|
|
#4381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2
Cytat:
Hej, witaj ! Moja Amy tez z 18-tego dziś nasze Maluszki 12 tyg kończą Jutro wielki dzień, zakładam implanta i w końcu będzie można sie seksic. Dostałam drugi okres od porodu. Masakra, leci jak z poderznietego świniaka. Jak byłam w Polsce u gina to mówił ze będzie obfity ale to juz jakaś przesada. Co do zabawek to u nas motyl z Lamaze jest najbardziej interesujący, potrafi sie na niego długo gapić |
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo właśnie jak chrzest ma być w parafii do której należą chrzestni to nie trzeba zaświadczeń.
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
wizyta trwała godzinę więc nie jestem w stanie nawet opisać wszystkiego co mówiła. ale od razu zdiagnozowała czemu moja niunia tak rzuca się przy piersi i odrywa z krzykiem. mam na szybki i za obwity wypływ pokarmu. nacisnęła mi pierś i mleko zaczęło lać się ze wszystkich kanalików na 2 metry. Mała po prostu nie nadążało połykać tego i się krztusiła. Poradziła mi przed karmieniem odciągać mleko przez 30-60 sekund. Robię tak od wczoraj i faktycznie pomogło! od tamtej pory każde karmienie spokojnie je. często trafiają do niej kobiety które nasłuchały się od swoich matek, babek albo niedoświadczonych położnych bzdur na temat karmienia. I męczą się pijąc litrami mleko bo inaczej nie będą miały pokarmu itp. Miała też kilka niedożywionych kobiet które wycieńczyły swój organizm przez "dietę matki karmiącej" bo stopniowo eliminowały z jadłospisu wszystko a dziecko nadal miało bóle brzucha. A te wynikają z niedojrzałości układu pokarmowego i dieta tu nie pomoże tylko czas. A przez to "niejedzenie" zaczęły tracić pokarm. Powiedziała, że można jeść wszystko tylko dobre jakościowo, zdrowe i możliwie bez chemii. Do mleka matki przedostaje się chemia zawarta w jedzeniu i ona może odpowiadać za jakies dolegliwości. Wiec jeśli zjemy opryskanego pomidora to może on spowodować np. reakcje alergiczną u dziecka ale jak zjemy pomidora z pewnego źródła to nic wtedy nie będzie się działo. to samo z bezpodstawnie oskarżanymi truskawkami- jak zjemy od babci z pola to okazuje się, że wcale nie szkodzą. pochwaliła że raz w tyg dajemy małej mleko z butelki. powiedziała, że miała kilka dzieci, które musiała uczyć jedzenia z butelki bo absolutnie nie chciały i matka nie miała jak do pracy wrócić. a jak od początku wprowadzi się raz na jakiś czas butelkę to dziecko będzie wiedziało, że jest takie coś i też mu daje jeść. Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-09-10 o 22:15 |
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4385 |
|
Rozeznanie
|
Chrzciny to temat rzeka...mogłabym wiele zarzucić kościołowi po tym jak miałam przeprawę z chrzcinami starszej córki. Kościół ma swoje wymyślone nakazy i nic nie jest w stanie ich złamać mimo że Jezus przebaczal wszystkim.
Pamiętam jak się zcielam z księdzem, bo chrzestna miała być moja siostra a ze była po cywilnym to nie pozwolił bo żyje w grzechu to ja odpowiedziałam ze taka dziwka z ulicy przyjdzie, wyspowiada sie, powie ze zaluje i rozgrzeszenie dostanie a osoba żyjąca w związku z jedną osobą żyje w grzechu...I gdzie tu logika??? U nas z tż dalej różnie, chyba za wcześnie go pochwalilam, nawet mu powiedzialam ze to nie ma sensu to wyprosil żebyśmy tego nie kończyli. Dodatkowo udało mu się zmienić pracę, miało być co innego a wyszło jak wyszło i będzie kierowcą na Europę zachodnią także nie będzie go w domu przez 21 dni w miesiącu i już mu powiedzialam ze albo to prztrwamy albo się rozstaniemy.
Edytowane przez barbaritka84 Czas edycji: 2015-09-10 o 22:26 |
|
|
|
#4386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4387 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez nie, ja w ogóle na razie o tym nie myślę ;P Cytat:
Jak się rozkręciła to na całego tyle godzin na porodowce i juz chcesz tam wracać, podziwiam :O ja to trauma, prędko nie wrócę Cytat:
Cytat:
Ehh....U mojej babci w parafii też tak jest, któregoś roku na koledzie wyciągnął zeszycik, wpisał kwotę i ją podliczyl za zeszłe lata Cytat:
ja biorę tabsy, ale ciągle zapominam je brać, także na razie żaden z nich pożytek Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1441916915.507378.jpg Ta zebrę tez lubi ImageUploadedByWizaz Forum1441917049.575892.jpgW tym motylu ta czarno-biała strona skrzydeł jest dla niej bardzo interesująca |
|
|
|
#4389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli w miesiącu będzie tylko tydzień w domu.. Oj ciężko będzie, ja bym nie dała rady chyba.. |
|
|
|
|
#4390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To taki trochę związek na odległość będzie. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- SYLWUSIACH jak byś go szukała to nazywa sie ten motyl Freddie the firefly |
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz kupilam narazie mala fajnie bawi sie kostka ale mam nadzieje ze pszczola tez przypadnie jej do gustu
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam bierzmowania i ślub tylko cywilny a starszak ochrzczony. Ba! Ksiądz jak był po koledze w tym roku to Powiedział że nam ślubu za darmo udzieli a jak powiedziałam że ja nie mam bierzmowania to powiedział że nie ma takiego przepisu w prawie kanonicznym że bierzmowanie musi być...Ooo :P
|
|
|
|
#4393 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam swój z colorsotries... jest mega... i taki hmm klasyczny ![]() Cytat:
Cytat:
Julek ich nie brudzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Każdego dnia główna misja Julka to go zeżreć ![]() Boże laski jak dzisiaj wyszłam z domu o 10 to wróciłam dopiero o 20, rano chustomeet, potem spacer z kumplem, potem jechałam na drugi koniec miasta po chustę, potem jeszcze do mamy bo kupiła nam wiejskie jajka.... masakra... odpuścilam młodemu kąpiel, padł na cycu, ja też już lecę do wyrka
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||||||
|
|
|
#4394 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
O rany ale paranoja Ja mam turkusowy colorstorier i kocham go i Gaje w nim. Minky mam ten kremowo kremowy z jelonkami ale odpada. Jest ciepłu i taki sztuczny poliester a colorstories to mmmmm chyba sobiectez kupie.
|
|
|
#4395 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
oby sie udało Cytat:
dobrze ze taka babka ogarnięta i poradziła cosCytat:
Niedobrze ... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
|
|
|
#4396 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ala: chociaż mamy na co zwalić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo wtedy dużo łatwiej o zatajenie pewnych spraw 😉 Choć u nas chrzestna miała być z naszej parafii ale baliśmy się że ksiądz się dowie /domyśli i w ostatniej chwili nam chrztu odmówi.
|
|
#4398 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez taki lobuziak ? ![]() Cytat:
ciekawe co tym razem wymyślisz ![]() Cytat:
Cytat:
Nie mogę Was ostatnio nadrobić
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!
Nadrobilam Was, ale już zapomniałam co pisalyscie Witam nowa mamę My mieliśmy dziś gości, o 18... To jest czas marudzenia Wojtka. Niezły dał popis po kąpieli, aż bębenki pękaly..
|
#4400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Konto usunięte
|
Rosnie mi ósemka - tak!! ZNOWU!! Pol twarzy mi napuchlo i nie moge spac. Ide obudzić małego bo od 22 nie jadł a mi cycek wybuchnie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja znow spala od 22 do 5 a teraz lezy w lozeczku I steka
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Z mojego Frania to dopiero śpioszek!
Poszedł spać o 18tej, potem karmienie o północy, o 4:30 i dalej śpi 😊 I w nocy śpi super. Karmienie, odbijanie, zmiana pampka i spanko. Tylko jak go coś boli to się przebudza.
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jak zaprogramowana budzi się zawsze o 1.30 i o 5. Dalam jej jeść o 22 bo myslalam że dluzej pospi ale i tak obudziła się o swoich standardowych godzinach.
Synek zaczął przesypiac całe noce tzn od 20 do 7 rano jak miał 7mies. Ciekawe czy Lilka też tak zacznie |
|
|
|
#4407 |
|
Konto usunięte
|
Miałam napisane posta w którym chwaliłam moje dziecko i skasowałam bo znowu cos odwali i bede buczała
![]() Ile kosztuje wyrwanie 8?? Miała któraś? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Mehja MammyDoriska na yt cos mówiła o łączeniu karmien żeby dziecko rzadziej budziło sie w nocy (z jakiejś książki to wzięła) ale tam trzeba kilka razy przetrzymac chyba dziecko, ja bym nie dała rady, zeżarłyby mnie wyrzuty sumienia ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
My daliśmy księdzu dwie stówy. Ale to dlatego że mąż dawał. Ja bym dała mniej 😉 stówę jak przy Leosiu.
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
A my dajemy razem ze ślubem i u nas jest co laska... W mojej parafii są stale cenniki... A u TZ jest faktycznie co laska, można nawet nic nie dac.. myślę że damy do 800 zł
![]() U nas jakaś ciężka noc.. mała się co chwilę budziła, akurat dzisiaj kiedy muszę ściągi pisac.. :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

. Zostawili mnie tylko dlatego, że ktg wyszło kiepsko. Zostawili mnie na bloku porodowym i na obchodzie stwierdzili, że to na pewno nie wody się sączą i mnie wezmą na patologię ciąży, no ale test wykazał, że to jednak wody. Wtedy podali mi oksytocynę. I tak w skrócie to rodziłam 34 godziny i 7 minut. Co prawda w książeczce małego wpisane jest 4h i 7 min. bo moje krzyżowe skurcze nie pisały się na ktg. Bezczelni są, ja się tyle męczyłam. Całe szczęście anestezjolog zdążył ze znieczuleniem.
dziś nasze Maluszki 12 tyg kończą 

Julek ich nie brudzi 
jutro ma iść do swojej starej parafii gdzie miał komunię i tam będzie prosił a jak się nie uda to chyba będziemy musieli odwołać chrzciny 
dobrze ze taka babka ogarnięta i poradziła cos
ala: chociaż mamy na co zwalić
i za 3msc kolejna wizyta