|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Ale fajny brzusio
![]() Cytat:
Cały dzień czekałam na paczkę z ciuszkami i już pogodziłam się, że będą dopiero jutro. Wyszliśmy z mężem dosłownie na 20 minut po ten wózek i akurat wtedy przyszedł kurier ale dobrze, że zostawił paczkę u sąsiada fotkę wrzucę jutro.
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Dzięki dziewczyny. Iclosemyeyes zaświadczenie,że mogę ćwiczyć, nie które tego wymagaja. No właśnie 2 miesiące a ja tutaj w blogiej nieświadomości sobie żyje.
Teraz mam problem z bujaczkiem? Jaki dla noworodka? Polecicie mi coś, bo mam dosyć wyborów juz. |
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Pewnie mieścisz się we wszystkie ciuchy, jeśli możesz założyć je pod brzuchem? ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Dziewczyny, czy któraś z Was chodzi może do szkoły rodzenia w Zabrzu? Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny kupujecie osłonki na sutki do karmienia ? ja mam z Aventu, i ostatnio z ciekawosci przylozylam jedną osłonkę do cycka - mój sutek nawet do połowy nie dosięga.. nie wiem czy to będzie praktyczne ? te sutki mi się wydłużą po porodzie czy co ?
normalnie nawet połowy tego nie wypełnia. takie mam
|
|
#1745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez mnie to w sumie ciekawi
|
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
cynamon, śliczny brzuszek
A figura pierwsza klasa ![]() Cytat:
![]() Super, że jednak paczka przyszła ![]() Cytat:
) ma w rozmiarze S, czyli akurat na moje małe cycki Padnięta jestem, głowa mnie boli... W ogóle mąż zauważył, że mam czerwony nos Wyglądam jak pijak I trochę mnie boli, tak jakby kość, ale nie uderzyłam się, więc nie wiem dlaczego... Ale chyba mnie też trochę zatoki bolą, to pewnie przez to...Posiedzę do 22, zmierzę cukier i położę się spać, bo jutro muszę wcześnie wstać i iść do laboratorium zrobić badanie na hemoglobinę glikowaną. Dobranoc dziewuszki
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w deszczowy poranek...
U mnie pogoda okropna, pada Mąż pojechał zawieźć moje L4 do pracy i jak wróci to mnie do laboratorium podwiezie Tylko wrócić będę musiała pieszo, bo on na 8 do pracy jedzie. Ale co tam, z cukru nie jestem
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
witamy się i my
szczerze przyznam, że od dwóch dni jakoś samopoczucie znacząco mi się poprawiło i nawet na nowo chęci do życia nabrałam ![]() Wczoraj byliśmy na spotkaniu z położną, taka nasza mini-szkoła rodzenia, i zaproszona była położna z naszej porodówki i trochę mnie zniechęciła - myślałam, że tż będzie cały czas ze mną, a z tego co ta położna ze szpitala mówiła, to on więcej na korytarzu posiedzi niż ze mną przy rodzeniu a ja bez niego rodzić nie będę i już! ![]() no i niestety mimo diety od wczoraj cukry mi poszybowały w niebo - 177 na czczo i 180 godzinę po śniadaniu chyba muszę całkiem przestać jeść...
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1751 |
|
Zadomowienie
|
koło 21. a wstałam dziś o 6.
|
#1752 |
|
Rozeznanie
|
Króraś z Was miała opryszkę na twarzy teraz w ciąży? Od zawsze miałam z tym problem podczas choroby. Zawsze wyskakuje mi na podrwznionej skorze od smarkania pod nosem. Nie wiem czy moge cos zastosowac np. Vratizolin, wiem, ze mozna tez oklad z czosnku robic. Wygladam jak siedem nieszczesc :-(
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli już kiedyś miałaś to nie jest to groźne dla dziecka. Słyszałam, że zovirax i tego typu preparaty można stosować, ale na 100% pewna nie jestem. laszczmagdalena, hmm to dziwne... A jadlas coś ciezkostrawnego?
|
|
#1754 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z ulotki: " Nie zaleca się stosowania leku Vratizolin u kobiet w ciąży, ze względu na brak danych dotyczących wpływu leku na przebieg ciąży. Nie zaleca się stosowania leku w okresie karmienia piersią, gdyż nie wiadomo czy denotywir przenika do mleka matki." ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
i pół awokado z tuńczykiem.
Czasem stracić równowagę dla miłości, to część życia w równowadze. Edytowane przez laszczmagdalena Czas edycji: 2015-09-11 o 08:55 |
||
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam, że niektórzy osuszają pastą do zębów. Ale tak jak pisałam - nigdy nie miałam, więc za bardzo nie pomogę.
|
#1756 |
|
Rozeznanie
|
U mnie opryszczka to norma, kiedys mialam po 5 na raz na ustach, wygladalam jak po dobrym botoksie heh. Mam w domu Hascovir no i nie wiem...wien, ze nie mam sie co przejmowac bo to wtórna i nie ma zagrozenia ale jest mega uciazliwa. Pasta raczej nie pomaga, moze wyprobuje czosnek.
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Limonka, sprzed ciąży noszę tylko leginsy które miały luzniejsza gumkę, ale to po domu tak to mam dżinsy ciążowe i jedne leginsy z panelem, a z bluzek nic nie kupowalam typowo ciazowego, mam w szafie sporo rzeczy oversize i dłuższych takze świetnie się sprawdzaja, gorzej będzie jak juz przymrozki będą, bo swetry to mam zaledwie dwa takie większe;/ ale doturlam się jakoś do terminu, najwyżej będę nosić bluzy Tz-ta
|
|
#1758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamon, TylkoKasia wyglądacie cudnie
Cytat:
![]() Dzika Ropucha trzymaj się też i nie daj się teściom ![]() peachella ja miałam podejrzenie opryszczki (a to był pryszcz:P) ale mówiłam gin o tym i zaleciła mi zovirax. Matko kochana jaka jestem wściekła i nabuzowana znów przez teściową
|
|
#1759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie kanapki jadłaś, z białego pieczywa? Cytat:
|
|
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co mówiła wcześniej położna środowiskowa, to ja wnioskowałam, że tż cały czas ze mną jest, że on się zajmie papierami, formalnościami, itd. a ja sobie tylko urodzę Ale położna ze szpitala mówi tak: przychodzimy na oddział - ja idę z nimi wypełniać papiery, tż czeka na korytarzu, mnie bada lekarz i decyduje co dalej, tż dalej na korytarzu. Jeżeli zdecydują, że już trwa właściwa akcja porodowa i zabiorą mnie do sali porodowej, to tż może iść ze mną, ale że sale są 2 osobowe , to może się zdarzyć taka sytuacja, że go wyproszą. Jeśli na sali porodowej nie będzie miejsc, albo stwierdzą, że akcja porodowa jeszcze się nie zaczęła, to ja trafiam na salę przedporodową, a tż dalej na korytarzu... Rewelka po prostu. Nie wiem, czy w tej sytuacji jest sens, żeby w ogóle ze mną jechał. Jedyne co CZASEM! pozwalają, to żeby tż wniósł torby na salę, na której się będzie leżeć, bo na tym oddziale generalnie odwiedziny są tylko w wyznaczonym pokoju...
Czasem stracić równowagę dla miłości, to część życia w równowadze. Edytowane przez laszczmagdalena Czas edycji: 2015-09-11 o 09:38 |
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Czekooczekolada, bo sutek nie musi tam cały wleźć, ja karmiłam z tymi aventa i było trochę wolnego obszaru ale ona się tak ładnie zssysa z piersią ze jak dziecko ciągnie w wiekszosci sam ten silikon to brodawka wypuszcza i tak mleczko, tak przynajmniej było u nas, ale podczas karmienia sutek i tak się trochę "wyciąga" będzie dobrze
|
#1762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kanapki z ciemnego pieczywa, jasnego staram się unikać. Czytałam gdzieś, że cukrzycy nie powinni jeść tuńczyka z puszki, może to on mi tak dowalił? No i pewnie mało ruchu robi swoje ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- srebrna_smuga, dołączam się do pytania o teściową.
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A może za dużo pieczywa albo zawiera słód lub karmel? Ja zawsze potrafiłam zjeść 3 kromki chleba, a,teraz jak zjem 3 to mam za wysoki cukier, mogę max 2 zjeść. Chyba, że pieczywo chrupkie to spokojnie 3 jem i mam niski
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może faktycznie stworzymy taką listę wózkową?Witam się w ten pochmurny dzień. Muszę dzisiaj kilka rzeczy ogarnąć, bo jutro jedziemy na chrzciny rodzinka pierwszy raz mnie zobaczy w ciąży. Wrzucam zdjęcie ciuszków które wczoraj przyszły jestem bardzo zadowolona
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie słońce wyszło, właśnie mi się pranie wyprało i zastanawiam się czy wystawić je na balkon czy nie... Boję się, że znowu będzie padać i będę musiała tą ciężką suszarkę wnosić do mieszkania.
|
|
#1766 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
następne mamy w mieście wojewódzkim, ale to 45 km jazdy - nie jestem więc pewna, czy zdążę dojechać ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Moj synek ostatnio w c&a wyszukał taką pozytywke dla siostrzyczki
|
#1769 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę się wyżalić bo pęknę
![]() 1. W tamten weekend przyjechała bez zapowiedzi ciotka męża z którą nie utrzymujemy jakiś specjalnych kontaktów ale ona stwierdziła, że nas odwiedzi i przyjechała specjalnie z krakowa o 17 i stwierdziła, że będzie u nas nocować (nie ważne że nie ma gdzie ). Mąż jej proponował, że odwiezie ją i że nie ma tu gdzie spać to się rozbeczała bo ona chce odpocząć i jest sama. To jest siostra teściowej, pokłóciły się dwa lata temu i tak się do nas przyczepiła bo mąż jej zmarł a dzieci nie mieli. Wszystko było by ok gdyby nie to, że ona jest bardzo ciężka, roszczeniowa, taka królowa co obsługiwać ją trzeba, do tego jeździ potem po wsi i rozpowiada o nas głupoty . Ciągle komentowała wszystko, wchodziła nam do sypialni bez pytania i mogłabym tak bez końca 2. Na samym początku powiedziałam mojemu, że chce mieć swój wózek taki jak mi się podoba i nie chce wózka czołga po szwagierce. Jak teściowa się dowiedziała to wydzwaniała co chwilę i pytała dlaczego nie chcemy tego wózka, przecież jest rok używany, przecież jest ładny, jak możemy odrzucać ich wybrany wózek Zgodziłam się na ten wózek bo w zamian mogliśmy kupić inne rzeczy ale był warunek. Miał być w samochodzie moim żebym była zawsze mobilna, od wczoraj Tż zmienił zdanie z 3 razy co do tego i na koniec powiedział, że w sumie zimą wystarczy werandowanie. No szlag mnie trafił.3. Nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja zamierzam dać Zuzię do żłobka bo mąż ma z pracy miejsce przydzielone. Ja pracuję na zmiany i mam raz tydzień na rano raz na po południe, w tygodniu mam zawsze jeden dzien wolnego. Nie wyobrażam sobie wożenia dziecka do teściów dzień w dzień kiedy trzy kroki od pracy męża jest ten żłobek. I co wczoraj słyszałam od teściowej? "Jak można dać dziecko do żłobka?" "Jakby dziecko było w żłobku to byś nic nie wiedziała" "tam dzieci ciągle chorują", "po co oddawać do obcych, gdzie jej będzie tak dobrze jak u dziadków?". Nie reagowałam na te zaczepki i potem dorwała mojego w kuchni i słysze jak mu gada "Ale Wy nie zamierzacie dać Zuzi do żłobka?", mój "Jeszcze nie wiem ale chyba tak", "Aleeee dlaczeeegoooo?", "To już musisz mamo z Martą rozmawiać". No masakra 4. Łazi teściowa non stop za mężem i słyszę "a czemu nie dacie na imie Oliwia albo Weronika?" 5. Przed ostatnim usg na tydzień przed teściowa dzwoniła do męża i płakała mu w słuchawkę, że ich nie angażuję w ciążę I tak się wepchała żeby ze mną jechać na to usg i teraz już planuje na to kolejne co mam za tydzień ale zaraz zadzwonię i spróbuje przełożyć bo wiem, że mojej mamie było bardzo przykro bo pracuje i nie miała kiedy ze mną jechać żeby zobaczyć jak to wygląda wszystko :/ 6. A najgorsze, że teściowa planuje ( ) być u nas po porodzie z tydzień i zamierza tu spać i być z nami 24/7. Nie zgadzam się a mąż mówi, że jeszcze będę płakać żeby przyjechała Tak mnie wkurzył, że od razu uprzedziłam mamę swoją że jak będę miała planowane cc to żeby sobie urlop wypisała. Teściowa jest taka, że jak ja jej odmawiam to próbuje do męża a on ma tak słabe nerwy na to że ulega. I ile razy coś ustalamy, on się tego trzyma a potem teściowa mu miesza w głowie i zmienia zdanie Jak dzisiaj dorwę męża to mu to wszystko wygarnę bo mam już dość narzucania się w ten sposób. Można komuś doradzić, wyrazić swoje zdanie ale nie wykorzystywać i nie narzucać się w ten sposób. Mam dość tej rodziny, jak jeszcze przyjdzie mi się mierzyć z moją babcią z którą też się pogorszyły relacje to przysięgam, wymienię zamki i nikogo do domu nie wpuszczę ![]() Ufff... przepraszam za ten wywód ale nazbierało się tego....
|
#1770 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cudny wielki domek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i fura dla Maleństwa też wypasiona ![]() Cytat:
Jutro jadę na jeszcze jedno usg, ale w innym mieście A póki co to leżę i leżę... eh z poduszką pod tyłkiem bardzo niewygodnie, bo dzidzia wtedy mi w przeponę się "wbija" i się duszę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

ale dobrze, że zostawił paczkę u sąsiada

a domek śliczny
) ma w rozmiarze S, czyli akurat na moje małe cycki
Nasz ślub 16.08.2014 

Mąż pojechał zawieźć moje L4 do pracy i jak wróci to mnie do laboratorium podwiezie 

). Mąż jej proponował, że odwiezie ją i że nie ma tu gdzie spać to się rozbeczała bo ona chce odpocząć i jest sama. To jest siostra teściowej, pokłóciły się dwa lata temu i tak się do nas przyczepiła bo mąż jej zmarł a dzieci nie mieli. Wszystko było by ok gdyby nie to, że ona jest bardzo ciężka, roszczeniowa, taka królowa co obsługiwać ją trzeba, do tego jeździ potem po wsi i rozpowiada o nas głupoty