|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Aha, i gratulacje dla wszystkich nowych mam!
Mam nadzieję, że też już dziś będę tulic synka...
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kruszy nam się początek listy... Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Grita, kciuki!!
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
No no tak: grita w szpitalu,
Misiskuku urodziła? Chowanna zaginęła ...co z Rybulka? Oczarowana urodziła Mama_izka tez chyba urodziła? Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Pomijając już te z późniejszymi terminami które juz urodziły ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#3935 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję ze z tą nauką to i nam łatwo pójdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W 3 miesiącu wiedziałam już wszystko, teraz nie wiem nic :p Cytat:
![]() Też mam podobne plany przed porodem szczególnie kosmetyczka ale kurde co dzwonię to miejsc nie ma ![]() Cytat:
![]() Oby mój instynkt nie zawiódł ![]() Cytat:
![]() Też nie umiem inaczej myśleć niż właśnie przez takie mówienie do siebie w.myślach Właśnie najbardziej się boję ze.czegoś zapomne i zrobię mu tym.krzywdę no ale mam nadzieję ze będzie ok ![]() Najwidoczniej nasze mamy są z podobnej gliny ulepione. Moja wszystko wie lepiej ![]() Cytat:
![]() Podwójne szczęście ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie ma sie co martiwc... instynkt i serce rodzicow samo mowi jak co zrobic zeby dziecku bylo dobrze. Jak zlapac, wziac na rece zeby nie zrobic krzywdy. Zapewniam
moja ma 2 tygodnie. W szpitslu tutaj wyladowalismy jak miala 11 dni a wszystkie pielegniarki albo lekarze byli zdziwieni jak ja podnosze. Przewijam. Ubieram i rozbieram. Szybko, sprawnie i bezpiecznie. W szkole rodzenia nawet lalki w rekach nie mialam. To sie po prostu czuje. I same zobaczycie ze wiele rzeczy ze szkoly rodzenia - pomyslicie sobie jak juz bedzie dziecko - ze to byly tylko slowa jak nie nawet brednie Do do rozstepow i wagi jak w weekend mialam -8kg czyli 9 dni od porodu. Do zrzucenia zostalo 4kg. Jestem ciekawa ile bede wazyc po powrocie teraz z tygodnia w szpitalu. Nerwy ciagle, pije tylko wode. Posilek cieply 1 raz na obiad a tak to jogurty albo owoce. Slodyczy na oczy nie widzialam a poza tym tu sie nawet na nie nie ma ochoty. No i brak czasu na jedzenie. Sama z mala 24h na dobe. To cycek to przewijanie to odbijanie i lulanie. A jak zasnie to pedze do wc. Prysznic. Zeby. Moze pozbede sie tych 4 kg nawet nieswiadomie
|
#3937 |
|
Rozeznanie
|
A mi te zapachowe nie pasowały, i kupowałam je ja- w rossmanie
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
Co próbuje nadrobić, to Leoś otwiera paszczę i nie daje rady. Ania, gratuluję, tempo miałyśmy prawie identyczne. Reszta dziewczyn na fb, więc jestem na bieżąco chyba. My jutro mamy iść do domu, ale cos mi się Młody zażułcił i boję się, Co będzie. Zobaczymy. Walczymy z kp Alle w nocy już musiałam dokarmiac bo ciągle glodny a pokarmu malutko.
Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-09-11 o 09:36 |
|
|
|
#3939 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o 5.30 obudziła mnie odkurzajaca sąsiadka. .. Cytat:
|
||
|
|
|
#3940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa Gratulacje!!!
Cytat:
Napady wilczego głodu to oznaka ze organizm przygotowuje się do tego dnia. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny mój mąż jednak uświadamia mi ze nie chce być ze mną przy porodzie. Nie powiedział mi tego wprost, ale żartuje ze wezmę sobie krzyżówki jakąś grę itp. Jest mi przykro bo zostało nie wiele czasu a on sobie takie jaja robi. Tak liczyłam na jego obecność...
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Agu - co się dzieje ze jesteście w szpitalu? Nie znalazłam nigdzie informacji...
Grita - kciuki! Dziewczyny nie martwcie się obsługą malucha, jak go dostaniecie to wszystko się wie od razu taka darmowa szkoła rodzenia. U nas rewelacja, mały od wczoraj je grzecznie z piersi - magia domu działa! Na początku mąż pomagał i lał mu moje mleko żeby mały się nie zniechecal i nie wpadał w furię jak nic nie leci i udało się. Po trzech razach mały się przystawia bez problemu. A i dał nam pospać 4 godziny w nocy bez przerw plus drzemki wiec wyspałam się za wszystkie czasy! Dana - oby was puścili, w domu wszystko jest mniej uciążliwe, nawet wiszący ssak przez pół nocy. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-09-11 o 09:43 |
|
|
|
#3942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Grita Kciukiiiiiii!!! |
||
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Kissmisiaa może się po prostu boi... zapytaj go wprost. Mój też sobie takie jaja robił. Jak ktoś go pytał czy będzie przy porodzie to się śmiał "musze" albo "mam nadzieje ze będę w pracy". Zapytałam go w końcu czy serio taj bardzo nie chce bo nie chce go zmuszać. Powiedział ze nie, że po prostu bardzo się tego boi i żartami chce rozładować trochę te emocje. I przestał żartować bo wiedział ze mi jest przez to przykro
pogadaj z nim, zapytaj. Oni tez mają prawo się bać ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#3945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zamiast sie w domu cieszyc z TZ nsza kruszyna to my w szpitalu a on w domu manuje urlop
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Kissmisiaa - mój tez nie chciał być przy porodzie, teraz mówi ze nie wyobraża sobie ze mogłoby go tam nie być. Porozmawiaj z nim ze jest potrzebny, powiedz jakie będzie miał zadania, może jest zadaniowcem i nie chce siedzieć bezczynnie. Poza tym dodatkowa para oczu obserwująca każdy ruch lekarzy jest bardzo ważna. On ma chronić ciebie i dziecko a nie zrobi tego z domu.
|
|
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj TZ jakis czas tez mi sugerowal ze on chyba nie chce. Ze sie boi. A po wszystkim tez stwierdzil, ze nie wyobraza sobie mnie tam zostawic. Byl pomocny i nic nie widzial co sie TAM dzieje.
|
#3948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy takie chętne by już tulić swoje maleństwa a mnie się jeszcze nie śpieszy. Cieszę się, że mogę znów chodzić, że nie muszę się bać, że urodzę za wcześnie. Kurczaki, tyle się na siedziałam w domu, bo tak straszyli, że mogę za wcześnie urodzić, a teraz chodzę, nie oszczędzam się i nic wielkiego się nie dzieje. Po za twardniejacym brzuszkiem to cisza. Cytat:
|
||
|
|
|
#3949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj moja sąsiadka go uświadomiła ze 21 latek z naszego osiedla był przy porodzie swojej dziewczyny. A chłop prawie 30 letni ma obawy.
|
|
#3950 |
|
Wtajemniczenie
|
Aa no i mowi ze wilam sie na lozku jak waz. A on razem ze mna. Mowi ze od samego patrzenia czul jak mnie boli. A jak po wszystkim jechal do swoich rodzicow to byl caly rozdygotany i mial mokra koszulke jak od wiadra wody...ale mowi ze byl szczesliwy ze jednak tam byl. Pogadaj z TZ...
|
#3951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Juz bym chciała być po i tulic tego naszego szkraba...
|
|
#3952 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie wiem jednego. Jeżeli w szpitalu będzie trzeba dokarmiać dziecko mm to mam mieć swoje butelki i mleko?
|
#3953 | ||||
|
Raczkowanie
|
O raaaaaaju <3 cudownie!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pogadaj z Tz... Może się stresuje, a przy okazji i Ciebie... Mój od początku mówi ze będzie ze mna nawet po to by personel ustawić do.pionu w razie czego ![]() Cytat:
![]() W ogóle muszę sobie do szpitala zadzwonic zapytać o kilka rzeczy ![]() Btw. Jak jest z tym wyborem pediatry? Trzeba jeszcze przed porodem? Bo babka ode mnie z przychodni powiedziała mi tylko tyle ze mam w szpitalu podać adres przychodni, ze szpital im papiery wyśle, potem podejść z karteczka jakas ze szpitala i umówić się z polozna która jak przyjdzie to wypełni w domku dokumentację... Zgłupiałam już... Idę się ubrać i do zusu bo nie dostałam pieniędzy... Mama też nie :/ A do 10 nam wypłacają. Już mnie żołądek boli i do kibelka od rana cisnie... I coraz silniej te bóle okresowe czuje... Sciskam!
|
||||
|
|
|
#3954 |
|
Konto usunięte
|
Wychodzimy dzisiaj!
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje kipi
Cytat:
Super.
|
|
#3956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Ale Ci zazdroszcze... Ja cos czuje ze tu na weekend tez powypisuja wiekszosc do domu i zostane sama z moja corcia w tym dziadoskim miejscu...
|
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 40 tygodniu
|
#3958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przychodnia do której chodzę to nzoz i tam przyjmuje 2 lekarzy - małżeństwo. I ja nie wiem, czy któreś z nich jest też pediatrą, ale tam w tej przychodni zawsze są maluszki i też raz słyszałam, że pielęgniarka dzwoniła do rodziców umawiać na szczepienia. Więc chyba to musi być też pediatra, skoro przyjmują dzieci? ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Ja też
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Dana-
Ja oddałam krew i czekam na wyniki morfologii ehhhh
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

...

i wtedy gołym okiem szwów nie widać, przynajmniej ja tak mam
wiec lepsze re bezzapachowe.