Mamusie październikowe 2015, część 7 :) ! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-10, 16:15   #481
Doorisska
Rozeznanie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 7 :) !

teraz bede z wami na biezaco xd zainwestowalam w tablet, telefon poszedl do naprawy

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-10, 16:34   #482
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Kiedy efekty sesji? Pochwalisz się? Ja czekam na swoje zdjęcia, powinny być z początkiem nastęonego tygodnia. Doczekać się nie mogę!
Jak będzie co oglądać to rzucę na forum, ale Ty pierwsza

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
MEGA W.K.U.R.W przepraszam, że przeklinam

Goście "na kawkę" jak się okazało są gośćmi "DO KOŃCA WEEKENDU"
Mój tatuś alkoholik chwilowo odgrywający swą ukochaną mistrzowską rolę tojestwszystkopomówienie jestemnajbardziejzarąbist ymczlowiekiemnaziemi wcaleniepijęijestemsuperg ościnnyirodzinny tylkoniemamwarunkówwasprz enocować -- zaprosił kuzynostwo DO MNIE, do mojego domu, bez uprzedzenia, tzn. poinformował mnie w drzwiach z nimi stojąc, że takasytuacjapodbramkowa przecieżnapewnomamdużomie jsca notoonizostanądoniedzieli alesuperprawda?

Myślałam, że się rozpłaczę w tych drzwiach.
Bardzo ich lubię, ale wszystko mnie boli, jestem zmęczona, ledwo ogarniam dzieci i dom minimalnie.
Oczywiście dobra mina do złej gry, bo naprawdę są w potrzebie i wiem, że oni też by mi nigdy nie odmówili.
A ojca miałam ochotę skopać ze schodów, kawał gnoja i manipulanta, aktorzyna we własnym teatrze.
Siedział sobie z nimi do teraz w mojej kuchni, wzór ojca i dziadka, elokwentny i dowcipny, wcielenie cnót wszelakich
Bo akurat ma trzeci tydzień czy tam czwarty niepicia.
I ja się dziwię, że nikt mi nie wierzy, rodzina z drugiego końca PL ma mnie za mitomankę i czarną owcę.
Nie chce mi się nawet patrzeć na niego.

Chcę żeby już była niedziela
Jestem w totalnym szoku jak można komukolwiek taką "niespodziankę" zrobić a co dopiero kobiecie w ciąży, jakbyś mało miała swoich obowiązków. zdumiewa mnie też postawa Twoich gości, bo przecież poza Twoim ojcem też wiedzieli, że jesteś w ciąży, więc mogli sami się domyśleć, że nietaktem jest tak wpadać bez zapowiedzi do niedzieli, po prostu bez komentarza

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Te wymiarowe wszystkie były dla mnie za małe, rozmiarówka kończy się na E
wow to Ty niezła cycolinka jesteś, oddaj trochę

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
Po wczorajszej wizycie wszystko w porządku. Dziecko me na pewno jest dziewczynką, tym razem nie wstydziła się pokazać co ma między nóżkami waży 2014g. Ale nie chciała pokazać twarzyczki.Zasłoniła sobie buzkę rączką a drugą drapała się po główce na której widać było włoski (ja byłam łysa, więc ciesze się że mała ma włoski). Wszystkie przepływy i wymiary prawidłowe
gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Witam się z rana.
Napisałam wczoraj długiego posta i widzę że się nie dodał,to szpitale wi-fi wyprowadza mnie z ròwnowagi
Wybaczcie że odpowiadam teraz bez cytatów ale nie chcę się cofać bo mi znowu zerwie połączenie.No więc rozmawiałam wczoraj ze swoim lekarzem a właściwie to błagałam go prawie na kolanach by mnie puścił do domu ale raczej nie był zadowolony z mojego pomysłu.Oczywiście decyzję pozostawił mi ale nie ukrywał że wolałby mnie widzieć w szpitalnym łóżku.Pech chciał że naszą rozmowę słyszał ordynator oddziału i lekko mówiąc zostałam zrugana za swój pomysł.Chcąc nie chcąc musiałam jeszcze wysłuchać pogadanki o hipotrofi płodu,o wszystkich ewentualnych powikłaniach jakie mnie czekają.Poczułam się trochę jak wyrodna matka która chce zaszkodzić swojemu dziecku. Po południu wzięli mnie
na usg no i wyszło że w ciągu tygodnia Tymon przybrał tylko 100 gram.Przepływy na szczęście się poprawiły ale niestety łožysko niezbyt dobrze funkcjonuje i nie dostarcza małemu odpowiedniej ilości substancji odżywczych.Mają mnie trzymać jeszcze kilka dni jeżeli nic się nie zmieni chcą wywoływać poród..No chyba że nagle popsują się zapisy ktg to czeka mnie CC.Powiem wam że się nieco wystraszyłam dostając taką wiadomość.Mam jednak nadzieję ze akcja siem sama wczesniej rozkreci bez zakladania zadnych cewnikow.
kochana musisz zaufać lekarzom, mają doświadczenie i wiedzą co robią

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
fuck,
przyszła mi decyzja odmawiająca prawa do zasiłku chorobowego w Krus bo przekroczyłam 180 dni , jak chce się ubiegać żeby mi przedłużyli o kolejne dni musze wstawić się na komisję lekarska (myślałam że ciąży to nie dotyczy i można 270 dni chorować bez takich ceregieli
) stresują mnie ch.je
Gosiek pobierz sobie ze strony KRUS-u druk N14, niech Ci go Twój lekarz wypełni, zaznaczając oczywiście, że jesteś niezdolna do pracy, a jak będziesz zanosić do KRUS-u to dołącz do tego kserokopię karty ciąży lub jakiejś karty informacyjnej, wtedy jest szansa, że Cię wezmą od razu na komisję lub wydadzą decyzję pozytywną bez wzywania Cię ponownie, tak robią w niektórych miastach, nie wiem niestety jak jest w Krakowie...

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Co do grażyny oporządzałam wczoraj swoja i naszła mjie myśl , że jak spotkam jakąś grażyne( dziewczyne o imieniu Grażyna) na ulicy to chyba bede musiala sie śmiać
No mi też to imię kojarzy się już tylko z mychą nawet mój mąż już inaczej na nią nie mówi, a wszystko za sprawą Malej
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 16:35   #483
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak otwarte ma usmiechala sie caly czas, mrógala oczkami i nawet chyba ziewala albo tak mocno usta otworzyla ale reke miala przy twarzy i nie mogl calej uchwycic

Aaa jest juz glowka w dol i umowimy sie na 6.10 na CC jak cos wczesniej sie zacznie to bede probowac sn i w kazdej chwili zrobia mi CC jak bede chciala
to tak jak ja mialam pierwsze cc i bede miala drugie miedzy 2 a 9 jak nie zaczne do 2 pazdziernika rodizc sama

kciuki za wizyty
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 17:14   #484
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Gosiek pobierz sobie ze strony KRUS-u druk N14, niech Ci go Twój lekarz wypełni, zaznaczając oczywiście, że jesteś niezdolna do pracy, a jak będziesz zanosić do KRUS-u to dołącz do tego kserokopię karty ciąży lub jakiejś karty informacyjnej, wtedy jest szansa, że Cię wezmą od razu na komisję lub wydadzą decyzję pozytywną bez wzywania Cię ponownie, tak robią w niektórych miastach, nie wiem niestety jak jest w Krakowie...
dostałam wraz z odmową ten druk N14 i wniosek o przedłużenie zwolnienia.
no w środe musze ginowi to dać do wypelnienia i niech się wypchają dziady
Stary 2015-09-10, 17:16   #485
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra to tak wszystko ok wymaz pobrany nastepna wizyta za 2 tyg
Wyprosilam fotke i wage
Moja duuuża Nel ma juz 2800 :O
ale ślicznie buźkę widać!!!

Cytat:
TAaa jest juz glowka w dol i umowimy sie na 6.10 na CC jak cos wczesniej sie zacznie to bede probowac sn i w kazdej chwili zrobia mi CC jak bede chciala
to już tuż tuż

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ok jadę do tego lekarza.. a wcześniej jeszcze muszę powtórzyć tą glukozę i znów siedzieć godzinę.. i dopiero o 16 wizyta eh .. trzymać kciuki :P ! stresa mam
kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Za mnie też prosze kciuki, zeby mnie nie pogonił lekarz do szpitala, bo SR idę z wynikami do niego
no coś Ty nie zrobi nam tego, forum bez Ciebie zginie

Cytat:
dziewczyny ten paracetamol co jest na liście wyprawkowej to dla nas czy to jakiś dzieciowy
ja kupiłam pedicetamol dla małej, podobno lepszy
http://www.aptekagemini.pl/pedicetam...g-ml-60ml.html

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

puk, puk, jest tu kto?
Malinowa i Mala na wizytach to już forum umarło

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
dostałam wraz z odmową ten druk N14 i wniosek o przedłużenie zwolnienia.
no w środe musze ginowi to dać do wypelnienia i niech się wypchają dziady
bez sensu jak będą Cię wzywać, bo to wszystko zajmie ze dwa tyg.
może akurat Ci się uda bez komisji, powodzenia
Stary 2015-09-10, 17:17   #486
mariolaw_132
Zakorzenienie

Hej

Melduje sie w nowej czesci chyba jako ostatnia lub jedna z nich.

Gratki za udane wizyty.
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 17:22   #487
gosiek0388
Zadomowienie

no piszcie baby jak po wizytach
Stary 2015-09-10, 17:36   #488
malinowa4
Zakorzenienie

no już po ..
w sumie to wszystko ok - nie rodzę
szyjka zamknięta więc to coś ostatnio to nie był czop... tylko infekcja .. no i mam globułki na to paskudztwo. czy skraca się to nie wiem , nie mierzyła. zrobiła mega dokładne USG małego bo urwanie głowy z tymi terminami .. no i główka i nóżki wychodzą normalnie na ten tydzień w którym jestem (37t1d) ale brzuszek oczywiście dalej mniejszy ale podobno jak rośnie to jest w porządku, poprostu będzie drobny po mamusi no i waży 2700 więc przybrał 400g w 2 tyg czyli bardzo dobrze. co do CC to dalej nie wiem, oni nie chcą jeszcze planować bo z tymi terminami to masakra, za każdym razem inaczej wychodzi a nie chcą dziecka za wcześnie wyciągnąć póki mu tam dobrze. no i następna wizyta za tydzień. może wtedy dostanę skierowanie. pewnie czekają aż coś się z tą szyjką ruszy, bo nie chcą za wcześnie zrobić cc. może tydzień wytrzymam heh. skurcze tym razem niewielkie na KTG.. po 30 parę na skurczu ale trzymały ciut dłużej niż wcześniej.. chyba nie ma co liczyć że się tu pierwsza rozpakuję dobrze jakbym ten tydzień wytrzymała bo już będę mieć donoszoną.
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 17:46   #489
Doorisska
Rozeznanie

Dlaczego na tapatalku nie wyswietlaja mi sie zdjecia???

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-10, 17:53   #490
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Sabonka a Ty z której części Polski jesteś?
Śląsk

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie jakie kosmetyki/ przybory toaletowe bierzecie do szpitala? obawiam sie, zeby niczego nie zapomniec :P
Żel pod prysznic, żel do twarzy, pasta do zębów i szczoteczka, szampon i odżywka, szczotka do włosów, płyn do higieny intymnej, krem do twarzy, octenisept, maltan, dużo podpasek i podkładów, wkładki laktacyjne chyba tyle

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
i jeszcez pytanko jakie wkładki laktacyjne kupowałyście?

i prześcieradła frotte? bawełna? czy może jeszcze jakieś inne?
Wkładki laktacyjne mam lovi a przescieradełka różne - frotte, bawełna, jersey

Cytat:
Dziewczyny a macie podkłady ochronne pod prześcieradło do wózka??
Ja dam zwykły podkład pod prześcieradło

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Robicie plan porodu? Ja z Mikołajem miałam, ale jakoś tak wyszło, że nie dałam położnym w końcu, a one nawet nie spytały. Teraz też zrobię
Zdecydowanie robie plan porodu bo nie chce oksytocyny na przyspieszenie ani rutynowego nacięcia krocza.

Cytat:
Hehe dziwota z naszymi skórami
Ja mam tak że jak mnie ktoś lekko uszczypnie, albo gdzieś się walnę nawet delikatnie, to mi się siniaki robią taką mam delikatną skórę

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Mnie czasem mąż dugnie jak się wyglupia a na drugi dzień mam pięknego siniora :p

Cytat:
A ja mam pytanie : prowadzicie jeszcze auto??
Pewnie ze jeżdżę ale już wolno i nie wyprzedzam... we wtorek jakiś babsztyl mi wymusil pierwszeństwo i na chama zahamowalam :/

Cytat:
Jej we wt rano robiłam zamówienie w aptece gemini teraz spr dalej zamówienie w trakcie realizacji. Nigdy tak długo nie czekałam :/ najgorsze ze jak paczka nie dojdzie do mnie do pt to nie będę miała femibionu w niedziele bo mi się kończy ;(

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Ja mam jeszcze Femibion na 11 dni a potem już nie biorę wcale, zastąpie go większą ilością warzyw i owoców

Cytat:
u mnie w domu się mówiło kaśka .. (bez urazy dziewczyny :P) a z tż mówiliśmy hela i stefan hahah
U nas franek i psiocha :p

Cytat:
no już po ..
szyjka zamknięta więc to coś ostatnio to nie był czop... tylko infekcja .. no i mam globułki na to paskudztwo. czy skraca się to nie wiem , nie mierzyła. zrobiła mega dokładne USG małego bo urwanie głowy z tymi terminami .. no i główka i nóżki wychodzą normalnie na ten tydzień w którym jestem (37t1d) ale brzuszek oczywiście dalej mniejszy ale podobno jak rośnie to jest w porządku, poprostu będzie drobny po mamusi no i waży 2700 więc przybrał 400g w 2 tyg czyli bardzo dobrze. co do CC to dalej nie wiem, oni nie chcą jeszcze planować bo z tymi terminami to masakra, za każdym razem inaczej wychodzi a nie chcą dziecka za wcześnie wyciągnąć póki mu tam dobrze. no i następna wizyta za tydzień. może wtedy dostanę skierowanie. pewnie czekają aż coś się z tą szyjką ruszy, bo nie chcą za wcześnie zrobić cc. może tydzień wytrzymam heh. skurcze tym razem niewielkie na KTG.. po 30 parę na skurczu ale trzymały ciut dłużej niż wcześniej.. chyba nie ma co liczyć że się tu pierwsza rozpakuję dobrze jakbym ten tydzień wytrzymała bo już będę mieć donoszoną.
Superaśnie niech maluszek jeszcze troszkę sobie tam posiedzi żeby rzeczywiście za szybko go nie wyciągnęli jeśli nie jest gotowy. ..

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 17:59   #491
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
no już po ..
malinowa super nos jak najdluzej mlodego dobrze widac mu tam ze jeszcze nie szykuje sie
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 18:00   #492
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Zaczyna sie czas wzmozonego pisania

A ja mam pytanie : prowadzicie jeszcze auto??
Prowadzę, ale tylko na krótkie trasy. Do rodziców, lekarza, czy do sklepu. Ostatnio jechałam autobusem, stałam w nim jakieś 40 minut, bo oczywiście wszyscy dookoła ślepi i od tamtej pory tak mnie plecy bolą, że ledwo się ruszam .
Cytat:
Frytka no nie gadaj, ze nie masz TV? Ja sobie życia nie wyobrażam bez TV. TO już nałóg A Twój mąż jest przeciwnikiem TV a gier nie? I to i to lasuje mózg, a gry nawet bardziej ryję beret
U nas jest TV, ale tylko dlatego, że dla TŻta jest to rzecz święta. Dnia sobie nie wyobraża bez włączenia tego pudła . Aż mnie to wkurza czasem, bo wolny dzień ma i jak wstanie, to pierwsze co: tv. Wraca z pracy - to samo. Ja znowu bez telewizji spokojnie przeżyję, gorzej jakby mi odcięli dostęp do internetu . Ja telewizje włączam tylko na jakieś Fakty czy Wiadomości (i to nawet nie codziennie) albo jak leci jakiś ciekawy film.

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
I znowu muszę odpwiadać z pamięci.No więc Tymon waży 2100 gram.Przez tydzień mojego leżenia plackiem przybrał 100 gram.W wywiadzie mam zaznaczne że w czasach młodości chorowałam na anoreksję mam przez to wrażenie że patrzą teraz na mnie jakbym celowo głodziła swoje dziecko...Od dzisiaj dostaję kroplówki z płynami no i dodatkowo potas i magnez bo mi w wynikach wyszły lekkie niedobory.
Trzymam kciuki za Was. Jak lekarze uważają, że lepiej dla ciebie i Tymona będzie, jak zostaniecie w szpitalu, to lepiej zostać. Oni się chyba znają na rzeczy . Też nie znoszę szpitali i po jednym dniu leżenia mam już serdecznie dość i najchętniej wypisałabym się na własne żądanie, ale mus to mus.
Cytat:
no już po ..
Super, że wizyta udana .

Ja dzisiaj znowu pół nocy nie spałam przez plecy :/. Wstałam rano to też ledwo się ruszałam. Ale trochę się poruszałam i miałam wrażenie, że powoli przechodzi, więc wybrałam się do sklepu. I to był błąd, bo chodziłam, jak jakiś paralityk . Tylko laski mi brakowało. W dodatku cały dzień, co jakiś czas, brzuch mi twardnieje i boli, jak na okres. Jeszcze miałam wrażenie, że wody mi pociekły, bo idę do łazienki, a tam wkładka prawie cała mokra i to jakby nie od śluzu, a od jakiejś wody właśnie. Jakbym lekko popuściła, ale po jakimś czasie poszłam znowu i już sucho było, tylko trochę śluzu na wkładce. Więc pewnie jakiś bardziej wodnisty śluz mi poleciał.
Stary 2015-09-10, 18:43   #493
rita_k
Zadomowienie

kurcze chyba brzuch mi się troche obniża bo mi ciężko siedzieć
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 18:53   #494
mijode
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
kurcze chyba brzuch mi się troche obniża bo mi ciężko siedzieć
też tak czuję od kilku dni.
Stary 2015-09-10, 19:10   #495
sabonka123
Rozeznanie

Powiedzcie mi proszę czy pierzecie tez poduszkę i kołderkę?

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-09-10, 19:13   #496
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
ja nie prałam :P

rita - ja już tak mam od dłuższego czasu , nogi muszę rozchylać
Stary 2015-09-10, 19:13   #497
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mijode Pokaż wiadomość
też tak czuję od kilku dni.
opada na uda co?
A ktoraś z was po porodzie poprzednim brała żelazo? Bo mi ginka na zapas już przepisała.
A ja już zaczynam mieć dośc tych wszystkich tabletek. Już mam 4 dziennie i zaraz planuje kolejny wiesiołek włączyć. A ja z tych co prawe bez tabletek żyją.

Taki offtop słyszałyście wczoraj w wiadomościach o tych lekarzach z sympozjum co wszyscy byli jacyś na haju? Podobno to co wzięli było tak silne że jak wzięli w piątek to dopiero wczoraj mogli ich przesłuchać
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 19:15   #498
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
no już po ..
no to super, że wymiary ok, a brzuszek? może faktycznie jest po prostu drobniejszy i dobrze, że na oko Ci terminu cc nie ustalają, niech mały będzie chociaż trochę przygotowany, że już niedługo kończy się jego czas przesiadywania w ciepłym i ciasnym brzuszku

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
miałam wrażenie, że wody mi pociekły, bo idę do łazienki, a tam wkładka prawie cała mokra i to jakby nie od śluzu, a od jakiejś wody właśnie. Jakbym lekko popuściła, ale po jakimś czasie poszłam znowu i już sucho było, tylko trochę śluzu na wkładce. Więc pewnie jakiś bardziej wodnisty śluz mi poleciał.
no ja też tak ostatnio miałam ale to był jednorazowy incydent, więc nie robiłam paniki ale rzeczywiście mam wrażenie jakbym śluzu miała więcej ostatnio
Stary 2015-09-10, 19:24   #499
malinowa4
Zakorzenienie

ja też mam mega dużo śluzu.. wkładki non stop zmieniam. aa teraz jeszcze do tego infekcja :/
Stary 2015-09-10, 19:26   #500
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie piore, tylko poszewki.

wogole mlody naciągnął mnie na robienie babeczek... wiec nie umylam naczyn a jeszcze doszlo mi po tym pieczeniu, ale takim słodkim prosbom się nie opre to jest mistrz proszenia jak mu tylko na czyms zależy
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 19:33   #501
mala29lll
Zakorzenienie

Jestem!!!!!! Nie pogonil mnie do szpitala hihi ale i tak sie czepial opuchlizny. We wtorek ktg i przyjdzie osobiscie zobaczyc moje nogi wiec musze lezec grzecznie bo mnie wpakuje do szpitala. No to lezenie. Pomacal brzuch i sie obniza coraz bardziej. Polozna kazala dzwonic jutro i mowic termin to zarezerwuje izolatke ale jak ja moge rodzic od 20 wrzesnia do 6 pazdziernika wg terminu i cholera wie jaka date mam powiedziec ale zadzwonie i pogadam z nia jak to zrobic. Jeszcze mnie wziela na srodek i pokazywala jak maz moze pomoc w bolach na pilce hehe glupio tak na srodku ale dobrze ze juz znam dziewczyny to jakos tak luzik. Musze teraz z mezem pocwiczyc w domu te pozycje bo kurde super lagodzi chyba bedzie szczegolnie jedna na bole krzyzowe ide nadrabiac
Stary 2015-09-10, 19:39   #502
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też mam mega dużo śluzu.. wkładki non stop zmieniam. aa teraz jeszcze do tego infekcja :/
a miałaś jakieś objawy tej infekcji???

Cytat:
Polozna kazala dzwonic jutro i mowic termin to zarezerwuje izolatke
ale dlaczego izolatkę???
Stary 2015-09-10, 19:45   #503
mijode
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
opada na uda co?
A ktoraś z was po porodzie poprzednim brała żelazo? Bo mi ginka na zapas już przepisała.
A ja już zaczynam mieć dośc tych wszystkich tabletek. Już mam 4 dziennie i zaraz planuje kolejny wiesiołek włączyć. A ja z tych co prawe bez tabletek żyją.

Taki offtop słyszałyście wczoraj w wiadomościach o tych lekarzach z sympozjum co wszyscy byli jacyś na haju? Podobno to co wzięli było tak silne że jak wzięli w piątek to dopiero wczoraj mogli ich przesłuchać

oj no właśnie opada na uda
wiecie, że ja żadnych tabsów nie biorę przez ciążę całą? do połowy tylko brałam kwas foliowy. wyniki mam wszystkie w normie, więc nic nie biorę dodatkowo.
Stary 2015-09-10, 19:47   #504
mariolaw_132
Zakorzenienie

za wizyty
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 19:50   #505
amelia177
Rozeznanie

Gratki za udane wizyty! Ja też chce !! A dopiero mam za 2 tyg :/ Widzę, że dzidzie jeszcze grzecznie siedzą w brzuszkach Może jednak rozpakujemy się w 8 części ?

Przyszła ostatnia paczka z Klupsia i oczywiście jedna część też jakaś uszkodzona a jednej nie dali....normalnie never ending story..... ale chyba już machnę ręką...szkoda moich nerwów

i na noc się wzięłam za prasowanie Matyldooooooooooooooo...j ak ja nie znoszę tych gumkowych prześcieradeł prasować a miałam sobie tą małą deskę co mała polecała kupić w IKEI grrr i te rożki i ochraniacz w miarę mi się wyprały i nie "pokitasiły", wyprasowałam je bez pary i jest ok...no nic idę kończyć i finito z praniem i prasowaniem, chyba, że jeszcze coś dojdzie ale na pewno już nie tyle )

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 19:51   #506
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mijode Pokaż wiadomość
oj no właśnie opada na uda
wiecie, że ja żadnych tabsów nie biorę przez ciążę całą? do połowy tylko brałam kwas foliowy. wyniki mam wszystkie w normie, więc nic nie biorę dodatkowo.
Oj to ja się w tej ciąży nabrałam trochę tabletek... W ciazy się okazało ze mam niedoczynność tarczycy wiec tabletka, witaminy femibion to dwie tabletki, dopadła mnie infekcja to zaś kolejna i jeszcze no spe brałam bo miałam bóle brzuszka... a i jeszcze aspargin na skurcze nóg i twardnienie brzucha.

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-09-10, 19:54   #507
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Przyszła ostatnia paczka z Klupsia i oczywiście jedna część też jakaś uszkodzona a jednej nie dali....normalnie never ending story..... ale chyba już machnę ręką...szkoda moich nerwów
Tez zamówiłam mebelki z Klupsia i łóżeczko ma takie jakby 3 niepomalowane wgłębienia w drewnie a komodę właśnie mąż składa i się wkurza bo coś mu tam nie pasuje...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1441907695476.jpg (22,5 KB, 25 załadowań)

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-09-10, 20:01   #508
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Ja w poniedziałek składałam i dalej w trakcie realizacji.Dzwoniłam dziś i mówili że wyślą a na jutro dojdzie ale póki co nie widzę żeby wysłane było :/ a też mi się femibion skończył...

Ale pech ...
Moje jest dalej w trakcie realizacji więc mogę się pożegnać, że jutro otrzymam zamówienie.
Trudno.. jeden dzień przeboleję jak nie łyknę tabletki, ale i tak jestem wściekła
Stary 2015-09-10, 20:06   #509
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
OW ciazy się okazało ze mam niedoczynność tarczycy
a jaką dawkę euthyroxu bierzesz??? jesteś pod opieką endokrynologa??? ja biorę połówkę z 75, co tobie lekarze mówili, że juz dożywotni trzeba to brać czy po ciąży jest szansa zejść z tych leków? mam nadzieję, że u mnie ta niedoczynność jest spowodowana ciążą i po urodzeniu wszystko wróci do normy

Cytat:
Tez zamówiłam mebelki z Klupsia i łóżeczko ma takie jakby 3 niepomalowane wgłębienia w drewnie a komodę właśnie mąż składa i się wkurza bo coś mu tam nie pasuje...
kolejna osoba, która ma problem z Klupsiem ja chyba zamówię w takim razie z innej firmy...
Stary 2015-09-10, 20:10   #510
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
a jaką dawkę euthyroxu bierzesz??? jesteś pod opieką endokrynologa??? ja biorę połówkę z 75, co tobie lekarze mówili, że juz dożywotni trzeba to brać czy po ciąży jest szansa zejść z tych leków? mam nadzieję, że u mnie ta niedoczynność jest spowodowana ciążą i po urodzeniu wszystko wróci do normy

kolejna osoba, która ma problem z Klupsiem ja chyba zamówię w takim razie z innej firmy...
Biorę na zmianę dawkę 75 i 88. Miesiąc przed ciążą badałam tsh i mi wyszło ponad 3... wiec musiałam miec juz problem wcześniej.

Mysle ze z meblami z każdej firmy może być coś nie tak. Ja w każdym razie nie zamierzam nic odsylac bo nie mam na to czasu. Na komodzie tez zauważyliśmy z tyłu trzasniety róg i to wcale nie z winy kuriera. Ale mam to gdzieś. Napisze do sprzedawcy, może zwróci jakaś część kasy za to, tymbardziej ze mówili że oni zanim meble wyślą to dokładnie je sprawdzają... no a chyba jednak nie

Dzidziuś 10.10.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości