![]() |
#4351 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To będzie podwójna biba ![]()
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
pzs1, biedna, ale sie musiałaś nastresować całą ciąże
![]() na szczęście wszystko skończyło sie dobrze ![]() ![]() niestety robią problem ze wszystkiego. zamiast młodych ludzi zachęcać do kościoła i ułatwiać załatwianie formalności robią odwrotnie. oj, wielbicieli sobie tym nie przysparzają, przez utrudnienia księży wielu moich znajomych ostatecznie pożegnało sie z kościołem katolickim......ja myślałam że im na wiernych zależy, jak widać zależy im tylko na własnej dupie i uwielbiają okazywać swą wyższość.... między innymi dlatego ja nie mam zamiaru chrzcić dziecka.... wyobraźcie sobie, że pare lat temu jak wychodziłam za mąż prezesem fundacji, w której pracuje był pewien ksiądz proboszcz. jak sie dowiedział że to bedzie ślub cywilny kazał mi absolutnie wszystko odwołać bo "nie moge żyć w grzechu!!!!!!! " powiedział, że gorszym grzechem jest tylko invitro .... ![]() tydzień później zaniosłam mu ciasto "weselne" i życzyłam smacznego ![]() aż dziw że mnie nie zwolnił ![]()
#4354 |
Zakorzenienie
|
A nie wystarczy zaświadczenie ze jest sie bierzmowanym? Omg..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My musieliśmy podpisać oświadczenie ze chrzcimy Blanke ale jeśli nie,weźmiemy ślubu to nie ochrzci drugiego dziecka.. Teraz zmieniła się parafia ![]() Cytat:
Moja jest takim mamincyckiem ze nie mogę się,ruszyć bez niej.. Jak gdzies jesteśmy i traci mnie z oczu i do niej nie mówie to już płacz.. Ale dziś byłam u stolarza i mama ją uspiła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się odniosłam do przykładu podanego przez ciebie - do rozwódki. No i podałam przykłady z własnego życia. Chodzenie na religię to całkiem inna sprawa. Nie wiemy w jakim wieku jest osoba o której pisze mehja- może właśnie skonczyla liceum. Może ten ksiądz wie że np nie chodzi do kościoła. A może ksiądz zwyczajnie jest złośliwy. Malo szczegółów znamy.
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak jeszcze byłam w liceum mama poszła do naszej parafii zapisać mnie na kurs na bierzmowanie (miałam wtedy dobre chęci) to jej powiedzieli, że nie ma już miejsc. Kilka lat później, jak był ksiądz po kolędzie to pytał czemu nie mam bierzmowania. To mówię facetowi, że miejsca nie było, a ten miał do mnie pretensje, że jak to w kościele miejsca nie ma. No sorry. A już najbardziej się do kościoła zraziłam jak moja mama nie dostała rozgrzeszenia bo jest rozwódką. No pewnie, trzeba było dać się zatłuc na śmierć. i w tym wszystkim wyobraźcie sobie jak wyglądają wizyty u mojej babci:"A kiedy ślub i chrzciny? Jak to tak przecież dziecko musi mieć ojca!" A nie spoko, bo TŻ to tylko dawca spermy, no błagam... Pomijam już wszystkie cudowne rady od wszystkich najbliższych. Moje dziecko na bank umrze z zimna wg nich
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Witaj pzs!
![]() Kaja mój maluch też ma teraz etap, że jak mnie nie widzi ani nie słyszy to ryk. Poszłam się kąpać jak bawił się z tz. Jak się zorientował,że długo mnie nie ma, zaczął płakać, co raz bardziej i bardziej. Aż znowu bezdech łapał. Tz przyszedł do łazienki, pokazał mnie, mały się uspokoił. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jeszcze nie mamy daty chrzcin.. ![]() ![]()
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Odkąd zaszlam w pierwszą ciążę babcia kiedy ślub bla bla, teście tak samo.. Ale chyba każdy już się przyzwyczail i temat jakoś ucichł. Jedynie mój tata wspomina o cywilnym ze względu na takie urzędowe sprawy, mieszkanie i takie tam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
A bo dużo zależy od tego na jakiego księdza się trafi.
Moja mama kiedyś poszła po radę do proboszcza parafii w której mieszkaliśmy. Opowiedziała o życiu ze swoim popieprzonym mężem - moim ojczymem - i ten ksiądz powiedział jej żeby od męża odeszła 😉
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
Marei- może to lęk separacyjny już? Franek na razie tak nie reaguje.
#4365 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Patryk bedzie chyba chory :/ katar ma jak chu... i zaczyna go kaszlec bosko poprostu ![]() Szuu dzieki za fotke porobilam zrzuty ekranu pszczoly i kostki ![]() Pierozkowa skad ty masz pszczole Julinka (na insta widzialam jak z nia walczyl) .? ![]() U nas tez brat tz nie dostal zaswiadczenia i poprosilismy kogos innego niestety. Tez ksiadz nam robil aluzje ze bez slubu i ble ble inne takie cuda. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zadomowienie
|
A w ogóle wiecie co jest najśmieszniejsze? Ja za małolata zarzekałam się, że dzieci mieć nigdy nie będę, potem mi przeszło i stwierdziłam, że jak mam mieć to pierwsze przed 30 urodzinami i się udało, bo 30-stkę miałam 1-go sierpnia. A generalnie to myślę już o drugim dziecku i zastanawiam się jaka powinna być różnica wieku
![]()
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TZ poszedl z nia na spacer, tak wieje ze zalozylam jej kombinezon ![]()
![]() |
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
A ja zawsze mówiłam ze będę młodą mamą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nawet tak na szybko nikogo nie znajdziemy bo musielibyśmy jechać do innego miasta do brata ciotecznego. ale i tak głupio prosić go na chrzestnego i powiedzieć "no to za tydzień chrzciny" ![]() Cytat:
u mnie wszędzie wymagają zaświadczeń. nie chcę zmieniać parafii bo to nic nie da, akurat moja parafia jest najmniej wymagająca spośród wszystkich weźmie takie i najwyżej będę u mojego księdza udała głupa, że niby nie zrozumiałam, że ma być inne Cytat:
chrzestny ma 27 lat. nie wiemy nawet skąd ten ksiądz ma takie info ale on ma w swoich papierach wszystko o wszystkich. zbiera informacje o ludziach. akurat taki pech, że ten ksiądz jest na prawdę złośliwy i nielubiany. mojemu tż-owi też robił straszne problemy jak slub mieliśmy wziąć ale u mnie w parafii są fajni księża i jakoś poszło. Cytat:
od kilku dni zauważyłam że moja tak ma! musi mnie widzieć |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zadomowienie
|
Witaj Pzs
![]() Moj TZ dzis był w parafii pytac o termin itp, to juz siostra zdarzyła powiedziec mu ile sie daje na ofiare ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
ile teraz wynosi "co laska"?
#4375 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy żadnych zaświadczeń nie potrzebowałam. Syn miał chrzestnych z naszej parafii to nikt nie potrzebował, jak byłam matką chrzestna to też z tej samej parafii dziecko, teraz tylko chrzestna córki musiała mieć zaświadczenie ale bez problemu dostała. A mnie nikt nigdy nie pytał o chrzestnych, czy po ślubie, czy co...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kościół to niezły biznes ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
A co do płaczu jak znikam z pola widzenia to przeważnie też. Nie wiem na ile to wynika z "ten typ tak ma", na ile z sytuacji bo moja dobrze ponad 90% czasu spędza że mną, tż rzadko ja bierze na ręce czy gada do niej. Ale bardzo lubi brata, tak się do niego czasem śmieje.. tylko boję się im pozwalać na te zabawy..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.