|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
|
|
#1863 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję wspaniałego tż ![]() Cytat:
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
jest dobry bo jest w normie
a to oznacza że nie miałaś cukrzycy przed/ na początku ciąży więc dzidzi nie szkodziłaś ja miałam 4,3 więc też dobry
|
|
#1865 |
|
Rozeznanie
|
To dobry wynik, norma jest do 5,9%, ja startowałam z 6,7%, także ten...
![]() wonderka, przez Ciebie wczoraj 2 godziny siedziałam w tym sklepie i przeglądałam materiały! ![]() ![]() Mam laptopa w naprawie, na telefonie mogę tylko czytać Teraz dorwałam mamy laptopa i szaleństwo! ![]() U mnie już prawie wszystko gotowe, komoda zapełniona, wszystko poprasowane, poukładane, łóżeczko stoi, materac jest! Kupiliśmy nawet już nawet monitor oddechu z nianią, bo znalazłam w dobrej cenie i jeszcze gratis był kosz na pieluchy z wkładem, jeszcze nie wiem czy będziemy go używać, czy go po prostu sprzedam Narazie stoi nierozpakowany
Edytowane przez dzikasliwka Czas edycji: 2015-09-12 o 09:35 |
|
|
|
#1866 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z wami mamuskami
) jakie plany na weekend?my startujemy z malowaniem sypialni, trzymajcie kciuki zeby wyszło wszystko dobrze![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Agusiek, ja nie slysze żadnej melodyjki, ale raz było jakies pikanie wtedy polozna przyszła i coś tam poprawiła hmm
|
#1868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hello mamuski
Cytat:
Cytat:
Jaki monitor kupiliscie? Ja ciągle poluje na uzywke Snuzy.Cytat:
tylko nie szalej za bardzo. U mnie planów brak, wczoraj mieszkanie posprzatalam żeby w weekend był spokój, obiadek też mamy praktycznie gotowy . Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja planów nie bardzo mogę mieć, mam leżeć i leżeć he To może tylko u mnie jak narazie było za duże tętno Maluszka oby się więcej nie zdarzyło już
|
|
|
#1870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też się witam dzisiaj. Kurcze po nocy to mam taki sajgon w nosie i coś mnie dusi. W poniedziałek byłam na wizycie i miałam zrobić w tym tyg badania podstawowe, mocz, krew + toxo. No ale nie mam jak. Niestety pójdę w przyszłym ale kiedy to nie wiem. Mam nadzieję, że uda mi się iść na te zajęcia z sr, chyba we wtorek mam. Co do planów na weekend to konkretnych nie mamy. Mąż wróci dopiero pewnie koło 19, bo po pracy jedzie jeszcze do teściów załatwić parę spraw i obgadać wózek. Ale może uda mu się do końca już ogarnąć pokój małej i będę mogła powoli układać rzeczy. Wstawiłam 2 pralki jedną z nosidełkiem Babybjorn, a drugą z Wyściółką do leżaczka i matą edukacyjną. Resztę części będę musiała ręcznie gąbką przeprać. Wiecie może co mogę zakupić do przeprania takich małych elementów? Poza tym strasznie mnie męczą zaparcia, odkąd jestem chora nie mogę się załatwić a to już z 5 dni......Suplementacja żelaza też chyba wpływa na zaostrzenie zaparć prawda? nawet czopki glicerynowe nic nie dają - płatki górskie - siemie lniane - otręby pszenne - dynia - słonecznik - rodzynki - miód jak już choroba minie to musze chodzić codziennie na krótki spacer chociaż, bo ostatnio widze tylko 4 ściany ech.... Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-09-12 o 12:21 |
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zapowiada się super dzień
![]() Po 13 mąż wróci z pracy, zjemy obiad i wyruszamy w drogę - zajrzymy do Jyska, potem jedziemy do mojej mamy, zostawimy jej pod opieką psa i jedziemy do mojej koleżanki ze studiów, z którą się prawie rok nie widziałam! Ma fajnego rocznego synka, no i męża i nas zaprosili do siebie, bo w zeszłym roku oni byli u nas Wiem, że ma cały worek różnych rzeczy dla mnie - od ciuszków, karuzeli aż po nocnik ![]() A potem pojedziemy do mamy na kolację
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
My juz po małych zakupach, planowaliśmy większe ale mało nam się podobało. Kupiliśmy legowisko dla psa i dla Paulinki taki polarkowy kombinezon i sukieneczke z myślą o świętach.
Zostało mi równo 2 miesiące do terminu
|
|
#1873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogolnie bedziesz miala dwie koszule czy więcej?haha potem na porodówce po koszulach bedzie widać kto gdzie zamawiał ![]() tutaj link: http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...647742195.html myślicie że trzeba mieć dwie czy trzy koszule ?:P Peachella- gratuluje dobrych wieści o wózku, no widzisz,problem z głowy,możesz szukać nowego ![]() a co do brania antybiotyku, przecież nie wzięłaś go bezpodstawnie Wonderka- super kocyk, długo zajęło Ci szycie? sama bym spróbowała własnych sił mimo że siostra szyje ,ale jakoś nie chce sie prosić :P poza tym ona ma calkiem inny gust i jak mialam dobierac materialy to wymyślała żebym wybrała coś innego dla zainteresowanych siostra zamawia m.in tutaj: http://www.minkyitkaninki.pl/pl/i/Po...prywatnosci/11 PODBIJAM PYTANIE O PRANIE RZECZY DZIECIĘCYCH zbieram całą pralkę ,ciuszki -wiekszosc kolorowych mysllam prac w 40stopniach ??---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- [QUOTE=Iclosemyeyes;527401 51]Hello mamuski O super, że już wszystko gotowe, a torba do szpitala spakowana? Jaki monitor kupiliscie? Ja ciągle poluje na uzywke Snuzy./QUOTE] nooo tu tez podbijam pytanie bo chcę kupic monitor oddechu, tak dla wlasnego spokoju , szwagierka mowila ze bedac w szpitalu widziala ze uzywaja BABYSENSE , i poluje na używkę . podobno Aniołek- lubi włączać alarm bez powodu ,a o Snuzie nie słyszałam nic . szkoda że żadna z sióstr nie miała swojego to bym odkupiła a tak musze szukać
Edytowane przez monic167 Czas edycji: 2015-09-12 o 13:42 |
|
|
|
|
#1874 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj przeglądałam ubranka i na wszystkich było napisane, żeby prać w 40stopniach i taki też mam zamiar, tylko pierwsze muszę wszystko skompletować. Dzisiaj kupiłam w Biedronce płyn Lovi do prania białych i kolorowych rzeczy. Mam też w domu z Bobini, ale jak kupowałam to nie zauważyłam, że jest napisane "od 1 miesiąca życia".
Przypomniało mi się też, że jakiś czas temu zamówiłam kilka fajnych rzeczy z allegro, które przyszły szybko i bardzo dobrej jakości. Podrzucam link do sprzedawcy gdyby ktoś był zainteresowany, ale ja już widzę, że jeszcze kilka rzeczy u niego zamówię: http://allegro.pl/listing/user/listi...&us_id=5927936
|
#1875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Ja dziś pierwszy raz od chyba 2 tygodni jakiś zastrzyk energii mam i sprzątam sobie od samego rana ![]() Wreszcie mi cukier spadł i dziś rano miałam już tylko 94 - dalej powyżej normy, ale zdecydowanie lepiej niż 177 z wczoraj
|
#1877 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 3 koszule do karmienia. Do szpitala bodajże potrzebne są u mnie 2. Zastanawiam się co z koszula do porodu. Czy mam mieć swoją czy daja szpitalna, bo nigdzie nie znalazlam informacji. Jezeli swoją to jaka myslicie?
Ciuszki piorę w wiekszosci w 40 st. Kupione na ciuchach 2 razy. Raz w normalnym plynie a drugi dzieciecym. Te, ktore dostalam albo sa kupione nowe raz w 40 st. |
|
|
|
#1878 |
|
Rozeznanie
|
przy okazji wstawiam foty rzeczy ktorymi ostatnio mialam sie pochwalić
pierwsza fota to nabytki z dzis, dwie bluzeczki z F&F ,jeszcze na wyprzedaży ,komplet 14,50 ,bedzie w sam raz na wiosne ![]() bodziak w kropki- 3,6 z 12zł niedrapki -2szt -7zł reszta rzeczy przyslana z UK od mojej mamy ![]() ah jak zazdroszcze dziewczynom ktore mieszkaja w UK,maja takie czadowe reczy dla dzieci w primarku jestem zakochana w sukience do chrztu
|
#1879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój miał 2100 w ubiegłym tygodniu. Wagowo jest większy o 2 tyg
|
|
|
#1880 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Peachella, siostra mi mowila ze warto kupic jakis giga tshirt zakrywajacy pupe i wziac go do porodu bo podobno koszula moze byc do zniszczenia,takze troche szkoda. stad zastanawiam sie czy zamowic jeszcze 1 czy dwie bo jedna mam w domu kupiona w biedronce moze pol roku temu a czemu rzeczy z shandu pierzesz 2 razy ;> myslisz ze trzeba ?bo tez pare ich mam---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() ja mimo ze nie "cukrowa" to ide sie w koncu wziąć za robotę bo juz polowa dnia za nami a nic nie zrobione
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Peachella ja piore wozek i inne jakie gąbką i używam mydło w płynie bialy jeleń. Nie dość ze schodza wszystkie plamki to jeszcze ma działanie odkazające i nie szkodzi dziecku.
Strasznie boli mnie ząb ósemka od tygodnia. Myślicie ze jest szansa go wyrwać w ciąży?? Dzis pol nocy nie spalam przez to ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Teraz w biedro jest gazetka dla mamy i dziecka. Wzięłam na próbę ich pieluchy za 9zl jest 28sztuk rozmiaru 1 i myślę czy kupic karton dwójek za 50zl...
|
#1882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Monic, ja rodze w Niemczech i tutaj można po porodzie być w leginsach, dresach czy czymkolwiek się chce, ja jednak wzielam chociaż te dwie koszule, pewnie będę jedyna tak paradowac hehe ale wydaje mi się ze wtedy będzie lepsza wentylacja krocza niz kiszenie w leginsach
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Piękne te ubranka, tez bym chciala wybrać się do primarku ♥ mam trochę daleko bo 150 km ale może się uda, musze tz-ta namówić
|
#1884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi wyszła teraz do połowy i stoi a druga mam pod strasznym kontem i jak byłam na wizycie U dentysty to powiedział że bez problemu mi może obydwie wyrwać byleby nie w pierwszym trymestrze. Prywatnie szkoda mi kasy więc zapisałam sie na NFZ ale terminy tak odległe ze już dawno urodze
|
|
|
#1885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle ładna pogoda się zrobiła, najlepszy czas na pranie i suszenie, szkoda, że ja jeszcze nie mam co wrzucić do pralki Cytat:
to futerko mnie urzekło rok temu byłam w UK, szkoda, że wtedy nie wiedziałam, żeby kupować w primarku dzieciowe ubranka zamiast sobie Cytat:
|
|
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
Monic ten kocyk to mi dwie godzinki zajął.
Dzikasliwa no wybór tam mają przeogromny! Ja byłam dziś na targach ogrodniczych, kupiłam mięte bananowa i pieprzem i dynie do ozdoby stołu. Jestem po drzemce 2 godzinnej i zaczynam szukać sobie jakiegoś zajęcia. Kto się pytał o pranie, ja będę prac w 40 stopniach. |
|
|
|
#1887 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z second handu dla siebie rzeczy pralam raz w normalnych plynach, ale te dzieciece teraz wole raz w normalnych no i pozniej dzieciecych. Jakos tak wydaje mi sie ze 2 razy ok. Czesto sa te ciuchy czyms pryskane i maja nieciekawy zapach, no i np czasem maja jakies plamki, zabrudzenia. Czesc pralam w pierwszym praniu z odplamiaczem. Piore 2 razy dla spokoju Cytat:
Co do usuwania zebow to chyba nie ma przeciwskazan. Ja na szczescie usunelam dwie ósemki przed ciaża i wiem co czujesz. Jak 1 za 9 zł to też musze iść ! Albo męża pogonię :-D ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moze uda sie cos na przyszły tydzień załatwić.---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Teraz patrzyłam ze te dady można znaleźć w inspiracjach biedronki a nie tej gazetce dla mamy i dziecka. Na razie mam jedną paczke dady i jedną pampersa. Moze kupię jeszcze jedne dwójki i wstrzymam sie do porodu z pieluchami.
|
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My dziś kupiliśmy pilśnię do łóżeczka, bo te płytki nie mogą leżeć na szczebelkach i pewnie wieczorem będziemy testować. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

Nasz ślub 16.08.2014
ale szło mu świetnie,najlepiej sobie z panów radził
sam mógłby zajęcia prowadzić i udzielać instrukcji 

Teraz dorwałam mamy laptopa i szaleństwo! 

Jaki monitor kupiliscie? Ja ciągle poluje na uzywke Snuzy.
. 
i coś mnie dusi. 

a czemu rzeczy z shandu pierzesz 2 razy ;> myslisz ze trzeba ?bo tez pare ich mam
moze uda sie cos na przyszły tydzień załatwić.