|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
więc się nie pcham
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3782 |
|
Wtajemniczenie
|
A konkretnie ktorego punktu?
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Konkretnie 1. "minimalnie przez 2 miesiące"
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3784 |
|
Wtajemniczenie
|
Uuu to kiszka :-/ ostre te przepisy
|
#3785 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego właśnie nie zamawiam przez neta ciuchów Cytat:
![]() A na te "mamo to ja" któraś z Was się zapisała? Bo ja się wybieram 23 września w Katowicach ![]() Cytat:
![]() Ja się porodu przedwczesnego strasznie boję.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
bez sensu ![]() Ja wybylam z domu skoro TZa nie ma, a posprzata się w przyszłości Byłam na zakupach, kupiłam 2 pajace, jeden z TK Maxx a drugi z C&A w TK Maxx były śliczne kombinezony ale rozmiar 56, a jeszcze nie zdecydowałam czy kupuję taki więc odpuscilam
|
||||||||
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie zapisalam na te z "mamo to ja", 29.09 u mnie beda
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Też nigdy tego nie robiłam, pierwsze ubrania zamówione online to własnie ciążowe, bo ceny w sklepach stacjonarnych tutaj to jakiś kosmos. Z tymi pierwszymi spodniami mi się udało, a teraz zamówiłam bluzki i bluzy i już lipa za dużo. Jeszcze dziś zamówię mniejsze, a te odeślę w poniedziałek. Plus taki, że za przesyłkę i zwrot nie płacę i za towar jest 14 dni od dnia otrzymania na zapłatę, skoro zwracam to nic nie płacę. Więc nic nie tracę, jedynie kilka dni dłużej bez ciuchów.
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy pisalam,ale dyrektor dal mi taka odpowiedź ze miałam ochote spalic hotel. Za Tydzien zaczynam urlop i bede miec zero litosci dla nich,jesli tylko maz dostanie prace za Tydzien to zrobie wszystko żeby dostać zwolnienie lekarskie. Najgorsze jest to ze remont juz w pelni i do konca pazdziernika musimy jednak dalej placic za to mieszkanie co teraz mamy,bo dopoki tam sie burzy sciany itd to nie moge tam mieszkac :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego, też mam problem jaki rozmiar tych koszul do spania do szpitala i karmienia kupić, bo ich już nie będę mieć możliwości zwrócenia.
|
|
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez bym chetnie sie wybrala na te warsztaty ale najblizsze mam 60km od siebie:-/
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga zmierz się dokładnie, ja koszulę zamówiłam taką jaki mam rozmiar i jest ok.
|
|
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie na godziny, ale obiecałam sobie, że o tej godzinie ruszę dupę
Cytat:
), pranie powiesić, wstawić nowe. Jeszcze kurze, szafki w kuchni, bo syf aż wstyd i podłogi. Także jeszcze pół godziny Mam chęć sprzątać, bo już mnie wkurzał ten syf więc no Cytat:
W ogóle w pobliżu Podkarpacia nie ma ![]() Ooo pokazuj a byłam dziś w lumpku ale wszystko jakieś wielkie, a drugi był zamknięty. Nie chciało mi się jechać gdzieś ekstra W poniedziałek - akurat do banku pojadę do sobie zrobię rundkę
|
||
|
|
|
#3794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O to może się spotkamy ![]() A wybierasz się sama czy z osobą towarzyszącą? Cytat:
Oczywiście jakbym musiała to bym zamówiła, na szczęście dostałam trochę ciuchów ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się uda odnaleźć
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Umówcie się na jakiś kolor to na pewno sie znajdziecie
na hardcora idźcie np. z balonikiem a wtedy na bank się najdziecie
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
O jejku mam nadzieję że z malutką będzie wszystko dobrze. Ja się tego bardzo boję szczególnie z powodu moich problemów.
A dziś akurat rozmawialiśmy o robieniu wyprawki trochę wcześniej. |
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę poczytać w domu o tych warsztatach, bo widzę że u mnie też są
|
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, ja Ci już pisałam ze dwa razy, żebyś napisała w poście, to Cię dodam
![]() O rany, współczuję tej dziewczynie, trzymam kciuki za malutką, oby się wszystko dobrze skończyło ![]() Człowiekowi się wydaje, że do porodu tyyyyle czasu, a tu nie znamy dnia ani godziny. Ja myślę, że dużo z nas rozpakuje się w grudniu. Mnie dzisiaj krzyze bola caly dzien połaziliiśmy po Gdańsku i to chyba dlatego..
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
I jak tam dziewczyny nad morzem? Woda zimna? Rybka zjedzona?
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Nad morzem fajnie, jak to nad morzem
woda nie wiem bo nie próbuje nawet w niej palca zamoczyc
|
|
|
|
#3805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale słuchajcie jaka heca! Wychodzę ze sklepu z siatkami a tu jakaś babka (była z córką, która znam) do mnie przed drzwiami : "przepraszam, czy ma Pani już wybraną położną?" ja dziwna mina i mówię że nie. A ona pyta że zaprasza mnie do swojego osrodka i pod opiekę, usg, ktg, ciśnienie itp. Wszystko za darmo, że to on 21 tyg należy mi się bezplatnie jako ciężarna. Nie ogarniam, czy któraś ma położną swoją?Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- http://dzieci.pl/kat,1033563,title,S...uticaid=615929 O ja taka ciemna, czemu o tym nie wiedziałam :s Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna to super spotkanie i co wybierasz się do tej Pani ? U nas każdy ma swoja położną, super że i w Polsce to funkcjonuje.
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52743466]O właśnie właśnie, ja się upominam o llub Dotka
Ale słuchajcie jaka heca! Wychodzę ze sklepu z siatkami a tu jakaś babka (była z córką, która znam) do mnie przed drzwiami : "przepraszam, czy ma Pani już wybraną położną?" ja dziwna mina i mówię że nie. A ona pyta że zaprasza mnie do swojego osrodka i pod opiekę, usg, ktg, ciśnienie itp. Wszystko za darmo, że to on 21 tyg należy mi się bezplatnie jako ciężarna. Nie ogarniam, czy któraś ma położną swoją?http://dzieci.pl/kat,1033563,title,S...uticaid=615929 O ja taka ciemna, czemu o tym nie wiedziałam :s [/QUOTE] O mamuniu dzięki Ci! to dlatego położna przy rejestracji dała mi namiar na środowiskową i kazała dzwonić, a ja to odkładam.. I ostatnio w poczekalni rozmawiała jedna z ciężarną i pytała własnie o środowiskową i ta kazała jej się zapisać teraz już! W poniedziałek dzwonię ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Przerwa, bo kręgosłup zgłosił alarm. Idę porobić notatki i zostały mi jeszcze podłogi i prasowanie.. ale to pierwsze sobie chyba odpuszczę, a to drugie mogę zrobić jutro |
|
|
|
#3808 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tal zostawiłam jej nr telefonu i powiedziała że przedzwobi do mnie. Spotkania jakieś tam mają być pomiędzy wizytami u lekarza mojego więc fajnie, będę odliczać od wizyty do wizyty. A jak u Ciebie to wygląda z taką położną? Cytat:
lepiej że wczasu![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
Joanna super Ci sie trafilo z ta polozna. Ale ze sama Cie zaczepila
zawsze to czesciej popodgladasz dzidziola
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52743597]Poprawiła mi humor, a takich spotkań nigdy nie za wiele
tal zostawiłam jej nr telefonu i powiedziała że przedzwobi do mnie. Spotkania jakieś tam mają być pomiędzy wizytami u lekarza mojego więc fajnie, będę odliczać od wizyty do wizyty. A jak u Ciebie to wygląda z taką położną? [/QUOTE] Ja wybrałam położna która pracuje i mojego gin. Wiec widzimy się zawsze u niego. Ona zawsze mnie bada ręcznie, sprawdza wysokość macicy, szyjkę, czy jestem opuchnięta, pyta jak się czuje, sprawdza wagę mówi co jeść w tym trymestrze, mogę ją pytać o wszystko. Im bliżej porodu to ma opowiadać o porodzie. W razie gdyby coś się działo lub jakieś pytania to do niej zawsze można zadzwonić. I po porodzie przychodzi 16 razy do domu, sprawdza co z Tobą i dzidziusiem pomogą przy wszystkim co chcesz. ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Położna nie robi usg przynajmniej u nas. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

więc się nie pcham 

wiedziecie co to możne być? już się boje ale wizyta za 3 dni na szczęście, mam nadzieje tylko ze mnie nie oleje. Pies tez na antybiotykach i codziennej kroplówce 

W ogóle w pobliżu Podkarpacia nie ma

to dlatego położna przy rejestracji dała mi namiar na środowiskową i kazała dzwonić, a ja to odkładam.. I ostatnio w poczekalni rozmawiała jedna z ciężarną i pytała własnie o środowiskową i ta kazała jej się zapisać teraz już!
azurki: