Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-10, 20:37   #3421
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
W serwisach motocyklowych takie wypatrzył kiedyś i od razu postanowił, że jego potomek musi taki mieć...
Ale może na allegro też będą albo ogólnie w jakiś sklepach internetowych
Ja też taki muszę mieć

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:41   #3422
czarnulax
Zakorzenienie

Mój mąż dostał zadanie wybrać fotelik i zainteresować się wózkiem. Foteliki przeglądał już na samym początku ciąży, teraz siedzi i przegląda te wszystkie testy, co zresztą robił i wcześniej, tylko testy samochodów zamienił na testy fotelików czyta opinie itd. Resztę rzeczy ja sobie wybieram, tzn rozmawiamy o tym, ale ostatecznie i tak ja sobie wybieram wzór, mąż zatwierdza. Ja zwyczajnie mam na to więcej czasu by siedzieć i zastanawiać się czy pasuje mi bardziej rożek w gwiazdki, paski czy może w zwierzątka.
Stary 2015-09-10, 20:43   #3423
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

O kolor rozka go nie męczę kolor fotelika też mi obojętny.. Dodatki i inne też pewnie ja będę patrzeć. Ale model mógłby wybrać
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 20:44   #3424
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Magdusiaaa wpółczuję sytuacji z tż, musicie porozmawiać jak wróci całkowicie trzeźwy nie po jednym piwie nie po dwóch inaczej tak jak dziewczyny pisały to nie ma sensu. Może ma jakiś problem i nie wie jak sobie z nim poradzić, może się boi o zabezpieczenie finansowe, że jak przyjdzie maleństwo będzie ciężej i tylko w taki sposób może o tym nie myśleć. Jeżeli faktycznie ma problem alkoholowy lub jakieś jego początki to będzie ciężko, i nie zmusisz go do żadnych terapii, ani nie przekonasz, że ma problem póki sam tego nie zrozumie, w jego przekonaniu to pewnie Ty problem widzisz tam gdzie go nie ma. I jakim prawem nazywasz go alkoholikiem. Musisz mu powiedzieć, ze boisz się o dziecko i chcesz żeby Ci pomagał i wspierał. Mam nadzieje, że szczera rozmowa raz drugi wam pomoże.
Musze koniecznie i to naprawde powaznie bo inaczej to ja takiego zycia nie chce dla siebie a juz w szczegolnosci dla maluszka.

Dziekuje dziewczyny naprawde kochane jestescie. Zawsze mozna na Was liczyc... na dobre slowo wsparcie i w ogole :-*

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 21:03   #3425
baby montana
Zakorzenienie

Mojakaren-w sumie malo kobiet ciezarnych widze tu pracujacych,bardzo malo, nie wiem o co Chodzi. Ale z drugiej strony bezrobocie ponad 30%,wsrod ludzi do 30 r.z
Ponad 60%,może to dlatego :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 21:06   #3426
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Musze koniecznie i to naprawde powaznie bo inaczej to ja takiego zycia nie chce dla siebie a juz w szczegolnosci dla maluszka.

Dziekuje dziewczyny naprawde kochane jestescie. Zawsze mozna na Was liczyc... na dobre slowo wsparcie i w ogole :-*

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 21:57   #3427
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Raz, że jest bezpieczniej a dwa wygodniej, bo klik i fotelik zamontowany

No właśnie ja tych z H&M'u nie mogę namierzyć. A byłam już w kilku takich sporych sklepach i nie widzę ich. Na stronie internetowej też nie
To nie wiem dlaczego u mnie ten dział ciążowy to taki 3x2 metry, pełno spodni, parę bluzek. Na pewno więcej jest w sklepie online
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 22:13   #3428
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A ja po wizycie u poloznej. Już Rozumiem Dlaczego ostatnio pojawil sir w jednej z gazet artykuł o tym ze kanaryjska sluzba zdrowia jest najgorsza w calej Hiszpanii. Otoz bóle plecow, niskie łożysko i twardnienie brzucha to nie powod zeby nie pracowac,a lekarz ktory mi da zwolnienie lekarskie tylko przy takich dolegliwosciach moze stracic prace za naduzycie.
przeraża mnie poziom opieki u Was
współczuję
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
a ja uwielbiam moja C i nie żałuje zakupy, dużo lepiej mi się śpi w C niż wcześniej ze zwiniętą kołdrą. Czy to przodem, czy tyłem jest rewelacyjna dla mnie.
mam to samo
Cytat:
Nie chce krakac ale nie wiem czy przypadkiem nie zostane samotna mamusia bo mojemu TZ cos ostatnio tak odwala ze... :-/
współczuję
dla mnie częste picie i do tego kłamanie że się nie piło + szukanie zaczepki później jest nie do przyjęcia zwłaszcza ze jesteś super partnerką, robisz wszystko w domu i w ogóle.... mój mąż ze mną tak dobrze nie ma
Porozmawiaj z nim jak będzie trzeźwy i postaw sprawę jasno że sobie nie życzysz tego, a już zawłaszcza później przy dziecku
Powodzenia
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

Mój znowu wali teksty o bezpieczeństwie nosidełek w.wózkach 3w1. Nie dość że.tłumaczyłam że to jest niebezpieczne bo nie ma.żadnych testów to tłumaczyłam że chce nowy fotelik a nie używany bo nie wiadomo czy nie brał udziału w wypadku a ten dalej swoje że skoro nosidełko ma pasy to przeznaczone do samochodu no jak grochem o ścianę. To już wolę nowy fotelik a wózek zostawić ten stary
tak jak dziewczyny piszą, poszukaj i pokaż mu testy zderzeniowe to może oprzytomnieje przecie bezpieczeństwo Maleństwa jest najważniejsze

Mój TŻ sam z siebie też raczej niczego nie szuka, ale jak kazałam mu wybrać fotelik to wybrał, w szukanie wózka też sie dość mocno wkręcił no i pyta o różne rzeczy dzieciatych kolegów, więc to też plus, jakieś informacje zbiera

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 22:31   #3429
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mój to jakiś dzisiaj oszołomiony Dzwonił o 16 i "yyy.. cześć. Co tam?" Ja zdziwko, że jak co tam skoro jest 16 a on w tym czasie nie ma przerwy? "Aaa.. bo dzwonię Ci powiedzieć, ale wiem, że się wkurzysz... " i owija mi w bawełnę milion razy Później sprawdzam konto, widzę co widzę, piszę mu, ten oddzwania i mówi "no i?" no jak to no i skoro kasy nie ma? "yyy.. no to nie wiem" no jak to nie wiesz idź do tego durnia i to wyjaśnij "no ale teraz?" Ja nie wiem ktoś mu mózg dzisiaj wyłączył serio
Stary 2015-09-10, 22:33   #3430
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga, tak śniadania w formie bufetu i uwielbiam to, że jest i jajecznica, jajka, serek, warzywa, świeże bułki i co tylko chcesz, a Ty nie musisz nic robić, tylko przychodzisz i jesz

Baby, ale dramat z tą Twoją służbą zdrowia

MallaMi, fajne zakupy

Ja mam poduszkę C i nie mam problemów z wyplątaniem się z niej

Magda, czemu nie wypłacili całości?

Magdusia, a Ty pracujesz?
Zdarzało mu się wcześniej tak pić, czy to pierwszy raz tak?

Czemu się martwisz, czy nie robisz dzieciowi krzywdy?

Ile Wy jesteście razem?

Niepozorna, ja polecam legginsy z HMu

Co do fotelików to ja się cieszę, bo TŻ poczytał ostatnio czemu drugi (i następny) fotelik chcę RWD (tyłem do kierunku jazdy) i stwierdzil, że taki kupimy

Aaaaa i jestem taka szczęśliwa dzisiaj, bo leżałam po obiedzie, czytałam książkę, a dzieć zasadził mi solidnego kopa, za chwilę drugiego, TŻ przyłożył rękę i dostał kolejnego i taaak się ucieszył

Do tej pory ze dwa razy udało mu się złapać, ale lekkie puknięcia, a takie kopy, to pierwszy raz poczuł, ja w sumie też, do tej pory aż tak mocno mały nie kopał
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 22:37   #3431
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magda, czemu nie wypłacili całości?

Aaaaa i jestem taka szczęśliwa dzisiaj, bo leżałam po obiedzie, czytałam książkę, a dzieć zasadził mi solidnego kopa, za chwilę drugiego, TŻ przyłożył rękę i dostał kolejnego i taaak się ucieszył

Do tej pory ze dwa razy udało mu się złapać, ale lekkie puknięcia, a takie kopy, to pierwszy raz poczuł, ja w sumie też, do tej pory aż tak mocno mały nie kopał
Pytaj mnie, a ja Ciebie Taki mają kaprys deile jedne

Ostatnio tez tak mieliśmy, że w końcu Tż wyczuł dzidziola Dzisiaj po obiedzie też sie udało
Stary 2015-09-10, 22:41   #3432
Casaa
Zakorzenienie

Dotka, jaka macie pogode?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 22:42   #3433
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka kocham takie śniadania, nie musisz myśleć co by tu zjeść, wyciągać milion rzeczy z lodówki, tylko idziesz i masz wszystko co byś sobie zażyczyła.

Mały kopie czyli mu się podoba na wakacjach.

U nas dziś też dzidziuś bawiła się z tatusiem w stuk puk pierwszy raz się tak udało, a mąż aż krzyknął z radości. Później pościliśmy pozytywkę i chyba zasnął
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 22:44   #3434
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mój dzisiaj kopał jak usypiałam Olkę. Ja w myślach "zaśnij już mała mendo" a dzidziuś kop kop włączam Olce pozytywkę tak samo, ona zasypia, a dzieć momentalnie się budzi
Stary 2015-09-10, 22:55   #3435
Dotka90
Zakorzenienie

Magda, ale co, na umowie ma stawkę powiedzmy 3000 i oni mu wypłacili mniej?

Casaa, dzisiaj było super, jakieś 18 stopni, słonko, trochę wiało,ale byliśmy na plaży przed obiadem, potem wieczorem

Kinga, nooo to jest mega wygodne, bo komu w domu się chce robić na śniadanie jednocześnie i jajecznicę i gotować parówki i kroić pomidory, ogórki, 3 rodzaje sera itd.
Ja w tygodniu to jadam tylko owsianki/jaglanki, bo nic innego tak wcześnie mi nie wchodzi, no i nie ma czasu

Ja zauważyłam, że dzieć się uaktywnia, jak TŻ do niego mówi Teraz mu codziennie śpiewa

I teraz, UWAGA, puszczę Wam, co TŻ mu śpiewa, umrzecie
https://www.youtube.com/watch?v=AGA_1HsP_C0
Stary 2015-09-10, 23:09   #3436
Casaa
Zakorzenienie

Dotka, super, ze macie ladna pogode udanego wypoczynku "piosenke" z parabolami znam :P dlugo kolacze sie po glowie moze dziec bedzie matematykiem, ze sie przy tym uruchamia

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 23:13   #3437
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka a co to jest
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 23:24   #3438
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
[B]
Ja zauważyłam, że dzieć się uaktywnia, jak TŻ do niego mówi Teraz mu codziennie śpiewa

dobre

U mnie też gdy mąż wraca z pracy, gdy budzi się do pracy i w ogóle jest i się odzywa, to dzieć jest dużo bardziej ruchliwy. Czasami jakby ogarnął go szał

MAGDA, współczuję mniejszej wypłaty u nas też tak, bo gość wypłacił mu część za sierpień, a resztę po 20 września...

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-09-10 o 23:26
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 23:26   #3439
Dotka90
Zakorzenienie

No parabole no
Nie wiem co to za piosenka, ja ją słyszałam jakoś jak w liceum chyba byłam i o parabolach było

A TŻ też skądś zna i w sumie odkąd jesteśmy razem, to co jakiś czas sobie o niej przypomina i podśpiewuje Z racji, że kołysanek nie zna - nie pamięta tekstów, to śpiewa małemu parabole
Stary 2015-09-10, 23:29   #3440
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
To nie wiem dlaczego u mnie ten dział ciążowy to taki 3x2 metry, pełno spodni, parę bluzek. Na pewno więcej jest w sklepie online

No to chyba oślepłam Jutro na spokojnie online jeszcze popatrzę.

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Dotka z tymi śniadankami to prawda. Uwielbiam takie pod nosek podstawione i to taki wybór
Super, że dzieć się mocniej uaktywnił. Mój też ostatnio kopie solidnie.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 06:52   #3441
czarnulax
Zakorzenienie

Parabole to piosenka moich studiów

Ja się śmieję, że mała z tatusiem do pracy wstaje. Mąż się zbiera, ona fika po całym brzuchu, w momencie jak wyjdzie ciiiisza
Stary 2015-09-11, 07:25   #3442
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Magdusia, nie przejeżdżaliśmy koło Elbląga, bo my jechaliśmy AmberOne Nie mylić z Amber Gold

Magda, co do imienia, no to właśnie Kasia i Basia chociaż w oficjalnej formie brzmią inaczej, a tutaj Helena - Lena i Helenka - Lenka, no dla mnie odpada.

Ja bliźniakom też bym nie dała podobnie brzmiących imion, np. Ola i Tola, mnie się to nie podoba

Kinga, ja poczytałam o materacach i kupimy lateksowy, bo jest ponoć lepszy niż piankowy Fakt, że koszt niemały, ok. 250zł ale moim zdaniem warto, bo dziecko jednak długo na nim pośpi.

Dobry lateksowy jest w IKEI albo z firmy Hevea.

Ua00
, współczuję choroby psiaka Moja też miała problemy wątrobowe, ale wyszliśmy na prosto. Ale przez pewien czas jadła tylko weterynaryjną karmę dla psów z problemami wątrobowymi, polecam Hillsa

Joanna, ale będzie jeszcze jakieś spotkanie? Może będą lepsze

Kogiel
, o którym to szpitalu jest ten program? Mnie ostatnio polecano bardzo Rydygiera, dziewczyna na maxa zadowolona z porodu

Pietrusiowata
, musisz być asertywna, ja jak nie chcę czegoś powiedzieć, to po prostu mówię, że to moja sprawa, albo idę w żarty jak Medeline pisała - porsche, zarabiam milion itp.

Casaa,
Twój TŻ to jak mój Mój jest baaardzo uczuciowy, nawet bardziej niż ja Ma ogromną potrzebę przytulania, a ja mam czasem przesyt Ale fajnie, bo jak będzie dzieć, to TŻ na nim się wyżyje z tym przytulaniem

My wczoraj dojechaliśmy, czas jazdy w sumie baaardzo dobry: 8h jechaliśmy, a to 700km prawie. Do tego 3 postoje, w tym jeden dłuższy no i stracona godzina w Łodzi na korki. Ale w przyszłym roku juz będzie obwodnica, to będzie się super jechać.

Nogi mi nie spuchły, ale jednak zmęczyłam się mocno, bo brzuch mnie bolał wczoraj. Poszliśmy nad morze, ale tylko na chwilę, bo nie chciałam przegiąć. Ale porządnie się wyspałam, odpoczęłam i dzisiaj jest ok

Kooocham hotelowe śniadania Zbieramy się zaraz nad morze
Wypoczywaj

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Przejechać przez Łódź to jest koszmar! Zawsze jak jedziemy w rodzinne strony, to się zastanawiamy ile stracimy tam.

emia
Casa mój jest taki sam. Jest bardzo uczuciowy, kłótni nie ma, raczej moje fochy o bzdury
My tam nigdy nie mamy problemów, żeby przez Łódź przejechać

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A ja po wizycie u poloznej. Już Rozumiem Dlaczego ostatnio pojawil sir w jednej z gazet artykuł o tym ze kanaryjska sluzba zdrowia jest najgorsza w calej Hiszpanii. Otoz bóle plecow, niskie łożysko i twardnienie brzucha to nie powod zeby nie pracowac,a lekarz ktory mi da zwolnienie lekarskie tylko przy takich dolegliwosciach moze stracic prace za naduzycie.
Nie wierzę Ja rozumiem, że nie chcą wystawić zwolnienia jak kobieta dobrze się czuje, ale w takiej sytuacji? Toż to średniowiecze...

Cytat:
W ogóle hit praktyk - w jednej klasie Emmanuel, Brian i Klarysa hah
Ulala

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
dopiero zobaczyłam, więc od razu dzielę się info

mam ją od połowy lipca i zawsze próbuje kilka nocek pod rząd a potem daję za wygraną. nie umiem się w niej przekręcić na drugą stronę i się z niej wydostać jak wstaję w nocy na siku albo potem rano. ona jest dobra ale chyba tylko na popołudniowe drzemki a nie spanie całonocne. wydaję mi się że taka właśnie prosta albo ewentualnie w kształcie 7 byłaby lepsza

sprawdziłam na stronie. nie mam gazetki
A ja uwielbiam spać z poduchą. Dzięki niej śpię tylko na lewym boku i nie narzekam, a myślałam że to będzie niewykonalne.

Cytat:
Przyszedl jeden dzien po pracy smierdzi piwskiem, drugi tak samo, kolejny tez i juz oczka swiecace. Pytam sie czy pil a on nie drugi raz nie. A mnie krew zalewa bo klamie w zywe oczy. Powtorzylo sie to przez kilka dni sobie mysle ok. Nagadalam sie bedzie spokoj. Dzisiaj przychodzi znowu.... A mnie az zatrzeslo. Jeszcze pol biedy jakby polozyl sie i poszedl spac a on chodzi i zaczepki szuka a to to a to sramto. Jakies przyczepianie sie o pieniadze, bo pranie w koszu, zaczal burczec do mnie na moich rodzicow idt... W koncu z tekstem ze on zarabia i ma prawo wypic. Zreszta pije ZA SWOJE! A mi jakby ktos w morde strzelil. Oczywiscie sie rozplakalam a on jeszcze z takstem zebym scen nie robila. I ze go denerwuje jak placze:-( w koncu wykrzyczalam ze jak chce nie sie pakuje i spier...! Jak nie kupie wozka za 1300 to za 300 a ubranek nie musze miec niewiadomo jakich kupie na lumpku i tez bede miala. Ze poradzimy sobie bez niego czy z nim. Cos jeszcze dziamgal ale juz nie chcialo mi sie sluchac. Ja sobie nie pozwole na takie cos zebym sie zastanawiala w jakim stanie mi do domu wroci... a jak pozniej bedzie dziecko to co??? A i jeszcze takst ze o niego noe dbam. No kur... jak mozna nazwac to ze codziennie o 5 wstaje robic mu kanapki do pracy i kawe. Codziennie obiad posprzatane i takie teksty... Przykro mi cholernie....

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Przepraszam ze taki wywod...
A zdarza się to coraz częściej? Bo nawet jeśli wcześniej były to jednorazowe wybryki, to może się zmieni. Ale jak częściej, to faktycznie TŻ może mieć poważny problem... I jeszcze takie wygadywanie - nie do pomyślenia.

Mam nadzieję, że się wszystko ułoży.

Cytat:
Pietrusiowata fajnie, że tak gładko poszło

Dziewczyny przeglądam legginsy ciążowe na allegro, bo już chyba by mi się przydały ale tyle tego jest... Któraś z Was chyba kupowała na allegro, mogę poprosić o namiary na sprzedającego?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Musisz wyszukać jakiś dobitny filmik w internecie i mu pokazać to może zmieni zdanie na dobre.

My chyba zdecydujemy się na zakup fotelika z bazą. W sumie mamy isofix w aucie, moi rodzice też to myślę, że warto to wykorzystać. Przez ostatnie dwa dni jak komponowałam moją listę wyprawkową to się przy okazji naoglądałam filmików i naczytałam się o fotelikach i tym wszystkim no i stwierdzam, że chyba warto zainwestować...
My też wybieramy fotelik z bazą. Na co się zdecydowaliście? Maxi Cosi?

Cytat:
Wiecie gdybyśmy nie mieli samochodu i nie pokonywali w tygodniu średnio 150 km to od biedy bym kupiła to nosidełko tylko dla dziadków. Ale my jeździmy non stop. Wszędzie i są to trasy przez las - gdzie zwierzęta stoją koło drogi a często i na drodze..

My oboje pracujemy w domu. Samochodu używamy najczęściej w soboty i niedziele, pokonując w sumie jakieś max. 50 km. Ale i tak decydujemy się na fotelik z bazą. Nigdy nie wiadomo, na jakiego kierowcę w innym samochodzie się trafi.

Cytat:
No to chyba oślepłam Jutro na spokojnie online jeszcze popatrzę.

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Dotka z tymi śniadankami to prawda. Uwielbiam takie pod nosek podstawione i to taki wybór
Super, że dzieć się mocniej uaktywnił. Mój też ostatnio kopie solidnie.
Zazdroszczę tych kopów. Bo moje dziecko wczoraj było jakieś nieruchliwe

Aaaa wczoraj widziałam "mój" wózek Teraz jeszcze bardziej potwierdzam się w przekonaniu, że taki chcę!
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 07:54   #3443
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Magdusia, a Ty pracujesz?
Zdarzało mu się wcześniej tak pić, czy to pierwszy raz tak?

Czemu się martwisz, czy nie robisz dzieciowi krzywdy?

Ile Wy jesteście razem?
Oczywiscie ze pracuje. Tzn teraz jestem na zwolnieniu ale umowe o prace normalnie mam. Wczesniej zdazalo sie juz od czasu do czasu ale jakos bylo do wytrzymania ale ostatnimi czasu to...
Razem jestesmy troszke ponad 2 lata. A o malucha sie boje czy te moje ciagle zdenerwowanie i placz mu nie szkodza...

Super ze macie tam taki wypasik korzystaj poki mozesz z blogiego lenistwa. Woda to juz chyba zimna co? Czy nozki da sie jeszcze pomoczyc?

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
A zdarza się to coraz częściej? Bo nawet jeśli wcześniej były to jednorazowe wybryki, to może się zmieni. Ale jak częściej, to faktycznie TŻ może mieć poważny problem... I jeszcze takie wygadywanie - nie do pomyślenia.

Mam nadzieję, że się wszystko ułoży.

Aaaa wczoraj widziałam "mój" wózek Teraz jeszcze bardziej potwierdzam się w przekonaniu, że taki chcę!
No zdrza sie za czesto. I to ze spodziewam sie dziecka nie robi roznicy. Niby chodzi mowi ze nie chce zebym sie denerwowala ale swoje robi. No to wygadywanie to juz w ogole. Jakbym byla na jego utrzymaniu to jeszcze moze bym zrozumiala. Owszem zarabiam mniej no ale co z tego. Mam wielka nadzieje ze dorosnie w koncu i zmadrzeje.

Na jaka furke dla dzidzi sie zdecydowalas?

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-09-11 o 07:55
Stary 2015-09-11, 07:58   #3444
emia1986
Raczkowanie

Witam sie po wczorajszej wizycie. Z Mała wszystko ok, za tydzień polowkowe i badanie glukozy......
Za tydzień będę sie umawiają na usg 4d, miała juz któraś z Was je robione?
No i dotarł wozek! Jestem w nim zakochana nie wiem tylko jak sie wrzuca foty na wizaz....
emia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 08:24   #3445
candyyfloss
Zadomowienie

Magdusiaaa - ja mam nadzieję, że to się skończy i wszystko będzie dobrze. Może rozmowa by pomogła.

Ja raczej jestem zdecydowana na Peg-Perego Book Plus S Sportivo & Modular + baza.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Napisane przez emia1986 Pokaż wiadomość
Witam sie po wczorajszej wizycie. Z Mała wszystko ok, za tydzień polowkowe i badanie glukozy......
Za tydzień będę sie umawiają na usg 4d, miała juz któraś z Was je robione?
No i dotarł wozek! Jestem w nim zakochana nie wiem tylko jak sie wrzuca foty na wizaz....
Super, że z maluchem wszystko ok.

Fotki wrzucasz po kliknięciu w "zaawansowane" na dole i zarządzasz załącznikami.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 08:38   #3446
Dotka90
Zakorzenienie

Emia, ja na każdej wizycie mam 4D, super jest
Super, że z maluchem ok Jaki wózek?

Magdusia, to tym bardziej podziwiam taką 'obróbkę' jaśnie pana, skoro pracujesz.
Tak jak dziewczyny mówią: można zrobić kanapki itp. ale jak działa to w dwie strony, a nie że on Ci nawet herbaty nie poda
Stary 2015-09-11, 08:39   #3447
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Magdusiaaa - ja mam nadzieję, że to się skończy i wszystko będzie dobrze. Może rozmowa by pomogła.

Ja raczej jestem zdecydowana na Peg-Perego Book Plus S Sportivo & Modular + baza.[COLOR="Silver"]

Dziekuje kochana dzisiaj mam zamiar przeprowadzic powazna rozmowe

Wizualnie calkiem fajny ten wozeczek ale cena spora

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-09-11 o 08:40
Stary 2015-09-11, 08:42   #3448
czarnulax
Zakorzenienie

Postanowiliśmy, że rocznicę spędzimy nad morzem. Czyli jutro wyjeżdżamy.

emia super, ze wszystko ok!
Stary 2015-09-11, 08:42   #3449
bigcoffee
Raczkowanie

Cytat:
A ja myślałam, że Kubusiów to właśnie będzie dużo.
Ja zauważyłam, że to imię się już chyba trochę przejadło. U mnie w pracy jest bum na Aleksandrów.

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
od dziś w biedronce poduszka do spania na boku 120x40 za 40zł.
ja żałuje że kupiłam tą w kształcie zawiniętego C, dałam za nią ok 130zł a nie umiem w niej spać

Baby aż przykro się czyta ja oni Cię tam traktują
Kurcze byłam wczoraj w biedrze i nie widziałam. Kupiłam za to taką zwykłą do spania z pierzem i puchem dla męża bo jego stara (z poliestrowym wypełnieniem) wyglądała już strasznie. Stwierdziłam, że to w ramach prezentu an dzień chłopaka Bardzo mu się prezent spodobał

Cytat:
Mój to jakiś dzisiaj oszołomiony Dzwonił o 16 i "yyy.. cześć. Co tam?" Ja zdziwko, że jak co tam skoro jest 16 a on w tym czasie nie ma przerwy? "Aaa.. bo dzwonię Ci powiedzieć, ale wiem, że się wkurzysz... " i owija mi w bawełnę milion razy Później sprawdzam konto, widzę co widzę, piszę mu, ten oddzwania i mówi "no i?" no jak to no i skoro kasy nie ma? "yyy.. no to nie wiem" no jak to nie wiesz idź do tego durnia i to wyjaśnij "no ale teraz?" Ja nie wiem ktoś mu mózg dzisiaj wyłączył serio
Mój w takich sytuacjach zawsze mówią: "Przecież jesteśmy w ciąży, kalafior mi się udziela"
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 08:47   #3450
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Magdusia, to tym bardziej podziwiam taką 'obróbkę' jaśnie pana, skoro pracujesz.
Tak jak dziewczyny mówią: można zrobić kanapki itp. ale jak działa to w dwie strony, a nie że on Ci nawet herbaty nie poda
No glupia jestem i tyle. Tak kurcze nauczylam

Dziewczyny fajny filmik o oxy

https://www.youtube.com/watch?v=qhmUd_BGNg0

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Postanowiliśmy, że rocznicę spędzimy nad morzem. Czyli jutro wyjeżdżamy.
Ale super. Romantica bedzie morze zawsze jest dobra opcja. Mam nadzieje ze i mi jeszcze w tym roku uda sie pochodzic po plazy

Serduszko malutkie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości