Mamusie październikowe 2015, część 7 :) ! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 22:47   #331
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 7 :) !

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Siostro astralna, o tym samym dokładnie myślimy

Fajny program o więźniach na polsacie Jeden taki duuuży i tepawy, ale zakochany w swojej kobiecie byłej i chce ją odzyskać. CIekawe czy odzyska. Rinke Royens ma mu pomóc
Stary 2015-09-09, 22:48   #332
Oliath
Zakorzenienie

Amelie, mąż tak jak ja wychowany, że gość w dom Bóg w dom i gość świętość, choćby nie w porę nawet - pewnie byśmy sami ich zatrzymywali i zaprosili nawet, ale sam fakt, że zrobił to bez pytania, za naszymi plecami, bez uprzedzenia mój powalony tatuś jest mega, mega frustrujący, plus ta szopka z udawaniem rodzinki wzorowej, tzn. z jego strony, bo ja do niego w ogóle odzywam się jak muszę jedynie, i raczej półsłówkami, i patrząc w bok... więc mąż zaciśnie zęby i będzie czarujący dla nich, też ich z resztą lubi przecież, ale ojcu aż współczuję jak już będzie po wizycie, bo P. tak wściekły, że go rozniesie chyba...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 22:50   #333
emylka86
Zakorzenienie

buuu. rano zamówię, bo teraz mam sieczkę z mózgu i wiem że nic nie wiem ;p idę spać ; )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 22:58   #334
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
oooo to jakaś ogólnokrajowa akcja?! może też się przejadę, tylko skąd wiedziałaś jaki rozmiar kupić ja nie wiem jakie cyce będę miała jak będę karmić
Nie mam pojęcia czy ogólnokrajowa, cześć rzeczy w H&M jest przecenionych w tym cześć z działu mama. Ja akurat polowałam na te staniczki i akurat los tak chciał, że były przecenione http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0330177001.html
One mają miękkie miseczki i spokojnie mogą mi jeszcze cycki rosnąć. Te wymiarowe wszystkie były dla mnie za małe, rozmiarówka kończy się na E

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
wszystkie staniki w H&M przecenione? :P
Nie nie wszystkie, w tym w którym ja byłam z 3-4 modele dla mam.

Cytat:
MEGA W.K.U.R.W przepraszam, że przeklinam

Goście "na kawkę" jak się okazało są gośćmi "DO KOŃCA WEEKENDU"
Mój tatuś alkoholik chwilowo odgrywający swą ukochaną mistrzowską rolę tojestwszystkopomówienie jestemnajbardziejzarąbist ymczlowiekiemnaziemi wcaleniepijęijestemsuperg ościnnyirodzinny tylkoniemamwarunkówwasprz enocować -- zaprosił kuzynostwo DO MNIE, do mojego domu, bez uprzedzenia, tzn. poinformował mnie w drzwiach z nimi stojąc, że takasytuacjapodbramkowa przecieżnapewnomamdużomie jsca notoonizostanądoniedzieli alesuperprawda?

Myślałam, że się rozpłaczę w tych drzwiach.
Bardzo ich lubię, ale wszystko mnie boli, jestem zmęczona, ledwo ogarniam dzieci i dom minimalnie.
Oczywiście dobra mina do złej gry, bo naprawdę są w potrzebie i wiem, że oni też by mi nigdy nie odmówili.
A ojca miałam ochotę skopać ze schodów, kawał gnoja i manipulanta, aktorzyna we własnym teatrze.
Siedział sobie z nimi do teraz w mojej kuchni, wzór ojca i dziadka, elokwentny i dowcipny, wcielenie cnót wszelakich
Bo akurat ma trzeci tydzień czy tam czwarty niepicia.
I ja się dziwię, że nikt mi nie wierzy, rodzina z drugiego końca PL ma mnie za mitomankę i czarną owcę.
Nie chce mi się nawet patrzeć na niego.

Chcę żeby już była niedziela
Brak słów a i tak jesteś dzielna, bo ja bym się pewnie i rozpłakała i ojca przynajmniej zwymyślała Mam nadzieję, że Ci będą we wszystkim pomagać i może ten okres będzie całkiem przyjemny.
Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Dziewczyny a macie podkłady ochronne pod prześcieradło do wózka??
a jest coś takiego ? Ja już przećwiczyłam, że mój materac do wózka łatwo się pierze.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
buuu. rano zamówię, bo teraz mam sieczkę z mózgu i wiem że nic nie wiem ;p idę spać ; )
Jakby co ja też mam natural bo i laktator z tej serii i prześcieradła bawełniane bo nie znoszę frote.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 23:05   #335
Amelie04
Zakorzenienie

Oliath ale chyba ojciec nie nocuje u Was?
Masakra najgorzej wlasnie jak ktos tak udaje kogos kim nie jest
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 23:09   #336
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
a jest coś takiego ? Ja już przećwiczyłam, że mój materac do wózka łatwo się pierze.[COLOR="Silver"]
Nie mam pojęcia czy są Pewnie tak. Nie patrzyłam
Ja jutro obadam jak to w moim wózku wygląda

Jak mi sie mała koza wrąbała w żołądek pytkami. Boli i mi niedobrze:/
Stary 2015-09-09, 23:27   #337
elvegirl
po drugiej stronie szafy

O, ciekawe czy i u mnie w h&m są przecenki, muszę pamiętać żeby zajrzeć tam w piątek. Tylko że w zasadzie nie mam po co, dwa staniki są Więcej kupię dopiero jak będę rozmiar cyckowy znała po porodzie...o ile w ogóle cokolwiek u mnie w tych cyckach będzie, bo na razie to oprócz bolesności sutków nie zauważyłam żadnych objawów.

O, za to przysnęłam sobie na wyrku i jak się obudziłam to nie mogłam się ruszyć, tak mnie dół brzucha (spojenie? ) bolał. Może i mnie w końcu jakieś przygotowania macicy do porodu dopadły

Cytat:
siedzę w allegro z wyprawką i mam już kręćka...

ta http://allegro.pl/butelka-antykolkow...654068524.html
czy ta
http://allegro.pl/avent-butelka-anty...266856880.html

nie wiem czy one czyś się różnią!?
Smoczkami, nieco kształtem, no i ta seria Natural jest po prostu nowsza

Cytat:
i jeszcez pytanko jakie wkładki laktacyjne kupowałyście?

i prześcieradła frotte? bawełna? czy może jeszcze jakieś inne?
Mam Canpol, Avent i Babydream.

Prześcieradła frotte

Cytat:
MEGA W.K.U.R.W przepraszam, że przeklinam
Trochę jestem zaskoczona, że kuzynostwo się zgodzili na taki układ, dorośli ludzie to powinni załatwiać temat z Tobą, a nie z Twoim ojcem. Wiedzą że jesteś w ciąży, wiedzą że końcówka i nie pomyśleli? Ojciec to jedno, ale i oni się organizacyjnie nie wykazali.

Cytat:
Ja nie mam, pieluchę flanelową podłożę.
Stary 2015-09-09, 23:38   #338
mala29lll
Zakorzenienie

Tez mnie czasami zastanawia jak można tak się komuś wbijać na chatę i w dodatku się wie, ze to mało odpowiedni moment. Jeszcze jakby sama zainteresowana nalegała i zapraszała to moooooże, ale tak postawić kogoś przed faktem dokonanym to nie ładnie, bo ja też bym nie potrafiła tak odmówić jeszcze przy nich

Elve jak nie wiesz czy brzuch czy spojenie to to na pewno nie spojenie. Tego się nie da pomylić z bólem brzucha No czas najwyższy, zeby CI się macica przygotowywała
Stary 2015-09-09, 23:47   #339
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Tez mnie czasami zastanawia jak można tak się komuś wbijać na chatę i w dodatku się wie, ze to mało odpowiedni moment. Jeszcze jakby sama zainteresowana nalegała i zapraszała to moooooże, ale tak postawić kogoś przed faktem dokonanym to nie ładnie, bo ja też bym nie potrafiła tak odmówić jeszcze przy nich
No otóż to. I wiem, są sytuacje bez wyjścia itd itp, no ale nie wyobrażam sobie żeby pozwolić żeby ktoś załatwiał coś takiego za moimi plecami, na bank bym się na miejscu kuzynostwa Oliath z nią skontaktowała.
Cytat:
Elve jak nie wiesz czy brzuch czy spojenie to to na pewno nie spojenie. Tego się nie da pomylić z bólem brzucha No czas najwyższy, zeby CI się macica przygotowywała
No to jest poniżej bębna, na wysokości wzgórka łonowego i że tak powiem dookoła, ale nie mam pojęcia co to. Ból pachwin znam, a tu takie totalne zesztywnienie właśnie poniżej bębna. Bęben też był przez chwilę sztywny, twardy, ale jak wstałam to się młoda poruszyła i odpuściło.
Stary 2015-09-09, 23:54   #340
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No otóż to. I wiem, są sytuacje bez wyjścia itd itp, no ale nie wyobrażam sobie żeby pozwolić żeby ktoś załatwiał coś takiego za moimi plecami, na bank bym się na miejscu kuzynostwa Oliath z nią skontaktowała.
No to jest poniżej bębna, na wysokości wzgórka łonowego i że tak powiem dookoła, ale nie mam pojęcia co to. Ból pachwin znam, a tu takie totalne zesztywnienie właśnie poniżej bębna. Bęben też był przez chwilę sztywny, twardy, ale jak wstałam to się młoda poruszyła i odpuściło.
Może już malutka na szyjkę prze Wciska się jak nikt nie widzi i nie czuje bo mamusia śpi, a jak się obudziłaś to udawała, że sie tylko tam rusza

Edytowane przez mala29lll
Czas edycji: 2015-09-09 o 23:57
mala29lll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 23:56   #341
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Bardzo możliwe Ciekawe czy w piątek na ktg coś wyjdzie, pewnie nic znając życie
Stary 2015-09-10, 06:19   #342
natalitka1988
wkręcona :)

Cześć gaduły!!!
Mówiłam Wam, że jesteście SZALONE????? Tyle nabazgrać??? kto to ma nadrabiać??

Oliath....podziwiam!! Wiadomo gość w dom,Bóg w dom... ale po pierwsze, ojca rozszarpałabym na kawałki, a po drugie na miejscu gości znając Waszą sytuację, tzn ciążę i fakt, że nie jesteście przygotowani na ich przyjazd - nie wpraszałabym się bez zapowiedzi....
Mam tylko nadzieję, że na dobre wyjdą Wam ich odwiedziny i pomogą ci w domowych obiwiązkach, nie czekając aż zrobisz obiad i podasz im pod pysk

Co do prześcieradeł to ja mam frotte.... uwielbiam...

Amelie ja mam te butelki Avent natural.. z smoczkiem niby jak cycek...

Idę dziś do labo na morfo, mocz, posiew moczu i tsh... a już głodna jestem!!
Stary 2015-09-10, 07:05   #343
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Zawsze możesz przejść się po sklepie i pomacac jest podobne jak bawełniane. Takie też delikatne i nie kłuje w pupę jak frotte.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
o.O nie wiem jaką frotte Ty masz ale mnie nic w tyłek nie gryzie wręcz przeciwnie - jest milusia i bardzo dobrze się na niej śpi, ostatnio teściowa nam kupiła takie prześcieradło i jest super

Cytat:
nie :P

Cytat:
Kochane jesteście, siedzę i ryczę... mąż zaraz wróci z pracy, goście już śpią albo zasypiają u Izy w pokoju, Iza strasznie chora z gorączką u Ali w pokoju, Ala w naszej sypialni na sofie, my w salonie na górze na sofie nawet nic nie zjadłam porządnego dziś strasznie jestem rozchwiana emocjonalnie ostatnio, byle co mnie rozwala na kawałeczki, a tu jeszcze taka sytuacja. Będzie cud jeśli mój mąż przy pierwszej okazji nie zakopie cudownego teścia żywcem w ogrodzie żeby go mrówki zeżarły
brak mi słów.. ładnie Ci spadło wszystko na głowę tylko Ty się nie przemęczaj, nie skacz koło nich. żyj swoim rytmem. powinni zrozumieć, że niedługo rodzisz i wgl nie powinni wam się tak wpakować..

zwariuję.. tyle co się jakoś w łóżku ułożę z tymi plecami i żebrami i zasnę to zaraz się budzę na siku już nie mam siły.. budzę się wyczerpana. dziś wizyta.. ciekawe co się dowiem , co się tam dzieje

szlag mnie trafia bo jak na złość mężowi dowalili w ciul pracy i tak wychodzi teraz przed 5 rano, wczoraj był koło 16 w domu oczywiście bez pauzy w pracy więc na czczo .. ledwo się trzymał na nogach a dziś napisał że będzie jeszcze później, dopiero na kolacje a miał po 7h robić :/ akurat teraz mu tak dowalili jak ja mam zaraz rodzić i wszystko w domu na mojej głowie
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 07:06   #344
zytka26
Zakorzenienie

Po wczorajszej wizycie wszystko w porządku. Dziecko me na pewno jest dziewczynką, tym razem nie wstydziła się pokazać co ma między nóżkami waży 2014g. Ale nie chciała pokazać twarzyczki.Zasłoniła sobie buzkę rączką a drugą drapała się po główce na której widać było włoski (ja byłam łysa, więc ciesze się że mała ma włoski). Wszystkie przepływy i wymiary prawidłowe

Jadę zaraz na badania, bo wczoraj byłam u innego lekarza, ginka mi go poleciła bo to jakiś mega specjalista od serduszek a że ja mam i nie mam podejrzenia tej cukrzycy ciągle to chciała, żeby i on obejrzał malutką.
Juz jestem głodna a labolatorium od 8 przynajmniej dobrze, że tam gdzie jeżdże nie ma kolejek to szybko pobiorą i od razu zjem

Oczywiscie spózniłam się do lekarza bo były takie masakryczne korki, w dodatku mała chyba bawiała się pęcherzem bo myślałam, ze nie dowiozę

Wczoraj poprałam pieluszki, dziś mnie czeka znowu góra prasowania, prasowanie już mi sie śni nocami a tu jeszcze tyle rzeczy mi zostało do prania - pościel, kocyki, ciemne ubranka

TŻ wraca z poligonu 12 września
Stary 2015-09-10, 07:19   #345
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
brak mi słów.. ładnie Ci spadło wszystko na głowę tylko Ty się nie przemęczaj, nie skacz koło nich. żyj swoim rytmem. powinni zrozumieć, że niedługo rodzisz i wgl nie powinni wam się tak wpakować..

zwariuję.. tyle co się jakoś w łóżku ułożę z tymi plecami i żebrami i zasnę to zaraz się budzę na siku już nie mam siły.. budzę się wyczerpana. dziś wizyta.. ciekawe co się dowiem , co się tam dzieje

szlag mnie trafia bo jak na złość mężowi dowalili w ciul pracy i tak wychodzi teraz przed 5 rano, wczoraj był koło 16 w domu oczywiście bez pauzy w pracy więc na czczo .. ledwo się trzymał na nogach a dziś napisał że będzie jeszcze później, dopiero na kolacje a miał po 7h robić :/ akurat teraz mu tak dowalili jak ja mam zaraz rodzić i wszystko w domu na mojej głowie
Kciuki za dzisiejszą wizytę!!!
Z pracą tak to już jest, ze jak jest potrzeba to jej nie ma za wiele, a jak jest miolion spraw do załatwienia to siedzi się całymi dniami... wiem coś o tym... to z mieszkaniem nadal dziś nic nie załatwicie??

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
Po wczorajszej wizycie wszystko w porządku. Dziecko me na pewno jest dziewczynką, tym razem nie wstydziła się pokazać co ma między nóżkami waży 2014g. Ale nie chciała pokazać twarzyczki.Zasłoniła sobie buzkę rączką a drugą drapała się po główce na której widać było włoski (ja byłam łysa, więc ciesze się że mała ma włoski). Wszystkie przepływy i wymiary prawidłowe

Jadę zaraz na badania, bo wczoraj byłam u innego lekarza, ginka mi go poleciła bo to jakiś mega specjalista od serduszek a że ja mam i nie mam podejrzenia tej cukrzycy ciągle to chciała, żeby i on obejrzał malutką.
Juz jestem głodna a labolatorium od 8 przynajmniej dobrze, że tam gdzie jeżdże nie ma kolejek to szybko pobiorą i od razu zjem

Oczywiscie spózniłam się do lekarza bo były takie masakryczne korki, w dodatku mała chyba bawiała się pęcherzem bo myślałam, ze nie dowiozę

Wczoraj poprałam pieluszki, dziś mnie czeka znowu góra prasowania, prasowanie już mi sie śni nocami a tu jeszcze tyle rzeczy mi zostało do prania - pościel, kocyki, ciemne ubranka

Super, że wszystko oki
Ja też siedzę głodna bo ide do laboratorium

Jak mnie mój mały sąsiad denerwuje... mieszka nad nami, chodzi do 2 klasy podstawówki, i robi hałas o 7 rano... do tego wiecznia trzaska drzwiami... i jak tu spać... jeszcze chwila i bym wyszła zwrócić mu uwagę, że nie sam tu mieszka nie chcę robić sobie wrogów wśród sąsiadów, ale jak jeszcze raz to się powtórzy to wyjdę i mam w nosie co sobie o mnie pomyślą... gówniarz mały...
Stary 2015-09-10, 07:25   #346
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
super ! mój się nigdy nie wstydził, odrazu się chwalił co tam ma hehe

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Kciuki za dzisiejszą wizytę!!!
Z pracą tak to już jest, ze jak jest potrzeba to jej nie ma za wiele, a jak jest miolion spraw do załatwienia to siedzi się całymi dniami... wiem coś o tym... to z mieszkaniem nadal dziś nic nie załatwicie??

no niestety nic nie załatwimy.. jutro też bo mają czynne do 12:30 jak to w piątki w DE... pewnie dopiero w przyszłym tyg, mąż będzie miał inną zmianę to może w przerwie 15-16 podjedziemy..
najlepsze, że już ostatnio szefowa po tym jak się dowiedziała że mu tyle dowalają i nie ma przerwy zrobiła taką awanturę a teraz jeszcze gorzej :/ szefowa to nawet polka i ona i szef są ok, mili itp niestety rzadko są w firmie ... ale kierownictwo masakra..
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 07:45   #347
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
o.O nie wiem jaką frotte Ty masz ale mnie nic w tyłek nie gryzie wręcz przeciwnie - jest milusia i bardzo dobrze się na niej śpi, ostatnio teściowa nam kupiła takie prześcieradło i jest super

nie

brak mi słów.. ładnie Ci spadło wszystko na głowę ala: tylko Ty się nie przemęczaj, nie skacz koło nich. żyj swoim rytmem. powinni zrozumieć, że niedługo rodzisz i wgl nie powinni wam się tak wpakować..

W wielu sklepach już kupowałam frotte i to samo było
Pasztetnik tez pisała że ja kłuje w pupę wiec nie tylko ja mam ten problem
Trzymam kciuki za wizytę dzisiejszą
Jej ten Twój chłop tyle godzin pracuje?
Co to za robota ? Współczuję naprawdę.. mam nadzieje ze płacą dobrze za nadgodziny przynajmniej..
Bidulko Ty, całymi dniami siedzisz sama w domu

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
super ! mój się nigdy nie wstydził, odrazu się chwalił co tam ma hehe

no niestety nic nie załatwimy.. jutro też bo mają czynne do 12:30 jak to w piątki w DE... pewnie dopiero w przyszłym tyg, mąż będzie miał inną zmianę to może w przerwie 15-16 podjedziemy..
najlepsze, że już ostatnio szefowa po tym jak się dowiedziała że mu tyle dowalają i nie ma przerwy zrobiła taką awanturę a teraz jeszcze gorzej :/ szefowa to nawet polka i ona i szef są ok, mili itp niestety rzadko są w firmie ... ale kierownictwo masakra..
To jednak nie będziesz miała wizyty

Stary 2015-09-10, 07:52   #348
mijode
Zadomowienie

aaaa dogoniłam Was zajęło mi to 1,5 dnia

Witam się z rana śnił mi się dziś poród - rodziłam razem z Malinową i z Oliath i pierwszy raz nie urwał mi się sen podczas samego porodu, normalnie kazały mi przeć itp

Oliath mega Ci współczuję sytuacji jaka Cię zastała.. wg mnie goście też się nie do końca w porządku zachowali, bo mogli uprzedzić a nie zwalać się kobiecie na wylocie i to nie tylko na kawkę ale na tyle dni... ja bym padła, bo nie ogarnęłabym gości na taki czas...
Stary 2015-09-10, 08:16   #349
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
a widzicie różnice w tych butelkach co dałam? bo chyba wezmę którąś ale nie wiem którą?! ; p

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

ojj zabiłabym! nie dziwie się że się wku...
Ja mam to pierwsza i jest ok ale mala z niej wode tylko pije
Do mleka mialam zawsze lovi

Cytat:
o dzięki. to ja już ślepa ;p
przy młodym miałam lovi i w sumie fajnie z nich pił... teraz coś ten avent mnie kusi i mam nadzieję, że nie pożałuję zmiany

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

nie kupuję. przy synku nigdy nam sie nic nie zdarzyło w wózku więc mam nadzieję że i teraz bedzie ok ; p

tez nie kialam nigdy podkladu w wozku

Cytat:
Oni na pewno sami się obsłużą i nie będą kłopotliwi, ale to jednak goście, ja nie umiem zostawić gości samym sobie, wiadomo że będę miała 10x tyle do zrobienia co normalnie, a znając złośliwość losu to powinnam jeszcze zacząć rodzić do kompletu, no przecież ich nie wywalę na bruk jakby nawet no co za masakra

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Siostro astralna, o tym samym dokładnie myślimy

Ja mam tak samo , goscie to goscie i nawet nie ze tak wypada aby ich obsluzyc co nie lubie jak mi sie ktoś szwęda po moim.

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Oliath a ciekawe co maz na to...

Emylka mnie sie wydaje, ze LOVI lepsze niz avent. Przynamniej Ala bardziej lubila...

one chyba sie za bardzo nie róznia ja mam i te i te ale sama wole lovi.
Napewno u nas sa nardziej dostepne smoczki lovi do butelek z aventem ciezko :p

Cytat:

Fajny program o więźniach na polsacie Jeden taki duuuży i tepawy, ale zakochany w swojej kobiecie byłej i chce ją odzyskać. CIekawe czy odzyska. Rinke Royens ma mu pomóc

a przestan raz ogladalam jakis program o wiezniu z polski to opowiadal ze zabij sobie kobiete z nudow nie mial zadnego powodu poprosty siedzieli w barze z kumplami i postanowili kogos zabic... to zadzwonili po taxi i akurat pech chial ze jechala kobieta.
Reporterka go pyta jak to jest zaźgać czlowieka a on do niej no nie wbijala pani nigdy noza w mieso tak samo.
O masakra i wez wyjdz teraz na ulice... dlatego ja pd zawsze jedyne czego sie boje to ludzie i ciemnosci na dworze jak mam sama isc

Cytat:

O duza juz jest ja sie powinnam dzis dowiedziec ile wazy
My z moim Tz kombinujemy jak to z jego poligonami zrobic bo ma dwa 2tygodniowe jeden 21.09-02.10 a drugi 16.10 juz nie licze do kiedy.
On woli jechac na ten drugi bo fajniejszy gdzies w gorach mowi zebym urodzila np 26 to wtedy na pierwszy wezmie zwolnienie a na drugi juz pojedzie haha
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 08:42   #350
Libra2
Zadomowienie

Witam się z rana.
Napisałam wczoraj długiego posta i widzę że się nie dodał,to szpitale wi-fi wyprowadza mnie z ròwnowagi
Wybaczcie że odpowiadam teraz bez cytatów ale nie chcę się cofać bo mi znowu zerwie połączenie.No więc rozmawiałam wczoraj ze swoim lekarzem a właściwie to błagałam go prawie na kolanach by mnie puścił do domu ale raczej nie był zadowolony z mojego pomysłu.Oczywiście decyzję pozostawił mi ale nie ukrywał że wolałby mnie widzieć w szpitalnym łóżku.Pech chciał że naszą rozmowę słyszał ordynator oddziału i lekko mówiąc zostałam zrugana za swój pomysł.Chcąc nie chcąc musiałam jeszcze wysłuchać pogadanki o hipotrofi płodu,o wszystkich ewentualnych powikłaniach jakie mnie czekają.Poczułam się trochę jak wyrodna matka która chce zaszkodzić swojemu dziecku. Po południu wzięli mnie
na usg no i wyszło że w ciągu tygodnia Tymon przybrał tylko 100 gram.Przepływy na szczęście się poprawiły ale niestety łožysko niezbyt dobrze funkcjonuje i nie dostarcza małemu odpowiedniej ilości substancji odżywczych.Mają mnie trzymać jeszcze kilka dni jeżeli nic się nie zmieni chcą wywoływać poród..No chyba że nagle popsują się zapisy ktg to czeka mnie CC.Powiem wam że się nieco wystraszyłam dostając taką wiadomość.Mam jednak nadzieję ze akcja siem sama wczesniej rozkreci bez zakladania zadnych cewnikow.
Stary 2015-09-10, 08:47   #351
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Oj to nie dobrze Kochana. Leż, odpoczywaj się, a na pewmo wszystko dobrze się skończy
Skoro tak postawili sprawę to nie ma opcji o powrocie do domu:-( ale popatrz na to z drugiej strony, prawdopodobnie już niedługo będziesz miała maluszka przy sobie trzymam kciuki, żeby było wszystko okej
Stary 2015-09-10, 09:07   #352
Malpka
Zakorzenienie

hej

ja dzisiaj też dołączam do wizytujących ale dopiero o 19.20 mam wizytę tak więc cały dzień czekania

szalejecie z tym pisaniem, jestem na str 5 z nadrabianiem ale nie wiem jak mi to będzie szło bo tż ma od wczoraj urlop

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
O nie, o nie, o nieee!!
http://www.popularnie.pl/ciemna-strona-rodzicielstwa/

Zaraz będą fryty
u nas tak Julka mając jakieś 8mcy wymazała siebie i łózeczko sudokremem tak więc pamiętajcie maści,kremy itp na bezpiecznej wysokości i jak dziecko za długo jest cicho lub za długo śpi to coś podejrzanego
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 09:09   #353
EMI2014
Rozeznanie

Ale Cię ojciec urządził, wspolczuje!
A goście też nie myślą, po co się pakować do domu kobiety juz prawie rodzacej, wiadomo ze motoryka już nie ta, ze ciężko... na kawkę tak w odwiedziny ale na noclegi? mam nadzieje że nie będą czekać i patrzeć jak im się podaje tylko ci pomogą.
W nocy nadrabialam i tak się tobą przejęłam ze mi się przysnilas odladalam film dok w tv o tobie:p jak sobie radzi kobieta w ciąży z 3. dzieci w domu błysk, podłoga az lsnila! Po domu jezdzilas na wrotkach (nie mialas schodów) i cwiczylas z dziewczynkami miałyście ciężarki i robilas pompki

Trzymaj się mamuska
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 09:10   #354
izabela596
Raczkowanie

witam się w nowym wątku, dopiero nadrobiłam
Stary 2015-09-10, 09:11   #355
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam, myślę,mże pielucha flanelowa wystarczy

Cytat:
Kochane jesteście, siedzę i ryczę... mąż zaraz wróci z pracy, goście już śpią albo zasypiają u Izy w pokoju, Iza strasznie chora z gorączką u Ali w pokoju, Ala w naszej sypialni na sofie, my w salonie na górze na sofie nawet nic nie zjadłam porządnego dziś strasznie jestem rozchwiana emocjonalnie ostatnio, byle co mnie rozwala na kawałeczki, a tu jeszcze taka sytuacja. Będzie cud jeśli mój mąż przy pierwszej okazji nie zakopie cudownego teścia żywcem w ogrodzie żeby go mrówki zeżarły
Ściskam mocno
Na szczęście dziś już piątek to może do niedzieli jakoś szybko Ci zleci

malinowa wiem co czujesz, okropnie sie siedzi samemu w domu, mój też jak rano wychodzi to wraca późno :/ A ja tak czekam i czekam, wczoraj juz nawet obiadu nie robilam bo miał byc o 19:00 a byl 22:00... I tak dzien w dzien, weekendy podobnie.
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 09:12   #356
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
.
Nalezysz sie w tym szpitalu i to nic przyjemnego ale pamietaj, że wszystko dla maluszka.
Ściskam trzymaj się
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 09:18   #357
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluję udanej wizyty : )

Cytat:
Napisane przez mijode Pokaż wiadomość
aaaa dogoniłam Was zajęło mi to 1,5 dnia

Witam się z rana śnił mi się dziś poród - rodziłam razem z Malinową i z Oliath i pierwszy raz nie urwał mi się sen podczas samego porodu, normalnie kazały mi przeć itp

Oliath mega Ci współczuję sytuacji jaka Cię zastała.. wg mnie goście też się nie do końca w porządku zachowali, bo mogli uprzedzić a nie zwalać się kobiecie na wylocie i to nie tylko na kawkę ale na tyle dni... ja bym padła, bo nie ogarnęłabym gości na taki czas...

haha ja kiedyś nadganiałam przez chyba 3 dni ;p

w ogóle to dzień dobry. przedszkolak odprowadzony, trochę pomarudził ale poszedł. gorzej że wstał z katarem, dałam syrop, krople i puściłam... mam nadzieję, że nie rozwinie się choróbsko... 2 tydzień przedszkola i już się zaczyna : (

a i wstawiłam pierwszą pralkę z ciuszkami dzieciowymi! chyba z godzinę zajęło mi ich segregowanie na ciemne, kolor i białe i wywijanie na lewą stronę... tak więc zapowiada się ciężki dzień dla pralki ; p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 09:19   #358
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się z rana.
Napisałam wczoraj długiego posta i widzę że się nie dodał,to szpitale wi-fi wyprowadza mnie z ròwnowagi
Wybaczcie że odpowiadam teraz bez cytatów ale nie chcę się cofać bo mi znowu zerwie połączenie.No więc rozmawiałam wczoraj ze swoim lekarzem a właściwie to błagałam go prawie na kolanach by mnie puścił do domu ale raczej nie był zadowolony z mojego pomysłu.Oczywiście decyzję pozostawił mi ale nie ukrywał że wolałby mnie widzieć w szpitalnym łóżku.Pech chciał że naszą rozmowę słyszał ordynator oddziału i lekko mówiąc zostałam zrugana za swój pomysł.Chcąc nie chcąc musiałam jeszcze wysłuchać pogadanki o hipotrofi płodu,o wszystkich ewentualnych powikłaniach jakie mnie czekają.Poczułam się trochę jak wyrodna matka która chce zaszkodzić swojemu dziecku. Po południu wzięli mnie
na usg no i wyszło że w ciągu tygodnia Tymon przybrał tylko 100 gram.Przepływy na szczęście się poprawiły ale niestety łožysko niezbyt dobrze funkcjonuje i nie dostarcza małemu odpowiedniej ilości substancji odżywczych.Mają mnie trzymać jeszcze kilka dni jeżeli nic się nie zmieni chcą wywoływać poród..No chyba że nagle popsują się zapisy ktg to czeka mnie CC.Powiem wam że się nieco wystraszyłam dostając taką wiadomość.Mam jednak nadzieję ze akcja siem sama wczesniej rozkreci bez zakladania zadnych cewnikow.
Myślę, że wiedzą co robią. Leż grzecznie i bądź spokojna dla swojej dzidzi. Tak jak Ci pisałam wcześniej, koleżanka miała CC właśnie z takich powodów jak Ty. Urodziła 4 tygodni przed terminem z wagą 1380g!!! , malutka mimo wcześniactwa jest zdrowiutka. Oczywiście co wyleżała w szpitalu to jej, ale najwidoczniej to była najrozsądniejsza decyzja. Ile Tymek teraz waży?

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

ja dzisiaj też dołączam do wizytujących ale dopiero o 19.20 mam wizytę tak więc cały dzień czekania

Kciuki!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 09:25   #359
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

nie :P

Moj codziennie od 6 rano do 19 w pracy ....

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Nie mam, myślę,mże pielucha flanelowa wystarczy

Ściskam mocno
Na szczęście dziś już piątek to może do niedzieli jakoś szybko Ci zleci

malinowa wiem co czujesz, okropnie sie siedzi samemu w domu, mój też jak rano wychodzi to wraca późno :/ A ja tak czekam i czekam, wczoraj juz nawet obiadu nie robilam bo miał byc o 19:00 a byl 22:00... I tak dzien w dzien, weekendy podobnie.
Chyba czwartek

No i nie wiem czy isc do innej dentystki czy czekac do grudnia...

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Libra trzym sie, moze faktycznie lepiej zebys wczesniej urodzila. Ja wczoraj zapytalam lekarza jak to jest jak dziecko ma hipotrofie, a on powiedzial ze to sa normalne zdrowe noworodki tylko po prostu o mniejszej masie.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 09:27   #360
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się z rana.
Jej to faktycznie nie zaciekawie
Leż tam w szpitalu jesteś pod dobrą opieką.
Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku z malutkim bądź dobrej myśli.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

szalejecie z tym pisaniem, jestem na str 5 z nadrabianiem ale nie wiem jak mi to będzie szło bo tż ma od wczoraj urlop

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

u nas tak Julka mając jakieś 8mcy wymazała siebie i łózeczko sudokremem tak więc pamiętajcie maści,kremy itp na bezpiecznej wysokości i jak dziecko za długo jest cicho lub za długo śpi to coś podejrzanego
Ale mała agentka dzieci robią wiele szkód ale niektóre są tak śmieszne że na długo zostają w naszej pamięci
Trzymamy kciuki za wizytę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości