WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać II - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 16:11   #4801
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać II

Cytat:
Napisane przez SympatycznyAtrament Pokaż wiadomość
Tak Ci tylko wspomnę, że z zeszłym roku legitymacje z naszej uczelni nie kodowały biletów. Trzeba było lecieć do punktu informatycznego, żeby coś zakodowali na nowo, wiec ja ciągle latałam na karcie miejskiej, bo mi nie po drodze na info było :P

Da się taki zwrot? 2 października kończy mi się ważność karty miejskiej, a do 15 mam zniżkę studencką i kminie czy ładować od razu na normalny, czy da się to jakoś obejść.
Mozna zwrocic. Ale jest oplata manipulacyjna
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:12   #4802
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mozecie polecic jakies fajne lumpeksy?
Chętnie się podepnę pod ten post, bo jak na razie to tylko na Banacha na łóżkach kupiłam coś fajnego i w dobrej cenie

Ewentualnie sklep przy Płockiej, ecco fashion chyba, mają raz w m-cu rzeczy po złotówce. U mnie koło domu przy Górczewskiej jest jeszcze "Szafiarka", oni potrafią mieć cenę 30/kg i to jest super i można kartą płacić

Słyszałam jeszcze o jakimś super sh na Mokotowie, który fajne rzeczy sprowadza, Ciuchodzieło, ale jeszcze tam nie byłam...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:16   #4803
oh audrey
Rozeznanie

Cytat:
Koleżanki polecały mi Szmizjerkę koło Kino Femina, ale jeszcze tam nie byłam.
Stary 2015-09-09, 16:19   #4804
visionAM
Zakorzenienie

Kilka razy był ten temat wałkowany, można przeszukać wątek.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 16:29   #4805
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka chodzi do Szmizjerki i przynosi fajne rzeczy. A z innej strony: wyprzedaże garażowe, które są w zasadzie co weekend. Sporo osób sprzedaje swoje ubrania, ceny raczej niskie.
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 17:38   #4806
dorota_128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fir_anka Pokaż wiadomość
dziekuje, bede go szukac, bo nie mam kompletnie pomyslu gdzie sie udac
Jest jeszcze przy placu Unii Lubleskiej, ul. Goworka, obok Gofiarnii

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 19:52   #4807
blax5
Zadomowienie

Cytat:
Tak Ci tylko wspomnę, że z zeszłym roku legitymacje z naszej uczelni nie kodowały biletów. Trzeba było lecieć do punktu informatycznego, żeby coś zakodowali na nowo, wiec ja ciągle latałam na karcie miejskiej, bo mi nie po drodze na info było :P
Już czeka na mnie ta Karta do odbioru Ale dzięki za info!
Szkoda tylko że w niedziele nie mogę jej odebrać, ale może wyrobię się w sobotę jeszcze. No i koleżanka uświadomiła mi, że lepiej kupować bilety na 90 dni, o których jakoś zapomniałam. Ale i tak nie chce mi się bawić w to odzyskiwanie kasy

Edytowane przez blax5
Czas edycji: 2015-09-09 o 19:53
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 20:31   #4808
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Możecie polecić jakąś dobrą restaurację na biznesową kolację? Goście z Francji
Okolice centrum.
Amber Room, Bistro de Paris, Atelier Amaro (ale tam chyba ciężko z rezerwacją z dnia na dzień )

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Pokaż wiadomość
hej, przy metrze politechnika jest tanie xero, drukarnia24h.net, oprawiałyście tam może pracę dyplomową, wszystko ok? Do tej pory drukowałam tam "zwykłe" materiały i było w porządku, ale to jednak grubsza sprawa...
Ja oprawiałam swoją pracę magisterską też na Politechnice, ale w innym punkcie (Print Media) i ten mogę polecić z czystym sumieniem Byłam nawet zaskoczona, że tak tanio wyszło
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 21:04   #4809
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:

Da się taki zwrot? 2 października kończy mi się ważność karty miejskiej, a do 15 mam zniżkę studencką i kminie czy ładować od razu na normalny, czy da się to jakoś obejść.
Mozna,ale jest oplata manipulacyjna. Musisz sobie obliczyc ile by Ci oddali :-D jak przyjezdzam do polski na tydzien/10 dni to kupuje miesieczny a w ostatnim dniu pobytu zwracam,w porównaniu do codziennego kupowania dobowyvh oszczedzam sporo.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:36   #4810
Shevya
Skrzat leśny

Dziewczyny kierowcy, pomocy!

Muszę dostać się w sobotę w okolice Arkadii (dokładniej to w sumie chodzi mi o Powązki), a Google maps pokazuje mi, że na trasie (nie jestem pewna nazwy, ale jest to ta długaśna główna ulica, Aleja Obrońców Grodna bodajże, a przynajmniej taką nazwę mapy podają na Bemowie) mogę trafić na roboty drogowe. Czy wie któraś z Was jak dokładnie wygląda tam sytuacja? Czy jest szansa, że człowiek spoza stolicy ogarnie ewentualne objazdy i nie wpadnie w pułapkę pięciopasmowego ronda? :p Wrzucam screeny, żeby było wiadomo o jaką trasę chodzi (dostać się muszę na ul. Piaskową, to zaraz przy Powązkach)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1441877974017.jpg (55,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1441877993960.jpg (58,4 KB, 8 załadowań)

˝ Słowa - więcej nic,
potrafimy pięknie gadać - nie umiemy żyć ˝

tumblr | last.fm
Shevya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:48   #4811
silesianna
Zakorzenienie

Skąd będziesz jechała?

Obrońców Grodna, potocznie obwodnica - tam się właśnie kończy przebudowa węzła i trasy AK, jadąc obwodnicą musisz się trzymać prawej strony i wybrać zjazd na Powązkowską, niestety nie powiem Ci jak to teraz wygląda bo tam się wszystko zmienia z dnia na dzień, a ostatnio tamtędy jechałam dwa tygodnie temu. Tam jest zawsze kawałek korka, na wielkie rondo nie trafisz, musisz tylko wjechać na "wjazd" na Powązkowską i w prawo (ogólnie zazwyczaj sprawdza się zasada "trzymaj się prawej steony", aczkolwiek jak będziesz się jej trzymała za bardzo, to zjedziesz na wole na prymasa tysiąclecia i kicha.
Nie masz szansy żeby ominąć ten węzeł?
Na nim lokalsi mają problemy (jak z dnia na dzień zmienili organizacje ruchu i nie ustawili tablic to wyjechaliśmy nie tam gdzie trzeba i następna możliwość zjazdu była... A bródnie. Hahaha) a mój znajomy który projektował te przebudowę na pytanie "jak teraz najlepiej przejechać trasą AK?" odpowiadal: "OMINĄĆ"

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Dlatego pytam skąd będziesz jechać, bo może się da ten bałagan sprytnie ominąć.

Screeny mi się niestety na komórce nie wyświetlają, ale znam dobrze okolice bo tu mieszkam, wiec chyba wiem o co chodzi

Przepraszam, jeszcze raz, bo udało mi się wyświetlić te screeny i Ty będziesz jechać od strony lomianek?
To jest (zawsze była przynajmniej) trasa AK, nie obrońców Grodna. Jeśli tak to wszystko co napisałam powyżej nie ma najmniejszego sensu

W każdym razie napisz skąd potrzebujesz dojechać na piaskową, bo jeśli z okolic lomianek to spokojnie można ten bałagan ominąć.

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2015-09-10 o 11:53
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 11:56   #4812
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shevya Pokaż wiadomość
Dziewczyny kierowcy, pomocy!

Muszę dostać się w sobotę w okolice Arkadii (dokładniej to w sumie chodzi mi o Powązki), a Google maps pokazuje mi, że na trasie (nie jestem pewna nazwy, ale jest to ta długaśna główna ulica, Aleja Obrońców Grodna bodajże, a przynajmniej taką nazwę mapy podają na Bemowie) mogę trafić na roboty drogowe. Czy wie któraś z Was jak dokładnie wygląda tam sytuacja? Czy jest szansa, że człowiek spoza stolicy ogarnie ewentualne objazdy i nie wpadnie w pułapkę pięciopasmowego ronda? :p Wrzucam screeny, żeby było wiadomo o jaką trasę chodzi (dostać się muszę na ul. Piaskową, to zaraz przy Powązkach)
Tam co chwile zmienia sie organizacja ruchu. Ale teraz jest ok.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Shevya jak bede w domu to lukne na twoje screeny i powiem ci dokladniej gdyz mam "przyjemnosc" mierzyc sie z tym balaganem na co dzien. Nawet autobusy myla tam przystanki, bo ciagle je przenosza
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 12:01   #4813
Shevya
Skrzat leśny

Dzięki dziewczyny, przepraszam za nieumiejętność ogarniania map i nazw ulic, ale Warszawa to dla mnie kosmos. Szukałam po prostu jakiejkolwiek nazwy na tych pomarańczowych liniach, i pierwsza jaka była to OG, ale w takim razie to będzie trasa AK
Tak, będę jechała z Łomianek właśnie

˝ Słowa - więcej nic,

tumblr | last.fm
Stary 2015-09-10, 12:12   #4814
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, przepraszam za nieumiejętność ogarniania map i nazw ulic, ale Warszawa to dla mnie kosmos. Szukałam po prostu jakiejkolwiek nazwy na tych pomarańczowych liniach, i pierwsza jaka była to OG, ale w takim razie to będzie trasa AK
Tak, będę jechała z Łomianek właśnie
To moim zdaniem lepiej zrobisz jeśli z wislostrady przed mostem północnym odbijesz w prawo na Marymoncką (tam jest taki ładny zjazd, chyba z prawego pasa ale musialabym na mapę spojrzec) i potem cały czas prosto Marymoncką (są roboty drogowe ale w sumie jest przejezdna), w pewnym momencie wpadasz w Żeromskiego, przyjeżdżasz wiaduktem nad obwodnicą, dojeżdżamy do hali marymonckiej i tu w prawo w Popiełuszki, cały czas prosto i dalej do wyboru: 1) albo przed rondem Radosława skręcasz w prawo (taki zjazd do arkadii) dojezdzasz na mini rondko i tu w lewo, kawałeczek prosto i zaraz masz w prawo Piaskową; 2) albo wyjeżdżasz na rondo Radosława prawym pasem, skręcasz w pierwszy wyjazd, zaraz potem w prawo w powazkowska i druga w prawo to Piaskowa (wjezdzasz od jej drugiej strony, ale to krótka uliczka).

Żeby ominąć tę zwezoną Marymoncką mogłabyś tez z lomianek jechać cały czas prosto wislostrada, mija z post północny i Grota i za mostem grota kawalek masz przy centrum olimpijskim odbicie w Krasińskiego. Jedziesz cały czas prosto Krasińskiego, przyjeżdżasz przez plac Wilsona i dalej w Krasińskiego (trzeci wyjazd) tu juz kawałeczek prosto do Popiełuszki i w Popiełuszki w lewo. Tak dojezdzasz do arkadii i tam jak wyżej - albo przed rondem Radosława w prawo i dołem do piaskowej, albo przez Radosława i w prawo w Okopową i Powazkowska.

Ogarne kompa to sprobuje wrzucić screeny
Stary 2015-09-10, 23:16   #4815
melazja
Raczkowanie

Hej
Czy widziałyście gdziekolwiek w Warszawie takie buty:
http://img10.allegroimg.pl/photos/or.../87/5313088754
To są męskie trampki z eko-skóry, całe czarne, z gumowym noskiem i na cienkiej podeszwie, interesują mnie niskie lub za kostkę byle spełnialy powyższe warunki i były w męskiej rozmiarówce, bo potrzebuję 42
Pomóżcie bo mi się buty rozpadły i nie chce czekać aż z allegro przyjdą!
melazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 08:14   #4816
Shevya
Skrzat leśny

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
To moim zdaniem lepiej zrobisz jeśli z wislostrady przed mostem północnym odbijesz w prawo na Marymoncką (tam jest taki ładny zjazd, chyba z prawego pasa ale musialabym na mapę spojrzec) i potem cały czas prosto Marymoncką (są roboty drogowe ale w sumie jest przejezdna), w pewnym momencie wpadasz w Żeromskiego, przyjeżdżasz wiaduktem nad obwodnicą, dojeżdżamy do hali marymonckiej i tu w prawo w Popiełuszki, cały czas prosto i dalej do wyboru: 1) albo przed rondem Radosława skręcasz w prawo (taki zjazd do arkadii) dojezdzasz na mini rondko i tu w lewo, kawałeczek prosto i zaraz masz w prawo Piaskową; 2) albo wyjeżdżasz na rondo Radosława prawym pasem, skręcasz w pierwszy wyjazd, zaraz potem w prawo w powazkowska i druga w prawo to Piaskowa (wjezdzasz od jej drugiej strony, ale to krótka uliczka).

Żeby ominąć tę zwezoną Marymoncką mogłabyś tez z lomianek jechać cały czas prosto wislostrada, mija z post północny i Grota i za mostem grota kawalek masz przy centrum olimpijskim odbicie w Krasińskiego. Jedziesz cały czas prosto Krasińskiego, przyjeżdżasz przez plac Wilsona i dalej w Krasińskiego (trzeci wyjazd) tu juz kawałeczek prosto do Popiełuszki i w Popiełuszki w lewo. Tak dojezdzasz do arkadii i tam jak wyżej - albo przed rondem Radosława w prawo i dołem do piaskowej, albo przez Radosława i w prawo w Okopową i Powazkowska.

Ogarne kompa to sprobuje wrzucić screeny
Nawet nie wiesz jak jestem Ci wdzięczna za wskazówki Dziękuję serdecznie!

˝ Słowa - więcej nic,

tumblr | last.fm
Stary 2015-09-11, 09:22   #4817
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiesz jak jestem Ci wdzięczna za wskazówki Dziękuję serdecznie!
Nie ma za co, mam tylko nadzieje ze "widzisz" na mapie te trasy i dojedziesz bez problemu
Stary 2015-09-12, 10:42   #4818
CptCook
Zakorzenienie

Czy wiecie może gdzie w Warszawie da się kupić kwas hialuronowy?
Normalnie zrobiłabym większe zamówienie z ZSK ale potrzebuję tylko kwasu. Wyszukiwarka pokazuje mi tylko sklepy internetowe albo gabinety medycyny estetycznej.

2017 - rok oszczędzania, rok bez zakupów
CptCook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 10:45   #4819
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CptCook Pokaż wiadomość
Normalnie zrobiłabym większe zamówienie z ZSK ale potrzebuję tylko kwasu. Wyszukiwarka pokazuje mi tylko sklepy internetowe albo gabinety medycyny estetycznej.
Nie wiem czy Ci po drodze, ale na Białołęce na Mehoffera można odebrać zamówienia złożone na Beauty Ever. Poza tym to jest sklep na Raclawickiej, nie wiem gdzie dokładnie, ale podobno są tam półprodukty, naturalne kosmetyki itp. Kilka razy przewijal się we wcześniejszych wątkach.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 10:54   #4820
CptCook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Nie wiem czy Ci po drodze, ale na Białołęce na Mehoffera można odebrać zamówienia złożone na Beauty Ever. Poza tym to jest sklep na Raclawickiej, nie wiem gdzie dokładnie, ale podobno są tam półprodukty, naturalne kosmetyki itp. Kilka razy przewijal się we wcześniejszych wątkach.
Dzięki wygrzebię sobie zaraz tą Racławicką.

Stary 2015-09-12, 12:21   #4821
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Ktoś był może w "nagie z natury" na pokornej 2 i może się podzielić wrażeniami, czy warto się wybrać? To sklep sprzedający na wagę i bez opakowań ekologiczne produkty, ale co tam dokładnie jest i w jakich cenach jeszcze nie wiem

artykuł

fanpage
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 12:22   #4822
CptCook
Zakorzenienie

Na ich stronie masz listę produktów i cennik. Tanio nie jest.

Stary 2015-09-12, 12:44   #4823
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

O patrz, nie ogarnęłam, że mają stronę, chociaż jest link na fejsie

Ceny jak na eko dość znośne, ale ogólnie niczego nie urywa.
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 15:53   #4824
okapi
Rozeznanie

Znacie jakiś basen (kryty) z atrakcyjnymi cenami karnetów?
okapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 17:50   #4825
LustForLife
Zadomowienie

znacie jakiegoś dobrego tapicera na woli lub ochocie?
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-12, 18:30   #4826
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CptCook Pokaż wiadomość
Ecospa z odbiorem przy Wilczej
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 07:59   #4827
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Chętnie się podepnę pod ten post, bo jak na razie to tylko na Banacha na łóżkach kupiłam coś fajnego i w dobrej cenie

Ewentualnie sklep przy Płockiej, fashion chyba, mają raz w m-cu rzeczy po złotówce. U mnie koło domu przy Górczewskiej jest jeszcze "Szafiarka", oni potrafią mieć cenę 30/kg i to jest super i można kartą płacić

Słyszałam jeszcze o jakimś super sh na Mokotowie, który fajne rzeczy sprowadza, Ciuchodzieło, ale jeszcze tam nie byłam...
Jak dla mnie w Warszawie dużo bardziej opłaca się kupować z kuponami (ostatnio było np -40% w croppie i house) i na wyprzedażach niż w second-handach, drogo jak nie wiem.

Cytat:
Napisane przez okapi Pokaż wiadomość
Inflancka, ale ja uważam, że tam jest syfiaście, ale TŻ bardzo poleca. Sprawdź OSIR bielany, był świeżo odremontowany i chyba mieli przyzwoite ceny.
Lub zainwestuj w multisporta
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 08:09   #4828
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez okapi Pokaż wiadomość
W której części miasta?

Chodzę na Banacha, 100 zł za 10 wejść (łącznie z przebraniem ma się godzinę), studenci UW mają zniżki. Jestem zadowolona, tylko trzeba wcześniej popatrzeć sobie na grafik, bo do 16 czy 17 prowadzone są zajęcia
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 08:55   #4829
blax5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Jak dla mnie w Warszawie dużo bardziej opłaca się kupować z kuponami (ostatnio było np -40% w croppie i house) i na wyprzedażach niż w second-handach, drogo jak nie wiem.
Kupony masz z jednej strony czy tak sobie szukasz w różnych źródłach?
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 08:59   #4830
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Jesli mówisz o lumpach w Śródmieściu to być może. Lumpa najlepiej poszukać w mniej chodliwej dzielnicy.

Aha no i zapewne najlepszym sposobem jest łączenie obu tych metod

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości