![]() |
#631 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Moderna, http://www.mojewypieki.com/post/norw...-cinnamon-buns
szaleję na ich punkcie. Tylko daję połowę cukru z przepisu bo są naprawdę słodkie, a ja drożdżowe jednak wolę bardziej wytrawne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#632 | ||||||
Zakorzenienie
|
padłam. dużo
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a 150 zł to bardzo tanio. za 5 min jazdy płaciliśmy 5 zł ![]() hehe. T. od dawna tak ma. i nie ma już "stylówy". jak mu nie podpasuje to SE mogE ![]() ![]() kochane jesteście. jestem cały czas na bieżąco (i w myślach odpowiadam ![]() ![]() ![]() Oni chorzy nie byli; jakieś stany pod(przed?)-chorobowe ![]() Dwójkę inhalowałam, Michała raczyłam syropkami, harbatką z lipy, smarowałam borsukiem i dziś już poszedł do żłoba. Jak jestem sama z dwójką, to jest ciężko (ale z każdym dniem lepiej, bo jednak Michał coraz bardziej rozumie, że siostra potrzebuje spokoju przy karmieniu). Przede wszystkim dla Olci - spania nie ma, choć brat się bardzo stara ![]() Cytat:
Olka mi jakiś czas temu zaczęła "ciągnąć się do siadania" (zawsze myślałam, że ludzie brednie gadają ![]() Karmię na leżąco, bo inaczej mi siada przy piersi, na bujaczku minimalnie spędza czas, bo też siada. Nie bardzo chcę by tak to było. Jutro zapytam rehabilitantkę czy to OK... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czasem się boję koło gimnazjum przejść... po derbach z domu nie wyjdę. Mnie jest niesamowicie przykro w związku z tą kwestią (w ogóle odechciewa mi się odpalać fb ![]() w każdej nacji są świry... teraz mnie tylko wkurza, że nie chcą się rejestrować i unikają podawania linii papilarnych. to mnie denerwuje (choć wiem dlaczego tak jest) ![]() zazdroszczę możliwości. cały czas się cieszyłam z tego, że jestem daleko, a teraz dallllleko mi od śmiechu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a gdzie ten dom? duży?
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dom nie duży (jak na dom) 130mkw, pod Wieliczką. Mnie się marzy przestrzeń życiowa, ale przytulna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobie w najblizszych dniach ![]() ![]() Cytat:
![]() rano po przebudzeniu - w koncu wytrzymuje cala noc ![]() ![]() odpukac dwie ostatnie noce dobre - dzisiaj wracam do sypialni - zobaczymy ![]() ![]() ![]() ufff to dobrze, ze juz u Was ze zdrowiem lepiej - kochany brat - uwielbiam czytac takie wspierajace historie ![]() w Polsce przeciez nie ma kryminalnosci ![]() (nie odpalaj FB jak nie musisz ![]() a dlaczego nie podaja swoich linii papilarnych? U nas media przedstawiaja wspolczujacy obraz uchodzcow, wydaje mi sie, ze to specjalny zabieg, by przy tak duzej ilosci uchodzcow przybywajacych do Niemiec nie wzbudzic dodatkowo fali nienawisci - czytajac polskie wiadomosci odczuwam odmienne emocje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
Sorce to te cynamonowe bułeczki z kryminałów Lackberg?
![]() Zawsze mi ślinka ciekla jak o nich pisała i zastanawiałam się jak to wygląda i smakuje, że tak się nad nimi rozpływają ![]() Heh bo Zuzia i Zosia to chyba najpopularniejsze imiona teraz. Zawsze mówiłam, że nie wezmę popularnego ale nic innego nie pasowało nam obojgu. Chociaż akurat my nie znamy żadnej Zuzi. Dopiero w listopadzie urodzi się jedna u znajomych Na Helenke i mój chłop się nie zgodził. A takie ładne imię Kciuki za domek Pani dlaczego nie chcą zostawiać odcisków? Nie słyszałam o tym Mnie jeszcze uwiera w tym wszystkim jedna rzecz. Jak się muszą czuć np rodziny osób niepełnosprawnych gdzie dostają grosze na opiekę a tu nagle państwo ma grube pieniądze na utrzymywanie tysięcy uchodźców. Ehh ciężka sprawa i niestety my nie mamy tu nic do gadania
#636 |
Zakorzenienie
|
Kasia ja miałam astme oskrzelowa jako dziecko i to raczej po leku nie przejdzie-można jedynie złagodzić, ograniczyć ataki... to choroba przewlekła, na szczescie mozna z niej wyrosnąc...Jak Miluś?
Moderna ja jakoś w ogóle nie moge sobie wyobrazić karmienia 2,5 latka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jutro juz piatek... ![]() Podziwiam mamy podwójnych dzieci...chociaz ostatnio K robi się bardziej rozumny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#638 |
Wtajemniczenie
|
Sorce, jak dom?
Pani, już chce siadac? Zapytaj ![]() A normalnie siedzieć to tak wiesz...z nogami do przodu ![]() Z mamami to jednak czasem dobrze. Dziś przyjechala tesciowa to poooszłam w miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Ale padam ze zmeczenia, dzieciaki spią więc i ja się zmywam. Do jutra! |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zadomowienie
|
Pani to ile razy w ciągu dnia Olenka je?
Demeter przypomniało mi się, że chyba Ty pytalas o nawilżacz. jako, że urodziłam chrumkajacego nocami prosiaczka (no dobra urodzilam normalne dziecko, chrumkac zaczela dopiero po 1,5 tyg) i położna powiedziała, że to przez suche powietrze więc kupiliśmy to cudo. Mamy Zelmer AH 1001. Nie umiem na tel. wstawić linka. Fajny jest, bo cichutki.nawet ja potrafię przy nim spać a potrzebuję ciszy. Tylko ma dosc mocne niebieskie światełko i może przeszkadzać jeśli spicie w zupelnych ciemnościach ale ja zaslaniam go pudełkiem chusteczek i jest ok. Co do działania to nie wiem jak to sprawdzić... Ja nie mam z rana zatkanego nosa ale mała jak chrumkala tak dalej chrumka Idziemy dziś na.pierwsze szczepienie
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy nie ogarniasz karmienia piersią 2,5 latka bo sama byś nie karmiła ? Czy przeszkadza Ci to, bo właśnie Twoja wyobraźnia intensywnie pracuje nadając niewłaściwe tory? Czy górna granica KP jest granica sztywna? - niektóre mamy nie chcą w ogóle karmić, niektóre uważają, ze 6miesieczne dziecko już jest za duże, albo roczne, czy półtoraroczne i nie ogarniają tego swoją wyobraźnia. Napisałaś ze to żarty a ja uważam ze to jednak uszczypliwość gdyż masz odmienne poglądy na temat dkp ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Wczoraj z M. uratowaliśmy mała ryjówkę i wypuściliśmy do lasu, ależ było radości ![]()
![]() |
#641 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajnie, fajnie... chyba będziemy się decydować ![]() ![]() ![]() ![]() myślę, że tak ![]() ![]() ![]() ![]() królestwo za kawę!
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Zadomowienie
|
Podziwiam Was dziewczyny, które macie więcej niż jedno dziecko. Ogarnąć wszystko na pewno nie jest łatwo. Jeszcze jak choroba jakaś to już w ogóle...
Sorce, to super, ze coś znalezliscie. ☺ Moderna, no z tym dluzyszym (tylko tak naprawdę ile to jest długo? Miesiąc? Rok? Dwa? Pięć? ) karmieniem to tak jest, ze mało osób rozumie. Ja doświadczyłam tego na sobie. A najgorzej jak w roli "ekspertow" występują ci co o karmieniu nie wiedzą nic... no ale co zrobić. Ja karmiłam dwa lata i cztery miesiące. (Nigdy mnie Kinga nie rozbierala publicznie. ) ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Zostawiłam Kinie w przedszkolu taką splakaną i właśnie mi Pani napisała, żebym się nie martwila bo się rozpogodzila i się świetnie bawi! Uf... I jak miło z jej strony, ze pomyślała o mnie i napisała! |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(tzn mam kolezanke która karmiła do 3,5 roku, ale jej dziecko ma teraz 18 lat;p) więc tylko z opowieści ![]() Tak własnie, wyobraźnia mi pracuję, widząc swojego w codziennych czynnościach. JAkiś taki stereotyp mna kieruje, ze karmi się niemowlaki i nie pasuje mi to do mojego "dorosłego" dziecka, wchodzacego w dyskusję, gadajacego na potęgę, układającego puzzle itp starszaka ![]() ![]() Przepraszam zatem za uszczypliwość ![]() Swoją droga juz BTW to ostatnio uzywa takich:dorosłych" słow, których nie do końca sens rozumie i to jest komiczne. np. "Chcesz bananaa?" "Nie, koniecznie nie chcę" Albo "Bardzo mi przykro, popsułem osiołka i oczywiście nic na to nie poradze..." ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zadomowienie
|
Kwiatuszku, klementyna ma rację. Ja bym to chrumkanie jeszcze sprawdziła skoro nie przechodzi. Choć ja pamiętam, ze przez parę tyg. po urodzeniu to Kinga tak chrumkala i ogólnie miała taki jakby.. skrzeczacy głos. Siostra mi na to zwróciła uwagę ale lekarz mówił, ze dzieci często tak mają. Nie pamiętam ale coś o krtani Jeszcze mówił, że to niedojrzalosc czy coś w tym stylu. Ale sprawdzić zawsze warto.
Klementyna, dobre ma teksty☺ moja Kinga też czasem jak coś powie to się zastanawiam skąd to bierze. Albo fragmentami wierszykow mówi. Jak był upał to chodziła tylko i Uff jak gorąco, Puff jak goraco itd. Edytowane przez Villga Czas edycji: 2015-09-11 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zadomowienie
|
hej!
Sorceress ![]() nie pijesz żadnej? zbożówki też nie? zazdroszczę domu.. trzymam kciuki! marzy mi się taki swój kąt ale na dzień dzisiejszy nie wiem czy chcę tu zostać ;/ z tego strachu przed tym co ostatnio się dzieje nachodzą myśli o powrocie do Polski ;/ choc pomysł jest szaleństwem.. u nas w mieście tez podobno są.. zakwaterowali ich w szkole ;/ Kasia- zdrówka dla Milusia! panika- mój Olaf podciąga się do siadania od miesiąca.. jak pije mleko to wstaje, jak siedzi w bujaczku też.. kwiatuszku- tak właśnie.. albo przykład z wczoraj- znajoma tż samotna matka dostała od panstwa 77zł ;/ moja kuzynka karmi ponad roczną córę ale to już niefajne jak podchodzi do niej ciągnie, rozdziera szaty, klepie po cyckach i wręcz histeryzuje jak nie da ;/ ciężko jej odzwyczaić.. obydwie są nerwowe bardzo.. Villga- też chcę taką przedszkolankę! no i jeszcze zapomniałam się pochwalić, że będę ciocią ![]() moja siostra w końcu zdecydowała się na dziecko ![]() ![]() ![]() kwiatuszek Olaf tak charczał ok. 2 3 tygodni.. miał też lekki katar i kaszel ale wszystko samo przeszło.. oprócz tego żadnych innych objawów, ciągle radosny, uśmiechnięty.. ale jak będziesz na szczepieniu to lepiej sprawdz! dziewczyny' możliwe, że po skonczonym kp po jakimś czasie leci mleko? Edytowane przez jolanT Czas edycji: 2015-09-11 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Zadomowienie
|
Jola, z tego co wiem to jeszcze długo może być mleko.
A Pani Ewa z przedszkola jest bardzo miła, to fakt ☺ |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#648 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() moze wstawie film na Fb ![]() brawa za dom - Twoje marzenia maja szanse sie tam spelnic? ja w ciazy pilam bezkofeinowa ![]() bez kawy to nie poranek ![]() Cytat:
![]() ile to jest to dlugo? jak M. sie urodzil to dwa lata to bylo dlugo, teraz granica przesunela sie do 3-4 lat ![]() ![]() ![]() to ta co gilgocze i daje niedobra parowke? ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() to co jest rzadkie jest odczuwane jako cos poza norma - a dla mnie wydaje sie do tej pory tak naturalne jak na samym poczatku ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() alez rozgadane dzieci ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
MBZ♥
|
Sorce
![]() ![]() Villga, super Pani ![]() Jola gratulacje Ciociu ![]() Klementyna ja padam z takich "dorosłych tekstów", np Mamusiu raczej wolałabym kakao albo wolałabym inną chustkę bo ta jest za różowa ![]() Kwiatuszku, mocne ![]() ![]() Pani ![]() ![]() ![]() Demeter ![]() ![]() Moderna jedziecie pociągiem do sanatorium? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mysle, czy Niemcy tez odczuwali strach jak na przestrzeni wielu lat przyjeli wielu uchodzcow/emigrantow z Wloch/Grecji/Rosji/Polski/krajow balkanskich/Afryki itd - (statystycznie z 2013 roku) Niemcow jest 80%, okolo 9% to emigranci z dokumentami innych narodowosci, 11% Niemcy z tlem emigranckim - samych Polakow jest tu ponad pol miliona. Czy Polak emigrant jest tym lepszym emigrantem niz Syryjczyk? Kto to rozstrzyga? tak, mozliwe, nawet wznowienie laktacji ![]() gratuluje! ![]() JolanT czy Ewa ma kontakt z jezykiem niemieckim, jak u niej z mowa? ciekawi mnie na jakim jest teraz etapie, M. miesza oba jezyki, nie uzywa jeszcze gramatycznych zasad. Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-09-11 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
MBZ♥
|
Moderna, ja się boję emigrantów/uchodźców z tamtej części świata ze względu na isis:/i tego nie przeskoczę. Oczywiście, że i w "cywilizowanej" Europie są przypadki terroryzmu jak Breivik ale jednak islamistów boję się bardziej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z po raz pierwszy złe zniosła szczepienie - ale to chyba kwestia podania, a nie szczepionki jako takiej. Obudziła sie wczoraj o 4 rano z krzykiem, ze raczka boli i faktycznie bolesna i opuchnięta, w ciagu dnia tez sie skarżyła na ból i oszczędzała ja, ale wieczorem juz chciała isc na plac zabaw. Dzis rano znow sie skarżyła na ból, ale dotknąć juz spokojnie mogłam - albo paracetamol zasmakował, a zobaczyła, bo zapomniałam schować.
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak, pociagiem i promem ![]() ![]() tak, tutaj sa zwracane koszty nawet za przesylke 2 sztuk bagazu do kiliniki . na dlugo jedziecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
MBZ♥
|
Moderna dzielna jesteś
![]() ![]() Na miesiąc jedziemy ![]() Scarlett, a okład robiłaś? No właśnie też myślę, że korzystają i się przemieszczają:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wow, dlugo - to wypoczniecie troche dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zadomowienie
|
Jola otóż to. Albo jak czytam, że porządnej rodzinie (o patologiach nie mówimy) zamiast pomóc to chcą zabrać dzieci,bo nie mają wystarczająco dobrych warunkow mieszkaniowych czy nie mają pieniędzy na ich utrzymanie to mnie trafia. Jak oni muszą się czuć?
Klementyna ale Kacper charczal tylko w nocy i nie miał zadnych innych objawów zanim pojawił się ten katar po 3 tygodniach? Bo Zuzia charczy już 1,5 miesiąca i nic innego się nie dzieje. Normalnie się zachowuje itd myślę, że przez tyle czasu to już i inne objawy by były. osluchiwana była już raz jak chodzilysmy się ważyć i dziś drugi raz i wszystko ok. Całkiem zapomniałam o to spytać, bo mała tak płakała że własnych myśli nie słyszałam Ale macie gaduly. Kiedy ja się doczekam calych zdań. Może niedługo bo codziennie jakieś nowe słówka mówi. Najbardziej złożone zdania to póki co "nie ma ja" czyli nie ma mnie albo "Duzia nie ce cycus" czyli Zuzia nie chce cycusia ![]() Ogólnie K strasznie kocha tą swoją Duzie ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- No i pochwalę się jeszcze, że tym razem nie glodze dziecka ![]() ![]()
#657 |
Zadomowienie
|
Kwiatuszku, jaki kochany starszy brat! Wow!
![]() ![]() I brawa za tak owocne kp ![]() Moderna, tak, to ta sama. Teraz "jest miła pani Ewa bo mówi nie płać Kiniu" ![]() A podróż długa ale pewnie będzie niesamowitym przeżyciem dla Marcelka. Płynął juz kiedyś promem? BYou, to długa wizyta. Zosia się nacieszy dziadkami. A oni Nią ![]() Edytowane przez Villga Czas edycji: 2015-09-11 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kochany braciszek ![]() ![]() Dokladnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj oglądałam jak Szelagowska pokój na 3ki dzieci urządzała - kurczę, ma babka wyobraźnię - kazaliby jej tam jeszcze kuchnię i garaż dodać to by jakoś wcisnęła.
![]() |
#660 |
MBZ♥
|
Kwiatuszku
![]() ![]() Dlatego zawsze chciałam mieć starszego brata ![]() Villga własnie ze względu na to jadę ![]() ![]() Scarlett to chyba ten odcinek, o którym pisałam Panice ![]() Moderna, a Mrssell płynął już promem/statkiem? ![]() My na wczasach byliśmy na rejsie statkiem, Zosi bardzo się podobało ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Spodobały mi się dwa seriale: Prokurator i Skazane ![]() Za to Rinke za kratami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.