Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-10, 20:06   #4351
sylwka321
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Nadrobie potem...

Brat TŻ nie dostał od księdza zaświadczenia że może być chrzestnym bo nie chodził w liceum na religie jutro ma iść do swojej starej parafii gdzie miał komunię i tam będzie prosił a jak się nie uda to chyba będziemy musieli odwołać chrzciny
Awwww w Polsce to wszędzie robią problemy... Masakra

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

Chciałam nieśmiało zapytać czy mogę do Was dołączyć, też jestem czerwcową mamą. Podczytuję Was już od poczekalni i już wtedy chciałam się odezwać ale jakoś bałam się zapeszyć, przez całą ciążę martwiłam się czy z dzieckiem wszystko ok, ale na szczęście mały urodził się cały i zdrowy.
Hej
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:06   #4352
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
To ciąża trochę ciężka.. Ale ważne ze masz już to za sobą.
No i bóle krzyżowe.. Masakra.. Też miałam i dwa razy wylądowałam przez nie na ip z fałszywym alarmem

No i Aleksander ładna waga
Dzięki, jak bylismy ostatnio u pediatry 28 sierpnia to ważył 6400, więc mam co dźwigać, bo oczywiścia najlepiej u mamy na rękach

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
pzs to mamy dzieciaczki z tego samego dnia
To będzie podwójna biba
Stary 2015-09-10, 20:11   #4353
industria
Zakorzenienie

pzs1, biedna, ale sie musiałaś nastresować całą ciąże
na szczęście wszystko skończyło sie dobrze

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Co z tymi księżmi się dzieje?! Robią problem nawet z chrzcin?!
niestety robią problem ze wszystkiego. zamiast młodych ludzi zachęcać do kościoła i ułatwiać załatwianie formalności robią odwrotnie. oj, wielbicieli sobie tym nie przysparzają, przez utrudnienia księży wielu moich znajomych ostatecznie pożegnało sie z kościołem katolickim......ja myślałam że im na wiernych zależy, jak widać zależy im tylko na własnej dupie i uwielbiają okazywać swą wyższość....

między innymi dlatego ja nie mam zamiaru chrzcić dziecka....

wyobraźcie sobie, że pare lat temu jak wychodziłam za mąż prezesem fundacji, w której pracuje był pewien ksiądz proboszcz. jak sie dowiedział że to bedzie ślub cywilny kazał mi absolutnie wszystko odwołać bo "nie moge żyć w grzechu!!!!!!! " powiedział, że gorszym grzechem jest tylko invitro ....
tydzień później zaniosłam mu ciasto "weselne" i życzyłam smacznego
aż dziw że mnie nie zwolnił
Stary 2015-09-10, 20:15   #4354
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Nadrobie potem...

Brat TŻ nie dostał od księdza zaświadczenia że może być chrzestnym bo nie chodził w liceum na religie jutro ma iść do swojej starej parafii gdzie miał komunię i tam będzie prosił a jak się nie uda to chyba będziemy musieli odwołać chrzciny
A nie wystarczy zaświadczenie ze jest sie bierzmowanym? Omg..
Stary 2015-09-10, 20:16   #4355
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Powód nie chodzenia na religie dyskwalifikuje bycie chrzestnym? Trochę dziwne. Nadaje się na chrzestnego ten kto jest katolikiem, bierzmowanym oraz prowadzi życie zgodne z wiarą. Może żałuje, że nie chodził na religię? Dla mnie to dziwne podejscie.
Dla mnie to wręcz śmieszne!
My musieliśmy podpisać oświadczenie ze chrzcimy Blanke ale jeśli nie,weźmiemy ślubu to nie ochrzci drugiego dziecka.. Teraz zmieniła się parafia

Cytat:
Dzięki, jak bylismy ostatnio u pediatry 28 sierpnia to ważył 6400, więc mam co dźwigać, bo oczywiścia najlepiej u mamy na rękach

To będzie podwójna biba
Phi a jaak.

Moja jest takim mamincyckiem ze nie mogę się,ruszyć bez niej.. Jak gdzies jesteśmy i traci mnie z oczu i do niej nie mówie to już płacz..
Ale dziś byłam u stolarza i mama ją uspiła ale przyszłam i ją obudziam :p

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:17   #4356
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Powód nie chodzenia na religie dyskwalifikuje bycie chrzestnym? Trochę dziwne. Nadaje się na chrzestnego ten kto jest katolikiem, bierzmowanym oraz prowadzi życie zgodne z wiarą. Może żałuje, że nie chodził na religię? Dla mnie to dziwne podejscie.

Ja się odniosłam do przykładu podanego przez ciebie - do rozwódki. No i podałam przykłady z własnego życia. Chodzenie na religię to całkiem inna sprawa. Nie wiemy w jakim wieku jest osoba o której pisze mehja- może właśnie skonczyla liceum. Może ten ksiądz wie że np nie chodzi do kościoła. A może ksiądz zwyczajnie jest złośliwy. Malo szczegółów znamy.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:19   #4357
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
pzs1, biedna, ale sie musiałaś nastresować całą ciąże
na szczęście wszystko skończyło sie dobrze

niestety robią problem ze wszystkiego. zamiast młodych ludzi zachęcać do kościoła i ułatwiać załatwianie formalności robią odwrotnie. oj, wielbicieli sobie tym nie przysparzają, przez utrudnienia księży wielu moich znajomych ostatecznie pożegnało sie z kościołem katolickim......ja myślałam że im na wiernych zależy, jak widać zależy im tylko na własnej dupie i uwielbiają okazywać swą wyższość....

wyobraźcie sobie, że pare lat temu jak wychodziłam za mąż prezesem fundacji, w której pracuje był pewien ksiądz proboszcz. jak sie dowiedział że to bedzie ślub cywilny kazał mi absolutnie wszystko odwołać bo "nie moge żyć w grzechu!!!!!!! " powiedział, że gorszym grzechem jest tylko invitro ....
tydzień później zaniosłam mu ciasto "weselne" i życzyłam smacznego
aż dziw że mnie nie zwolnił
No jak pomyśle że za rok będę się pierdzielila z księdzem to mi słabo.. Ale ponoć on nie robi problemów i jest takim dobrym księdzem.. Zobaczymy

Lena

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-10, 20:22   #4358
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

Nam by nawet nikt dziecka nie ochrzcił, po pierwsze obydwoje nie mamy bierzmowania, po drugie nie mamy ślubu.

Jak jeszcze byłam w liceum mama poszła do naszej parafii zapisać mnie na kurs na bierzmowanie (miałam wtedy dobre chęci) to jej powiedzieli, że nie ma już miejsc. Kilka lat później, jak był ksiądz po kolędzie to pytał czemu nie mam bierzmowania. To mówię facetowi, że miejsca nie było, a ten miał do mnie pretensje, że jak to w kościele miejsca nie ma. No sorry. A już najbardziej się do kościoła zraziłam jak moja mama nie dostała rozgrzeszenia bo jest rozwódką. No pewnie, trzeba było dać się zatłuc na śmierć.

i w tym wszystkim wyobraźcie sobie jak wyglądają wizyty u mojej babci:"A kiedy ślub i chrzciny? Jak to tak przecież dziecko musi mieć ojca!" A nie spoko, bo TŻ to tylko dawca spermy, no błagam...

Pomijam już wszystkie cudowne rady od wszystkich najbliższych. Moje dziecko na bank umrze z zimna wg nich
Stary 2015-09-10, 20:25   #4359
Marei
Zakorzenienie

Witaj pzs!

Kaja mój maluch też ma teraz etap, że jak mnie nie widzi ani nie słyszy to ryk. Poszłam się kąpać jak bawił się z tz. Jak się zorientował,że długo mnie nie ma, zaczął płakać, co raz bardziej i bardziej. Aż znowu bezdech łapał. Tz przyszedł do łazienki, pokazał mnie, mały się uspokoił. za chwilę znowu ryk aż wyszłam z łazienki i wzięłam go na ręce. Wtedy spokój... hmm... wszystkie dzieci tak mają? Bo nie wiem czy będę mogła wyjść i zostawić go z tz..
Stary 2015-09-10, 20:26   #4360
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
No jak pomyśle że za rok będę się pierdzielila z księdzem to mi słabo.. Ale ponoć on nie robi problemów i jest takim dobrym księdzem.. Zobaczymy

my jeszcze nie mamy daty chrzcin.. do swiat moze ogarne...
Stary 2015-09-10, 20:26   #4361
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Nam by nawet nikt dziecka nie ochrzcił, po pierwsze obydwoje nie mamy bierzmowania, po drugie nie mamy ślubu.

Jak jeszcze byłam w liceum mama poszła do naszej parafii zapisać mnie na kurs na bierzmowanie (miałam wtedy dobre chęci) to jej powiedzieli, że nie ma już miejsc. Kilka lat później, jak był ksiądz po kolędzie to pytał czemu nie mam bierzmowania. To mówię facetowi, że miejsca nie było, a ten miał do mnie pretensje, że jak to w kościele miejsca nie ma. No sorry. A już najbardziej się do kościoła zraziłam jak moja mama nie dostała rozgrzeszenia bo jest rozwódką. No pewnie, trzeba było dać się zatłuc na śmierć.

i w tym wszystkim wyobraźcie sobie jak wyglądają wizyty u mojej babci:"A kiedy ślub i chrzciny? Jak to tak przecież dziecko musi mieć ojca!" A nie spoko, bo TŻ to tylko dawca spermy, no błagam...

Pomijam już wszystkie cudowne rady od wszystkich najbliższych. Moje dziecko na bank umrze z zimna wg nich
Moja babcia się wstydzi że ja nie mam ślubu ale to taki moher, na urodziny mszę św se zamawiają
Odkąd zaszlam w pierwszą ciążę babcia kiedy ślub bla bla, teście tak samo.. Ale chyba każdy już się przyzwyczail i temat jakoś ucichł.
Jedynie mój tata wspomina o cywilnym ze względu na takie urzędowe sprawy, mieszkanie i takie tam..

Lena

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-10, 20:27   #4362
Irmusia81
Zakorzenienie

A bo dużo zależy od tego na jakiego księdza się trafi.
Moja mama kiedyś poszła po radę do proboszcza parafii w której mieszkaliśmy. Opowiedziała o życiu ze swoim popieprzonym mężem - moim ojczymem - i ten ksiądz powiedział jej żeby od męża odeszła 😉
Stary 2015-09-10, 20:29   #4363
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Witaj pzs!

Kaja mój maluch też ma teraz etap, że jak mnie nie widzi ani nie słyszy to ryk. Poszłam się kąpać jak bawił się z tz. Jak się zorientował,że długo mnie nie ma, zaczął płakać, co raz bardziej i bardziej. Aż znowu bezdech łapał. Tz przyszedł do łazienki, pokazał mnie, mały się uspokoił. za chwilę znowu ryk aż wyszłam z łazienki i wzięłam go na ręce. Wtedy spokój... hmm... wszystkie dzieci tak mają? Bo nie wiem czy będę mogła wyjść i zostawić go z tz..
Blanka tak nie miała.. Ja bez problemu wychodzilam.. A Lena tak od początku.. Wychodze jedynie na wieczór jak śpi już na noc. Chociaż dwa razy i tak się obudziła, gdzie nigdy się nie budzi

Lena
Stary 2015-09-10, 20:30   #4364
Irmusia81
Zakorzenienie

Marei- może to lęk separacyjny już? Franek na razie tak nie reaguje.
Stary 2015-09-10, 20:30   #4365
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Szuu kiedyś wstawiala zdjęcie pszczoły.

Wiecie co? Ja nigdy nie wiem prze ile Uuu pusze sie Szuuuu
Ja tez

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

Chciałam nieśmiało zapytać czy mogę do Was dołączyć, też jestem czerwcową mamą. Podczytuję Was już od poczekalni i już wtedy chciałam się odezwać ale jakoś bałam się zapeszyć, przez całą ciążę martwiłam się czy z dzieckiem wszystko ok, ale na szczęście mały urodził się cały i zdrowy.
Hejka kurcze to mialas niemale przejscia

Patryk bedzie chyba chory :/ katar ma jak chu... i zaczyna go kaszlec bosko poprostu a mial sie szczepic.

Szuu dzieki za fotke porobilam zrzuty ekranu pszczoly i kostki
Pierozkowa skad ty masz pszczole Julinka (na insta widzialam jak z nia walczyl) .?

U nas tez brat tz nie dostal zaswiadczenia i poprosilismy kogos innego niestety. Tez ksiadz nam robil aluzje ze bez slubu i ble ble inne takie cuda.
Stary 2015-09-10, 20:32   #4366
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

A w ogóle wiecie co jest najśmieszniejsze? Ja za małolata zarzekałam się, że dzieci mieć nigdy nie będę, potem mi przeszło i stwierdziłam, że jak mam mieć to pierwsze przed 30 urodzinami i się udało, bo 30-stkę miałam 1-go sierpnia. A generalnie to myślę już o drugim dziecku i zastanawiam się jaka powinna być różnica wieku
Stary 2015-09-10, 20:34   #4367
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka tak nie miała.. Ja bez problemu wychodzilam.. A Lena tak od początku.. Wychodze jedynie na wieczór jak śpi już na noc. Chociaż dwa razy i tak się obudziła, gdzie nigdy się nie budzi
moja narazie nie placze za mna, zostawiam ja czesto w salonie, sama ide do kuchni cos porobic na jakies 10-15 min a on sie zajmuje soba
TZ poszedl z nia na spacer, tak wieje ze zalozylam jej kombinezon
Stary 2015-09-10, 20:34   #4368
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Ja tez

Hejka kurcze to mialas niemale przejscia

Patryk bedzie chyba chory :/ katar ma jak chu... i zaczyna go kaszlec bosko poprostu a mial sie szczepic.

Szuu dzieki za fotke porobilam zrzuty ekranu pszczoly i kostki
Pierozkowa skad ty masz pszczole Julinka (na insta widzialam jak z nia walczyl) .?

U nas tez brat tz nie dostal zaswiadczenia i poprosilismy kogos innego niestety. Tez ksiadz nam robil aluzje ze bez slubu i ble ble inne takie cuda.
Pierog to ma motyla z lamaze

Lena
Stary 2015-09-10, 20:36   #4369
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle wiecie co jest najśmieszniejsze? Ja za małolata zarzekałam się, że dzieci mieć nigdy nie będę, potem mi przeszło i stwierdziłam, że jak mam mieć to pierwsze przed 30 urodzinami i się udało, bo 30-stkę miałam 1-go sierpnia. A generalnie to myślę już o drugim dziecku i zastanawiam się jaka powinna być różnica wieku
skad ja to znam...zawsze krzyczalam ze meza nie chce , dzieci tez nie .a tu co? rok temu slub w maju a w tym roku w czerwcu Lilly sie urodzila..widac z wiekiem sie wszystko zmienia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-10, 20:39   #4370
k a j a
Zakorzenienie

A ja zawsze mówiłam ze będę młodą mamą

Lena
Stary 2015-09-10, 20:39   #4371
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Współczuję...powiem ci że u nas wyniknął bardzo podobny problem.. Z siostrą męża. Ksiądz powiedział nam dziś że nie może być chrzestną... W niedzielę wzięła ślub cywilny. Musiała bo jej facet jest Egipcjaninem i załatwiają mu pobyt w PL. Chcą wziąć kościelny ale to potrwa trochę... No i klops... Na szybko prosiliśmy dziś kuzynkę męża na chrzestną. Na szczęście się zgodziła.

my nawet tak na szybko nikogo nie znajdziemy bo musielibyśmy jechać do innego miasta do brata ciotecznego. ale i tak głupio prosić go na chrzestnego i powiedzieć "no to za tydzień chrzciny"

Cytat:
Jakiś dziwny ten ksiądz.. U nas w parafii ksiądz nawet nie chciał żadnych zaświadczeń. A nie możecie ochrzcić w innej parafii? Kuzynka chrzciła jako rozwódka, i u niej w parafii ksiądz kategorycznie się nie zgodził. To ochrzciła u mnie

u mnie wszędzie wymagają zaświadczeń. nie chcę zmieniać parafii bo to nic nie da, akurat moja parafia jest najmniej wymagająca spośród wszystkich

Cytat:
A nie wystarczy zaświadczenie ze jest sie bierzmowanym? Omg..

weźmie takie i najwyżej będę u mojego księdza udała głupa, że niby nie zrozumiałam, że ma być inne

Cytat:
Ja się odniosłam do przykładu podanego przez ciebie - do rozwódki. No i podałam przykłady z własnego życia. Chodzenie na religię to całkiem inna sprawa. Nie wiemy w jakim wieku jest osoba o której pisze mehja- może właśnie skonczyla liceum. Może ten ksiądz wie że np nie chodzi do kościoła. A może ksiądz zwyczajnie jest złośliwy. Malo szczegółów znamy.

chrzestny ma 27 lat. nie wiemy nawet skąd ten ksiądz ma takie info ale on ma w swoich papierach wszystko o wszystkich. zbiera informacje o ludziach. akurat taki pech, że ten ksiądz jest na prawdę złośliwy i nielubiany. mojemu tż-owi też robił straszne problemy jak slub mieliśmy wziąć ale u mnie w parafii są fajni księża i jakoś poszło.

Cytat:
Witaj pzs!

od kilku dni zauważyłam że moja tak ma! musi mnie widzieć
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:42   #4372
Selis
Zadomowienie

Witaj Pzs

Moj TZ dzis był w parafii pytac o termin itp, to juz siostra zdarzyła powiedziec mu ile sie daje na ofiare i tak tyle im nie damy, oj nie!
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:43   #4373
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Pierog to ma motyla z lamaze
Dzieeki cena nawet spoko
Stary 2015-09-10, 20:44   #4374
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Pzs

Moj TZ dzis był w parafii pytac o termin itp, to juz siostra zdarzyła powiedziec mu ile sie daje na ofiare i tak tyle im nie damy, oj nie!
ile teraz wynosi "co laska"?
Stary 2015-09-10, 20:45   #4375
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ale gile wtedy chyba nie sa zielone Ja mam przezroczyste... A z cera nie jest juz tak zle

Tak było

A tak jest teraz

Na all

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale ładnie mu zeszło. My przy skazie nadal mamy problem z buzia.
Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
I nad to samo . Darcie jak pierza avten śpi

Rodziłas na klinikach ?

Ooooo chyba sprawdzę bo u mnie nie było i nie będzie

Uhuhuhu ja tu mieszkań i kupuje przez net przecie sie nie ruszę z rykunem. Skąd jesteś ?

A wiesz jakich ?
Tak. Na klinikach .
Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość

Powiedziałam do TŻa - załóż dziecku czapkę.....
Zobaczyłam dopiero w samochodzie
Heh
Stary 2015-09-10, 20:47   #4376
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja nigdy żadnych zaświadczeń nie potrzebowałam. Syn miał chrzestnych z naszej parafii to nikt nie potrzebował, jak byłam matką chrzestna to też z tej samej parafii dziecko, teraz tylko chrzestna córki musiała mieć zaświadczenie ale bez problemu dostała. A mnie nikt nigdy nie pytał o chrzestnych, czy po ślubie, czy co...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:48   #4377
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
A bo dużo zależy od tego na jakiego księdza się trafi.
Moja mama kiedyś poszła po radę do proboszcza parafii w której mieszkaliśmy. Opowiedziała o życiu ze swoim popieprzonym mężem - moim ojczymem - i ten ksiądz powiedział jej żeby od męża odeszła 😉
ooo i takiego księdza mam u siebie w parafii naprawdę fajny człowiek.
Stary 2015-09-10, 20:50   #4378
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
ile teraz wynosi "co laska"?
Siostra powiedziala "jest co kaska, ale dają 200 zl"
Malo tego ta siostra w tym wielkim zeszycie gdzie sa wpisywane wszystkie dane itp. przy nazwisku wpisuje ile kto dał
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:53   #4379
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Siostra powiedziala "jest co kaska, ale dają 200 zl"
Malo tego ta siostra w tym wielkim zeszycie gdzie sa wpisywane wszystkie dane itp. przy nazwisku wpisuje ile kto dał
to jest chore my nie daliśmy nic. Ksiądz zakazał cokolwiek dawać, wrzucilismy 5 dych na ofiare do koszyczka. Jednak bardzo mało jest księzy z powołania.

Kościół to niezły biznes
Stary 2015-09-10, 20:53   #4380
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

A co do płaczu jak znikam z pola widzenia to przeważnie też. Nie wiem na ile to wynika z "ten typ tak ma", na ile z sytuacji bo moja dobrze ponad 90% czasu spędza że mną, tż rzadko ja bierze na ręce czy gada do niej. Ale bardzo lubi brata, tak się do niego czasem śmieje.. tylko boję się im pozwalać na te zabawy..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości