|
|
#181 | |
|
.
|
Dot.: Rozliczanie za mieszkanie z chłopakiem
Cytat:
no i jeśli masz jakieś myśli o zdradzie czy odrzuceniu to coś jest nie tak z tym związkiem. btw. słowo studia nie odmienia się w formie "studii".
|
|
|
#182 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
On jest dla mnie tak ważny, że po prostu boje się go stracić, a jak mi wszyscy nagadali, że na studiach tyle koleżanek i opowiadają jak to się zabawiali z dziewczynami ;/---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
A jak będziemy rzadziej to znajdzie sobie zastępstwo.---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Dopis. Co do tego bawienia się w dom, to chyba macie rację, że pochopnie z tym wyskoczyłam. Edytowane przez blackcherryx94 Czas edycji: 2015-09-09 o 14:25 |
|||
|
|
|
|
#183 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie, zamieszkanie z facetem z rodzicami, po to, zeby sie widywac codziennie, bo inaczej zginiesz to nie jest dobry pomysł. i wkręcanie sobie ze OLABOGA ON STUDIUJE COS INNEGO NIZ JA O BOZE NA PEWNO MNIE ZDRADZI tez nie jest normalne i podejscie "ja sie nie bede z nim widziec a jakies dziewczyny bedą miały z nim zajęcia" tez nie piszesz, ze nie chcesz mieszkac piec lat z rodzicami, ae juz rodzice + chłopak (+jak rozumiem jeszcze jedna osoba) ci nie przeszkadza. jak duze macie w ogóle mieszkanie? bo piszesz,ze ktos ci ciągle patrzy w monitor. jest tam miejsce dla dodatkowej osoby?
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
Twój związek podobno jest ok. Tak pisałaś w temacie o przyjaciółce. No a nie jest ok.
|
|
|
|
|
#185 |
|
.
|
myślę, że powinnaś trochę nad sobą popracować z psychologiem.
|
|
#186 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie to w sumie bycie z nim jest najważniejsze.. Te mieszkanie z rodzicami, no to w sumie miała być taka opcja ostateczna, no ale wynajem odpadł no więc uznałam to za nie taką straszną wizję, ale i tak teraz do mnie dochodzi, że jesteśmy za młodzi i nie mamy kasy.. Martwię się tymi dziewczętami na jego studiach koszmarnie ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Nie wiem czy to kolejna docinka, ale odpowiem ,że już nad tym myślałam, ale jakoś to nie przeszło. |
||
|
|
|
|
#187 | |
|
Konto usunięte
|
wez go zamknij w pustelni, zeby nie miał stycznosci z kobietami
serio, boze, co one niby będą robic? rzucac sie na niego i gwałcic? ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Zazwyczaj bawi mnie ciągłe proponowanie terapii w różnych wątkach, ale w twoim przypadku psycholog to chyba najlepsza opcja. Zachowujesz sie jak bluszcz i histeryczka. Zadusisz tego chłopaka na amen. |
|
|
|
|
|
#188 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, wiem że wychodzę teraz na tą złą i pieprzniętą
Może znów ktoś powie, że wyolbrzymiam, ale tak. Trochę się martwię o zdradę i porzucenie, gdyż moja mama i ciocia rozwiodły się, bo facet był nie ten tego, a babcia była zdradzana przez męża. Więc skąd mam czerpać wzór jak powinien wyglądać związek bez kontroli.Może to jest przyczyna dlaczego mu tak do końca nie ufam.
Edytowane przez blackcherryx94 Czas edycji: 2015-09-09 o 14:46 |
|
|
|
|
#190 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Może i to jest przyczyną, ale nie jest usprawiedliwieniem. Nie możesz stwierdzić "nie miałam dobrych wzorców, więc tak się zachowuję i basta". Powinnaś nad tym pracować, bo nie ma siły, żeby związek był dobrym związkiem w sytuacji, gdzie jest ciągła potrzeba kontroli z Twojej strony.
Mam wrażenie, że Twoją najsilniejszą motywacją w tym dążeniu do wspólnego mieszkania nie jest wcale to, że tak za nim tęsknisz, tylko to, że mu nie ufasz i boisz się stracić kontrolę. Tak naprawdę gdyby chciał zdradzić, to zdradziłby i tak. Przecież z domu wychodzi, choćby do pracy. Poza tym zastanów się nad sobą, to jest niezdrowe, że byłabyś gotowa rzucić studia i wszystko inne tylko dlatego, że chcesz pilnować faceta. Nie stać Was na wspólne mieszkanie, więc sobie to darujcie. Mieszkanie z rodzicami to słaby pomysł, jesteście młodzi, macie na to czas. Zamiast tak się uwieszać na facecie wyjdź trochę do ludzi, poznasz nowych na studiach, pozawieraj przyjaźnie, rozwijaj się, zapisz do koła studenckiego czy coś, zajmij się czymś innym, niż facet. Myślę, że dramatyzujesz z tym, że się nie będziecie w ogóle widywać. On nie będzie pracował 20 godzin na dobę, Ty nie będziesz miała zajęć non stop. Mieszkacie blisko siebie. Myślę, że dobrze Wam zrobi jak zamiast siedzieć ciągle u Ciebie w domu - zrobicie ze swoim życiem coś więcej. |
|
|
|
|
#191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez blackcherryx94 Czas edycji: 2015-09-09 o 16:57 |
|
|
|
|
|
#192 | ||
|
.
|
Cytat:
pierwsze słyszę, żeby skorzystanie z pomocy psychologa było jakąś ujmą czy obrazą. ![]() Cytat:
i w skrócie do pracy z psychologiem: - niska samoocena - potrzeba kontroli i uwieszanie się na facecie. /spoko, jak ludzie mieszkają razem to też mogą się zdradzić. żaden problem/ - otaczanie się toksycznymi ludźmi - ogromny wpływ ludzi na twoje zachowanie i decyzje
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
A czy takie wizyty nie są czasem odpłatne? Poza tym głupio by mi było iść po skierowanie i powiedzieć " Witam. Mam problemy ze sobą , mogłaby mi Pani wypisać skierowanie do psychologa?" To tak jak bym powiedziała " dzień dobry jestem psychopatką " znaczy ja tak to widzę
Pewnie wszyscy by się ze mnie nabijali, że świruje. No trochę mierzę wszystkich tą samą miarą, wydaje mi się ,że jak jeden tak postąpił to kolejny choćbym nie wiem jak nie chciała też, będzie tak uważał, tak postępował i myślał. Układa nam się dobrze, on tak naprawdę nie wie, że mam takie problemy, no bo coś tam mu napomknę o tym, to to zlewa. Rzadko się kłócimy, ale zdarzają się kłótnie typu "Bo Krystyna tak powiedziała, to tak jest". Ale potem jak on idzie do pracy to mam kiełbie we łbie i ciągle myślę, co to będzie... Ostatnio tak samo było 2 lata temu jak wybierał się do pracy to myślałam, że mi się głowa spali od zamartwiania. Tylko, że teraz nasz czas razem skróci się o wiele bardziej niż do tej pory. dopis. Wiem, że nie powinnam tak go porównywać, no bo dobrze mnie traktuje, no ale jak się nasłucham od znajomych, jak ich faceci potrafili je latami oszukiwać i zdradzać to aż mi się słabo robi, a przy studiach to tak jak wyżej zostało wymienione, miałabym znacznie mniejszą kontrolę. Edytowane przez blackcherryx94 Czas edycji: 2015-09-09 o 17:38 |
|
|
|
|
#194 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-09-09 o 17:55 |
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
serio, idz sie zapisz, to nie jest normalne, zeby dopatrywac sie rywalek i potencjalnych kochanek faceta w laskach, o których nawet nie wiesz czy istnieją i jak wyglądają, czy bac sie go puszczac do pracy/szkoły. wykonczysz siebie i jego. btw one nie bedą sie na niego rzucac i gwałcic. bez jego przyzwolenia nie przymuszą go do zdrady. |
|
|
|
|
|
#198 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Co do tego psychologa, to zapieram się, żeby pójść, wiem, że nie rozwiążę tego sama, bo łomocze u mnie zdrada w głowie już od 4 lat związku, no a i mój facet może już mieć kiedyś tego dość, ale boje się ,ze będą mieć mnie wszyscy za jakąś nie normalną. |
||
|
|
|
|
#199 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wierze, że nie jestes trollem na bank wszystkie latają za nim z siatką na motyle i łapią za genitalia a on biedny nie moze sie opędzic, nie ma wolnej woli i musi :c studiuje, wiec moge ci powiedziec, ze tak rzeczywiscie na studiach jest, wszystkie polujemy na zajętych facetów i zmuszamu ich do zdraady, to sie dzieje nagminnie
|
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja naprawdę mam z tym problem. Właściwie to moja znajoma, miała taka sytuację, że poszedł jej facet na studia i tam się do niego uczepiła jakaś lala, która też faceta miała. Pisała do niego non stop, umawiała się z nim. No to jak mam myśleć inaczej. Czasami olewam takie myślenie i daje sobie spokój, ale jak mnie dorwie takie myślenie, to potem potrafię się męczyć nawet cały miesiąc
Edytowane przez blackcherryx94 Czas edycji: 2015-09-09 o 17:55 |
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Chcesz zamknąć chłopaka i go pilnować? Jak będzie cię chciał zdradzić to zdradzi, nie powstrzymasz go przed tym.
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że ten psycholog to rozwiązanie, bo widzę, że żadna z tu obecnych piszących dziewczyn nie ma takiego problemu. W sumie to wiem, że może się wydawać, że trolluję, bo dodaje wiele wątków o swoich problemach, ale jak już mnie coś złapie to się tym zamartwiam i zamartwiam no i szukam pomocy tu na forum..
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
I im bardziej będziesz im folgować, tym częściej będą się pojawiać i tym silniejszy będzie Twój niepokój. Musisz poukładać bajzel w swojej głowie, zanim narobisz (większego) bajzlu w swoim związku. |
|
|
|
|
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
Wiem. Dlatego dziękuję za rady.. Na początek spróbuje poszukać jakiś sposobów na takie myślenie ,a jak już mi to nie pomoże to wybiorę sie do specjalisty.. Teraz właśnie otworzyłam facebooka i zobaczyłam zdjęcia ładnych koleżanek no i nawet już nie komentuję, co sobie pomyślałam.
|
|
|
|
|
#205 |
|
.
|
dorośnij dziewczyno. nikomu nie musisz mówić o wizytach u psychologa.
|
|
#206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-09-09 o 19:33 |
|
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
No ale dobrze. Już nie "trolluję", "dorastam|" i już nie piszę nic. Dziękuję za rady i pomoc. Trochę inaczej zaczęłam to wszystko pojmować.
|
|
|
|
|
#208 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sooorrry - teraz zobaczyłam, że odpowiadam na posty sprzed 3 lat Ale już zostawię, skoro tyle się napisałam.
Edytowane przez yosanne Czas edycji: 2015-09-09 o 22:58 |
|||||
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
jakby mnie sie ktos tak uwiesil jak Ty autorko, to bym uciekla gdzie pieprz rosnie. dziwie sie ze chlopak nie czuje sie osaczony. a co on w ogóle na ten temat sądzi?
|
|
#210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) No, ale i ta coś tam jakiś cichy diabeł na ramieniu jeszcze został. )
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Wiele osób tak robi. No, trochę się uparłam, no bo tak żadko się zaczynamy widywać przez jego prace i jeszcze te szkoły od października.. ,że nie chcę się z nim nie widywać. Boję się jego utraty, dlatego chciałabym ,żeby chociaż się z nim widywać jak wraca z pracy i ze szkoły , co byłoby możliwe tylko, gdy byśmy ze soba mieszkali. Nie potrafię przełknąć myśli nie widywania sie
Od razu mam w głowie jakieś zdrady, odrzucenie itp.

Może znów ktoś powie, że wyolbrzymiam, ale tak. Trochę się martwię o zdradę i porzucenie, gdyż moja mama i ciocia rozwiodły się, bo facet był nie ten tego, a babcia była zdradzana przez męża. Więc skąd mam czerpać wzór jak powinien wyglądać związek bez kontroli.Może to jest przyczyna dlaczego mu tak do końca nie ufam.

Ale już zostawię, skoro tyle się napisałam.