![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: O dzieciaczki się staramy, choć już "po 30" mamy...
awgusta tylko biedaka nie przemęcz, bo na nic potem zdatny nie będzie
![]() misia no nie mam, ale jeszcze poczekam, bo ledwo zipie tak jajnik nie pozwala o sobie zapomnieć.. więc raczej ten cykl na straty ![]() magabo - gratuluje tempa, no i córeczki. obyśmy też dołączyły do tego szczęśliwego grona. co do obecności drugiej strony - czasem to mi się wydaje, że jak mam najlepszy czas to właśnie wtedy Go nie ma, złośliwość losu, ehh, no ale, nie ten cykl to następny i już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Solvency da radę ![]() ![]() Solvency nie jestem w temacie Tz mieszka gdzie indziej czy wyjechał w delegacje?
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny
niedawno skończyłam 39 lat i też kilka tygodni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży .... pierwszej. Z partnerem z którym byłam kilka ostatnich lat ciąża się "nie zdarzyła", chociaż kilka razy uważam że kochaliśmy się w takiej fazie cyklu, że ciąża była "musowa". No cóż ... nie miałam parcia na dziecko, bo mój partner nie miał parcia na legalizowanie związku (i nie chodzi nawet o małżeństwo, tylko o wspólne podejmowanie decyzji o dalszym życiu itd.). W końcu rozstałam się z nim, kiedy to okazało się, że "on nie wie" czego chce. Dlaczego o tym piszę..... dosłownie od kilku miesięcy mam nowego mężczyznę. Do tematu ciąży podchodziłam na ludzie .... mam 39 lat, z ostatnim partnerem nie wychodziło. Tłumaczyłam sobie, że to moja wysoka prolaktyna, wiek itd., że zajść w ciążę raczej mi łatwo nie będzie. Stosowałam kalendarzyk - od tak dawna obserwowałam swój cykl, że wiedziałam nawet z którego jajnika mam owulację.... I co .... kochaliśmy się 6 dni przed owulacją i jego skubane plemniki się gdzieś uchowały i .... jestem w ciąży. Po pierwszym szoku jesteśmy już zadowoleni, ale nie ukrywam, że zdałam sobie sprawę, że problemy z płodnością nie były po mojej stronie, ale po stronie mojego byłego partnera. Jego umiłowanie do papierosków i piwka zapewne nie wpływało dobrze na jakość jego nasienia, a ja oczywiście brałam to "na siebie". Wprawdzie muli mnie, czuję się rozbita, ryczę jak durna.... mam 39 lat i emocjonalnie mam huśtawki jak nastolatka, to cieszę się ze swojego stanu. Serdecznie Wam życzę rychłych i zdrowych ciąż. Piszę też jako dowód, że ciąża naturalna po 39 jest możliwa ![]() ![]() życzę Wam wszystkiego dobrego.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hh99 Gratuluje! Faktycznie bardzo dziwny przypadek! ale ja wierze w przeznaczenie i widocznie tak właśnie pewnie miało byc w Twoim związku i tym EX i tym teraz! Rośnijcie zdrowo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hh99 Super, gratulacje wielkie ![]() ![]() Jakies suplementy bierzecie dziewczyny, witaminki dla planujących? aktualnie jest promocja na test ciażowy w aptece DOZ: linka,niestety, nie moge wstawic bo jakies krzaczki sie pojawiają ![]() dostawa do apteki jest za darmo, ale trzeba zrobic zakupy za min 20 zł.
Не строю в душе из себя недотрогу и честно добавлю, характер-не мед. Вчера черный кот уступил мне дорогу и сплюнув три раза поперся в обход! Edytowane przez awgusta Czas edycji: 2015-09-09 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze tyle mam dziś pracy, że nie nadążam i brakuje mi czsau na wizaż ![]() A z suplementów to na razie biorę tylko kwas foliowy i żelazo w końskiej dawce, bo ja mam odwieczną anemię, ale nie chcę zmagać się z jeszcze większa jakby dzieciatko się miało w brzuchu pojawić. Na razie żadnego mulitipaku nie kupowałam.
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI ![]() Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2015-09-09 o 12:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Та еще штучка ^^
|
apteka DOZ - Dbam o zdrowie
![]() Quixx, test ciążowy płytkowy ten test tez sobie zakupiłam, lezy teraz i czeka ![]() Ja kwas foliowy tez biorę, kupiony w tej ze aptece powyzej, w fajnej cenie ![]()
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio gdzieś mignęla mi informacja, że dziewczyny polecały aptekę gemini w necie, ceny mają rzeczywiście fajne, natomiast nie wiem jak z dostawą.
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Czy jest któraś z Was w sytuacji, że nie ma umowy o pracę na czas nieokreślony?
Ja niestety jestem, wiem na 90% że umowy mi nie przedłużą mimo, że mam najlepsze wyniki w dziale, po prostu oszczędzają (czyli tylko zwalniają pracowników) i trzymają tych, co najdłużej pracują. I tak myślę, czy jest sens czekać rok i zobaczyć, czy przedłużą, czy już teraz zacząć starania. Nie ukrywam, że wiele przemawia za tym, by już teraz (czyli od listopada jak pisałam). Mam 31 lat, partner prawie 40, nie chcemy czekać. Ale nie ukrywam, że boję się, że ciężko mi będzie znaleźć coś nowego. Wiele osób mi mówi, że praca zawsze się znajdzie, a czas na dziecko ucieka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę że żadna umowa tak naprawdę nic nie gwarantuje na 100%, niestety tu wiele zależy od ludzi którzt firmą zarządzają. Jedyny plus umowy na czas nieokreślony, ze nawet gdy wrócę do pracy a nie będzie jej już dla mnie to mam 3 miesiączny okres wypowiedzenia by szukać nowej.
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysle ze powinnaś porozmawiać z mężem czy dacie sobie finansowo radę jesli nie bedziesz miała stałego dochodu przez jakis czas. Zreszta napisałaś ze wiesz juz na 90% wiec jestem pewna ze Maciej to juz jakos przedyskutowane. Faktem jest ze jesli chcecie dziecko to czy ono pojawi sie teraz czy pozniej to chyba niewiele zmieni. Praca nie zając nie ucieknie. Zaczynajcie juz teraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
Ja sama z pracy sie zwolniłam, zeby do Męża przyjechać i o dziecko sie starac. Działac i nie czekać ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
O dobra uwaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Dam znać jak sytuacja, mój tz ciągle w delegacji ale jak już jest to max eksploatacja
![]() Hh99 gratuluje Co do umów _ nieważne gdzie i co robisz nigdy nie ma 100% pewności że nic się nie zmieni. Suplementy biorę kwas foliowy i ginekolog podpowiedział że można brać selen, a dla panów to też korzyść - poprawia jakość, ilość ejakulatu i spółki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Та еще штучка ^^
|
Solvency
w sensie kwas foliowy dla Panów czy selen? z moim nie ma szans zeby cos brał, chyba ze mu bede dosypywać do jedzenia lub jego ulubionej coli ![]() Dzis zrobiłam ciasto na jogurcie, obłednie pachnie, juz sie nie moge doczekać degustacji, czekam tylko na Tż ![]()
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Awgusta selen
![]() To kto coś dziś testuje, czeka itp.Ja dziś dalej czekam na @ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też czekam na jutrzejsze testowanie albo @. Jutro 28dc. także już coś powinno się klarować ![]() Kurcze niewyspana dziś jestem, źle spałam, całą noc się wałkowałam i wstałam rano z humorem do d...y i samopoczuciem też. A tu do końca pracy jeszcze tyle czasu ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Ja tez złe spałam. Budziłam sie kilka razy potem zasnąć nie mogłam. Misia jutro rano z porannego moczu???
Awgusta co to za ciasto jogurtowe? Dobre wyszło? Zdradź przepis! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Та еще штучка ^^
|
Dzień dobry
![]() ![]() Dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
![]() ![]() Wyszło super, juz jestem po 3 kawałku licząc od wczoraj ![]() CIASTO JOGURTOWE: (na okolo 6-8 porcji, idealne na foremke 20cm/4cm) szklanka = 250ml
1 puszka mleka skonden, słodkiego (1/4 puszki będzie potrzebna); + wiórki kokosowe
Jak ciasto ostygnie posmarować wierzch mlekiem kond. z puszki, posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego ![]()
Не строю в душе из себя недотрогу и честно добавлю, характер-не мед. Вчера черный кот уступил мне дорогу и сплюнув три раза поперся в обход! Edytowane przez awgusta Czas edycji: 2015-09-10 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Misiak jeśli chcesz to zapraszam na wątek dla Aniolkowych Mam - otrzymasz tam wsparcie i wiele rad, jakie robic badania po stracie itp. ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post52713838 Dziewczyny trzymam za Was kciuki ja tez zaszłam w ciaze po 30 ![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie pęcherz okropnie boli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Та еще штучка ^^
|
Polecam się
![]() z pęcherzem bym poszła do rodzinnego, można wspomnieć o staraniach może jakieś "oszczedzajace" leki da. Na pęcherz dobra jest żurawina.
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie żurawina sie leczę. Dokupilam dzis trzy butelki soku z żurawiny 100% w sklepie BIO. Jest bardzo cierpki i gorzki w smaku (bez zadnego dodatku cukru) ale to jedyne cos co mi pomaga... . Jak dzis nie przejdzie to wybieram sie jutro do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Та еще штучка ^^
|
Ja bym jeszcze nasiadówki dołączyła, ciepłą kąpiel z ziołami + picie duzo płynów ok 3 l.
Zdrówka życzę ![]()
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
Uuu widzę, że niektóre dziewczyny będą niedługo robic testy. Kciuki!!!!
![]() |
#86 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasiadówek nie robiłam bo ziół nie mam jak kupic. Ale zrobiłam sobie bardzo gorąca kąpiel, posiedzialam w gorącej wodzie... Zobaczymy. Pije bardzo duzo płynów ale żurawina ma to do siebie ze wcale sie nie sika po niej ![]() ![]() Teraz coraz lepiej. Chociaz jak jestem w WC to az mnie dreszcze przechodzą po całym ciele ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
KarolinaK reaguj szybko coby się nie rozwinęło w jakieś paskudztwo
![]() za testujące trzymam kciuki ![]() hmmm.. może ja też powinnam? powiedzcie coś o tych testach owulacyjnych, nigdy ich nie robiłam, jeśli teraz nie wypaliło to może trzeba spróbować? ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- zapomniałam - które testy ciążowe są najlepsze? ktoś coś na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja spodziewam się w niedzielę @.... ehhh.....
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis juz o wiele lepiej ![]() ![]() Testy ovulacyjne ja robie. Sika sie na nie i widać czy masz dzien płodny czy nie, ale owulacja ma wystąpić dopiero w ciagu 24 godzin od testu... No i ten test jest w stanie wykryć jedynie podwyższone LH ale nie powie Ci czy faktycznie owulacja miała miejsce czy nie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.