|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga a nie dostalas nr przesylki zeby w necie ja sledzic?
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierzę w tego kuriera, jeszcze nigdy mi się nie zdarzyła taka sytuacja. Kinga a co to za sprzedawca? Może hmm też zrobimy listę sprzedawców, których nie polecamy?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3485 | |
|
Wtajemniczenie
|
No najwidoczniej tak mu sie wydaje. Ale jeszczcze nie wie jak bardzo sie myli. Postaram sie byc ![]() Cytat:
ja wiem ze troche tez jestem sama sobie winna. Tak go nauczylam. Wszystko podstawione pod nos. Wprowadzil sie do mnie to chcialam zeby dobrze sie czul itd. To sie czuje lepiej niz ja...Z ta zwierzyna to chyba masz racje. Musze wszystko naprawde przemyslec, powaznie porozmawiac i zobaczymy jak to bedzie...
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-11 o 11:29 |
|
|
|
|
#3486 |
|
Rozeznanie
|
Ja skłaniam sie ku Zeromskiemu na razie, ale jeszcze sie zastanawiam, ostatnio kilka znajomym polecalo wlasnie Ujastek
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Nie nic |
|
|
|
|
#3488 |
|
Rozeznanie
|
ja niestety też tak swojego nauczyłam,ze zawsze rano wstaje i szykuje mu kanapki, potem go jeszcze muszę budzić bo oczywiście ma ustawione 10 budzików a i tak nie wstaje.. do tego codziennie musi być obiad zrobiony i np jakby mama mi przyniosła żebym nie musiała gotować to wielce obrażony że sama nie zrobiłam. bałaganu i naczyń w zlewie oczywiście nie widzi. śmieci gdybym nie wynosiła to pewnie z tydz by stały na korytarzu. wkurza mnie że wszystko muszę mu mówić co ma zrobić, sam na nic nie wpadnie. nawet takie męskie obowiązki domowe go nie interesują np w kuchni każde jedne drzwiczki w szafkach obwieszone, ale jeszcze się domykają wiec pewnie nawet nie zauważył.
dobra koniec smutków. wczoraj znowu poszalałam z zakupami zalicytowałam sobie i wygrałam zestaw 43 ciuszków dla młodegolubię allegro
|
|
|
|
#3489 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem za taką listą. |
||
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Jest to smykoland_sklep, nie wiem na razie opinii nie wystawiam, może faktycznie tak było jak Pani mówi chociaż to bardzo dziwne, zobaczymy dziś mają wysłać, w poniedziałek niby ma dojść. Tyle dobrego, że telefon odbierali i udzielili informacji. Zawsze jakiś plus
|
|
|
|
#3491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
matko, chyba bym zwariowała z takim facetem. ja mojego budzę, bo on ma za ciężki sen, ale poza tym....wstać żeby śniadanie mu zrobić....dobry żart
nie gotujemy codziennie bo oboje jesteśmy zmęczeni, jak jedno ugotuje to ok, jak drugie też ok, jak nie ugotuje nikt - to jemy coś na szybko, makaron z sosem i tyle. sprzątam ja bo on nie widzi brudu, ale za to on zmywa naczynia.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3493 |
|
Wtajemniczenie
|
A moze narazie nie bede dopisywac do listy tylko poczekamy jak sie cala sytuacja wyjasni?
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Hehe jakby wiedzieli, że tu pisze i że tyle klientów mogą stracić to jeszcze dziś by paczka u mnie była.
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wierzę w tego kuriera ... kinga mam nadzieje, że ta paczka jednak dojdzie w poniedziałek.
kogiel dzięki a Tobie udanej zabawy i pogody w takim razie
|
|
|
|
#3496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ech i co ja mam dzisiaj zrobić do jedzenia, a może znowu zamówić...?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż dwa takie gołąbki zrobione przez kogoś. Brakuje mi takich polskich knajpek z takim zwykłym jedzeniem.
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zakupy na allegro zrobilam,zbankrutuje!dwa rozki,poduszka antywstrzasowa, dwie koszule do szpitala i szlafrok ciazowy oraz podklady i majtki jednorazowe.jedyne co moze jeszcze kupie w tym miesiacu to wózek jesli meza namowie i trafi nam sie kolejna promocja.a jesli nie,to dopiero w grudniu pewnie.z takich drozszych rzeczy do zamowienia z polski zostal mi szumis,woombie (chociaż nie wiem czy kupowac ostatecznie),tens (jesli pozwalaja w szpitalu stosować) i wlasciwie tyle.reszte bede tutaj kupowac juz po remoncie-komoda,przewijak,wózek,mo że kilka zabawek,pieluchy (dużo pieluch :-D).już chce sie przeprowadzic i skonczyc Pracowac,wrr.wczoraj dyrektorka powiedziala ze zadnego ryzyka na moim stanowisku pracy nie ma (no nie,praca do polnocy,sama na zmianie i przykucam co 20-30 minut),a to nie oni o tym powinni decydowac.jestem tak zdesperowana ze dzisiaj postawie sprawe jasno-albo mi dadza papiery do srody,albo w srode prosze o nie pismem poleconym za potw.odbioru i maja tydzien zeby mi je dac,jak nie dadza to skladam skarge.jak chca to niech mnie zwalniaja,spotkamy sie w sadzie.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baby a jakbys pojechała na ostry z bólami, to Ci nie wystawia zwolnienia? ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- To sie spiesz, bo ja pochłaniam kazda ilosc jedzenia.
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
mamaniunia witaj
![]() Magdusiaaa taka sytuacja, że cięzko coś super doradzić, zwłaszcza, że TZ też jak widac się stara, dzwoni do Ciebie z pracy itd. pewnie czuje, że zawalił. Ale jesli nie odmieni swojego zachowania to trzeba zastosowac mocniejsze metody - zacznij od nierobienia kanapek do pracy ooo! to jest naprawde luksus, że wstajesz z nim tak wczesnie zrobić kanapki. Ok ja mogę zrobić śniadanie na spokojnie jak wstane o 8/9. Jak TŻ dwa razy w tygodniu jedzie do pracy i wstaje o 6 to by mnie jeszcze skrzyczał jakbym wstała mu śniadanie robić... Cytat:
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas obiad codziennie przez rok średnio wypalał - studia codziennie inaczej, praktyki, w dodatku on czasami ma nadgodziny i wtedy w pracy coś zje i jakoś tak przyzwyczailiśmy się, że nie jemy codziennie obiadu. Mamy podobnie jak Baby - z tym że naczynia to raczej moja działka, ale mamy zmywarkę więc dużo mi nie zostaje, tylko garnki, jakieś małe rzeczy i plastiki. On bardziej zajmuje się podłogami, ale to od czasu do czasu. Żeby nie było, sprzątamy i mamy porządek Ale ze ścierką pół dnia nie latam, żeby wszystko było perfekcyjnie. Nie musi ![]() Dotka ja wiem że tu żaden ranking nie powstaje Tylko dziwi mnie, że niektóre z Was robią aż tyle...To absolutnie nie jest tak że ja nic nie robię! Ha, to byłoby za proste Ale chyba oprócz prania wszystkiego, kwiatków, organizacji przestrzeni i okien nie ma czegoś, czego on się nie dotyka. Tylko ja to robię po prostu częściej, bo częściej jestem w domu
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprzątanie, też jakoś zawsze razem po pracy ogarnialiśmy.
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak tam Was czytam to Wam owiem tylko : otrzasnijcie sie teraz i przestancie wszystko robic za kogos, bo za chwile zostaniecie z malutkim dzieckiem,facetem do obsluzenia i nie dacie rady albo skonczycie z depresja poporodowa.
Przeciez nie jestescie z chlopami po 30 lat zeby mowic 'tak go nauczylam i sie nie da inaczej'. Da sie tylko trzeba stawiac na swoim. Ja naprawde sobie nie wyobrazam takiego zycia jakie opisujecie. W zwiazku sa dwie osoby i obie sa rowne. Czarnula, wbrew prognozom nad morzem jest super. Zapowiadali 16 stopni i deszcz a jest 19 i slonce. Tylko dzisiaj gorzej niz wczoraj bo bardzo wieje. |
|
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale sama organizacja mi się podoba.Dotka dobrze mówisz. Niektórzy faceci dużo potrafią, ale tego zwyczajnie nie pokazują - po co, skoro żona też może? Mam znajomych, facet jak mieszkał z rodzicami to mnóstwo rzeczy robił sam, wyprowadził się do żony która była taaaka dobra, wszystko wolała sama i teraz on wyznaje zasadę że "jak mężczyzna głodny, to zły". I jego żona mu przytakuje, codziennie robi obiad i w ogóle. Oboje ciężko pracują, ale on jak dostanie przesolone ziemniaki to wielki foch, a już skomentuje na pewno. Jak dla mnie to trochę straszne...
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-09-11 o 13:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

ja wiem ze troche tez jestem sama sobie winna. Tak go nauczylam. Wszystko podstawione pod nos. Wprowadzil sie do mnie to chcialam zeby dobrze sie czul itd. To sie czuje lepiej niz ja...

Jutro na spokojnie online jeszcze popatrzę.

chociaż dwa takie gołąbki zrobione przez kogoś. Brakuje mi takich polskich knajpek z takim zwykłym jedzeniem.