|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Piercing-kolczyk w nosie i powikłania od 8mcy Pomocy
nieaktualne
PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE TEGO WĄTKU! Edytowane przez 201709081028 Czas edycji: 2015-10-01 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piercing-kolczyk w nosie i powikłania od 8mcy Pomocy
1. Dlaczego wykonałaś przekłucie u nieogarniętej osoby, która teraz nie chce Ci pomóc? I faktycznie, jego położenie też jest dość absurdalne.
2. Po co smarowałaś nos Tribiotickiem? To antybiotyk, którego powinno się używać tylko i wyłącznie w wyjątkowych przypadkach. 3. Kolczyk ze stali, srebra, złota... Wszystkie mogą uczulać (może się mylę, niech ktoś mnie poprawi). Najlepiej po zrobieniu dziurki wsadzić kolczyk z tytanu, koniecznie wysterylizowany w autoklawie, otwarty dopiero przy Tobie. 4. Kulka wygląda na ziarninę (możesz o tym poczytać, pooglądać zdjęcia i sposoby jej zwalczania). Jednak najlepiej by było, gdybyś wybrała się do porządnego piercera, który Ci pomoże i doradzi.
![]() |
#3 | |
.
|
Cytat:
głupio byłoby mi chodzić z kolczykiem w takim miejscu nosa - jest źle przebite i lekarz miał rację. zacznij od wyjęcia tego badziewia. i następnym razem zainwestuj w kolczyk z tytanu/stali chirurgicznej/ptfe.
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
nie spodziewałam się takiej odpowiedzi , nie wiem w czym wstyd, czy 2-3mm przesuniecia dziurki o czym swiadczy bo nierozumiem tego wpisu..... jak złoto najwyższej próby jest dla ciebie pfe to przykro mi....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Miejsce jest po prostu bardzo nieodpowiednie
![]() Złoto też może uczulać, poczytaj ![]() ![]() Złe miejsce + zły kolczyk + nieodpowiednio doświadczona kosmetyczka + Tribiotic = powikłania, uczulenia, problemy z gojeniem i ziarnina. Proste ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Miejsce przekłucia nie ma nic do rzeczy.... ja mam high nostril, czyli bardzo nieodpowiednie miejsce a wszystko goi się jak należy
![]() Po pierwsze - zły materiał, kolczyk z tytanu albo bioplastu na początek. Po drugie - nie macać, nie dotykać, nie kręcić. Po trzecie - smaruj to olejkiem z drzewa herbacianego dwa, trzy razy dziennie i po kilku dniach zniknie. Nie wyciskaj ropy. Nie jest to ziarnina, tylko przerost blizny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
No zablysnelas,ze klekajcie narody. Ptfe to rodzaj materialu, z ktorego robi sie kolczyki. Poza tym do ran wklada sie sterylna bizuterie, a watpie, zeby ten super duper kolczyk z najwyzszej proby zlota odwiedzil autoklaw, dzieciaku.
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
.....................
Edytowane przez 201709081028 Czas edycji: 2017-09-08 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Reasumując, chyba bym wyciągnęła kolczyk, dała się zagoić ranie i po jakimś czasie spróbowała jeszcze raz. Szkoda psuć sobie tak widocznego miejsca jak twarz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.