|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-11 o 21:27 |
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Garnki, sztućce, talerze to pomyłka w prezentach
Najlepszy prezent jaki dostaliśmy - mikrofala
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. To tak nie byłam u niej, jakoś jeszcze się nie złożyło. Mieszka w tym mieszkaniu ok pół roku i nie mam pojęcia czy coś potrzebuje. Myślałam, żeby kupić pościel, ale też kurde nie wiem czy trafię z rozmiarem to raz, a dwa to co mnie się podoba nie musi jej. Ech może te kubki byłyby fajnym pomysłem. W końcu kubków nigdy dość w domu
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli taki zastępczy komplet, który grzecznie siedzi w kartonie ![]() ano niech wraca z tego Bytomia
|
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam też zestaw filiżanki+spodki+czajnicz ek, cudne i przepiękne, ale filiżanki tak małe, że nie wiem co miałabym w nich pić... Przez co ich nie używam, a bardzo bym chciała, są niebieskie we wzorek kukułczych jaj, no cudo! O, ja jeszcze nie polecam inwestować w te full wypas kartki z życzeniami w formie książeczek. My nie wyrzucaliśmy co prawda kartek ze ślubu, ale też nie rozpływaliśmy się nad treścią
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-09-11 o 21:34 |
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubki z napisami mąż żona czy coś w tym stylu moim zdaniem spoko ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- O ten fajny KLIK - któraś tu mówiła o Jedo Fyn |
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, tak to jest czasami z tymi prezentami, a czasy witryn załadowanych szkłem co to się myje tylko od Świąt już minęły.
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ogarnęłam że jedo fyn jak i pierre cardin mają klejone rączki taśmą.. Hmmm kiepsko :/ a reszta nieznanych firm ma całe rączki. Także no...
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magda, ja bym nie kupiła używanego fotelika Lune, a nie zrobiłaby Twoja mama czarno-białej karuzelki? I za ile? Bo byłabym chętna, a w sklepach nie widzę.Casaa, ja chyba zrezygnuję z patyczków do uszu, ponoć się ich nie zaleca. Candy, super Malwi, a jaki budżet na prezent? Fajną opcją jest np. żeliwny czajniczek z zaparzaczem - parzysz w nim herbatę i on kilka godzin trzyma ciepło, kosztuje 100-150zł Ja dostałam od przyjaciółki na urodziny i to jeden z bardziej trafionych prezentów ![]() Ślubnych prezentów nie dostaliśmy wcale. Prosiliśmy zamiast kwiatów o wino lub książki. Reszta to pieniądze. Co do kp, to ja rozumiem, że moga sie czuć skrępowani. Owszem, to jej dom, więc idąc tym tokiem, to i z gołą du.pą mogłaby siedzieć, ale no, ja bym jednak wyszła do innego pokoju / zasłoniła pierś pieluszką. Jasne, że to jest jedzenie przez noworodka, ale to jednak intymna czynność. Owszem, my też jemy, ale ja do tego nie muszę cycków pokazywać, więc widzę różnicę
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na nieszczęście wywaliłam pudełko od kieliszków z martini Malwi - Super! Ja mogłabym takie coś dostać. Nie dość, że ręczniki wykorzystasz, kubki też to i koszyk
|
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kubki to jak dla mnie lepszy pomysł niż filiżanki, choć ja np. lubię mieć swój idealny, wybrany wzorek i w sumie z tż mamy tego sporo. Ale to już zależy jak dobrze znasz koleżankę ![]() Fajny ten wózek, podobny kolorystycznie do mojego
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic nie pisałam o używanym foteliku Tylko o wózku
|
|
|
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
A moze cos takiego na prezent
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, pisząc to miałam na myśli, witrynę taką jak ja miałam kiedyś za dziecka w domu, w której stało szkło nigdy nie używane, i trzeba było je właśnie na święta myć. Teraz też mam szafki w salonie takie, że pół za szkłem jest i stoją tam kieliszki i szkło, ale takie którego używam, a nie takie tylko do mycia.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-11 o 21:45 |
|
|
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą moja mama robi tak samo
|
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, aaa coś mi się pomyliło
|
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Malwi a ile chcesz na to wydać? Fajnym pomysłem moim zdaniem mogłoby być też takie pudełko czekoladek np. od chocolissimo, ja takie wysyłam rodzicom na okazje na których nie mogę być na Śląsku
Mogą być tańsze albo droższe, niektóre wręcz sama komponujesz, niektóre są w drewnianych pudełkach... Ja bym się cieszyła
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogole dziewczyny depilacja bikini tez Wam zajmuje tyle czasu bo ja myslalam ze dzis z lazienki nie wyjde
umeczona jakbym tone wegla przerzucila
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia prezent świetny, ale dzieci ona nie chce (i wiem, że to będzie faux pas) a reszty to nie dojrzałam
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2015-09-11 o 21:52 |
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Magda wiadomo, przecież gdzieś to trzeba trzymać, "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma"
|
|
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa to raczej nie:-( stowka tam byla na rozmnozenie, czekoladki na oslode i prezerwatywy na zimne wieczory
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi z takich droższych to może jakiś dzień w spa dla dwojga, tylko musiałabyś wiedzieć jak Pan młody zareaguje, albo lot balonem
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba poszło
No to trudno... Idę się położyć i testować podusię Tż się śmiał, że kupiłam sobie faceta do przytulania ![]() do jutra! w końcu się wyśpię
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

Jak dobrze znasz gust koleżanki bądź jej sposób urządzania mieszania to może być coś przydatnego, my z takich rzeczy dostaliśmy 2 komplety ręczników, akurat w kolorach naszych łazienek
i używamy ich cały czas. Przyznam, że zamiast zastawy stołowej, której nie wiem komu wcisnąć wolałabym dostać 20 zł, byłoby na kilka słoiczków Nutelli

No i na fotelik też się zgodził 

I za ile?