![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2
A propo jeszcze pobytu w szpitalu. Ja po porodzie Kuby pobyt w szpitalu (Chodzi o noworodki) wspominałam źle. Położne były bardzo niemiłe..Kuba początkowo źle chwytal brodawki i dawał trochę czadu w nocy. A ja pokarmu miałam mnóstwo i nie chciałam dokarmiania więc jeden babsztyl stwierdził że glodze dziecko.... Poza tym z tym karmieniem to też u nas wypadały z jednej skrajności w drugą. Jak urodziła się moja chrześnica to dokarmialy bez pytania,jak urodziłam Kubę to pytały czy dokarmic przy czym do pomocy przy przystawieniu dziecka były niechętne,rok później rodziła moja koleżanka i wcale nie chciały dokarmiac. Do tego stopnia ze Ludzie po kryjomu dawali jeść dzieciom!
Przez ten czas zmienił się dyrektor szpitala,zmienił.się ordynator ginekologii i ordynatorka noworodków. A oni zmienili położne... Zmiana wyszła.na dobre. Byłam pozytywnie zaskoczona. Jeżeli któryś dzieciaczki długo płakał to przychodziły i pytały co się dzieje i czy pomoc. Ja byłam pierwszy dzień sama na sali a później była dziewczyna która też drugie dziecko urodziła i wiedziały że z drugim Dzieckiem już inaczej,łatwiej... Tak więc jak u nas był krzyk to zagladaly i się pytały "jak tam? Poradzą sobie mamusie czy wspomóc?? " ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Dla mnie generalnie najlepszymi pieluchami ever są zielone pampki... A alternatywy szukam tylko ze względu na cenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | ||
celebriti
|
Cytat:
Kaloryczne ![]() ![]() Dzięki za odp w kwestii ochraniaczy Słuchajcie dyskutujecie P rozszerzaniu diety o tak sie zastanawiam dlaczego przy mm " można " wcześniej czy nawet zalecają wcześniej ?
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Od tygodnia jest nie do wytrzymania... nie śpi w dzień od zawsze ale teraz i w nocy ma problem ze snem ![]()
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miejmy nadzieję, że to skok i szybko minie. Ja już się cieszyłam, że w nocy wstaje tylko raz, a od tygodnia muszę wstawać dwa razy i lulac, gdzie nigdy tak nie było.
![]() |
#4146 |
Konto usunięte
|
Ale mi sie mały splakal, a Tz nic, zero reakcji. Jak ja bym miała taki mocny sen to umarłby z głodu
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
Sen jest dla słabych... Przecież 4 rano to juz dzien!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wow! Ma spust dziewczyna ;-) Cytat:
![]() No i przyznaje ze Twoja córa to prawdziwy głodomorek ;-) Tak pięknie zjada ![]() Cytat:
Najlepiej to wypróbować samemu, bo dzieci sa różne, tak samo rodzice - jednemu pasuje większa sztywność, dopasowany rozmiar, drugi zwraca uwagę na chłonność itp |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ---------- Jeśli chodzi o szpital to planowałam rodzic tam gdzie Rybka ale słuchając jej opowieści ciesze się ze wyszło inaczej. Rodziłam w starym szpitalu w którym chwilami myślałam że tynk spadnie mi na głowę ale jeśli chodzi o personel to byłam bardzo zadowolona. Położne (dwie zmiany) bardzo pomocne, lekarz młody - prxeklinal strasznie gdy pojawiły się komplikacje po urodzeniu ale ze wszystkich sił chciał uniknąć cesarki tylko do wyciągnięcia łożyska. Po porodzie pomoc przy przystawieniu i kąpieli. Na sali pooperacyjne w pierwszą noc położne jak byłam nieprzytomna zmieniały podpaski iprzemywaly. Byłam tam 10 dni. Codziennie doradca laktacyjne, rehabilitantka od dzieci i rehabilitantka od kobiet po porodzie chodziły i proponowaly pomoc. Ale najważniejsze dl mnie było ich traktowanie, ich pozytywne podejście i rxycxliwosc. Mimo ciężkiego porodu traumy nie mam i chętnie tam wrócę ![]()
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy : - cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajęty i domagać się ze wszystkich sił, tego czego pragnie ![]() Edytowane przez kika1989wroc Czas edycji: 2015-09-10 o 04:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
Nie spimy od 5. Była już kupa po pachy, rzygniecie i kąpiel. Ech...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
Monika łączę się w bólu.
U nas nawet noce są ostatnio fatalne. Dziś od godz. 23:00 wstawałam co godzinę. :/ może gdzieś krecą świt żywych trupów to będę startować do głównej roli bo wyglądam jak zombie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko zachowuje się jsk by ją dziąsła swędziały - przy jedzeniu miętoli butle po całej buzi a jak uda jej się gryzak włożyć do paszczy to cała szczęśliwa ![]() Dzien dobry tak wogóle ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie nie narzekam bo spała od 21 do 5. Teraz o 6.30 padła a ja już nie śpię. Przynajmniej mogłam się spokojnie wykąpać. Tż zaprogramowany na napad na Lidla więc też zaraz wstanie.
Dominice jakiś katarek się robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Konto usunięte
|
Monika ja codziennie odciągam wielkie gile ehh
Fajnie, że Dominika dała pospać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
Ona zawsze miała czysty nos, czasem kozuchy jakieś ale teraz taki lekki katarek bo frida coś wyciągnęła... Wczoraj kichala sporo. Nie wiem czy mi tu nie zmarzla, ciągle wyjmowana z wózka bo płacze. Ostatnio ludzie psy odwracali od wiatru żeby ich nie zawialo a ja dziecku pozwoliłam patrzeć na wielkie fale.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Zakorzenienie
|
Bylam o 7 w lidlu po posciel
![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Bylismy wczoraj w smyku. Kupulam Laurce piękne polarki ![]()
#4159 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- To chyba już po zakupach... Nie spimy od 5 i nie zdążymy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4163 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
Nie miałam nigdy pościeli z Lidla, fajna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
My też mamy dzisiaj usg bioderek.
#4167 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4168 |
Zakorzenienie
|
Patrzyłam ostatnio na pościel z Ikei ale nietypowe rozmiary ma i nie wiem czy będzie pasować..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę pochwalić mojego Wojtka. Spał dziś pod kolderka i nie rozkopywal się i nie nakryl jej sobie na buzię ![]()
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
Jak jest 100% bawelny to jest super. Ja mam juz 4 komplety
![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Ona pasuje tylko do kolder i poduszek z ikei
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.