Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-10, 14:44   #2311
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość

Co do kremów do buźki to Sroka najbardziej poleca
HiPP Babysanft, Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała
Dokładnie Właśnie przed chwilą przeglądałam kremy i ten jest najlepszy i jeszcze z tej samej serii krem ochronny na wiatr i niepogodę

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Ani super że z malutką wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Dobra kochane to się pochwalę kombinezonem-jest maleńki bo to rozmiar 50-56 ale może na wyjście ze szpitala będzie ok pod warunkiem że nie urodze kolosa i zaraz wstawię to łóżeczko które upatrzylam
Jaki śliczny!

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Super, że z małą wszystko ok
Kurde.... Ja zwariuje z tymi materacami. Rano byłam przekonana do kokos pianka kokos, później do pianka+ lateks, a niedawno zaczęłam czytać o tych o których mówisz kokos+lateks i chyba to będzie najlepsze rozwiązanie... Przed ciążą byłam niezdecydowana ale teraz to masakra Więcej nie szukam
zastanawiam się nad tymi :
http://allegro.pl/materac-lateks-kok...540234282.html
http://allegro.pl/hevea-materac-late...460951399.html
http://www.vitmat.com/materace-latek...we-dla-dzieci/

Dam TŻ te 3 do wyboru a on niech wybierze
Ja mam Hevea Krzyś Czyli ten pierwszy. I mogę go polecić pod tym względem, że moim zdaniem jest wystarczająco twardy Zresztą jest dwustronny. A czy dzieciom podpasuje to wyjdzie 'w praniu'

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Myślę, że każda mamę by ucieszyła ja to nie wiem czemu, ale już jestem przekonana, ze Mała to bedzie cały tatuś, do mnie w ogóle niepodobna, jakoś tak czuje
Ja bym bardzo chciała żeby miała kolor oczu Mała po mężu (brązowe) i włosy
Ja w sumie mam ciemnoniebieskie oczy i też są ok, ale jakoś uwielbiam brązowe A włosy mąż ma gęste i podatne, więc byłoby super gdyby po nim miała O, i zęby bo ja musiałam do ortodonty chodzić, a mąż ma ładne równiutkie

Cytat:
Ani_qa a Ty masz ten Krzyś prawda? Kokos i lateks?? Bo już mi się w głowie miesza i myślałam, że to pianka lateks
Tak, mam Krzysia

Cytat:
łóżeczko:

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...655595781.html
aaaa i do klubu wrzuciłam kilka zdjęć brzucha
Śliczne ono jest! Z dziewczynami się nad nim zastanawiałyśmy

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52718318]https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=829494 [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ejj jak mam do jasnej ciasnej stwierdzic czy mam twardy brzuch.
Bo jezeli tam jest macica i dzieco to on nie moze byc miekki jak byl wczesniej nonie?
Jak se naciskacie brzucha to on jako jest? U mnie na poczatku to kurde kupa tluszczu a potem twardawe
Jak jest twardy to jest naprawdę twardy, napięty. Zauważyłabyś

Cytat:
24 tydzień
Jaki śliczny chudzinko!

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-09-10 o 14:48
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 14:46   #2312
syylwuska
Zakorzenienie

Ani_qa a odnośnie materaca to jaki on jest w dotyku wlasnie? Uważasz że wystarczająco twardy?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Heh właśnie post wyżej przeczytałam, ze wystarczająco twardy jest

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 14:52   #2313
sylwoha
Zakorzenienie

Ijaa haha dzieki to ja chyba mam tak samo
A jak wstajesz to czujesz brzuch? Nie wiem jak to opisac w slowa ale np jak wstsje to rak czy nog nie czuje :p a brxuch tak- nie mowie ze wtedy jak lokator sie rusza :p

Sylwuska wiem wiem- cos mialam zacmienie z tymi gaciami
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 14:57   #2314
kalwinka
Zadomowienie

Przeglądam allegro i im dłużej siedzę, tym mniej wiem :sciana:
Dziewczyny które kupowały elektroniczne termometry dla dziecka, jakie wybrałyście, jak opinie ?

Nie mam pojęcia jaką nianię wybrać i jeszcze doszedł mi dylemat z materacem
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 15:00   #2315
cienwiatru
Wtajemniczenie

Dziękuję pięknie za komplementy - ja i mój brzuch wasze też są śliczne, właśnie nadrobiłam zdjęcia w klubie
Sylwuska, skoro masz zdjęcia już od trzech tygodni, to szybko wrzucaj, bo zaraz będą nieaktualne

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dokładnie Właśnie przed chwilą przeglądałam kremy i ten jest najlepszy i jeszcze z tej samej serii krem ochronny na wiatr i niepogodę

Jaki śliczny!

Ja mam Hevea Krzyś Czyli ten pierwszy. I mogę go polecić pod tym względem, że moim zdaniem jest wystarczająco twardy Zresztą jest dwustronny. A czy dzieciom podpasuje to wyjdzie 'w praniu'

Ja bym bardzo chciała żeby miała kolor oczu Mała po mężu (brązowe) i włosy
Ja w sumie mam ciemnoniebieskie oczy i też są ok, ale jakoś uwielbiam brązowe A włosy mąż ma gęste i podatne, więc byłoby super gdyby po nim miała O, i zęby bo ja musiałam do ortodonty chodzić, a mąż ma ładne równiutkie

Tak, mam Krzysia

Śliczne ono jest! Z dziewczynami się nad nim zastanawiałyśmy

Jak jest twardy to jest naprawdę twardy, napięty. Zauważyłabyś

Jaki śliczny chudzinko!
sylwoha, ja jak mam skurcz, to brzuch się spina a konkretnie podbrzusze i wtedy jest tak twarde, że palec nie wchodzi, jest bardzo duży opór, no, jakbyś miała kamień a za chwilę to puszcza i brzuch jest znowu elastyczny, miękki

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 15:01   #2316
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ijaa haha dzieki to ja chyba mam tak samo
A jak wstajesz to czujesz brzuch? Nie wiem jak to opisac w slowa ale np jak wstsje to rak czy nog nie czuje :p a brxuch tak- nie mowie ze wtedy jak lokator sie rusza :p

Sylwuska wiem wiem- cos mialam zacmienie z tymi gaciami
Tak, często czuję, głownie podbrzusze. Raz mocniej - wczoraj o tym pisałam, a czasem słabiej.

Chociaż wczoraj chyba wymyśliłam o co chodzi, że mnie to tak wszystko, często pobolewa.
Ja ogólnie jestem szybka i energiczna. Szybko chodzę, w ogóle bardzo szybko sie poruszam. I póki co nic się w tym temacie nie zmieniło.
Zauwazyłam, że właśnie mnie coś pobolewa przy zmianie pozycji - właściwie z jakiejkolwiek na jakąkolwiek. Jak chodzę spokojnie, albo siedzę / leżę to nic, a jak np. wstaję, albo się schylam to czuję. Ja to wszystko chyba po prostu robię zbyt szybko i zaczyna mi się ciało buntować.
Od wczoraj od wieczora staram się zwracać uwagę, że jak wstaję od stołu to nie na hura biegiem - jak to mam w zwyczaju, tylko odsuwam krzesło i powoli sie podnoszę. To samo dzisiaj w łóżku. Normalnie się przekręcałam jak np. telefon dzwoni na raz, bardzo szybko nie zastanawiając się jak się wyciągam, a później mnie boli. Tak dzisiaj powoli, spokojniej i od razu lepiej.
Ja w kuchni ogarniam to też powoli zaczęłam się do zmywarki schylać i prostowac, a nie raz ciach i po robocie, a później płacz.

To serio działa i dzisiaj nic mi nie dokucza. Ani razu mnie brzuchol nie zabolał.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
sylwoha, ja jak mam skurcz, to brzuch się spina a konkretnie podbrzusze i wtedy jest tak twarde, że palec nie wchodzi, jest bardzo duży opór, no, jakbyś miała kamień a za chwilę to puszcza i brzuch jest znowu elastyczny, miękki

O no, no! też to mam, więc chyba i mnie zaczynają nawiedzać bezbolesne skurcze.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2015-09-10 o 15:02
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 15:02   #2317
rudaska
Zakorzenienie

Sylwuska nie chciałam straszyć. Ale dla mnie to było trochę budujące jak dwoje niepełnosprawnych ludzi zajmuje się zdrowymi dziećmi. W sensie, że oni sobie radzą. A ich choroba wyniknęła z powikłań okołoporodowych to jest najgorsze w tym wszystkim.

A co do termometrów to ja myślę że to nie ma aż takiego znaczenia. Ja patrzyłam na cenę
Stary 2015-09-10, 15:05   #2318
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Kupiłam tą Simplicity Coneco 3 in1 używkę, ale chcę ją używać u rodziców jak tam pojadę. Zły kolor wybrałam, za bardzo cukierkowy, ale to pomijając kolorystykę to jakoś tak trzeszczy trochę, co wydaje mi się niestabilne. Ale na pewno będę używać.
a planujesz kupić do niej jakiś inny materac?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 15:10   #2319
kalusia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam głupie pytanie. Jeśli na allegro kupujemy przez koszyk i klikniemy dalej to można się jeszcze wycofać czy już nie? Pytam bo sprzedawca nie ma sprecyzowanych kosztów wysyłki a nie chcę zapłacić za kilka przesyłek bez sensu. Inaczej niestety się nie są sprawdzić, jako koszt wyjdzie a że sprzedawcą ciężko się dogadać

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-09-10 o 15:11
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 15:10   #2320
andriuszka77
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52718318]https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=829494

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 15:12   #2321
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Heh właśnie post wyżej przeczytałam, ze wystarczająco twardy jest
jeszcze przed chwilą była mama, bo mi podwiozła opis USG i poprosiłam ją żeby zobaczyła ten materac i mówiła, że super jest

Cytat:
O, właśnie tak

Z tą szyjką to tak jak zapamiętałam. Długość 42mm, kształt ujścia wewnętrznego w kształcie litery T (wcześniej miałam V), ale niewielkie rozwarcie 2,5mm.
Czyli póki co paniki nie ma, ale pewnie będę musiała to kontrolować :/ Zresztą na USG mam napisane, że do kontroli za 2 tygodnie.

A Maleńka przyspieszyła, bo termin mam na 17 grudnia według tego USG waży 807g tak jak pisałam wcześniej i wszystko jest ok Aha i położenie podłużne główkowe czyli jak ostatnio tak myślałam, że główkowo jest ułożona
Stary 2015-09-10, 15:12   #2322
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, mam głupie pytanie. Jeśli na allegro kupujemy przez koszyk i klikniemy dalej to można się jeszcze wycofać czy już nie? Pytam bo sprzedawca nie ma sprecyzowanych kosztów wysyłki a nie chcę zapłacić za kilka przesyłek bez sensu. Inaczej niestety się nie są sprawdzić, jako koszt wyjdzie a że sprzedawcą ciężko się dogadać
myślę, że dopóki nie zatwierdzisz płatności, to zawsze w dowolnym momencie możesz wycofać z koszyka transakcję.

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-10, 15:18   #2323
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
a planujesz kupić do niej jakiś inny materac?
Tak, materacyk kupię nowy, i uszyję kilka prześcieradeł żeby mieć na zmianę. To się chyba kładzie pod prześcieradło taki podkład nieprzemakalny? Jeszcze nie wiem dokładnie jak malucha pielęgnować, ale liczę na intuicję i na pomoc mojej mamy. W ogóle pierwsze dni to chyba do niej pojadę albo ją tu ściągnę, czułabym się bezpieczniej gdyby ona mi pomagała i była przy nas wtedy, bo ja jestem zielona z obsługi niemowląt

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Klikasz dalej, wybierasz adres i sposób zapłaty, a dopiero 3 krok to pokazuje Ci że automat kupuje na tych wybranych aukcjach. Także po 1 kroku możesz cofnąć i sprecyzować sobie niejasności. Zadzwoń dopytaj Sprzedawcę, czasami na kosztach wysyłki tak kasują że szok. Bierze np. 20 zł za paczkę bo kupujesz 4 lekkie rzeczy i małe gabarytowo, a potem przychodzi mi list ekonomiczny polecony za 6 zł, na takich chamów trafiałam już.

Ostatnio zamawiałam tak kilka kartek A4 filcu, długopisy i wstążki, a naliczył mi koszt wysyłki jak za czołg 22 zł i wysłał bez żadnej koperty bąbelkowej, bez zabepieczenia najtańszym listem. Ale byłam zła, że nie dopytałam najpierw.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:

A Maleńka przyspieszyła, bo termin mam na 17 grudnia według tego USG waży 807g tak jak pisałam wcześniej i wszystko jest ok Aha i położenie podłużne główkowe czyli jak ostatnio tak myślałam, że główkowo jest ułożona
też mam na 17-tego
Stary 2015-09-10, 15:21   #2324
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Dopóki nie klinkiesz "płacę" to nie ma problemu - możesz cofnąć
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 15:24   #2325
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
też mam na 17-tego
Ja to w ogóle miałam terminy od 17.12- 23.12 Teraz Mała przyspieszyła troszkę, bo do tej pory do tyłu cały czas była
Stary 2015-09-10, 15:29   #2326
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, chodzicie/będziecie chodzić na SR same czy z TŻami? Bo mój jakoś się miga
moj też się miga, ale obiecał, że na kilka ze mną pójdzie, przynajmniej na pierwsze

Stary 2015-09-10, 15:29   #2327
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Przeglądam allegro i im dłużej siedzę, tym mniej wiem :sciana:
Dziewczyny które kupowały elektroniczne termometry dla dziecka, jakie wybrałyście, jak opinie ?

Nie mam pojęcia jaką nianię wybrać i jeszcze doszedł mi dylemat z materacem
Mam dokładnie to samo, jak siade na allegro to nagle nic nie wiem i 100 pytań mam ;/
Ja kupiłam bezdotykowy, więc nie pomogę ;/
Cytat:
Dziękuję pięknie za komplementy - ja i mój brzuch wasze też są śliczne, właśnie nadrobiłam zdjęcia w klubie
Sylwuska, skoro masz zdjęcia już od trzech tygodni, to szybko wrzucaj, bo zaraz będą nieaktualne

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

No jakoś mi nie po drodze do tego klubu, bo ja Was ciągle na tel czytam, rzadko włączam kompa, może wieczorem dziś spróbuję, pewnie tam też będę miała do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Sylwuska nie chciałam straszyć. Ale dla mnie to było trochę budujące jak dwoje niepełnosprawnych ludzi zajmuje się zdrowymi dziećmi. W sensie, że oni sobie radzą. A ich choroba wyniknęła z powikłań okołoporodowych to jest najgorsze w tym wszystkim.

A co do termometrów to ja myślę że to nie ma aż takiego znaczenia. Ja patrzyłam na cenę
Ehh wiesz, nie zrozumiałam Cię, po prostu kalafior ciążowy i u mnie sie odezwał ;/ ja myślałam, ze dzieci mają porażenie, a to chodziło o rodzicow?

Wiecie co, właśnie takie powikłania są dla mnie straszne i w porodzie sn to chyba najbardziej komplikacje okoloporodowe, wlasnie te niedotlenienia mnie przerażają ;/

Cytat:
jeszcze przed chwilą była mama, bo mi podwiozła opis USG i poprosiłam ją żeby zobaczyła ten materac i mówiła, że super jest

O, właśnie tak

Z tą szyjką to tak jak zapamiętałam. Długość 42mm, kształt ujścia wewnętrznego w kształcie litery T (wcześniej miałam V), ale niewielkie rozwarcie 2,5mm.
Czyli póki co paniki nie ma, ale pewnie będę musiała to kontrolować :/ Zresztą na USG mam napisane, że do kontroli za 2 tygodnie.

O to Super w takim razie dla Lili też będzie Krzyś ;P

Czyli Inka przyspiesza z rozwojem dobrze, ze z nią wszystko ok, a u Ciebie tez chyba gorzej nie jest, takie rozwarcie to chyba minimalne jest, ale dobrze ze częściej masz miec wizytę

Ja wstawiam właśnie drugie pranie, poprasowalam, schowalam ubrania i zrobiłam drugi dzień z rzędu owoce z galaretką, Mąż się ucieszy

Właśnie w czym pierzecie swoje rzeczy? W proszku czy w plynie? Co jest lepsze? Czujecie jakąś roznice?

Stary 2015-09-10, 15:32   #2328
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

dziewczyny, a witaminy trzeba brać do samego konca ciązy? bo konczy mi sie omegamed, ostatnio zamawiałam 3 opakowania naraz, ale teraz nie wiem czy zamówić 2 czy jeszcze 3? dokładnie skoncza mi sie 6 października, jakbym zamówiła 2 op. to bym miała do 6 grudnia. a na okres po ciąży zostawiłam sobie prenatal clasicc kupiony nietrafnie a chce go zuzyc.
też się właśnie zastanawiam, bo mi już za kilka dni się kończy

Aniqa gratuluję córeczki podobnej do mamusi
mam nadzieję, że z szyjką ok

Stary 2015-09-10, 15:33   #2329
cienwiatru
Wtajemniczenie

Syylwuska, co do tego łóżeczka, to znalazłam sprzedawcę, który ma bardzo dobre opinie, więc jeśli mężowi też się to łóżko spodoba, to je pewnie zamówimy, chociaż mam jeszcze dwa inne typy, ale nie tak ładne ja się tylko zastanawiam, czy te krawędzie na górze nie są zbyt kanciaste dla starszego już dziecka...widziałam na żywo to łóżko w sklepie i tylko to wydaje mi się małym minusem, ale z drugiej strony, jak dziecko jest już na tyle duże, że samo stoi, to też nie sięgnie do tego, bo łóżko będzie na najniższym poziomie, więc może sama sobie problem wymyśliłam

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-10, 15:38   #2330
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra kochane to się pochwalę kombinezonem-jest maleńki bo to rozmiar 50-56 ale może na wyjście ze szpitala będzie ok pod warunkiem że nie urodze kolosa i zaraz wstawię to łóżeczko które upatrzylam
super, też chcę takiego puchacza kupić "na zmianę"

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52718318]https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=829494

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Stary 2015-09-10, 15:39   #2331
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
O to Super w takim razie dla Lili też będzie Krzyś ;P

Czyli Inka przyspiesza z rozwojem dobrze, ze z nią wszystko ok, a u Ciebie tez chyba gorzej nie jest, takie rozwarcie to chyba minimalne jest, ale dobrze ze częściej masz miec wizytę

Tak, to rozwarcie jest minimalne, ale do kontrolowania. No i gin się zmartwiła jak zobaczyła jak mi brzuch stwardniał zaraz po usg dopochwowym jak miałam mieć przez brzuch kolejne.

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Aniqa gratuluję córeczki podobnej do mamusi
mam nadzieję, że z szyjką ok
Dziękuję

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Dziewczyny ile opakowań chusteczek nawilżanych kupujecie na początek? 1-2?
Stary 2015-09-10, 15:40   #2332
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Syylwuska, co do tego łóżeczka, to znalazłam sprzedawcę, który ma bardzo dobre opinie, więc jeśli mężowi też się to łóżko spodoba, to je pewnie zamówimy, chociaż mam jeszcze dwa inne typy, ale nie tak ładne ja się tylko zastanawiam, czy te krawędzie na górze nie są zbyt kanciaste dla starszego już dziecka...widziałam na żywo to łóżko w sklepie i tylko to wydaje mi się małym minusem, ale z drugiej strony, jak dziecko jest już na tyle duże, że samo stoi, to też nie sięgnie do tego, bo łóżko będzie na najniższym poziomie, więc może sama sobie problem wymyśliłam
Mam nadzieję, ze się dobrze zrozumialysmy, ze mi chodziło o opinie o łóżeczku, nie o sprzedawcy spoko, tylko chciałam Ci powiedzieć, bo może nie bylas, nie czytałaś tego jak rozmawiałyśmy o nim na forum te sowki są urocze, ja znalazłam z takimi kolorowymi sowami, ale to jest delikatniejsze i też bardziej mi się podoba

Stary 2015-09-10, 15:41   #2333
ogolnie
Zakorzenienie

Aniqa jedno opakowanie,jak nie spasuja to zmienię

Właśnie leże i piątki z małym przybijam
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 15:45   #2334
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie w czym pierzecie swoje rzeczy? W proszku czy w plynie? Co jest lepsze? Czujecie jakąś roznice?

Zawsze piorę w płynie do prania, te proszki to głównie kreda i wypełniacze (te kolorowe granulki tak tak, większość to chamskie wypełniacze), więc nienawidzę jak mi ta kreda potem zostaje na ubraniach. Potem alergie gotowe. Proszek jeżeli już to tylko do białej pościeli, ale to też rzadko stosuję.

Prosty sposób, weź łyżkę albo dwie różnych proszków i rozpuść w szklance ciepłej wody. Zobacz co zostaje na dnie kreda i nierozpuszczalne wypełniacze, które mają wypchać paczkę i dać Ci złudzenie że kupujesz więcej proszku za mniej Więc jak się baby jarają że kupiły tanio proszek i to 10 kilo to on jest właśnie dopakowany wypełniaczami Polski proszek do prania to w większości kreda i drobniutkie kamyki, te niebieskie granulki nic nie dają są mikrowypelniaczami i się nie rozpuszczają, substancji aktywnych daje się może z 5%. Sory taki mamy klimat
Jak sie wszystko rozpuści to znaczy że taki proszek jest dobry

Cóż, ja stosuję płyny do prania Ale to tylko moja opinia.

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-09-10 o 15:51
Stary 2015-09-10, 15:48   #2335
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
24 tydzień
ale szczuplaczek z ciebie

Stary 2015-09-10, 15:48   #2336
zaciekawa
Raczkowanie

Ani_qa położenie podłużne główkowe nie jest główką w dół...tylko w poprzek brzucha....czyli jak patrzysz na swój brzuch z góry to główka dziecka jest po prawej, a nóżki po lewej..
Stary 2015-09-10, 15:52   #2337
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Aniqa jedno opakowanie,jak nie spasuja to zmienię

Właśnie leże i piątki z małym przybijam
Chyba też tak zrobię No chyba, że będzie promocja dwa w cenie jednego

Jak fajnie

Cytat:
Zawsze piorę w płynie do prania, te proszki to głównie kreda i wypełniacze (te kolorowe granulki tak tak, większość to chamskie wypełniacze), więc nienawidzę jak mi ta kreda potem zostaje na ubraniach. Proszek jeżeli już to tylko do białej pościeli, ale to też rzadko stosuję.

Prosty sposób, weź łyżkę albo dwie różnych proszków i rozpuść w szklance ciepłej wody. Zobacz co zostaje na dnie kreda i nierozpuszczalne wypełniacze, które mają wypchać paczkę i dać Ci złudzenie że kupujesz więcej proszku za mniej Więc jak się baby jarają że kupiły tanio proszek i to 10 kilo to on jest właśnie dopakowany wypełniaczami Polski proszek do prania to w większości kreda i drobniutkie kamyki, te niebieskie granulki nic nie dają są mikrowypelniaczami i się nie rozpuszczają, substancji aktywnych daje się może z 5%. Sory taki mamy klimat

Jaki płyn w takim razie polecasz?
Stary 2015-09-10, 15:54   #2338
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze piorę w płynie do prania, te proszki to głównie kreda i wypełniacze (te kolorowe granulki tak tak, większość to chamskie wypełniacze), więc nienawidzę jak mi ta kreda potem zostaje na ubraniach. Potem alergie gotowe. Proszek jeżeli już to tylko do białej pościeli, ale to też rzadko stosuję.

Ooo dzięki za taką obszerną opinie bo ja właśnie różnie, raz kupie to raz to i nie widzę jakiejś różnicy, proszek wsypuję do bębna, więc nie zakleja mi szufladki i zawsze się zastanawiałam co lepiej dopiera

Stary 2015-09-10, 15:56   #2339
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, ze się dobrze zrozumialysmy, ze mi chodziło o opinie o łóżeczku, nie o sprzedawcy spoko, tylko chciałam Ci powiedzieć, bo może nie bylas, nie czytałaś tego jak rozmawiałyśmy o nim na forum te sowki są urocze, ja znalazłam z takimi kolorowymi sowami, ale to jest delikatniejsze i też bardziej mi się podoba

a co konkretnie było nie tak z tym łóżeczkiem? jeżeli oczywiście pamiętasz? bo ja tego nie znajdę w tym gąszczu postów, zwłaszcza, że długo nie byłam na bieżąco...to się faktycznie nie zrozumiałyśmy, bo myślałam, że mówisz o tym, żeby sprawdzić opinie o sprzedawcy

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-10, 15:57   #2340
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
Ani_qa położenie podłużne główkowe nie jest główką w dół...tylko w poprzek brzucha....czyli jak patrzysz na swój brzuch z góry to główka dziecka jest po prawej, a nóżki po lewej..

U mnie jest dokładnie położenie podłużne główkowe, ustawienie I czyli to po lewej.

A Ty może myślałaś o położeniu poprzecznym?

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-09-10 o 15:58
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości