Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-11, 11:22   #3481
mamaniunia
Przyczajenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Hej, witam sie z rana
Nadrobilam zalegle posty, wiec wreszcie jestem na bieżąco.
Dotka program bym o Ujastku calkiem fajnie wyglada w środku z tego co pokazali i zastanawialam sie nad szkołą rodzenia tam bo mam rzut beretem. Udanego urlopu!
Mamaniunia witaj krajanko jest nas juz kilka z Krakowa i okolic. Gdzie chcesz rodzic ?
Mam ta poduszke do spania na boku z biedronki o ktorej pisalyscie, kupilam ja za 10zl na wyprzedazy i jestem zadowolona.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------
Na razie nie wiem gdzie dokładnie, ale myślę nad Ujastkiem a Źeromskiego. A ty, o ile jesteś z Krakowa?
mamaniunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:23   #3482
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kinga a nie dostalas nr przesylki zeby w necie ja sledzic?

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:24   #3483
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Nie wierzę w tego kuriera, jeszcze nigdy mi się nie zdarzyła taka sytuacja. Kinga a co to za sprzedawca? Może hmm też zrobimy listę sprzedawców, których nie polecamy?

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:26   #3484
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
To dziwne a przesyłka do Polski czy do Niemiec ?
Do Polski zamawiam

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
To ciekawe, KINGA. Na 100 nie wysłali
Też mi się tak wydaje. Tym bardziej, że zawsze dostaje e-maila od kuriera, że podjął paczkę a tym razem nic.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:27   #3485
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
MAGDUSIA, on może i myśli, że po sprawie. Ale bądź nieugięta!

No najwidoczniej tak mu sie wydaje. Ale jeszczcze nie wie jak bardzo sie myli. Postaram sie byc

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość

A masz np. możliwość zrobienia tak, że jak on jest taki niedobry dla Ciebie, to wyrzucić go z sypialni na jedną noc. Jak się prześpi na niewygodnej kanapie, to może dotrze do niego, skoro słowa nie trafiają, to obita doopa poskutkuje. No i zaprzestań wstawania rano, robienia śniadanka. Odwróć się i spij dalej. Moja mama zawsze mi powtarzała, że jak facetowi jest za łatwo, to pójdzie sobie szukać gdzieś dalej. Facet to zwierze łowne, jak upoluje, pobawi się chwilę zdobyczą i rzuci. Dlatego może jak zobaczy, że króliczek jednak się wywinął ze szponów. Zrobisz jak będziesz uważała
Mam oczywiscie ze mam. Kanapa w salonie jest mega niewygodna i w dodatku sie nie rozklada ja wiem ze troche tez jestem sama sobie winna. Tak go nauczylam. Wszystko podstawione pod nos. Wprowadzil sie do mnie to chcialam zeby dobrze sie czul itd. To sie czuje lepiej niz ja...
Z ta zwierzyna to chyba masz racje. Musze wszystko naprawde przemyslec, powaznie porozmawiac i zobaczymy jak to bedzie...

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-09-11 o 11:29
Stary 2015-09-11, 11:28   #3486
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaniunia Pokaż wiadomość
Na razie nie wiem gdzie dokładnie, ale myślę nad Ujastkiem a Źeromskiego. A ty, o ile jesteś z Krakowa?
Ja skłaniam sie ku Zeromskiemu na razie, ale jeszcze sie zastanawiam, ostatnio kilka znajomym polecalo wlasnie Ujastek
Stary 2015-09-11, 11:29   #3487
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Med oczywiscie ze tak! "Kurier odmowil dostarczenie przesylki" nawet jakby sfora groznych psow byla na posesji to chyba ma tel i moze zadzwonic. Dziwne to naprawde....
Ale niby według Pani oni jej powiedzieli, że nie podjęli jej dostarczenia do klienta, niby wzięli od nich i Pani twierdzi, że musieli ją pewnie uszkodzić i od razu odsyłają do nich. Ale żebym ja żadnej wiadomości od kuriera nie dostała. No nie wiem zobaczymy. Pierwszy raz mam taką sytuację a bardzo dużo na all zamawiam.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Kinga a nie dostalas nr przesylki zeby w necie ja sledzic?
Nie nic
Stary 2015-09-11, 11:31   #3488
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
No glupia jestem i tyle. Tak kurcze nauczylam
ja niestety też tak swojego nauczyłam,ze zawsze rano wstaje i szykuje mu kanapki, potem go jeszcze muszę budzić bo oczywiście ma ustawione 10 budzików a i tak nie wstaje.. do tego codziennie musi być obiad zrobiony i np jakby mama mi przyniosła żebym nie musiała gotować to wielce obrażony że sama nie zrobiłam. bałaganu i naczyń w zlewie oczywiście nie widzi. śmieci gdybym nie wynosiła to pewnie z tydz by stały na korytarzu. wkurza mnie że wszystko muszę mu mówić co ma zrobić, sam na nic nie wpadnie. nawet takie męskie obowiązki domowe go nie interesują np w kuchni każde jedne drzwiczki w szafkach obwieszone, ale jeszcze się domykają wiec pewnie nawet nie zauważył.

dobra koniec smutków.
wczoraj znowu poszalałam z zakupami zalicytowałam sobie i wygrałam zestaw 43 ciuszków dla młodego
lubię allegro
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:34   #3489
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
No to chyba oślepłam Jutro na spokojnie online jeszcze popatrzę.

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Dotka z tymi śniadankami to prawda. Uwielbiam takie pod nosek podstawione i to taki wybór
Super, że dzieć się mocniej uaktywnił. Mój też ostatnio kopie solidnie.
to są te: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0120129001.html

Cytat:
Napisane przez mamaniunia Pokaż wiadomość
Witam wszystkich serdecznie.
Od paru dni przeglądam wasze posty, dopiero dziś w pracy skończyłam ją czytać więc dlatego pomyślałam, że przywitam się z wami. Jestem Ania z Krakowa, również podobnie jak wy mam termin wg OM na 26.01. Co do płci w czerwcu byłam na USG i lekarz mówił że prawdopodobnie będzie chłopczyk, choć w najbliższym terminie (16.09) mam kolejne USG, mam nadzieje na dziewczynkę, tylko dlatego że wyprawkę mam prawie skompletowaną na tą płeć od mojej cioci. Co będzie to będzie, z chłopczyka też będę zadowolona
Witaj

Cytat:
Nie wierzę w tego kuriera, jeszcze nigdy mi się nie zdarzyła taka sytuacja. Kinga a co to za sprzedawca? Może hmm też zrobimy listę sprzedawców, których nie polecamy?
Jestem za taką listą.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:34   #3490
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Jest to smykoland_sklep, nie wiem na razie opinii nie wystawiam, może faktycznie tak było jak Pani mówi chociaż to bardzo dziwne, zobaczymy dziś mają wysłać, w poniedziałek niby ma dojść. Tyle dobrego, że telefon odbierali i udzielili informacji. Zawsze jakiś plus
Stary 2015-09-11, 11:34   #3491
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ale niby według Pani oni jej powiedzieli, że nie podjęli jej dostarczenia do klienta, niby wzięli od nich i Pani twierdzi, że musieli ją pewnie uszkodzić i od razu odsyłają do nich. Ale żebym ja żadnej wiadomości od kuriera nie dostała. No nie wiem zobaczymy. Pierwszy raz mam taką sytuację a bardzo dużo na all zamawiam.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Nie nic
Hmm no to tym bardziej podejrzane. Trudno Ty niewiele mozesz zrobic jedynie wystawic im komentarz. Teraz w ramach zadoscuczynienia powinna dojsc w ciagu 2 dni.

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-11, 11:35   #3492
baby montana
Zakorzenienie

matko, chyba bym zwariowała z takim facetem. ja mojego budzę, bo on ma za ciężki sen, ale poza tym....wstać żeby śniadanie mu zrobić....dobry żart nie gotujemy codziennie bo oboje jesteśmy zmęczeni, jak jedno ugotuje to ok, jak drugie też ok, jak nie ugotuje nikt - to jemy coś na szybko, makaron z sosem i tyle. sprzątam ja bo on nie widzi brudu, ale za to on zmywa naczynia.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:37   #3493
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A moze narazie nie bede dopisywac do listy tylko poczekamy jak sie cala sytuacja wyjasni?

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-11, 11:41   #3494
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
A moze narazie nie bede dopisywac do listy tylko poczekamy jak sie cala sytuacja wyjasni?
Tak poczekajmy, jak w poniedziałek ewentualnie wtorek paczki nie będzie to zrobi się nie ciekawie. Teraz weekend więc wiadomo.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Hehe jakby wiedzieli, że tu pisze i że tyle klientów mogą stracić to jeszcze dziś by paczka u mnie była.
Stary 2015-09-11, 11:54   #3495
czarnulax
Zakorzenienie

Ja też nie wierzę w tego kuriera ... kinga mam nadzieje, że ta paczka jednak dojdzie w poniedziałek.
kogiel dzięki a Tobie udanej zabawy i pogody w takim razie
Stary 2015-09-11, 12:16   #3496
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Mam oczywiscie ze mam. Kanapa w salonie jest mega niewygodna i w dodatku sie nie rozklada ja wiem ze troche tez jestem sama sobie winna. Tak go nauczylam. Wszystko podstawione pod nos. Wprowadzil sie do mnie to chcialam zeby dobrze sie czul itd. To sie czuje lepiej niz ja...
Z ta zwierzyna to chyba masz racje. Musze wszystko naprawde przemyslec, powaznie porozmawiac i zobaczymy jak to bedzie...
No cóż jak facet za dobrze się czuje, to też nie jest najlepiej. Przemyśl sobie na spokojnie wszystko. Twój spokój jest teraz najważniejszy.

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
wczoraj znowu poszalałam z zakupami zalicytowałam sobie i wygrałam zestaw 43 ciuszków dla młodego
lubię allegro
zrób zdjęcia i wstaw nam tu

ech i co ja mam dzisiaj zrobić do jedzenia, a może znowu zamówić...?

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-09-11, 12:45   #3497
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
ech i co ja mam dzisiaj zrobić do jedzenia, a może znowu zamówić...?
Mam ten sam problem, ale że od 2 w nocy mam ochotę na pizze taką pikantną, to nie wiem czy mam inny wybór
Stary 2015-09-11, 12:49   #3498
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Mam ten sam problem, ale że od 2 w nocy mam ochotę na pizze taką pikantną, to nie wiem czy mam inny wybór
To zamawiaj, mnie dzisiaj przekonało danie dnia: barszcz ukraiński i gołąbki z sosem pomidorowym i oczywiście frytki do tego. Booooże ale będę mieć wielką doopę po porodzie. Chyba chcę już odzyskać kuchnię i zrobić sobie szpinak z makaronem

Stary 2015-09-11, 12:58   #3499
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
To zamawiaj, mnie dzisiaj przekonało danie dnia: barszcz ukraiński i gołąbki z sosem pomidorowym i oczywiście frytki do tego. Booooże ale będę mieć wielką doopę po porodzie. Chyba chcę już odzyskać kuchnię i zrobić sobie szpinak z makaronem
Gołąbki o nie było mi nie mówić, przecież ja nie mam gdzie tu kupić gołąbków, tak mi smutno chociaż dwa takie gołąbki zrobione przez kogoś. Brakuje mi takich polskich knajpek z takim zwykłym jedzeniem.
Stary 2015-09-11, 13:01   #3500
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Gołąbki o nie było mi nie mówić, przecież ja nie mam gdzie tu kupić gołąbków, tak mi smutno chociaż dwa takie gołąbki zrobione przez kogoś. Brakuje mi takich polskich knajpek z takim zwykłym jedzeniem.
Przepraszam

Stary 2015-09-11, 13:01   #3501
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam
Teraz to już za późno.
Stary 2015-09-11, 13:04   #3502
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Teraz to już za późno.
Chodz to podziele sie z Toba

Stary 2015-09-11, 13:07   #3503
baby montana
Zakorzenienie

Ja też zakupy na allegro zrobilam,zbankrutuje!dwa rozki,poduszka antywstrzasowa, dwie koszule do szpitala i szlafrok ciazowy oraz podklady i majtki jednorazowe.jedyne co moze jeszcze kupie w tym miesiacu to wózek jesli meza namowie i trafi nam sie kolejna promocja.a jesli nie,to dopiero w grudniu pewnie.z takich drozszych rzeczy do zamowienia z polski zostal mi szumis,woombie (chociaż nie wiem czy kupowac ostatecznie),tens (jesli pozwalaja w szpitalu stosować) i wlasciwie tyle.reszte bede tutaj kupowac juz po remoncie-komoda,przewijak,wózek,mo że kilka zabawek,pieluchy (dużo pieluch :-D).już chce sie przeprowadzic i skonczyc Pracowac,wrr.wczoraj dyrektorka powiedziala ze zadnego ryzyka na moim stanowisku pracy nie ma (no nie,praca do polnocy,sama na zmianie i przykucam co 20-30 minut),a to nie oni o tym powinni decydowac.jestem tak zdesperowana ze dzisiaj postawie sprawe jasno-albo mi dadza papiery do srody,albo w srode prosze o nie pismem poleconym za potw.odbioru i maja tydzien zeby mi je dac,jak nie dadza to skladam skarge.jak chca to niech mnie zwalniaja,spotkamy sie w sadzie.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 13:11   #3504
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Chodz to podziele sie z Toba
Czekałam na to zaproszenie

baby u kogo zamawiałaś, ja te koszule już 3 dzień zamawiam i zebrać się nie mogę.
Stary 2015-09-11, 13:14   #3505
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ja też zakupy na allegro zrobilam,zbankrutuje!dwa rozki,poduszka antywstrzasowa, dwie koszule do szpitala i szlafrok ciazowy oraz podklady i majtki jednorazowe.jedyne co moze jeszcze kupie w tym miesiacu to wózek jesli meza namowie i trafi nam sie kolejna promocja.a jesli nie,to dopiero w grudniu pewnie.z takich drozszych rzeczy do zamowienia z polski zostal mi szumis,woombie (chociaż nie wiem czy kupowac ostatecznie),tens (jesli pozwalaja w szpitalu stosować) i wlasciwie tyle.reszte bede tutaj kupowac juz po remoncie-komoda,przewijak,wózek,mo że kilka zabawek,pieluchy (dużo pieluch :-D).już chce sie przeprowadzic i skonczyc Pracowac,wrr.wczoraj dyrektorka powiedziala ze zadnego ryzyka na moim stanowisku pracy nie ma (no nie,praca do polnocy,sama na zmianie i przykucam co 20-30 minut),a to nie oni o tym powinni decydowac.jestem tak zdesperowana ze dzisiaj postawie sprawe jasno-albo mi dadza papiery do srody,albo w srode prosze o nie pismem poleconym za potw.odbioru i maja tydzien zeby mi je dac,jak nie dadza to skladam skarge.jak chca to niech mnie zwalniaja,spotkamy sie w sadzie.
Widzę, ze tam cywilizacja jeszcze nie dotarła, kurde ze sie nie boja mobbingu. W Pl przeciez by to nie przeszło. Porazka.

Baby a jakbys pojechała na ostry z bólami, to Ci nie wystawia zwolnienia?

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Czekałam na to zaproszenie

baby u kogo zamawiałaś, ja te koszule już 3 dzień zamawiam i zebrać się nie mogę.
To sie spiesz, bo ja pochłaniam kazda ilosc jedzenia.

Stary 2015-09-11, 13:21   #3506
mojakaren
Zakorzenienie

mamaniunia witaj

Magdusiaaa taka sytuacja, że cięzko coś super doradzić, zwłaszcza, że TZ też jak widac się stara, dzwoni do Ciebie z pracy itd. pewnie czuje, że zawalił. Ale jesli nie odmieni swojego zachowania to trzeba zastosowac mocniejsze metody - zacznij od nierobienia kanapek do pracy ooo! to jest naprawde luksus, że wstajesz z nim tak wczesnie zrobić kanapki.
Ok ja mogę zrobić śniadanie na spokojnie jak wstane o 8/9.
Jak TŻ dwa razy w tygodniu jedzie do pracy i wstaje o 6 to by mnie jeszcze skrzyczał jakbym wstała mu śniadanie robić...

Cytat:
ja niestety też tak swojego nauczyłam,ze zawsze rano wstaje i szykuje mu kanapki, potem go jeszcze muszę budzić bo oczywiście ma ustawione 10 budzików a i tak nie wstaje.. do tego codziennie musi być obiad zrobiony i np jakby mama mi przyniosła żebym nie musiała gotować to wielce obrażony że sama nie zrobiłam. bałaganu i naczyń w zlewie oczywiście nie widzi. śmieci gdybym nie wynosiła to pewnie z tydz by stały na korytarzu. wkurza mnie że wszystko muszę mu mówić co ma zrobić, sam na nic nie wpadnie. nawet takie męskie obowiązki domowe go nie interesują np w kuchni każde jedne drzwiczki w szafkach obwieszone, ale jeszcze się domykają wiec pewnie nawet nie zauważył.

dobra koniec smutków.
lubię allegro
no sorry, ale to już przesada!!! ma ciepły dobry obiad i jeszcze foch, że zrobiony przez teściową???? przegięcie jak dla mnie... moja mamuśka często dzwoni, że ma zupkę czy kotleciki i, że podrzuci i TŻ uhahany, że zje dobry obiad. Np. dzisiaj będą kotelty z dorsza bo mama narobiła i sie podzieli z nami.

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 13:29   #3507
hariett
Zadomowienie

Cytat:
O matko :O To kiedy masz czas na wizaż?
U nas obiad codziennie przez rok średnio wypalał - studia codziennie inaczej, praktyki, w dodatku on czasami ma nadgodziny i wtedy w pracy coś zje i jakoś tak przyzwyczailiśmy się, że nie jemy codziennie obiadu.
Mamy podobnie jak Baby - z tym że naczynia to raczej moja działka, ale mamy zmywarkę więc dużo mi nie zostaje, tylko garnki, jakieś małe rzeczy i plastiki. On bardziej zajmuje się podłogami, ale to od czasu do czasu. Żeby nie było, sprzątamy i mamy porządek Ale ze ścierką pół dnia nie latam, żeby wszystko było perfekcyjnie. Nie musi

Dotka ja wiem że tu żaden ranking nie powstaje Tylko dziwi mnie, że niektóre z Was robią aż tyle...
To absolutnie nie jest tak że ja nic nie robię! Ha, to byłoby za proste
Ale chyba oprócz prania wszystkiego, kwiatków, organizacji przestrzeni i okien nie ma czegoś, czego on się nie dotyka. Tylko ja to robię po prostu częściej, bo częściej jestem w domu

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 13:34   #3508
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
no sorry, ale to już przesada!!! ma ciepły dobry obiad i jeszcze foch, że zrobiony przez teściową???? przegięcie jak dla mnie... moja mamuśka często dzwoni, że ma zupkę czy kotleciki i, że podrzuci i TŻ uhahany, że zje dobry obiad. Np. dzisiaj będą kotelty z dorsza bo mama narobiła i sie podzieli z nami.
Nieee, no ja to stwierdzam, że ja mam cudownego tż. Kurcze jak chodziłam do pracy, on mi wyjeżdżał autkiem z garażu (mamy taki stromy podjazd i trzeba cofnąć pod górę) pewnie sama dałabym sobie radę, no ale on woli zrobić to sam, później robił mi śniadanie, kawę. W tym czasie jak on wyjeżdżał z garażu i robił śniadanie, to ja jeszcze chwilę spałam i wstawałam 10 min. później. Z obiadem cóż na samym początku powiedziałam, że ja ziemniaków nie obieram, obrzydza mnie to, więc jak chce zjeść ziemniaki, a nie ryż, kuskus czy kaszę, to ma obrać i w taki oto sposób angażuję go w kuchni. Zrobiłam kiedyś kuskus na obiad, bo zgodnie z rzeczywistością nie miał kto obrać ziemniaków, jemu nie podpasowało i praktycznie cały obiad wywalił, od tamtej chwili nie było dyskusji o tym, że ma ziemniaki obrać Sprzątanie, też jakoś zawsze razem po pracy ogarnialiśmy.

Stary 2015-09-11, 13:43   #3509
Dotka90
Zakorzenienie

Dziewczyny jak tam Was czytam to Wam owiem tylko : otrzasnijcie sie teraz i przestancie wszystko robic za kogos, bo za chwile zostaniecie z malutkim dzieckiem,facetem do obsluzenia i nie dacie rady albo skonczycie z depresja poporodowa.

Przeciez nie jestescie z chlopami po 30 lat zeby mowic 'tak go nauczylam i sie nie da inaczej'. Da sie tylko trzeba stawiac na swoim.

Ja naprawde sobie nie wyobrazam takiego zycia jakie opisujecie. W zwiazku sa dwie osoby i obie sa rowne.

Czarnula, wbrew prognozom nad morzem jest super. Zapowiadali 16 stopni i deszcz a jest 19 i slonce. Tylko dzisiaj gorzej niz wczoraj bo bardzo wieje.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 13:43   #3510
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Z obiadem cóż na samym początku powiedziałam, że ja ziemniaków nie obieram, obrzydza mnie to, więc jak chce zjeść ziemniaki, a nie ryż, kuskus czy kaszę, to ma obrać i w taki oto sposób angażuję go w kuchni. Zrobiłam kiedyś kuskus na obiad, bo zgodnie z rzeczywistością nie miał kto obrać ziemniaków, jemu nie podpasowało i praktycznie cały obiad wywalił, od tamtej chwili nie było dyskusji o tym, że ma ziemniaki obrać Sprzątanie, też jakoś zawsze razem po pracy ogarnialiśmy.
Podoba mi się! To znaczy ja nic do ziemniaków nie mam, jak miałam okres na świeże ziemniaczki z kefirem to obierałam i nie narzekałam ale sama organizacja mi się podoba.

Dotka dobrze mówisz. Niektórzy faceci dużo potrafią, ale tego zwyczajnie nie pokazują - po co, skoro żona też może? Mam znajomych, facet jak mieszkał z rodzicami to mnóstwo rzeczy robił sam, wyprowadził się do żony która była taaaka dobra, wszystko wolała sama i teraz on wyznaje zasadę że "jak mężczyzna głodny, to zły". I jego żona mu przytakuje, codziennie robi obiad i w ogóle. Oboje ciężko pracują, ale on jak dostanie przesolone ziemniaki to wielki foch, a już skomentuje na pewno. Jak dla mnie to trochę straszne...

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-09-11 o 13:51
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości