|
|
#2821 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
dostałam fenyterol; jak zeszły skurcze bo miałam co 2 min dostawałam już tylko luteine i no spe; zero badań nic...
dopiero później usg jedno i koniec. i leżeć; wszystkie wyniki w normie morfologia i mocz - więc leżeć. zbadali mnie rozwarcie na pół palca; macica w gotowości skurczowej, położenie podłużne główkowe - główka wyczuwalna rzekomo podczas badania i... wypisali do domu. recepta na luteinne 100 i nospe 80tke. i leżeć.... ogólnie mam dość. dużo by pisać. ale więcej problemów wszystko naraz i czuje się... SAMA... totalnie SAMA.... leżę. i tyle. jeszcze wiadomość o żanecie. ah... przepraszam ale wiecej nie napisze. pozdrawiam. i dziękuję. trzymam się w dwupaku. |
|
|
|
#2822 |
|
Konto usunięte
|
Lobo trzymaj się jak najdłużej w dwupaku i daj znać co z Wami
wysyłam dobrą energię
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jednak znajdziesz wsparcie i zrozumienie w najbliższych, bo to jest Ci teraz bardzo potrzebne. Uważaj na siebie, chociaż sama wiesz o tym najlepiej. Trzymaj się jak najdłużej w dwupaku. Pamiętaj, że możesz zawsze napisać i my Cię wesprzemy dobrą radą i słowem.
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezuuuu przeczytałam dopiero że Żaneta urodziła
nie jestem religijna ale pomodle się za zdrowie twojej córeczki kochana wiem ze to marne pocieszenie ale w tamtym roku moja sąsiadka urodziła córeczkę w 7 miesiącu ciąży i wszyscy się bali jak maleńka da sobie radę a za chwilę skończy rok i nikt by nie powiedział że to był wcześniak. Całuję Cię mocno Zanetko i trzymam bardzo mocno kciuki za Julcie
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą weszłam na forum i przeczytałampost Żanety. Miałam nawet coś napisać, ale nie jestem w stanie was czytać bo bardzo to przeżyłam.
Żanetko mam nadzieję ze twoja córeczka będzie miała mnóstwo siły i ty też, i że będzie wszystko dobrze. Mocno ściskam, trzymam kciuki i myślę o was
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do torby wkleję Wam listę do szpitala ze SR TORBA DO PORODU: DOKUMENTY: Karta ciąży Dowód osobisty Karta ubezpieczeniowa Aktualna książeczka ubezpieczeniowa (jeśli nie jest pani ubezpieczona, to spokojnie, ponieważ kobiecie ciężarnej i rodzącej opieka ginekologiczna przysługuje nieodpłatnie na mocy ustawy), ale rutynowo wszyscy jej żądają. Adres firmy, Nip firmy Badania do znieczulenia do porodu: morfologia, czasy krzepnięcia, mocz Jeśli np. sprawy adresu czy zmiany nazwiska w dowodzie są nieuregulowane, należy zabrać akt ślubu NA SALI PORODOWEJ: Koszula do porodu (nie super nowa), szlafrok Skarpetki Klapki pod prysznic, kapcie Jednorazowe podpaski Jednorazowe chusteczki Pomadka do ust (wysuszonych podczas długotrwałego oddychania) Ręcznik WODA NIEGAZOWANA Coś do czytania Jedzenie dla męża Buty na zmianę dla męża Aparat fotograficzny Gumka do włosów DLA MAMY PO PORODZIE: Koszula na każdy dzień pobytu w szpitalu Majtki jednorazowe (najlepsze z siateczki, nie fizelina) Podkłady na łóżko (ok. 3-4 sztuki) Podpaski Bella pieluchy + paczka podpasek Biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne Środki higieny osobistej Ręcznik (oddzielny do krocza i ciała) Dziecięce kółko dopływania (na okres gojenia się krocza) Poduszka „jasiek” przyda się do karmienia Woda mineralna niegazowana, sucharki, biszkopty, kompot z jabłek, herbatka na wzmożenie laktacji Kubek, sztuczce, talerzyk Telefon, ładowarka Coś do czytania, długopis Termometr Kapturki do karmienia Ubranie dla mamy na wyjście (pamiętaj, że twój brzuch nie stanie się od razu płaski) DLA MALUSZKA: Najmniejszy rozmiar jednorazowych pieluszek 3- 4 pieluchy tetrowe, ubranka, bet (w zależności od szpitala), rękawiczki łapki, czapeczka Kosmetyki (krem do pupy, oliwka, chusteczki nawilżone)
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki!
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, ja nie mam głowy wcale do "wyprawki" dla siebie...Zostawiam to na sam koniec zakupów. Mam nadzieję, że do końca września uda się zamknąć listę dla Szymka
Będę przeszczęśliwa!Dziewczyny, a jeśli chodzi o witaminy dla bobasa to zleca je pediatra? |
|
|
|
#2830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dziwne że tak Was wypisali trochę olali temat... wklejam Wam listę porodówkową z szpitala gdzie rodziłam córkę, teraz będę musiała się tam wybrać dopiero po taką listę do drugiego szpitala hehe |
|
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta trzymajcie sie obydwie 3mam kciuki zeby wszystko sie ulozylo miejmy nadzieje ze mala bedzie silna !!
Lobo dobrze ze juz w domq odpoczywac nic nie rob zeby bylo ok !! Ja witam sie dzisiaj skonczone 29tyg i normalnie tak mi hormony wariuja ze ciagle sie tylko z TZ kloce a to sie konczy jak zwykle moim placzem. Po prostu cokolwiek by nie zrobil to mnie wqrza:/ Masakra po prostu !! |
|
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro każą leżeć to leż, lekarze wiedzą co robią, nie martw się, pogoń bliskich niech tam Ci usługują i nie miej skrupułów w prośbach o ich pomoc Ty z dzieckiem jesteście teraz najważniejsi.Mamy już wysoki lvl, oby Twój bobo został w brzuszku jeszcze jak najdłużej i tam sobie spokojnie rósł. Myśl pozytywnie! DASZ RADĘ! DASZ RADĘ! OBOJE DACIE RADĘ! Żanetka też da radę ze swoją Julcią! Życzę Wam tego z całego serca! |
|
|
|
|
#2833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę później wszystkie porównywać ![]() Cytat:
|
|
#2835 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta trzymajcie się kochane !!! Musi być dobrze
Julia na pewno jest silna da radę * Nie umiem nic więcej powiedzieć siedzę i ryczę. ![]() Lobo kochana dobrze ze jesteście jeszcze razem Uważaj na siebie proszę! !! Nie przemeczaj się. I pamiętaj że zawsze masz nas !!! Ja wiem ze to nie wszystko to nie wsparcie na żywo ale staramy się kochana !!!!
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny żeby dostać oliwke za 1gr w Rossmanie to trzeba kupic cokolwiek za 20zl czy tylko ciazowo dziecięce produkty?
|
#2837 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po co witaminy dla bobasa? W teorii powinien z kp czerpać dokładnie wszystko co mu potrzeba. A jeśli chodzi o wit K to też warto to przeanalizować - wątpliwa sprawa. Cytat:
![]() Trzymajcie się... Cytat:
Niekoniecznie właśnie samą wodą. Bywa, że czymkolwiek (koleżanki syna myli pod kranem jakimś mydłem niby dziecięcym). ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Któraś z Krk słyszała coś o tym? http://www.rydygierkrakow.pl/ginekol...tualnosci.html |
|||
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, polecicie jakąś dobrą sałatkę? Jutro wpada rodzinka a ja nie mogę nic wymyślić
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- A wit. D? Tym też chyba się suplementuje maluszki
|
|
#2839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo sałatka kebab, ciężka ale dobra. http://kuchniabezvat.pl/2013/08/03/p...olorowy-gyros/ pyszna! ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-12 o 13:07 |
||
|
|
|
#2840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak masz czas to gyros ładnie wygląda i super smakuje ![]() Dziewczyny na początek to są te pampersy tak? Bo na all te newborn są jedne w białych opakowaniach, a drugie w kremowych. I te w kremowych widziałam w Rossmannie. Czy to jest to samo i tylko opakowaniem się różni?
|
|
#2841 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie jeszcze nie wiem. Ale się waham, bo jeśli ja zasuplementuję sobie wit D, to młody może nie potrzebuje. Obadam.
|
|
|
|
#2842 |
|
Raczkowanie
|
trzymamy się... tylko trochę się łamię... wiem że powinnam skakać z radości choćby tak w myślach że udało się nam zostać w dwupaku... ale czuję się beznadziejnie sama... jakoś tak... nie wiem... łamię się... dużo by opowiadać...
w szpitalu byłam przerażona że urodzę... choć i tak momentu od ip do sali nie pamiętam do końca bo na wózku mnie wieźli... i chyba odjechałam... potem jak się uspokoiło każde pikniecie w brzuchu mnie przerażało... a jeszcze czułam się jakbym tam poprostu leżała... i w sumie czekam na poniedziałek czy moj gin wróci z urlopu... chce żeby mnie zbadał tamtym lekarzom nie wierzę.... ciekawe ile Julka waży... mój mały ważył 890g przy przyjmowaniu i wg skali to był 26 tydzień... ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- te białe kup są od 2 kg do 5kg tamte kremowe od 3kg do 6kg
|
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
Mujer rodziłam w Rydygierze 2 lata temu przed remontem.
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama zastanawiam się ile Julka waży, bo moja mała ostatnio ważyła 807g (25t6d)... Ale te kremowe też można kupić w rozmiarze 1 tylko chodziło mi o to czy one się opakowaniem różnią tylko... a te zdjęcia poglądowo wrzuciłam
|
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
halwaya, doczytałam o nabiale.
Sam nabiał ma wysokie węgle, przy cukrzycy lepiej unikać. Wyjątek to: masło, gęsta śmietana, nabiał mocno fermentowany, czyli jogurt bez laktozy (takiego w sklepie nie masz, sama musisz zrobić) albo długo dojrzewające sery (to zwykle te drogie, ewentualnie cheddary z biedrony). |
|
|
|
#2846 |
|
Raczkowanie
|
nie nie to to samo jest
![]() eh... tam to oddział nie tylko patologii ciąży, ja się nie czułam żeby ktoś się mną zajmował... |
|
|
|
#2847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- No ale to nie w tym przyszpitalnym domu, bo to jakaś nowość? I tak z grubsza, bo nie wiem, czy pisałaś: jak przebiegł poród? Możesz ewentualnie na priv, jeśli wolisz ![]() Pewnie tam się wybiorę. Nie to, żebym jakąś straszną selekcję zrobiła, ale możliwe. |
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi się wydawało, ale wolałam dopytać ![]() Najgorzej właśnie jak w szpitalu olewają Cię totalnie... Nie leżałaś tam z błahostką, więc powinni co chwilę zaglądać, badać itp... Obyś nie musiała już wracać do szpitala aż do grudnia
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Żaneta trzymaj się, jestem z Tobą myślami i trzymam kciuki za całą waszą rodzinkę, na pewno wszystko będzie dobrze!!! Lobo Ty też się trzymaj, pisz, bo jak nie masz wsparcia od TŻta to chociaż tutaj dostaniesz! Najważniejsze, że jesteś w dwupaku ![]() Ja nadal siedzę nad pracą mgr, najprawdopodobniej 25 mam obronę... Któraś pytała o temat no to tak w skrócie badałam jak to zmierzyć i ostatecznie mierzyłam poziom różnych związków w krwi i moczu dzieciaczków chorych na białaczki i też częściowo dorosłych z chorobami serca. Wczoraj byliśmy u kuzynki TŻta i dostaliśmy mnóstwo rzeczy dla synka, oni mają rocznego. Zaoszczędzimy naprawdę mnóstwo pieniędzy, bardzo się cieszę Mamy łóżeczko, materac, leżaczek, nosidełko, laktator elektryczny, podgrzewacz do mleka, przewijak, matę edukacyjną, trochę pojedynczych ubranek, pieluch tetrowych, bucików, rogala do spania, książki i nawet koszule ciążowo-karmiące Jak kupimy spacerówkę x-landera to też samą gondolę dostaniemy, więc chyba rezygnujemy z mutsy i będziemy szukać jakiegoś xlandera, potem przynajmniej nie będzie nam zawadzać gondola, bo oddamy :P Także jestem szczęśliwa, bo duża część wyprawki z głowy, teraz głównie kosmetyczne rzeczy zostały no i butelki, smoczki itp.Dowiedziałam się też, że można na NFZ skorzystać z położnej przed porodem, do domu przychodzi (albo można do niej) i opowiada co i jak, taka mini szkoła rodzenia, ma też manekina i pokazuje kąpiel i przewijanie. Chyba rozważymy tą opcję zamiast płacić za szkołę... Któraś korzysta z czegoś takiego? ;> |
|
|
|
#2850 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52739205]Biustonosze do karmienia te do szpitala i na początek to chcę takie zwykłe szmaciane kupić. Laktacja normuje się ok. 6 tygodnia po porodzie, więc wtedy zamierzam zamówić z Allesmama 2-3szt. jak już te piersi będą takie jakie mają być. Aniqa cenne uwagi - zawsze zapominam o papciach i klapkach pod prysznic ![]() Dorosea ja też mieszkam z teściową a ona mi nic nie mówi co mam kupować a co nie, a już na pewno nie mówi gdzie mam to kupować. Ona wie, że i tak się nie posłucham. Jedyna rzecz, w której jej posłuchałam, to czekanie z zakupami do połowy ciąży. Fionka mój szpital nie ma takiej listy. Robię ją na czuja z tych list wyprawkowych, które były we wcześniejszych wątkach wrzucane i z doświadczenia mamuś z wątku staraczkowego [/QUOTE]Ale szmaciane to znaczy jakie? Takie sportowe staniki? Bo ja właśnie nie wiem jakie to są ;/ a na stronie z firmy allesmama to skąd będziecie wiedzialy jaki rozmiar, skoro też przymierzyć się nie da;/ zmierzycie się po prostu? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet nie chce sobie wyobrażać, co musisz przeżywać ;/ Mam nadzieje, ze do poniedziałku wszystko bedzie ok i Twój lekarz się Wami zaopiekuje ;* nic absolutnie nie rób, tylko lez ;* jesteśmy z Tobą ;* Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

wysyłam dobrą energię 
nie jestem religijna ale pomodle się za zdrowie twojej córeczki kochana

Dzięki! 

Będę później wszystkie porównywać 

Jak kupimy spacerówkę x-landera to też samą gondolę dostaniemy, więc chyba rezygnujemy z mutsy i będziemy szukać jakiegoś xlandera, potem przynajmniej nie będzie nam zawadzać gondola, bo oddamy :P Także jestem szczęśliwa, bo duża część wyprawki z głowy, teraz głównie kosmetyczne rzeczy zostały no i butelki, smoczki itp.