne książki tej autorki

Pochwalę się klimacikiem, jaki sobie stworzyłam w mojej małej biblioteczce. Udało mi się, a raczej mojej mamie upolować lampki, kulki w Biedronce. Na białe i bezowe się nie załapałam, były jeszcze czerwone i niebieskie, a moje sa różowe w katalogu takich nie było. Może zabrakło czerwonej nitki. Są śliczne, kombinuje i układam po całym mieszkaniu, ale przy książkach wyglądają obłędnie
Wow
minka-80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 06:44   #2708
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Jeszcze na "już' mam ochotę kupić nowe House of Cards, bo jestem ciekawa, jak będzie się miało do II sezonu serialu. Jeśli chodzi o I sezon, to serial spodobał mi się zdecydowanie bardziej niż książka, co jest raczej mało spotykane.

Ja mam na chwilę obecną około 70
Strach się bać, bo ostatnio czytam góra jedną książkę tygodniowo, a tylko teraz czekam na 2 książki z Allegro (po 12,50 żal było nie brać), 5 ze ŚK, które pewnie dzisiaj będą do odbioru, ale nie wyrobię się w tym tygodniu , Szczygieł już opłacony ale nadal wisi na stronie jako "do zapłacenia". A no i jeszcze zamówiłam prenumeratę Pratchetta, za 26zł miesięcznie myślę, że warto, bo to tyle co nic

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"

Edytowane przez Lukardis
Czas edycji: 2015-09-10 o 06:46
Stary 2015-09-10, 08:22   #2709
gosia261282
Gang Iren

Oj ile ja mam życzeń, to lepiej nie mówię
Stary 2015-09-10, 09:33   #2710
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Ja mam pastelowe Cotton Ball Lights, tyle że z tego co pamiętam zapłaciłam stówę Ale nie żałuję, bo są absolutnie przepiękne Długi wieczór z książką, lampkami i dobrą herbatą = raj

Zaczęłam czytać "Przeklętych" Oates i zapowiada się bardzo fajnie Szkoda tylko, że klimat nie sprzyjał (czytałam w tramwaju), myślę że tę książkę należy czytać w odpowiedniej oprawie. Mam nadzieję, że w weekend się uda.
Są takie książki, których szkoda czytać w komunikacji miejskiej Ja najbardziej lubię czytać w domu - spokój, wygodna kanapa, kubek kawy - relaks idealny można delektować się opowieścią w pełni
Mam coraz większą ochotę na Przeklętych - daj znać czy dobre wrażenie pozostanie z rozwojem fabuły

Cotton Ball Lights bardzo mi się podobają i tak planuję zakup od dawna, może uda mi się jeszcze dorwać w Biedronce
Naomi może pochwalisz się swoimi - wrzucisz fotkę?

Cytat:

Zapłaciłam 34,28 zł, uważam, że niedużo, jak za prawie 1000 stron.

Ja za Szczygła zapłaciłam podobnie coś ok. 35 zł i też uważam, że jak za grubaśną książkę w twardej oprawie to cena całkiem w porządku.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Oj ile ja mam życzeń, to lepiej nie mówię
to tak jak ja i w kółko dopisuję nowe tytuły to listy

Zaczęłam czytać "Dym i lustra. Opowiadania i złudzenia" Neila Gaimana - ten zbiór opowiadań ma według zapowiedzi autora skupiać się wokół miłości, ale nie tej szczęśliwej...brzmi fajnie
Za mną dopiero jedno krótkie opowiadanie, ale podobało mi się, choć koniec taki niejednoznaczny, jak to u Gaimana
I ta okładka świetna:

Stary 2015-09-10, 11:27   #2711
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Pewnie masz te oryginalne
Mi się marzą w takich pastelowych tonacjach: krem, lawenda, pudrowy róż, błękit, mysi...

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
ciekawe czy w mojej osiedlowej coś zostało, raczej mała, ale może nie cieszyły się popularnością.

mag Gra o tron to fikcyjna opowieść, Martin wzorował się na wojnie róż, ale na pewno historii tam nie ma a akcja trzyma w napięciu. Z drugiej strony ty już sporo wiesz z serialu to już chyba byś nie miała tylu zaskoczeń co ja jak czytałam kilka lat temu. Książka jest milion razy lepsza od serialu, zwłaszcza odkąd totalnie pozmieniali fabułę w stosunku do książek
ja chyba nowego sezonu nie będę oglądać, pomimo że lubię seriale produkcji HBO.

Ja też na razie cegły odłożyłam na półkę i zastanawiam się kiedy znajdę czas żeby przeczytać Szczygieł to i gruby i duży format - tylko do czytania w domu...nowej Cherezińskiej też nie zamawiałam, ale pożyczę od brata.

Skończyłam dzisiaj Znalezione nie kradzione Kinga i mi się podobało. Sporo słyszałam czepliwych opinii, a mnie wciągnęło i trzymało w napięciu:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/24600...opinia25066812
Co najwyżej taki detal wytknę, że litery takie wielkie, druk rozstrzelony, że w sumie mało tego czytania, a kiedyś King to grube tomiska drobnym drukiem pisał...
Czasami sa zwroty, wiec mozna jeszcze coś upolować w takich sieciówkach.

Gra o tron, no właśnie obejrzałam już serial i jak zaczęłam czytać, to ciągle... to juz wiem... to juz było...

Mi juz sie gust chyba zmienia bo nawet Koontz mi sie nie podoba, wiec za nowego Kinga sie nie biore, bo Pan mercedes był nudny jak szlag

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Są takie książki, których szkoda czytać w komunikacji miejskiej Ja najbardziej lubię czytać w domu - spokój, wygodna kanapa, kubek kawy - relaks idealny można delektować się opowieścią w pełni
też lubie czytać tylko w domu, jakoś w innych miejscach się rozpraszam...

magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 14:43   #2712
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie masz te oryginalne
Mi się marzą w takich pastelowych tonacjach: krem, lawenda, pudrowy róż, błękit, mysi...
mi też, przejrzałam ofertę na cottonovelove.pl i są tam fajne pastelowe zestawy

Cytat:
Gra o tron, no właśnie obejrzałam już serial i jak zaczęłam czytać, to ciągle... to juz wiem... to juz było...

Mi juz sie gust chyba zmienia bo nawet Koontz mi sie nie podoba, wiec za nowego Kinga sie nie biore, bo Pan mercedes był nudny jak szlag
Ja wolę zawsze najpierw przeczytać książkę, a potem oglądać ekranizację, na odwrót to z reguły nie chce się już czytać, bo się pamięta co było i już tak nie wciąga.
Jeśli chodzi o Got to cieszę się, że przeczytałam książkę przed serialem, nie wszystko pamiętam, bo czytałam gdzieś ok 2008 roku ale jedno mogę stwierdzić z pewnością, że zmiany fabuły w serialu działają na niekorzyść opowieści. Zresztą Martin przez to, że zwlekał tak długo z dopisaniem dalszych tomów sam pozwolił zepsuć swoją opowieść - najnowszy sezon w dużej mierze ma dotyczyć wydarzeń, których autor nie zdążył jeszcze opisać - niby scenarzyści dostali notatki jak ma się to potoczyć, ale i tak wolę dowiedzieć się z książki niż z serialu. Mam tylko nadzieję, że Martinowi nic się z serialem nie pomyli, bo w serialu uśmiercili postacie,które żyją i mają się dobrze w książce

Co do Kinga to Znalezione...jest inne niż Pan Mercedes, wydaje mi się wręcz, że to ukłon Kinga w stronę młodszego czytelnika. Niemniej mi się dobrze czytało, akurat taki lekki thriller po lekturze skompilowanych kwestii na egzamin dobrze mi zrobił
Niemniej jak sobie odpuścisz to też nic nie stracisz. Ogólnie wolę to mroczniejsze oblicze Kinga, ale z drugiej strony Przebudzenie miało być takie mroczne i w ogóle, a okazało się kiepską historyjką - dla mnie najsłabsza książka Kinga jaką przeczytałam.

Cytat:
też lubie czytać tylko w domu, jakoś w innych miejscach się rozpraszam...
Ja też - w autobusie to albo ktoś rozmawia albo dziecko płacze...i mi to przeszkadza. Czasem czytam w drodze, ale zazwyczaj kryminały albo lekkie obyczajowe, gdzie nie trzeba się specjalnie tak skupiać.

Stary 2015-09-10, 18:02   #2713
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczęłam czytać "Dym i lustra. Opowiadania i złudzenia" Neila Gaimana - ten zbiór opowiadań ma według zapowiedzi autora skupiać się wokół miłości, ale nie tej szczęśliwej...brzmi fajnie
Ta...? Nawet nie wiedziałam. Mam nadzieję, że mi się spodobają, bo właśnie odebrałam wczoraj, a wcześniej nie czytałam niczego tego autora.
Stary 2015-09-10, 18:14   #2714
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Ta...? Nawet nie wiedziałam. Mam nadzieję, że mi się spodobają, bo właśnie odebrałam wczoraj, a wcześniej nie czytałam niczego tego autora.
Chyba z tą miłością to trochę przesadził przeczytałam jeszcze kilka opowiadań z tego zbioru i choć traktują na dość różne tematy to mi się podobają - takie niepokojące. Na pewno po lekturze jednej historii milszym okiem będę patrzeć na koty - przybłędy 😺, które przychodzą na mój taras wylegiwać się w słońcu
Ja polubiłam go od Amerykańskich bogów - świetna książka

Czas edycji: 2015-09-10 o 18:15
Stary 2015-09-10, 18:54   #2715
Lukardis
Zaczytanie

Nie wiem jak Wam, ale mnie wątek Stannisa w ostatnim sezonie się bardzo podobał, chyba najlepsze zaskoczenie tego sezonu No i Dany, bo w książkach ten wątek mnie nudził.

Stary 2015-09-10, 19:49   #2716
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak Wam, ale mnie wątek Stannisa w ostatnim sezonie się bardzo podobał, chyba najlepsze zaskoczenie tego sezonu No i Dany, bo w książkach ten wątek mnie nudził.
Wątek Stannisa w serialu to totalnie od czapy zrobili - nie było takich zdarzeń w książce

Stary 2015-09-10, 20:31   #2717
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Wątek Stannisa w serialu to totalnie od czapy zrobili - nie było takich zdarzeń w książce
Nie czytałam co prawda wszystkiego, ale wątek Stannisa w serialu wyprzedza książki - tak przynajmniej twierdzili scenarzyści. A co będzie z nim w książce - zobaczymy. Mnie się to podobało

Stary 2015-09-10, 21:35   #2718
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A ja Koontza nic nie czytałam! Co polecasz/polecacie dziewczyny?
Kinga jakbyś chciała coś ciekawego to polecam " Dallas '63".
Stary 2015-09-10, 22:35   #2719
Naomi21
Zakorzenienie

PinkVanille, jutro postaram się wrzucić fotkę, choć wydaje mi się, że już kiedyś była
Stary 2015-09-11, 09:11   #2720
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Nie czytałam co prawda wszystkiego, ale wątek Stannisa w serialu wyprzedza książki - tak przynajmniej twierdzili scenarzyści. A co będzie z nim w książce - zobaczymy. Mnie się to podobało
Tak twierdzą scenarzyści, ja tak nie uważam również w serialu losy Sansy zdecydowanie zmienili. Zresztą zmian było o wiele więcej - poważnie zmieniono wątek z Królem Za Murem - pominięto fajną intrygę z nim związaną - w serialu zdecydowanie to uprościli, podobnie jak losy Tyriona, zmienili również pewne elementy historii Arii oraz Daenrys, ale to tak co na szybko mi się przypomniało, bo zmian było znacznie więcej.
Ja mam w głowie wersję opowieści z książki, która o wiele bardziej mi się podobała, dlatego nie zgadzam się ze zmianami w serialu, a przede wszystkim serial położył akcenty na inne kwestie niż były uwypuklone w książce, uprościł i pominął wiele ciekawych motywów. Przynajmniej moim zdaniem.
Obawiam się po prostu, że Martin nie skończy książki w pierwotnym zamyśle, opnie o serialu i sposobie w jaki potoczyły się wątki poszczególnych postaci w serialu, na pewno jakiś wpływ będą na niego miały. Ale tego nigdy się już nie dowiemy. Może Martin za szybko zgodził się na ekranizację, serial przegonił książki...
Jak czytałam książki po raz pierwszy to zrobiły na mnie wrażenie, zwłaszcza te pierwsze tomy, dziś z perspektywy czasu uważam, że Sanderson stworzył bardziej oryginalną i wyszukaną historię w Drodze królów

A propos seriali to od dawna zapowiedziany jest serial na podstawie Amerykańskich bogów Gaimana - mam nadzieję, że w końcu ujrzy światło dzienne

Cytat:
PinkVanille, jutro postaram się wrzucić fotkę, choć wydaje mi się, że już kiedyś była
Jeśli była to chyba przegapiłam lubię oglądać fajne aranżacje wnętrz więc chętnie podziwiam twoje Cotton Balls

Czas edycji: 2015-09-11 o 10:07
Stary 2015-09-11, 10:02   #2721
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A ja Koontza nic nie czytałam! Co polecasz/polecacie dziewczyny?
Kinga jakbyś chciała coś ciekawego to polecam " Dallas '63".
Gosia Koontzem się zachwycałam, jak miałam 20-kilka lat... pierwsza jaka przeczytałam byli Opiekunowie http://lubimyczytac.pl/ksiazka/167190/opiekunowie później Nieśmiertelny.
Większość jego książek jest dla mnie na jednym poziomie. Seria Odd Thomas, taka bardziej młodzieżowa.

Ale moja jedyna najukochańsza książka to Ostatnie drzwi przed niebem
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/26296...i-przed-niebem

Cytat:
no nie wiem czy była, ja bym raczej nie przepuściła fotki z cotton balls, tez czekam na zdjęcie

Stary 2015-09-11, 10:17   #2722
gosia261282
Gang Iren

Dzięki Mag
Stary 2015-09-11, 20:54   #2723
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ja dzisiaj odebrałam swoją Cherezińską, w matrasie -30%, może szału nie ma, ale lepszej ceny póki co nigdzie nie widziałam
Miałam się pozbyć książek, bo szykuje się przeprowadzka, a ciągle znoszę coś nowego!
Dziewczyny, sprzedajecie gdzieś książki? Mam wrażenie, że na allegro się nie opłaca, a wolałabym sprzedać niż wymienić..
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 21:08   #2724
tuskaroz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj odebrałam swoją Cherezińską, w matrasie -30%, może szału nie ma, ale lepszej ceny póki co nigdzie nie widziałam
Miałam się pozbyć książek, bo szykuje się przeprowadzka, a ciągle znoszę coś nowego!
Dziewczyny, sprzedajecie gdzieś książki? Mam wrażenie, że na allegro się nie opłaca, a wolałabym sprzedać niż wymienić..
Ja zawsze sprzedawalam/wymieniałam na lubimy czytać albo grupach na fb
tuskaroz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 21:50   #2725
Naomi21
Zakorzenienie

Na szybko moje ukochane Cotton Ball Lights
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cbl.jpg (132,6 KB, 51 załadowań)
Stary 2015-09-12, 09:34   #2726
julietta83
Zakorzenienie

dobrze, że nie lubię niefunkcjonalnych przedmiotów w domu (nie dotyczy książek), przynajmniej mnie te świecące kule nie kuszą

z czytaniem kiepsko u mnie, od dwóch tygodni nie skończyłam żadnej książki...
wieczorem po 21-szej jestem już tak padnięta, ostatnio śpię po 8-9 godzin chyba odsypiam niemal dwuletnie problemy z bezsennością, kiedy po godzinnej drzemce szłam do pracy
w końcu mam wolniejszy weekend bez wyjazdów i sprzątania (i bez męża, bo ma "męski weekend"), więc może po południu nadrobię
na razie szykuję napad na home&you i ikeę (same praktyczne rzeczy jak prześcieradło, dywanik do łazienki, jakieś przybory kuchenne itp.)
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 10:25   #2727
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
dobrze, że nie lubię niefunkcjonalnych przedmiotów w domu (nie dotyczy książek), przynajmniej mnie te świecące kule nie kuszą

z czytaniem kiepsko u mnie, od dwóch tygodni nie skończyłam żadnej książki...
wieczorem po 21-szej jestem już tak padnięta, ostatnio śpię po 8-9 godzin chyba odsypiam niemal dwuletnie problemy z bezsennością, kiedy po godzinnej drzemce szłam do pracy
w końcu mam wolniejszy weekend bez wyjazdów i sprzątania (i bez męża, bo ma "męski weekend"), więc może po południu nadrobię
na razie szykuję napad na home&you i ikeę (same praktyczne rzeczy jak prześcieradło, dywanik do łazienki, jakieś przybory kuchenne itp.)
Oj to dużo odpoczynku i powodzenia w zakupach
Ja się muszę zmotywować i dokończyć dzisiaj Odpływ. Ciężko mi idzie czytanie w połączeniu z pracą, ale we wrześniu przeczytane 2 książki (licząc Odpływ). A w weekendy raczej nie czytam; tyle co w drodze z i do pracy.

Odnośnie Cherezińskiej - czy tylko mnie się ta okładka Turnieju nie podoba?

Stary 2015-09-12, 12:03   #2728
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuskaroz Pokaż wiadomość
Ja zawsze sprzedawalam/wymieniałam na lubimy czytać albo grupach na fb
Dzięki, dopisałam się do grupy, mam nadzieję, że szybko mnie przyjmą Na lc też napisałam, ale tam denerwuje mnie, że co chcę coś sprzedać, to wszyscy tylko zapraszają do wymiany a ja nie potrzebuję nowych książek, chcę chociaż odrobinę zmniejszyć ilość kartonów..

Cytat:
Oj to dużo odpoczynku i powodzenia w zakupach
Ja się muszę zmotywować i dokończyć dzisiaj Odpływ. Ciężko mi idzie czytanie w połączeniu z pracą, ale we wrześniu przeczytane 2 książki (licząc Odpływ). A w weekendy raczej nie czytam; tyle co w drodze z i do pracy.

Odnośnie Cherezińskiej - czy tylko mnie się ta okładka Turnieju nie podoba?
Ja ostatnio też tylko w metrze i autobusie czytam, w domu po spędzeniu w pracy ~10-11 godzin mam ochotę tylko bezmyślnie leżeć Ale właśnie zaczynam urlop, nigdzie nie jadę, więc w przerwach między pakowaniem a wyrzucaniem różnych rzeczy mam zamiar skończyć to i owo.

Okładka Cherezińskiej rzeczywiście brzydka. Poza tym czcionka jest mniejsza niż w "Niewidzialnej koronie", żałuję, że nie kupiłam twardej oprawy Swoją drogą jakaś duża różnica między miękką 45zł a twardą 59zł - ciekawe z czego to wynika?
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 12:24   #2729
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Na szybko moje ukochane Cotton Ball Lights
Bardzo ładne marzą mi się w takich pastelowych kolorkach. Teraz muszę łapać okazje... mam nadzieje ze Lidl, Aldi, może jeszcze Biedronka, dadzą takie lampki np. przed świętami?

Stary 2015-09-12, 14:16   #2730
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio też tylko w metrze i autobusie czytam, w domu po spędzeniu w pracy ~10-11 godzin mam ochotę tylko bezmyślnie leżeć Ale właśnie zaczynam urlop, nigdzie nie jadę, więc w przerwach między pakowaniem a wyrzucaniem różnych rzeczy mam zamiar skończyć to i owo.

Okładka Cherezińskiej rzeczywiście brzydka. Poza tym czcionka jest mniejsza niż w "Niewidzialnej koronie", żałuję, że nie kupiłam twardej oprawy Swoją drogą jakaś duża różnica między miękką 45zł a twardą 59zł - ciekawe z czego to wynika?
Ja wlasnie czekam na promo na twarda oprawe, niby teraz sie na arosie pojawila na -30% i odbior 2,99 w kiosku. Zobaczymy, mam 130zl do oplacenia za paczke ze ŚK + 2 inne zamowienia beda do odbioru pon/wt Ale kupię w tym miesiącu

Edytowane przez Lukardis
Czas edycji: 2015-09-12 o 14:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości