|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Cytat:
jedno cały dzien przechodzi w jednym zestawie a inne 6-7 razy będziesz przebierac bo tu się uleje tam coś wypłynie ew się przeleje. Więc nie ma takiej złotej ilości. Ważne jest tylko żeby np. pajacyki rozpinały się całe a nie tylko do brzuszka bo źle się ubiera. A resztę pomocnych rad sobie przypomnę jak będę oglądac swoje pozostałości. pewnie z 2 worki tego jest. Ogólnie po Zosi mam całą dużą szafę taką na wieszaki wypełnioną ciuchami a dopiero chodzi w 104.Dziewczyny po cc wasze brzuszki też rosną jakby nad blizną bo nie mam porownania jak było bez blizny. |
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1863 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście zaraz po zdrowiu dziecka bo to jest nr 1. Bardzo przed ciążą przytyłam przez prace. Niestety, mimo mojego ograniczania się, zdrowych rzeczy itd to 8-10h dziennie przed biurkiem zrobiło swoje. Aż tu bach ciąża i z taką waga zaczęłam ciążę. Wiec do zgubienia mam sporo :-( ale chodakowska pójdzie w ruch i Xbox z kinectem wiec jestem dobrej myśli :-D
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przekonałam TŻ, że nie chcę ślubu na jesień i prawdopodobnie będziemy robić lipiec lub sierpień, może słub+chrzciny. I zależy mi , żeby już wtedy wyglądać jak człowiek
|
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najpierw dziecko potem schudnac nawet chrzciny moga byc wczesniej jesli zajdzie taka potrzeba nie pali mi sie wogole ze slubem
|
|
|
|
|
#1867 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam sie w 15 tygodniu!
jeszcze nie skonczylam ale zaraz Tz wroci z pracy wiec moze doczytam jutro, chybaze Tz bedzie gral w jakas gre to i ja posiedze dluzej przy kompie ![]() Cytat:
. Podobalo mi sie to ze moglismy wejsc na porodowke, zobaczyc jak wyglada sala, jak wyglada sala z wanna, jak ktos chce porod w wodzie. No i fajnie bylo popatrzec na inne brzuszki - hehe Caaalaaa sala brzuchatek i czasami wystraszonych i przejetych tatusiow Cytat:
Cytat:
I mimo ze jest taki spokojny troche nie mielismy mozliwosci odpoczac Teraz natomiast jest juz duzy, samodzielny i faktycznie, zawuazalna jest roznica, bo mozemy sobie odpoczac, ale nie rano bo jest rannym ptaszkiem i jak kiedys wstawal 4-5 rano, tak teraz cieszymy sie ze mu sie zmienilo na 6-7 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tym oto sposobem nie mam czasu na myslenie o tym co moze sie stac. Bardzo przezywam wszystkie smutne historie i jk w poprzedniej ciazy czytalam troche takich, tak w tej co tydzien z Tz czytamy o dzidzi na brzuszek.net i tyle. Chybaze o czyms co konkretnie mnie dotyczy. Poza tym czytanie forum i nadrabianie zaleglosci tez ma swoje zalety :PCytat:
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do ubranek mi na początku schodziły głównie pajace cale rozpinane najlepiej na zamek. I body kopertowe w komplecie z pół śpiochami.
Kaftanikow nie lubiłam ubierać w ogóle, tak samo jak śpiochow
|
|
#1869 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
a chciałabym dołączyć do klubu
|
||
|
|
|
#1870 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo ze wszystko zalezy od diety mamy karmiacej,ja nie jadlam slodkiego,pieczonego ani zadnego smieciowego jedzenia I waga ladnie zeszla bez wiekszego wysilku ,a w ciazy przytylam 19kg wiec troche tego bylo teraz tez na to licze
|
||
|
|
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1872 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co innego jesli chodzi o obiad - wtedy moge wymieszac mnostwo warzyw i wszystko i tak zjem. ![]() Super! Urocze i... czytam dalej
|
|
#1873 |
|
Zadomowienie
|
2 dni temu zamówiłam cebuszkę a dziś już się na niej relaksuje i nadrabiam zaległości, które naskrobałyście od rana
dziś powiedziałam chrzestnym że spodziewamy się dziecka ucieszyli się Pokazałam zdjęcie usg mojej kuzynce i nie dowierzała. Jej reakcja była bezcenna Teraz się z Wami żegnam bo czas na sen. Do jutra
|
|
|
|
#1874 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pracowalam z Tz w firmie w ktorej raz w roku robili wyprzedaz dla pracownikow a ceny na dzieciecym nie przekraczaly 3 funtow. Kupilismy mnostwo rzeczy oczywiscie, ale niestety te dla nowowrodka zalozylismy raz albo wcale, wiec teraz na pewno wezme to pod uwage przy robieniu zakupow. Ogolnie mielismy ogromna ilosc ubranek dzieki tej wyprzedazy. Kupilismy od 0-12miesiecy. Niektore synek zalozyl tylko raz Mam nadzieje ze teraz jakos bardziej rozsadnie bede robic zakupy, jednak jak by sie tak zastanowic, to razem z siostrami tworzymy zabojczye trio zakupowe, wiec latwo nie bedzie Cytat:
Cytat:
U mnie dzisiaj byla kolezanka z mezem i dwojka dzieci. Jedno w wieku mojego synka, a drugie prawie dwulatek. Ale mi sie buzia smiala jak na niego patrzylam. Uwielbiam dzieci w tym wieku, sa takie pocieszne
|
|
#1875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Też ostatnio z owoców najchętniej jem jabłka.
Cytat:
Cytat:
ale wiadomo, że czasami się zdażyło.Cytat:
Najwięcej używałam śpiochów, przy synku mimo wzrostu 56 brakowało mi mniejszych bo z podkurczonymi nóżkami pływał w nich. Teraz jak widzę w sh malutkie to biorę. Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2015-09-12 o 07:21 |
|||
|
|
|
#1876 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym karmieniem to zalezy od kobiety, kilka moich kolezanek nie schudla nic wręcz przytyły bo miały apetyt jak w ciąży, za to 2 chudly w oczach, jeszcze mniej niz przed ciaza
![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Ja ten klub dopiero jak będę na komputerze obczaje bo z kom go nie widze |
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obudziłam się o 5.00 i czytam o kp. Zaraz mi głowa pięknie ![]() Tez nie mam klubu w telefonie. Cały czas czekam aż aplikację na Windowsa zrobią, ale chyba się nie doczekam. |
|
|
|
|
#1878 |
|
Rozeznanie
|
Czy ktoras z was bierze luteine? Ja mam 2x2 dziennie. Od jakiegos czasu zauwazam wodnista bezbarwna wydzieline, taka woda. Zastanawiam sie czy to normalne? Zaobserwowalyscie cos podobnego u siebie?
|
#1879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę na śniadanie, bo zaraz z głodu padne
|
|
#1880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od srody juz nie biore i czuje sie jakos mniej pewnie. Woalabym juz chyba meczyc sie z nimi do konca.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
||
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już nie liczę że stworzą Dlatego jak już to korzystam z kompa jeżeli siedzę ma wizaz.plCo do ubranek to u nas też body i pół śpiochy robiły furorę. Łatwo się je zakładało i ściągało. Co do rozmiarów to już kiedyś pisałam u nas rozmiar 50 był rozmiarem za dużym i moje dziecko w nim pływało mam parę zdjęć z tamtego okresu, i dalej nie mogę uwierzyć jak na nie patrze że on był aż tak malutki ![]() A mnie od owoców coś odrzuciło A u mnie kolejny dzień zaczął się od wymiotów. Czyli jednak będzie powtórka z rozrywki i pewnie będę się z nimi męczyć do końca ciaży ![]() Co do klubu, chciałabym do was należeć ale chyba jestem zbyt mało popularna na tym wątku. Niestety nie daje rady pisać non stop a wieczorami i w weekendy jak mąż mój nie pracuje to w ogóle nie wchodzę na forum bo wolę czas spędzić z nim bardzo mało mamy tego czasu, chociaż i tak wtedy nigdy nie jesteśmy sami, bo Radek się zrobił bardzo rodzinny i idzie spać zawsze z nami więc o pobyciu sam na sam możemy ostatnio pomarzyć No nic tak to jest z dziećmi. Ostatnio sobie tak myślałam, że narzekam na tego Radka dość sporo wkurzam się i nie raz krzyknę. Ale krzywdy bym mu nie dała zrobić, i wystarcza jeden jego szczerbaty uśmieszek a ja już zapominam o wszystkim. Kochany ten mój maluszek![]() Także przyszłe mamusie które nie mają jeszcze dzieci korzystajcie z wolności. Później dziecko zawładnie całym waszym światem i będziecie tylko wyczekiwać chwil żeby chociaż na chwilkę zostać same. Przyznam się że tak do pół roku życia Radka, nie potrzebowałam niczego więcej tylko z nim być. Teraz już tylko marzę żeby chociaż przez chwilkę ktoś inny się nim zajął ale może to i ciąża robi swoje
|
|
#1883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A właśnie dziewczyny, czy któraś zauważyła może zwiększoną ilość śluzu? ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz 2 tyg nie biore duphastonu. To nic strasznego
tez bylam niepewna 2 dni potem calkiem o nim zapomnialam
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zwiekszona ilosc sluzu to normalne przy luteinie miałam to samo od 12 tyg juz nic nie aplikuje. I jest susza
a dzis zaczynamy 15 tydz. Zastanawiam si co za lobuz mi tak dokucza rano wymioty i te mdłosci
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#1887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odstawiłaś z dnia na dzień? Ja biorę jedną tabletkę rano i jedną wieczorem i nie wiem czy moge tak po prostu odstawić ![]() Cytat:
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bralam 3 rano, po poludniu, wieczorem przez to ze mialam krwawienie w 7 tyg.
Potem przeszlam na dwie, i pow mi lekarz zeby odstawic juz i przez tydz brac jedna obojetnie jaka pora dnia a po tyg juz w ogole |
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu brałam 6 po 2 rano, w południe i wieczór. Przy wypisie przeszłam właśnie na 2 i teraz się zastanawiam czy nie przejść od dziś na jedną aż do skończenia. Zapomniałam spytać lekarza w Polsce o to właśnie
|
|
#1890 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny posprawdzajcie sobie pocztę bo niektóre pewnie jeszcze maja nie zatwierdzone zaproszenia do klubu
![]() mi się dziś znowu śnił głupi sen:/ dziecko które miało tak przepełnioną pieluszkę że szok
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.

jedno cały dzien przechodzi w jednym zestawie a inne 6-7 razy będziesz przebierac bo tu się uleje tam coś wypłynie ew się przeleje. Więc nie ma takiej złotej ilości. Ważne jest tylko żeby np. pajacyki rozpinały się całe a nie tylko do brzuszka bo źle się ubiera. A resztę pomocnych rad sobie przypomnę jak będę oglądac swoje pozostałości. pewnie z 2 worki tego jest. Ogólnie po Zosi mam całą dużą szafę taką na wieszaki wypełnioną ciuchami a dopiero chodzi w 104.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i myślę, że jednak wychodziłabym do innego pokoju przy gościach.

I tym oto sposobem nie mam czasu na myslenie o tym co moze sie stac. Bardzo przezywam wszystkie smutne historie i jk w poprzedniej ciazy czytalam troche takich, tak w tej co tydzien z Tz czytamy o dzidzi na brzuszek.net i tyle. Chybaze o czyms co konkretnie mnie dotyczy. Poza tym czytanie forum i nadrabianie zaleglosci tez ma swoje zalety :P

a chciałabym dołączyć do klubu 
Macie urozmaiconą dietę?