|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Za dużo i za dobrze ma.. Może po prostu przez tydzień nie zrób nic bo "źle się czujesz" i niech się sam martwi
|
|
|
|
#3392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
magdusia a tego co ugryzło tym razem? Cały czas tak było czy teraz? Kiedy mu się tak odmieniło? Myślałam, że dobrze jest między wami ...
|
|
|
|
#3394 |
|
Wtajemniczenie
|
No ma problem ale powiedz mu cos to malo oczu nie wydrapie. Czasami juz naprawde nie mam sily na to wszystko... Ale wiem ze musze dla malucha.... Chyba naprawde potrzebna mu terapia szokowa. W sobote jade do przyjaciolki wroce w pn niech sobie radzi sam pije robi co chce....
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sovie wstawać rano żeby mu tylko zrobić śniadanie no nie wiem - moja mama tak robi ze wszystko tacie pod nos, a on nawet sovie łyżki nie weźmie. Ja nie pozwoliłam sovie na takie coś Może jak się nie możesz powstrzymać to się wyprowadz na tydzień?
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie nic złego w tym, że się robi te kanapki, pod warunkiem, że to jest dwustronne.
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- No właśnie pytanie czy on coś robi? |
|
|
|
|
#3399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Kolo domu w weekendy robi wszystko jakies naprawy koszenia itd to nie moge powiedziec ze nie. Ale jezeli chodzi o pomaganie w domu to... obiad moze pomogl mi robic ze 2 razy. 3 ugotowal jajka na kolacje na kanapki i to chyba cala pomoc. Jak poprosze zeby zrobil mi kanapke to jak idzie sobie zrobic to zrobi ale jak np lezy to juz sie najadlam... Sniadania moze tez ze 2 razy zrobil. Albo pyta czy cos chce wiedzac ze przed chwila zjadlam. ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- No przed ciaza tez mu sie zdarzala. Kolo pol roku moze troszke wiecej na pewno.
|
|
#3400 |
|
Rozeznanie
|
Magdusiaa trzymaj się, jeszcze się ułoży
Co do wizyty u cioci to jakoś poszło. Na całe szczęście przyszła żona od kuzyna z córeczką, więc ciotka miała tylko chwilę na przesłuchanie mnie Musiałam pisać do mamy SMS, żeby dzwoniła i mnie wybawiła ze szponów cioci. Super wyszło, bo powiedziałam że to mąż dzwoni bo już wraca i pojechałam. Czuję, że zmarnowałam 4h życia ;p
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusiaaa - pół roku? To chyba trochę za długo..
Mój znowu wali teksty o bezpieczeństwie nosidełek w.wózkach 3w1. Nie dość że.tłumaczyłam że to jest niebezpieczne bo nie ma.żadnych testów to tłumaczyłam że chce nowy fotelik a nie używany bo nie wiadomo czy nie brał udziału w wypadku a ten dalej swoje że skoro nosidełko ma pasy to przeznaczone do samochodu |
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata fajnie, że tak gładko poszło
![]() Dziewczyny przeglądam legginsy ciążowe na allegro, bo już chyba by mi się przydały ale tyle tego jest... Któraś z Was chyba kupowała na allegro, mogę poprosić o namiary na sprzedającego? ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
My chyba zdecydujemy się na zakup fotelika z bazą. W sumie mamy isofix w aucie, moi rodzice też to myślę, że warto to wykorzystać. Przez ostatnie dwa dni jak komponowałam moją listę wyprawkową to się przy okazji naoglądałam filmików i naczytałam się o fotelikach i tym wszystkim no i stwierdzam, że chyba warto zainwestować...
Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-09-10 o 19:47 |
|
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zatluke go jutro w międzyczasie i pewnie pokloceni zostaniemy a on pojedzie do Bytomia
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy by pooglądał filmiki z testów. Mnie niektóre przerażają.
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Więc musisz wziąć sprawy w swoje ręce, usiąść i poszukać jakiś tekstów czy filmików, posadzić dziada przed komputerem i niech patrzy i czyta
Myślę, że szybciutko mu się ulotni opcja nosidełka z głowy.---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Dokładnie |
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Ok może jeździmy póki co bez kolizyjnie. Ale zima przyjdzie, a przy napędzie na tył już nie raz mieliśmy sytuację niebezpieczna, że hamujesz a on jedzie. Nawet nie trzeba zimy - to co ostatnio było
Ja mogę jechać 20 nawet a ktoś mi wjedzie..---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Mam.weekend. Będę sama to znajdę dobry i w miarę mieszczący się w budżecie zamówię i nic nie będzie miał do gadania tak w ogóle.. Boże dzięki za wizaz! Zginelabym bez was Spodobał mi się wózek xlander move - tylko w takiej fajnej cenie gondola ze spacerówka 700zl na śląsku właśnie pod nieszczęsnym Bytomiem..
|
|
|
|
#3407 |
|
Rozeznanie
|
My też mamy isofix w autach i chyba zdecydujemy się na bazę. Zawsze to lepsze zabezpieczenie dzidziusia
|
|
#3408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zwykłe legginsy czarne z pasem na brzuch kupiłam w H&M za 40 zł.
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Magda bo z chłopami, to czasami trzeba tak konkretnie, albo wytłumaczysz i zrozumie, albo trzeba zrobić po swojemu. Co mnie często się zdarza, jak słyszę, że to bez sensu, jak wiem, że jest mi potrzebne
![]() Nooo to się nie zastanawiaj, szukaj i kupuj
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbombarduje go blogami, stronami i filmami i przez następny tydzień niech się szkoli nic mnie nie obchodzi
|
|
|
|
|
#3412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie gdybyśmy nie mieli samochodu i nie pokonywali w tygodniu średnio 150 km to od biedy bym kupiła to nosidełko tylko dla dziadków. Ale my jeździmy non stop. Wszędzie i są to trasy przez las - gdzie zwierzęta stoją koło drogi a często i na drodze..
|
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyną rzeczą, którą TŻ wybrał jest smoczek dla Małego Kawasaki albo Yamahy, bo ledwo się o ciąży dowiedział to już szukał takiego i nie ważne czy byłaby dziewczynka czy chłopiec. Taki smoczek wg niego musi być i koniec. Ja i tak wybiorę jakiś rozsądniejszy na co dzień, a ten jego to pewnie będzie smoczkiem "pokazowym" no ale cóż... Uparł się i już
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Magdusiaaa wpółczuję sytuacji z tż, musicie porozmawiać jak wróci całkowicie trzeźwy nie po jednym piwie nie po dwóch inaczej tak jak dziewczyny pisały to nie ma sensu. Może ma jakiś problem i nie wie jak sobie z nim poradzić, może się boi o zabezpieczenie finansowe, że jak przyjdzie maleństwo będzie ciężej i tylko w taki sposób może o tym nie myśleć. Jeżeli faktycznie ma problem alkoholowy lub jakieś jego początki to będzie ciężko, i nie zmusisz go do żadnych terapii, ani nie przekonasz, że ma problem póki sam tego nie zrozumie, w jego przekonaniu to pewnie Ty problem widzisz tam gdzie go nie ma. I jakim prawem nazywasz go alkoholikiem. Musisz mu powiedzieć, ze boisz się o dziecko i chcesz żeby Ci pomagał i wspierał. Mam nadzieje, że szczera rozmowa raz drugi wam pomoże.
Cytat:
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-10 o 20:23 |
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
No gdybyśmy mieli remont, podwórko, samochód zepsuty to inaczej. Pracuje i to ciężko ja nie przecze. Ale do domu przychodzi,.ugotuje obiad, posprząta i patrzy w neta. No to przy okazji mógłby popatrzeć nie?
No ale.to chyba jakiś dzień marudzenia na chłopa przylezie do domu to mu znowu nawkladam do głowy ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Z tekstów Oli. Tata przyszedł i się pyta: "Co robisz?" A Ola: "wcinam jabłuszko" kochana mała .
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
W serwisach motocyklowych takie wypatrzył kiedyś i od razu postanowił, że jego potomek musi taki mieć...
Ale może na allegro też będą albo ogólnie w jakiś sklepach internetowych
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak mój patrzy na bodziaki z herbem stalowki. A na foteliki bie ma czasu
Kolejny tekst. Tata wyszedł z łazienkami a Ola biegnie do niego i "tatuś mój! Najukochanszy na świecie!"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

może jak będzie trzeźwy to z nim pogadaj że to jest problem i że tak być nie może? Po pijaku mu wyrzucanie nix nie da 

Musiałam pisać do mamy SMS, żeby dzwoniła i mnie wybawiła ze szponów cioci. Super wyszło, bo powiedziałam że to mąż dzwoni bo już wraca i pojechałam. Czuję, że zmarnowałam 4h życia ;p