Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.31 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-11, 20:49   #3481
NinaSimone
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.31

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Ja zawsze na wagę. 140-160 g na 2 osoby.
Nie mam wagi. Ile na ta gramatura gniazd wchodzi?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 20:52   #3482
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Nie mam wagi. Ile na ta gramatura gniazd wchodzi?
Nie wiem, ale sprawdź wagę opakowania. Pewnie ma 400g, wiec wystarczy wziąć mniej niż połowę. Jak robisz jeszcze do tego jakiś sos z mięsem, to możesz mniej makaronu dać. My to troszkę dużo jemy.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 20:54   #3483
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale sprawdź wagę opakowania. Pewnie ma 400g, wiec wystarczy wziąć mniej niż połowę. Jak robisz jeszcze do tego jakiś sos z mięsem, to możesz mniej makaronu dać. My to troszkę dużo jemy.
Dziękuję
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 21:09   #3484
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Ja tam prosty chirurg jestem, więc tarczycą się nie zajmuję od tej strony a o endokrynologii czytam głównie z racji własnych problemów. Jestem "z środowiska" i tak, nie chcesz znać opinii środowiska
No dobra, jak już tak zabrnęłyśmy w tej sensownej dyskusji i czujesz się na siłach to powiedz mi, gdzie w takim razie leży błąd, skoro pacjentki są chore, a nie zdrowe? Leczą się, mimo innej rekomendacji lekarza rodzinnego?
Ps. nie martw się, ja też zwykły robak, zaraz wracam do liczenia zapałek Nie powinnaś mieć kompleksów zwykłości bycia chirurgiem

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Tak jak napisała metal_fish, w prasie branżowej jest napisane co jest. A biorąc pod uwagę, że objawy niedoczynności tarczycy typu zmęczenie, ospałość, tycie nie są objawami specyficznymi, to lekarz - widząc wynik w idealnej normie, bo przecież 3,0 od 4,0 jest całkiem daleko - nie widzi potrzeby wysłania do endokrynologa i tyle. Mnie również na studiach mówili co mówili, także wręcz zostałam uspokojona na zajęciach, że mam świetne wyniki a spanie po 12 godzin na dobę to pewnie depresja albo ,,taka uroda", dopiero Wizaż mnie oświecił - mimo że mam dwóch lekarzy w najbliższej rodzinie, również nie wiązali moich mało specyficznych objawów z wynikiem TSH rzędu 3,0.
Geez, to jest przerażające
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 21:23   #3485
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
No to super to moja rodzinna mowi ze wszystko ok.. czuje się zmęczona i mam ala depresję to od tego ??
bardzo mozliwe.

Do tego żeby zajść w ciążę zaleca sie obniżenie TSH do 1-1,5, bo jak zajdziesz z TSH 4, to Ci od razu wywali do wysokiego wyniku, a to niebezpieczne dla dziecka, bo do 15 czy ktoregos tam tygodnia, dziecko nie ma swojej tarczycy.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 21:37   #3486
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thewerka27 Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie polityki zwrotów towarów zakupionych w sklepie Cropp. Kupiłam ostatnio u nich w sklepie stacjonarnym spodnie, jednakże rozmyśliłam się i postanowiłam je zwrócić. Na stronie internetowej doczytałam, że jest on możliwy, jednak kwota za zwracaną rzecz jest nabijana na kartę podarunkową. I tu pojawia się problem. Otóż nie chcę tej karty. Bardzo rzadko a właściwie to wcale nie kupuję w tym sklepie ciuchów, dlatego też wiem, że ta karta będzie dla mnie bezużyteczna. Czy jest jakakolwiek szansa, że za zwracany towar oddadzą mi gotówkę? Zrobiłam mały research w internecie i znalazłam artykuł, w którym rzekomo wiceprezes spółki LPP do której należy marka Cropp informuje iż "Nie stawiamy jednak sprawy na ostrzu noża i gdy klient nie daje się namówić na taką formę, otrzymuje gotówkę" – informuje Dariusz Pachla, wiceprezes zarządu spółki LPP, będącej właścicielem marek Cropp, House, Reserved, Mohito. Czy istnieje szansa, że jeśli powołam się na ww informację to uda mi się otrzymać pieniądze? Czy ktoś miał podobny przypadek lub cokolwiek wie na ten temat?
Wg regulaminu otrzymasz zwrot gotówki, jeżeli oddasz ciuch tego samego dnia. Potem tylko na kartkę podarunkową. Ale jak trafisz na kierownika salonu i pomarudzisz mu przez kilka minut to jest możliwość odzyskania gotówki

A nie myślałaś, żeby odsprzedaż kartę? Albo oddać komuś w prezencie np. na urodziny?

Edytowane przez Nikaaa152
Czas edycji: 2015-09-11 o 21:38
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 21:38   #3487
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
No dobra, jak już tak zabrnęłyśmy w tej sensownej dyskusji i czujesz się na siłach to powiedz mi, gdzie w takim razie leży błąd, skoro pacjentki są chore, a nie zdrowe? Leczą się, mimo innej rekomendacji lekarza rodzinnego?
Ps. nie martw się, ja też zwykły robak, zaraz wracam do liczenia zapałek Nie powinnaś mieć kompleksów zwykłości bycia chirurgiem
Nie zgłębiam rozpraw naukowych na ten temat. I nie wykluczam, że za jakiś czas, po odpowiedniej ilości badań, wytyczne się zmienią, bo dyskusje trwają. A tak to np. komuś jest zimno, zrobi mu endo lekką hypertyreozę, to będzie mu ciepło, bo przecież tym z nadczynnością tak jest. To samo z wagą. A jak to w rozliczeniu ogólnym wyjdzie po latach, to inna sprawa. Tfu tfu ktoś migotania przedsionków dostanie, to prawników nie będzie interesował nastrój pacjenta, tylko czemu nie był leczony wg standardów.
Efekt psychologiczny myślę może grać tu też rolę. Bo to często aspekt niedoceniany zarówno przez lekarzy, jak i pacjentów. Placebo to chyba najsilniejszy lek...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 22:00   #3488
No air
Zakorzenienie

Mogę zamówić kuriera tak, żeby odebrał coś ode mnie a za przesyłkę żeby zapłacił odbiorca?

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 22:12   #3489
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Podłączam się do pytania. Też ubrana prawie jak na zimę, rajtki 60den noszę i marznę.

A na co zwrócić uwagę? Lekarka twierdzi, że "taka moja uroda".
Tarczyca wg tsh w normie, guzków nie ma, ale na odczepnego endokrynolog przepisał mi jodid.
Wszystkie moje zapytania o objawi lekarz spławia delikatnie rzecz biorąc. Mam wizytę jakoś na koniec września, ale ogółem poproszę o skierowanie żeby zmienić tego endo na kogoś innego, bo facet ogląda mnie z kilometra i na podstawie posłuchania bicia serca sprawdza, czy leki działają. To chyba nie tak się sprawdza?
Mi tak jest zimno całe życie jakbym to się nie ubrała dlatego m.in uwielbiam upały i lato

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 23:17   #3490
Quadesha
Zakorzenienie

Jeszcze ja się wypowiem co do tego, ze ciągle komus zimno. Mam tak samo :p I to już parę lat. To po prostu slabe krążenie, nic się nie da z tym zrobić. Wszystkie wyniki mam idealne :p Więc np. Teraz siedzę pod kocem, pije gorąca herbate bo niestety jeszcze nie grzeja...

Choć wiadomo, ze nie musi być to samo u wszystkich.
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 23:17   #3491
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie zastrzelcie mnie za to pytanie, ale obserwuję waszą dyskusję na temat tarczycy- wychodzi na to, że środowisko lekarzy jest mało "uświadomione"? Z czego to wynika?

Też należę do tej grupy, która ma wyniki niby w normie, ale wszystkie objawy występują. Zresztą już się tu kiedyś przewijałam w tym wątku w tym temacie. Temat tarczycy jest hot na Wizażu i tak, mnie tez uświadomił Wizaż. Niestety nadal nie znalazłam lekarza, który chciałby mi pomóc, a w tzw. międzyczasie przybyło mi kg i TSH podskoczyło do 6.
Stary 2015-09-11, 23:37   #3492
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie zastrzelcie mnie za to pytanie, ale obserwuję waszą dyskusję na temat tarczycy- wychodzi na to, że środowisko lekarzy jest mało "uświadomione"? Z czego to wynika?

Też należę do tej grupy, która ma wyniki niby w normie, ale wszystkie objawy występują. Zresztą już się tu kiedyś przewijałam w tym wątku w tym temacie. Temat tarczycy jest hot na Wizażu i tak, mnie tez uświadomił Wizaż. Niestety nadal nie znalazłam lekarza, który chciałby mi pomóc, a w tzw. międzyczasie przybyło mi kg i TSH podskoczyło do 6.
Wyżej napisałam, jak wygląda naukowy punkt widzenia.
TSH 6 jest bez dyskusji poza norma, o ile nie masz 80 lat. Chociaż nadal jest to określane, jako "niewielkie podwyższenie".
Stary 2015-09-11, 23:37   #3493
201605300922
Konto usunięte

Cytat:

Z czego to wynika? Ja też nie wiem, czemu na zajęciach o tarczycy mówiono mi, że norma jest do 4 (a nawet 4,5!) bez względu na płeć czy wiek, jeśli mi nie wierzycie, to mogę wysłać Wam mój uczelniany skrypt. Skoro uczą tego na studiach medycznych, to trudno się dziwić, że to się utrwala, prawda? W tym roku miałam praktyki na endokrynologii. Tam rozmawiałam z naprawdę doświadczoną lekarką, która powiedziała mi tak o moich wynikach (miałam raz wyjątkowo TSH 7,1, wolne hormony w środkowej normie) - że to wskazuje na subkliniczną niedoczynność tarczycy i że są różne szkoły, ona jest z tych endokrynologów, którzy przy takich wynikach młodym kobietom dają Euthyrox czy podobny preparat, ale są też tacy, którzy tego nie robią. Czyli - co lekarz, to opinia.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 00:08   #3494
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olmici Pokaż wiadomość
Czy dostanę gdzieś w markecie spody bezowe? Jak tak to gdzie? Czy one są dobre w smaku?
Cytat:
Napisane przez olmici Pokaż wiadomość
czuć, że kupne czy nikt się nie skapnie?
Jak dla mnie kupne są nie do przełknięcia, ble. Nie ma możliwości, żeby ktoś wziął je za domowe

Dziewczyny, ten floxal do oczu jest tylko na receptę? (tak mi google wyrzuca ale może to nieaktualne..)

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Potwierdzam, nawet 3,0 TSH u młodych kobiet to już za dużo, zwłaszcza, gdy są objawy. Jestem na świeżo po wizycie u endokrynologa akurat, dlatego się mądrzę I miałam właśnie ostatnie TSH 3,0 + objawy (senność, wolne tętno, wypadające włosy) i włączył mi leczenie. Póki co biorę trzeci dzień tabletki także ciężko mówić o efektach. Lekarze rodzinni nie są niestety endokrynologami i ciężko ich za to winić, że laboratoria podają zawyżone normy.
U mojej córki pozytywne efekty (np. przypływ energii) były już po ok 3 dniach od wzięcia pierwszej tabletki, aż się zdziwiłam

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-09-12 o 00:05
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 00:17   #3495
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ten floxal do oczu jest tylko na receptę? (tak mi google wyrzuca ale może to nieaktualne..)
Recepta
Stary 2015-09-12, 00:20   #3496
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Recepta

Szkoda. Przy moim terminie wizyty na marzec pomęczę się trochę w razie kłopotów, które lubią mi się przyplątać
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 09:19   #3497
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:

No nie w normie, skoro masz TSH 6. Poza tym jak się badać, to robić jednocześnie TSH, FT3 i FT4. Ja TSH miałam swego czasu w normie (i to serio w normie, bo ok 2,1) ale co z tego, jak FT3 podwyższone (nieznacznie) i w stosunku do TSH pokazywało na coś tam.

Poza tym warto jeszcze wykluczyc np. Hashimoto i trzeba zrobić anty-tpo i anty-tg. No i dodatkowo USG, bo mnie np. na USG wyszły guzki, które mogą być przyczyną problemów.

Laisla, to idź do rodzinnego, niech Ci da Floxal. Ja mam teraz awaryjnie 1 opakowanie w domu, po zapaleniu z marca no i dobrze, bo jak pisałam, ostatnio po szpitalu mnie złapało, ale zdusiłam w zarodku. W międzyczasie wyleczyłam też Floxalem naszego kota
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 09:41   #3498
Listopadowaa
Zakorzenienie

Moje tsh wynosi 1,3. Jest w porządku? Robiłam bo ciągle jestem ospała, zmęczona, ale odkryłam też, że mam bardzo niskie ciśnienie.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 09:50   #3499
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
Jeszcze ja się wypowiem co do tego, ze ciągle komus zimno. Mam tak samo :p I to już parę lat. To po prostu slabe krążenie, nic się nie da z tym zrobić. Wszystkie wyniki mam idealne :p Więc np. Teraz siedzę pod kocem, pije gorąca herbate bo niestety jeszcze nie grzeja...

Choć wiadomo, ze nie musi być to samo u wszystkich.
U mnie to samo :P najchętniej bym wyjechała w ciepłe kraje albo zaspalam w sen zimowy i jesienny też

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 09:52   #3500
xxxescapismxxx
Pani Pech

Co się dzieje z clair minerals? Szukałam już kilka razy na allegro i nie ma
Stary 2015-09-12, 10:08   #3501
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Moje tsh wynosi 1,3. Jest w porządku? Robiłam bo ciągle jestem ospała, zmęczona, ale odkryłam też, że mam bardzo niskie ciśnienie.
Jest ok. Zbadaj też cukier

wysłane z telefonu
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 10:25   #3502
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
Jest ok. Zbadaj też cukier

wysłane z telefonu
badałam, jest ok.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 11:08   #3503
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
U mnie to samo :P najchętniej bym wyjechała w ciepłe kraje albo zaspalam w sen zimowy i jesienny też
Haha o tak, super pomysły
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 12:15   #3504
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Z czego to wynika? Ja też nie wiem, czemu na zajęciach o tarczycy mówiono mi, że norma jest do 4 (a nawet 4,5!) bez względu na płeć czy wiek, jeśli mi nie wierzycie, to mogę wysłać Wam mój uczelniany skrypt. Skoro uczą tego na studiach medycznych, to trudno się dziwić, że to się utrwala, prawda? W tym roku miałam praktyki na endokrynologii. Tam rozmawiałam z naprawdę doświadczoną lekarką, która powiedziała mi tak o moich wynikach (miałam raz wyjątkowo TSH 7,1, wolne hormony w środkowej normie) - że to wskazuje na subkliniczną niedoczynność tarczycy i że są różne szkoły, ona jest z tych endokrynologów, którzy przy takich wynikach młodym kobietom dają Euthyrox czy podobny preparat, ale są też tacy, którzy tego nie robią. Czyli - co lekarz, to opinia.
Wierzę, po prostu czuję się głupio będąc "mądrzejszą" od lekarza Tak jakbym sobie coś wymyśliła, a przecież u mnie objawy są widoczne nawet gołym okiem.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No nie w normie, skoro masz TSH 6. Poza tym jak się badać, to robić jednocześnie TSH, FT3 i FT4. Ja TSH miałam swego czasu w normie (i to serio w normie, bo ok 2,1) ale co z tego, jak FT3 podwyższone (nieznacznie) i w stosunku do TSH pokazywało na coś tam.

Poza tym warto jeszcze wykluczyc np. Hashimoto i trzeba zrobić anty-tpo i anty-tg. No i dodatkowo USG, bo mnie np. na USG wyszły guzki, które mogą być przyczyną problemów.
Trochę się już naczytałam w tym temacie i serio, nie jestem głupia. Pouczający ton był zbędny. Robię co jakiś czas cały zestaw tych badań, także USG.
Ostatnie wyniki pokazały 6, wkrótce idę z nimi do lekarza. Poprzednio było na granicy normy, ale wciąż w normie.
Stary 2015-09-12, 12:40   #3505
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Nie zgłębiam rozpraw naukowych na ten temat. I nie wykluczam, że za jakiś czas, po odpowiedniej ilości badań, wytyczne się zmienią, bo dyskusje trwają. A tak to np. komuś jest zimno, zrobi mu endo lekką hypertyreozę, to będzie mu ciepło, bo przecież tym z nadczynnością tak jest. To samo z wagą. A jak to w rozliczeniu ogólnym wyjdzie po latach, to inna sprawa. Tfu tfu ktoś migotania przedsionków dostanie, to prawników nie będzie interesował nastrój pacjenta, tylko czemu nie był leczony wg standardów.
Efekt psychologiczny myślę może grać tu też rolę. Bo to często aspekt niedoceniany zarówno przez lekarzy, jak i pacjentów. Placebo to chyba najsilniejszy lek...
heh, pytałam o to, dlaczego pacjentki trafiają do lekarzy endokrynologów i są leczone, a nie o to, czy leczenie jest słuszne czy nie. Pisanie przez osobę chorą do osoby chorej o placebo jako najsilniejszym leku to wiesz, jaki argument... Tak jak napisała Nadis, nie ma jednej linii leczenia, tak samo jak w przypadku 'mojej' łuszczycy Byłam zła, jak rodzinna zapisała mi lek na alergię, byłam pełna nadziei, jak 1 i 2 dermatolog zapisała mi sterydy. Teraz świadomie wybrałam lekarza po 80, dermatolog, byłą ordynator oddziału dermatologicznego w moim szpitalu. Nie zapisała mi sterydów i była wściekła, że mi je przepisano. Trzymam się jej i widzę wreszcie efekty. Inna szkoła (tak, wiem, że łuszczycy nie da się wyleczyć)

Mnie po prostu wkurza fakt, że przypadłości młodych kobiet są ignorowane. Też nie jestem zwolenniczką przepisywania na wszystko leków, ale minimum przyzwoitości to chociaż obserwacja. I nie, nie objawów, które - jak sama piszesz - nie są swoiste. Wyników badań. Mimo że to nie jest tanie (i rodzinny większości nie zleci, bo nie może) i są bardzo stresujące dla pacjentów. Ale lepsze to niż 'wyniki w normie'.

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Mi tak jest zimno całe życie jakbym to się nie ubrała dlatego m.in uwielbiam upały i lato
A mi jest zimno od 2-3 lat (niedoczynność), niestety lato i bardzo wysokie upały znoszę dużo gorzej. Dlatego wolę zimę i grube ubrania

Cytat:

Tarczyca to jest clue tego wątku. Tak samo jak pytania o gotowanie, ciuchy i kosmetyki W pierwszym poście powinien pojawić się jakiś faq tarczycowy albo powinny być podlinkowane tematy dot. leczenia. Śledzę ten wątek z przerwami od jakichś 2 lat i nie ma tygodnia, by temat tarczycy się nie pojawił

trocka8, znalazłam ratunek dla Twojej skóry, a raczej nissiax nagrała nowy filmik Wrzucam tutaj, bo może ktoś jeszcze skorzysta - Aga mówi o kwasach PHA. Można kupić gotowe produkty, wystarczy tylko zmieszać. Polecam serum, bo później można na to walnąć na noc krem

201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 12:45   #3506
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
heh, pytałam o to, dlaczego pacjentki trafiają do lekarzy endokrynologów i są leczone, a nie o to, czy leczenie jest słuszne czy nie. Pisanie przez osobę chorą do osoby chorej o placebo jako najsilniejszym leku to wiesz, jaki argument... Tak jak napisała Nadis, nie ma jednej linii leczenia, tak samo jak w przypadku 'mojej' łuszczycy Byłam zła, jak rodzinna zapisała mi lek na alergię, byłam pełna nadziei, jak 1 i 2 dermatolog zapisała mi sterydy. Teraz świadomie wybrałam lekarza po 80, dermatolog, byłą ordynator oddziału dermatologicznego w moim szpitalu. Nie zapisała mi sterydów i była wściekła, że mi je przepisano. Trzymam się jej i widzę wreszcie efekty. Inna szkoła (tak, wiem, że łuszczycy nie da się wyleczyć)

Mnie po prostu wkurza fakt, że przypadłości młodych kobiet są ignorowane. Też nie jestem zwolenniczką przepisywania na wszystko leków, ale minimum przyzwoitości to chociaż obserwacja. I nie, nie objawów, które - jak sama piszesz - nie są swoiste. Wyników badań. Mimo że to nie jest tanie (i rodzinny większości nie zleci, bo nie może) i są bardzo stresujące dla pacjentów. Ale lepsze to niż 'wyniki w normie'.

A mi jest zimno od 2-3 lat (niedoczynność), niestety lato i bardzo wysokie upały znoszę dużo gorzej. Dlatego wolę zimę i grube ubrania

Tarczyca to jest clue tego wątku. Tak samo jak pytania o gotowanie, ciuchy i kosmetyki W pierwszym poście powinien pojawić się jakiś faq tarczycowy albo powinny być podlinkowane tematy dot. leczenia. Śledzę ten wątek z przerwami od jakichś 2 lat i nie ma tygodnia, by temat tarczycy się nie pojawił

trocka8, znalazłam ratunek dla Twojej skóry, a raczej nissiax nagrała nowy filmik Wrzucam tutaj, bo może ktoś jeszcze skorzysta - Aga mówi o kwasach PHA. Można kupić gotowe produkty, wystarczy tylko zmieszać. Polecam serum, bo później można na to walnąć na noc krem

Dzięki za słowo na sobotę, idę oglądać

wysłane z telefonu
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 13:05   #3507
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Tak się tylko jeszcze do tych młodych kobiet odniosę Mój TŻ właśnie kilka dni temu się dowiedział, że choruje na niedoczynność tarczycy od ponad 15 lat. Szanowna pani mamusia (o której na Wizażu już pisałam)zbagatelizowała i zostawiła temat. Jak to lekarz stwierdził, mój TŻ ma szczęście, że ma ,,tylko" otyłość (przy świetnych wynikach lipidogramu) a nie np. opóźnienie intelektualne, bo w tej materii jest powyżej przeciętnej. Także o swoich facetów też dbajcie, bo też chorują na niedoczynność niestety. A niestety chodził do takiego stereotypowego lekarza rodzinnego, który nawet zapalenie gardła wysyła do laryngologa, bo sam nie wypisze antybiotyku... I badań nie zlecał żadnych.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 14:12   #3508
WhiteCherry
Zakorzenienie

czy miała któraś z was regenerację olaplex jako zabieg osobny (tzn. nie w trakcie koloryzacji)? opłaca się pójść na to do fryzjera?
Stary 2015-09-12, 14:12   #3509
kochanowska
Zakorzenienie

Czym mogę zdezynfekować klamki, włączniki do światła itd?

kochanowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 14:33   #3510
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Spirytusem
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości