|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
A jak się poruszam delikatnie to puszcza po chwili..
|
|
|
|
|
#3302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja tetrowych planuję mieć około 10-15, a flanelki ze 3-5.
Cytat:
Cytat:
ale też sobie od kilku dni przeglądam i planuję powoli gdzie co kupić. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie położę na plecach, ale jak leżę chwilę na boku, a najlepiej całą noc
To rano nie mam problemu z położeniem się na plecach i wtedy dzidziusia tak mega jest czuć
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj miałam starcie z kolezanka z pracy,same niepotrzebne nerwy. I witam w 20tyg! Z przodu nie tak zle,z boku wielorybek :-D ostatnio weszlam na wage i mi 4kg wiecej pokazala,malo zawalu nie dostalam bo to by bylo 4kg wiecej w tydzien a to niebezpieczne jest a pozniej sie zorientowalam ze stoi krzywo :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Uhm,Wlasnie znalazlam w papierach medycznych moja ksiazeczke zdrowia z dziecinstwa...wazylam 3050g jak sie urodzilam wiec spoko,ale mialam same 1 i 2 w skali apgara :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
To ja z lezeniem na plecach nie mam problemu. Moge tak lezec, ale dziecku jest niewygodnie, bo kopie jak opetane, dlatego czasami tylko pozwalam sobie na taki maly luksus
Baby oddychaj, nie denerwuj sie. Nerwy w Twoim stanie sa najmniej potrzebne. Skala Apgar to max 10 punktow i zdarzaja sie 1, bo maksymalna ilosc to 2. Ile mialas tych punktow?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3308 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52710428]Tak jest u mnie druga szkoła płatna faktycznie 300 zl za zajęcia. Początkowo jak zaliczyłam dzisiejszy wykład pomyślałam że pójdę tam ale z drugiej strony czy tak na prawdę cena odgrywa aż taką różnicę w jakości przekazywanych informacji? Nie wiem.. Poza tym ja nie chce rodzić w szpitalu w którym organizowane są te zajecia a w innym, także 26 września wybieram się na dni otwarte które są co miesiąc i tam bede miała okazję zobaczyć jak to wygląda. Mam nadzieję że się tym nie rozczaruje ![]() Aa, Kinga.. Tż poszedł z wielkim entuzjazjem na zajęcia po czym wyszedł z oklapniętą miną jak ja.. Powiedział że chyba na następne zajecia do sr nie pójdzie bo nie wytrzyma psychicznie z tą polożną, ale może iść na dni otwarte. Siedzieliśmy i pogadaliśmy o tym jak to dalej ma wygląć. Niby powiedział że chce wrócić. Ale nie wiem sama czy samej nie będzie mi lepiej bez tych nerwów. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Przemyśl to na spokojnie Rozważ za i przeciw, bo może faktycznie lepiej samej. Po co masz kolejny raz przechodzić to samo? Jeśli się nie zmienił, to i tak praktycznie będziesz sama. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale za każdy element max. ocena to 2, więc to dobrze. Ja miałam same 2, tylko przy zabarwieniu skóry miałam 1. W sumie 9/10. |
||||
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poradzcie, te ktore kupily pieluszko flanelowe, jaka bralyscie gramature pieluszek? Nie chce kupic bylejakich.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3310 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się jakiś czas bo czasu mi brakowało. Wczoraj nadrabilam chyba z 2000 postow, postaram się być teraz na bieżąco.
Oczywiście gratuluję udanych wizyt, a Dotce życzę udanego wyjazdu. Pojawiło się pytanie o ciążowe rajstopy grubszych jeszcze nie mam ale kupiłam cienkie 20den z gatty na wesele coś koło 18 zł w sklepie firmowym w galerii, no nie przetrwały nocy (ale u mnie to normalka) drugie kupiłam z Marilyn w rossmanie cena 15zl niby tez 20 ale wizualnie wydają się grubsze dotrwałam w nich do rana i miałam na sobie jeszcze ze 3 razy narazie są całe. No i te z Rossa mają grubszy materiał w pasie i naprawdę wspomagają plecy te z gatty wydaje mi się że pas mają słabszy. Z gatty polecam za to majtki ciążowe wysokie z pasem tylko cena średnia 39,9 ale w połączeniu z rajstopami mega, wytrwała ma weselu do 4 bez żadnego bólu pleców a ostatnio na to narzekam. W gettcie widziałam tez grubsze rajstopy ciążowe cenowo chyba 25-30 zł. Ciekawe czy w hurtowni z rajstopami dostane takie.
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie po śniadaniu
dzisiaj wizytuje, trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#3312 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą skalą Apgar nie ma się co przejmować w naszym wieku, bo ona służy opiece medycznej nad maluszkiem by ocenić postępy dziecka i jego zdrowie, ważniejszy jest opis medyczny czy sytuacja ogólna.Cytat:
![]() Cytat:
Mam laptopa podłączonego do telewizora. Na podłodze kłębowisko kabli... Niby jest stacjonarny komputer, ale popołudniami tż woli mieć go dla siebie Z reszta ja jakoś wolę korzystać z laptopa, wszystko mam już na nim pod siebie ładnie ułożone.Mój biedny laptopik, co ja mu najlepszego zrobiłam Wczoraj się wzięłam za szydełkowanie dywanu z włóczki z t-shirtów... Nawet proste to szydełkowanie z tej wielkości wszystkim Tyle że dywanik ma być czarno-szaro-biały, a mnie się tkaniny elastyczne do pocięcia w tych kolorach skończyły, szczególnie szarych mi brak i czarnych. Muszę napaść na jakiś tani lumpik i obkupić się w koszulkach męskich bez szwów.Tak w ogóle to: Dzień dobry! Zaczynamy 25 tydzień!
|
|
#3313 |
|
Rozeznanie
|
witam się i ja
![]() no to powodzenia ![]() ale daleko już jesteś
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moj TZ wczoraj sie wygadal, ze on tak nie bardzo chce na ta szkole chodzi iiiiii cytuje tutaj: "ja ma filmiki na youtube to bede wiedzial co z dzieckiem robic, tam jest wszystko od rozebrania telefonu i auta do obslugi dzieci". Ja myslalam, ze padne ze smiechu z niego no ale nie bede go przymuszac, mi tak na dobra sprawe ta szkola tez sie na niewiele zda wiec chyba zrezugnujemy. Wczoraj mlodego podgladalismy, brykal, kopal nawet udalo nam sie uczwycic jak kciuk ssie ale powiem Wam, ze lekarze na tych polowkowych maja nie lada wyzwanie bo dziecko jest bardzo ruchliwe i np wczoraj nasz tak nozki krzyzowal, ze watpliwe byloby ustalenie plci ![]() Harriet, gratki nowego tygodnia
|
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hariett -wrzuc jakiś Przyklad takiego dywanika,bo niezbyt potrafie sobie to wyobrazic.
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Emia, kciuki i daj znac po wizycie
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
Medeline, Casaa - a dziękuję, dziękuję
Jeszcze tylko jakieś 15 tygodni... Muszę je dobrze spożytkować! Dużo spać, robić na co mam ochotę, robić diy'sy... O, dziś jadę na uczelnię do dziekanatu zapytać co i jak z tym urlopem dziekańskim. Czy mi go w ogóle będą chcieli dać ![]() Baby coś takiego jak w załączniku, tylko mój będzie bardziej krzywy, bo w końcu włóczka cięta własnoręcznie, a i gramatura materiałów różna. http://amylane.files.wordpress.com/2...rochet-rug.jpg
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-09-10 o 10:11 |
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obecnie robię komin dla teściowej, a w planach mam jeszcze zrobić kocyk z misiami dla Juniora tylko właśnie szukam fajnego materiału, który nie będzie twardy, kocyk jest z samych słupków.
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezeli chodzi o szkole rodzenia to jedyne zajęcia jakie mi cos dały to ćwiczenia i spotkanie z psychologiem. Fajnie babka wprowadziła tematy baby blusa, depresji poporodowej, uczuć ogólnie no i przedewszystkim tego kto ma robic kawę dla gości Zainicjowała tez rozmowy w parach o tym jak widzimy poród i pierwsze dni po urodzeniu dziecka. Niby wszystko oczywiste ale tak pokierowała zajęciami że poruszyliśmy wiele tematów o których nawet byśmy nie pomyśleli. Przydało sie. No i pamiętajcie, że to bardzo wazne aby TZ wiedział o depresji. To często on musi to zauważyć i ruszyć z pomocą. Tego nie da sie z filmików z YouTube nauczyć chyba. |
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
BABY, i na ciul było się smutać, jednak z Ciebie okaz zdrowia był
![]() HARRIET, postaw im sprawę jasno- biorę dziekankę, jak mi nie dacie, sterroryzuję was dzieckiem! ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- TYGRYSEK, trafne spostrzeżenia. W dodatku rodzaj męski raczej nawet by nie chciał słuchać o depresji z yt, od człowieka na zajęciach brzmi to zupełnie inaczej, poważniej
|
|
#3321 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Mnie dzisiaj czeka wizyta u wścibskiej ciotki Mam ciotkę, która mieszka z 15 km od nas. Ostatnio rozmawiałam z nią na moim weselu. Tak wścibskiej osoby jak ona w życiu nie spotkałam, ale to siostra taty więc muszę ją odwiedzić. Dzwoniła i mnie ochrzaniła, że tak blisko mieszkam i się nawet nie odezwę. No to jadę, umówiłam się na 12 specjalnie, żeby chwilę posiedzieć i mieć wymówkę że obiad muszę robić i uciec Zawsze pyta ile ja zarabiam, ile mój mąż, ile kosztowały nasze samochody. .. Masakra. Trzymajcie kciuki, żebym jej nie nagadała
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
PIETRUSIOWATA, no przecież jeździsz porsche cayenne za pół miliona, zarabiasz miliony i masz torebki z diora, każda do innego stroju. Masakra, też nie lubię takiej wścibskości
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kocyk z misiami dla mnie brzmi jak lvl hard, ja póki co robię łańcuszek i chyba półsłupki cały czas, nie wiem gdzie miałabym tam jeszcze zmieścić misie ![]() Jak się wkręcę to chciałabym jeszcze sobie zrobić komin, może czapkę... No i przejść na jakieś mniejsze formy, podobają mi się sznury szydełkowo-koralikowe, koralikować potrafię igłą i nitką, ale drobniutkie szydełko mnie przerasta ![]() Przyjemne to... A jakie wciągające! Jak każde diy (no, do decoupage nie mam serca zbytnio, coś tam robiłam ale jestem zbyt niecierpliwa i nie mogę się doczekać z nakładaniem kolejnych warstw aż stare przeschną no i średnio wychodzi ).Medeline terror dzieciem mogę zacząć dopiero w styczniu... Najpierw pogrożę im bezzębnym kotem! Zamlaszcze je na śmierć
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-09-10 o 10:22 |
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek, o baby blues sie nie martwie i o opieke bo wiem, ze moj TZ jest bardzo uczuciowy i chyba az nadopiekunczy. Wiem, ze na niego moge liczyc w kazdej sytuacji i nawet nie zdzwimi mnie jesli w nocy on bedzie czesciej wstawal. On juz taki jest
tak czytam o waszych problemach i generalnie to jak opowiesci o filmach bo u nas nie ma klotni, moje gderanie owszem bo gdzies zostawil skarpetki, czy znowu nie pamieta gdzie odlozyl zegarek i kluczyki ale mozecie wierzyc lub nie, my sie nie klocimy. Mamy wspolne pasje i bardzo duzo rzeczy robimy razem dlatego nie boje sie o TZta i okres okolo i poporodowy ![]() Med, bardzo dobrze powiedziane, trzeba sie chcwalic ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was, nigdy nie wciagnelo mnie szycie, szydelkowanie, druty. Totalna abstrakcja jak dla mnie ale pieknie to wyglada
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że są... Ale ja nie nadążam za autorami i mi nie wychodzi
wolę robić ze zdjęć, szczególnie póki mało kumam
|
#3328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

A jak się poruszam delikatnie to puszcza po chwili..

a głównie o to mi chodzi, byśmy mieli pojęcie co z czym się je przed pójściem do szpitala, żeby w razie czego mąż ubrał czy przewinął dziecko bez stresu, gdybym była zdechlaczkiem
ale też sobie od kilku dni przeglądam i planuję powoli gdzie co kupić.

Ja chyba ze trzy kupię ale szczerze to rozkminiam do czego tak naprawdę one są...
Jeszcze tylko jakieś 15 tygodni... Muszę je dobrze spożytkować! Dużo spać, robić na co mam ochotę, robić diy'sy...
Mam ciotkę, która mieszka z 15 km od nas. Ostatnio rozmawiałam z nią na moim weselu. Tak wścibskiej osoby jak ona w życiu nie spotkałam, ale to siostra taty więc muszę ją odwiedzić. Dzwoniła i mnie ochrzaniła, że tak blisko mieszkam i się nawet nie odezwę. No to jadę, umówiłam się na 12 specjalnie, żeby chwilę posiedzieć i mieć wymówkę że obiad muszę robić i uciec