|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
A ja postanowiłam sie ujawnić
![]() Czytam Was juz od paru dni. 27tydzień, będzie chłopiec. Czytając Was jestem przerażona, ze macie już niemal pełne wyprawki, u mnie raptem parę ciuszków i kombinezon na zimę. Strasznie ciężko mi sie jakoś do tego wszystkiego zabrać. Na szczęście zaczynam L4 to może jakoś uda mi się to ogarnąć
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, niektóre dzieczyny (w tym ja) są jeszcze w lesie z wyprawkami
|
|
|
#2163 |
|
Konto usunięte
|
Dorosea hej
|
|
|
|
#2164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja do ostatniego weekendu pracowałam jeszcze po 12h i nawet w dzień wolny to zupełnie nie miałam sił myślec o zakupach ![]() Dziewczyny czy macie wybrane wózki ? Jest tego tyle, że zupełnie nie wiem na co się zdecydować. Kupujecie nowe czy używane ? Bardziej czy mniej znanych firm ? |
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny witam się w 26 tc. Kciuki za dzisiejsze wizyty!
KALUSIA ja też nie lubię mieć zobowiązań ale jakbym miała wybierać to już wolę teściową niż żłobek. Bardziej mi chodzi o to co mówiła sis tż jak jej pierwsze dziecko zostawało z dziadkami. Nie słyszała pierwszego słowa nie widziała pierwszego kroku itd. Nie chciałabym tego tracić. Jej muszę sobie jakoś życie na tym l4 zorganizować bo się nie mogę ogarnąć
|
#2166 |
|
Konto usunięte
|
Dorosea ja myślę o wózku Nativa - aukcja allegro - osobno gondola, do tego fotelik maxi cosi, później spacerówka. Wszystko zamierzam kupować oddzielnie.
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję chłopca! Wyprawka sie nie martw, ja też nie.mam wielu rzeczy ale dziewczyny tutaj mnie mobilizują Hehe Wozka też nie.mamy jeszcze
|
|
|
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat kupiłam używany wózek Ale większość dziewczyn tutaj kupuje nowe, głównie chyba Tako i X-Lander Cytat:
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
zaneta trzymaj się w 2pack! Ja tu chyba przestanę zaglądać, bo wy już macie większość, a ja daleko w polu jeszcze Kasy nie mam obecnie, wczoraj się pokłóciłam znowu z TŻ (znaczy kłótnie to nie są w sumie...), bo zapomniał, ze sie umówiliśmy do księdza na spotkanie i mi się przykro zrobiło i dalece wywnioskowałam, ze ma w dupie ślub i wszystko. To jak to powiedziałam to poszła lawina. Eh...Ostatnio zbyt często się spieramy o gówna...I dzis nie mam humoru w ogóle. Jezu, czemu jakieś mroki z przeszłości muszą tak bardzo oddziaływać w przyszłości |
|
|
|
#2170 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane witam się z pracy
mam lenia że szok humor znacznie lepszy więc liczę że będę z wami na bieżąco wybrałam wczoraj łóżeczko jak będę w domu to wrzucę zdjęcie i może się pochwalę brzuchem bo wczoraj zaczęłam 24 tydzień Trzymam mocno kciuki za Was Lobofylia i Żaneta żebyście zostały w dwupakach aż do dnia porodu w terminie I'm baaaack STESKNILAM SIĘ ZA WAMI...
|
#2171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do powrotu do pracy, ja muszę wrócić po roku do pracy więc też nie wiem jak to będzie i jak ja wrócę do starego trybu życia z dzieciątkiem. Cóż, pozyjemy zobaczymy, w tej chwili wolę sie modlić za zdrowie dziecka , reszta sie jakoś ułoży
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
O to sobie pospałam. Ale o dziwo wcale się nie wyspałam
![]() Przynajmniej słoneczko dzisiaj świeci.
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
My za Tobą też
Mój TŻ od wczoraj jakiś zakatarzony. Mam nadzieję, że mnie nie zarazi rosi:
|
|
#2174 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52714937]Dorosea ja myślę o wózku Nativa - aukcja allegro - osobno gondola, do tego fotelik maxi cosi, później spacerówka. Wszystko zamierzam kupować oddzielnie.[/QUOTE]
Ja własnie myślałam o kupnie całego zestawu 3in1, ale moze faktycznie lepiej to sobie skompletować samemu. Cytat:
Dzięki, choć nie powiem miałam nadzieje na dziewczynkę ![]() Mam nadzieje, że i ja dzięki wątkowi się zmobilizuje ![]() Cytat:
Tako biorę właśnie pod uwagę, na xlandera nawet jeszcze nie patrzyłam, ale zerknę w wolnej chwili |
||
|
|
|
#2175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2176 | |||||
|
Zadomowienie
|
KCIUKI ZA DZISIEJSZE WIZYTY
:KCIUKI:Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A masz już wybrany materac? Cytat:
Cytat:
Jak synek będzie mieć na imię? ![]() Nie wszystkie są ta do przodu z wyprawką Ja mam jakieś 60% ubranek i wybrane łóżeczko, wózek mam po bratanku TAKO Jumper X. Obecnie zastanawiam się nad wyborem materaca
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wszystkie mają pełne wyprawki, ja mam tylko ciuszki (po kilka sztuk, bo nie wiem jak duże się urodzi), kombinezon zimowy i kocyk Także nie przejmuj się
|
|
#2178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() myślę że faktycznie w ciągu dnia to najlepiej karetkę wezwać, tylko minus że ona nie zawiezie nas tam gdzie my chcemy. Ja to jeszcze się zastanawiam co z dzieckiem zrobię jak zacznie się w dzień a tż będzie w pracy na jakimś spotkaniu i nie będę mogła się dodzwonić do niego, chyba ze mną do szpitala pojedzie ![]() limonka a na który szpital się decydujesz? bo ja cały czas odkładam ten temat a już wypadałoby mieć jakiś plan
|
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niekoniecznie gorszy, po prostu inny też się pewnie cieszy A przeszłość to wiesz, bo nie jesteśmy z kamienia, zawsze emocje i wspomnienia w nas będą. Różne wydarzenia nas kształtują. Nie dawaj się smutkowi! |
|
|
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
KARMAZYNOWA materac już mam w domu razem z przescieradlami
zamawialam sprężyna -pianka-kokos i jest bardzo wygodny (młody testował )
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ranny ranny bo przeważnie wstaję rano po 5 zrobić mężowi śniadanie i kanapki do pracy, ale potem jeszcze kładę się dospać czasami ![]() Chyba że już nie mogę zasnąć to od razu wstaję coś robić. I tak zawsze wstawałam bladym świtem do pracy, więc mój biologiczny zegar już to zakodował hehe |
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zadomowienie
|
Biedna psina, możesz mu trochę ulżyć przemywając oczko płatkiem kosmetycznym nasączonym w naparze rumianku (2 torebki rumianki zalej gorącą wodą, niech się zaparzy, przestudź). Może sobie czymś kolnął albo zatarł. Rumianek łagodzi podrażnienia trochę.
|
|
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() co do wyprawki to nie wiem czy pisałam, w weekend byłam u teściów (przy okazji przekonałam się że nie dla mnie już długie podróże samochodem) i zgarnęłam ciuszki po synku i jeszcze trochę po kuzynie i na tym się skończyło tzn. ciuszki leżą w kartonie i czekają aż najdzie mnie wena żeby przejrzeć czego ile i w jakim rozmiarze jest. Mam też kombinezon ale na 74 więc i tak muszę kupić mniejszy. Byłam w smyku poszukać kombinezonu ale tam ceny z kosmosu!
|
|
|
|
#2185 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Łóżeczko to juz wiem jakie chcę, ale jeszcze takiego nie znalazłam stacjonarnie ![]() Materac mam wybrany, ale nawet nie wiem jaki to dokładnie, bo sobie macałam w kilku sklepach i chce ten kórego struktura mi najbardziej odpowiada kokosowo jakiś ![]() Cytat:
ufff to jesteśmy na podobnym etapie, ja kupiłam kilka ubranek na 62, jakieś pojedyncze sztuki na 56 i kilka na 68, nie mam pojęcia jak duże to moje dziecię będzie, teraz jest dosyć spory bo wazy już ponad kilogram. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Ja kupiłam kombinezon na 68, teraz się boje że będzie trochę za duży, no ale był w ekstra cenie, zapłaciłam 51zł, takie same tylko w innych kolorach były po 150-200. Mam nadzieje, że mi się dziecko w tym nie utopi
|
|||
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj już mnie tak poniosło, że jak dziś pomyślę co powiedziałam...Ehh...Nie wiem, może faktycznie te hormony tak działają i mam podwójną ku.we na wszystko
|
|
|
|
|
#2187 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a ja nie wiem co robić dobrze się czuję, wyniki mam lepsze...ale zostały mi jeszcze 2 tyg do wizyty u niej Cytat:
ja też mam tylko trochę ciuszków, więc wszystko przed nami Cytat:
witaj ponownie!! za dzisiejsze wizyty, potrzeba troszkę dobrych informacji
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z mojego mini urlopu
Dzis wizytuje się u położnej i będę miala badana krew też. Witam nowa mamę Ja kończę te książke o kobiecie chorej na Alzheimera i tak się wkrecilam, że sama moge mieć problemy, bo wczoraj mi wylecialo słówko "frotte" i za cho.lere nie mogłam sobie przypomnieć tego słówka (szukałam prześcieradła frotte właśnie )
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Juz wiem czemu wczoraj taka znerwivowana na tz bylam. Chce mi sie seksu masakrycznie Normalnie od rana tylko leze i mysle o wiadono czym. Po 36 tyg chyba zlamie zakaz bo ja do lutego nie wyrobie..... Ja ogolnie nie jestem erotomanem ale ostatnio tz na mnie tak dziala ze ciezko mi spac obok niego Jak sie calowalismy tylko to ja juz czulam ze zaraz wybuchne a nie wolno |
|
|
|
#2190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

Kasy nie mam obecnie, wczoraj się pokłóciłam znowu z TŻ (znaczy kłótnie to nie są w sumie...), bo zapomniał, ze sie umówiliśmy do księdza na spotkanie i mi się przykro zrobiło i dalece wywnioskowałam, ze ma w dupie ślub i wszystko. To jak to powiedziałam to poszła lawina. Eh...Ostatnio zbyt często się spieramy o gówna...
mam lenia że szok

rosi:
nie ropieje ale bardzo je mrozy .. szlak mnie trafi .. idę pod prysznic i musze go poobserwowac. 
dobrze się czuję, wyniki mam lepsze...