Listopadowo - grudniowe mamusie 2007 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-13, 19:55   #2911
agi_kn
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe mamusie 2007

slicznie wygladasz Agnes poza brzuszkiem to Ci chyba nigdzie nie poszlo
No Kochane KUPILAM WOZEK !!! a raczej zamowilam na allegro juz sie nie moge doczekac kiedy bede go miala w domku.
U mnie to szybka pilka za duzo nie chce sie zastanawiac bo strace rozum a dzidzia chce miec zdrowa mame ))
Po tym co pisza ludzie wszyscy sa zadowoleni wiec mysle ze my tez bedziemy.
Dodam ze zamowilam z piankowymi dlatego ze bede jezdzila tylko po chodnikach miejskich a jak wybiore sie na eskapade wiejska lesna czy cos w tym stylu to maz sie pomeczy hihihi a nie chce zeby wozek byl cięzki czy zeby mi kolo peklo wole dmuchac na zimno
Stary 2007-09-14, 08:03   #2912
afiliks
Rozeznanie

hejo kobitiki
witam poranną kawusią
InKa wszystko zalezy od tego co tobie się bardziej podoba ja mam awersję do meblościanek (prawie 20 lat w bloku z różnymi regałami, które nigdy nie chciały się zmieścić jak chciałyśmy coś w pokoju zmienić) więc się nie wypowiadam
agi_kn gratuluję kolejnego zakupu
ag_nes śliczny ten twój brzusio

Cytat:
A jeszcze opowiem Wam historyjkę z wczoraj... puka do nas taka starsza sąsiadka z bloku obok i przyniosła całe wiaderko brzoskwinek - bardzo mnie tym mile zaskoczyła, ale że chwilę w dzwiach rozmawiałyśmy, ja mówię:" jejku, bardzo Pani dziękuje" itp. a ona: "urodziło się to trzeba teraz zjeść" A ja:" Jak to się urodziło, przeciez jeszcze 2 m-ce???" A ona do mnie: " no... drzewo urodziło" A ja myslałam,że ona mi przyniosła te owoce, bo dziecko się urodziło...
kurcze Bingo myslałam, że z fotela spadnę ale masz dobrą sąsiadkę
a sen o porodzie też miałam, na szczęście teraz nie pamietam zbyt dużo - wiem tylko że mi się śniło... za to niestety nie mogę spać nad ranem - wstaję koło 6 - 7.Najbardziej mnie wkurza to, że wiem że mogłabym jeszcze sobie pospać... ale ogólnie jakiś niepokój mnie rano i wieczorem ogarnia... też tak macie? czy tylko u mnie jakaś schiza ciążowa?

u mnie dzisiaj ładna pogoda (czytaj: świeci słońce, bo temperatura...) więc idę ogarnę chałupkę, zmienię pościel, wywalę kołdrę i poduchy na balkon... i pojadę sobie do miasta... a co - może w ramach relaksu znajdę coś fajnego dla Kasi... a i muszę kupić siostrze jakiś prezent - właśnie przeprowadzili się do nowego mieszkanka... w niedzielę jedziemy na gościnę
miłego dnia
Stary 2007-09-14, 08:40   #2913
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afiliks Pokaż wiadomość
za to niestety nie mogę spać nad ranem - wstaję koło 6 - 7.Najbardziej mnie wkurza to, że wiem że mogłabym jeszcze sobie pospać... ale ogólnie jakiś niepokój mnie rano i wieczorem ogarnia... też tak macie? czy tylko u mnie jakaś schiza ciążowa?
Niestety - ja o tej porze muszę wstawać, zeby zdążyć do pracy. Chociaż w sumie i tak nie spałabym dłuzej - w niedziele i tak budzę się rano i męczy mnie leżenie, wolę wstać.

Co do niepokojów - to ja mam taką "gonitwę myśli" wieczorami. Czy zdążę, czy się wyrobię, a jaki wózek, a jak cos tam - takie stwarzanie sobie problemów, jak to nazywa mój TZ.

Agnes - śliczny brzusio, maleńki taki.
Agi - i który w końcu zamówiłaś? Ten, do którego dawałaś wczoraj linka?

Ja wciąż czekam na odpowiedź kolegi, czy odsprzedadza nam swój fotelik. Jeśli tak - kupuję wózek bez, a jeśli nie - bo biore w zestawie z fotelikiem
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 08:52   #2914
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

afiliks u mnie też swieci piekne słoneczko, posciel już wywaliłam na balkon, teraz robię pranko, potem wybieram sie do parku na spacerek i może troszke tam posiedzę

Wczoraj jeszcze wypatrzyłam takie łóżeczko: http://www.allegro.pl/item242672648_...per_cena_.html
chyba najtansze już razem z przewijakiem i jak na tę cenę wygląda ok

Jakis czas temu kupiłam w lumpku identyczną sukieneczkę:http://www.allegro.pl/item240715219_...kieneczka.html, zapłaciłam za nią jakies 2-3zł a tu na aukcji osiągnęła 76zł nic tylko kupować ciuszki w lumpkach i sprzedawać na allegro
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 08:58   #2915
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
Jakis czas temu kupiłam w lumpku identyczną sukieneczkę:http://www.allegro.pl/item240715219_...kieneczka.html, zapłaciłam za nią jakies 2-3zł a tu na aukcji osiągnęła 76zł nic tylko kupować ciuszki w lumpkach i sprzedawać na allegro
Boże, 76 zł za zwykłą polarkową sukieneczkę. Jestem w szoku.
Stary 2007-09-14, 09:37   #2916
betka72
BAN stały

GG do betka72 Send a message via Skype™ to betka72

Matko jedyna !!!! Toz to szok .Jak bylam w Polsce latem siostra wziela mnie na zakupy do Lumpeksu i takie ciuszki mozna bylo kupic za 4-5 zl.
Sama kupilam moim chlopakom kilka ubran,bo jak przyjechalismy bylo bardzo zimno.Placilam max 6-7 zl za szt.Ale ktos zloty interes robi !!!!
To u mnie w miescie ,w komisie dla dzieci mozna kupic naprawde super ubranka znanych firm zdecydowanie taniej.Sukieneczka Kenzo ok 12 euro.A jakie cudenka babki sprzedaja po swoich dzieciatkach
betka72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 09:39   #2917
bingo30
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
myśle,że ten sprzedawca tak robi, bo nie sądzę, że po swoich 2 dzieciaczkach (jak pisze) ma do sprzedania obecnie chyba 11 szt. kombinezonów zimowych i to kilka jednakowych.

U mnie też pogoda słoneczna, zachęcająca do wyjścia... zahaczę po drodze do reala, z gazetki wyczytałąm,że jakieś promocje m.in. dla niemowlaków. I kurteczki niemowlęce od rozm.68 po 10 zł. Nie wiem,czy kurteczki się sprawdzaja u takich maluchów,ale jeśli mi sie spodoba, to moze 1 kupię.. najwyżej potem sprzedam na allegro.. za 70 zł

I mam pytanie do tych z Was, kto biegle zna sie na wizażu od strony technicznej tzn. np. cytowanie itp. i któraby zechciała udzielić mi kilku porad najlepiej przez PW, żeby tu nie śmiecić.. byłąbym wdzięczna..

POZDRAWIAM!

Emilcia urodziła się 21 listopada 2007r
Klaudusia urodziła się 3 marca 2010r
bingo30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-14, 10:29   #2918
InKa29
Joanna Małgorzata

cześć Dziewczynki

zacznę od mebli jestem na etapie przeglądania czegoś innego myśle o brw z zestawu "małgosia" http://www.meblenajtaniej.pl/malgosia.php na razie tylko bieliźniarkę i komoda a z czasem coś się dokupi tylko martwi mnie fakt że potem zmienią fronty i nie będzie nic mi pasować ale na nie mam kasy żeby kupić całość

Dziś w nocy śniło mi się że urodziłam Hanię i łaziłam z nią pod pachą ubraną w kaftanik i śpioszki (czyli w to co tylko dla niej mam) a żeby nie marzła to byla schowana pod moją kurtką Głupota bo mam pełno ciuszków po Norbim i na upartego jakbym nie zdążyła nic kupić to mam w co ją ubrać a nie wspomnę że rodzina szybko zrobiłaby zakupy ale co w głowie siedzi to już siedzi A przecież remont już w toku góra do końca miesiąca będzie już po nim przywiozę ciuszki po Norbim i je przejrzę i będe wiedziala co mam dokupić A na tą chwile bez sensu cokolwiek kupować Tym bardziej że Norbiś tak urósł że pierw muszę jego obkupić Teraz zresztą lecę do miasta po kurtkę jesienną bo wyciągnęłam taką z wiosny i niestety za mała

Ag_nes śliczny masz brzusio mój coraz większy i ciężki

a i do tego wszytkiego znowu wróciły mi bakterie w moczu i te bóle brzucha i pleców to od tego wczoraj znowu cholerna temperatura Dziś poleciałam oddałam mocz do analizy i jutro się okazę czy się pogorszyło czy na tym samym poziomie Więc nadal biore furafin mam nadzieje ze Hanulce nie zaszkodzi
Stary 2007-09-14, 10:45   #2919
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Może i ja wpadne dzis do reala, własnie przejrzałam gazetkę i jest pare rzeczy, które musze kupić

Ale macie sny, mnie też coś sie tam śniło ale już dokładnie nie pamiętam.
Coraz częściej mysle o porodzie, szpitalu, nigdy nie leżałam w szpitalu i troche mnie to przeraża ale jakoś damy rade
Stary 2007-09-14, 10:48   #2920
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
Agi - i który w końcu zamówiłaś? Ten, do którego dawałaś wczoraj linka?

Ja wciąż czekam na odpowiedź kolegi, czy odsprzedadza nam swój fotelik. Jeśli tak - kupuję wózek bez, a jeśli nie - bo biore w zestawie z fotelikiem
wiec zalaczam zdjecie wozeczka ktory kupilam material nie jest swiecacy oczywiscie w tej gamie kolorow ktora sprzedawca przedstawia są i takie ze świecącymi ale ja wybralam normalny Poczytalam opinie i mysle ze bedzie to trafny wybor. Ostatnio rozmawialam z sasiadka, ktora kupila dla swojego dziecka wozeczke za 2000 zł i po 1,5 mca kola odpadły wiec mysle że jakby cos w moim bylo nie tak to bede stratna tylko 399 zł zreszta jest gwarancja
Zrobilam tez zdjecie lozeczka
oj dzis ladniutka pogoda mialam znowu na grzyby jechac ale cos w gardle zaczelo mnie swedzic wiec wole nie ryzykowac zdrowka
Dzis moja mama stwierdzila ze ma ladny material w klowny i uszyje mi z tego poszewke na materac takie ala przescieradlo. Narazie poscieli kupowac nie bede wiec to mi wystarczy a jak dzidzia podrosnie to babcia uszyje reszte
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8351d8e22152ca86med[1].jpg (52,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04005.JPG (118,4 KB, 23 załadowań)
Stary 2007-09-14, 11:07   #2921
celka2000
Zakorzenienie

Bylam dzis u ginekologa i mialam USG. Wiecie ile moj malutki olbrzymi Adas wazy?
2470 gram!

Srednica glowki 9cm Toz to pani polozna uczy ze rozwarcie ma max 10cm, a moje dziecko w 33 tyg (32tydz6dz) ma 9cm Glowka wyszla normalnie na 37 tydzien zgodnie z USG. W ogole gdyby patrzec na te pomiary to termin porodu powinien byc 22 pazdziernika, czyli 2 tygodnie przed wlasciwym terminem. Synus pewnie duuuuzy sie urodzi. A ja mam tyle nakupionych ubranek na 56cm

Tak na marginesie ja jak sie urodzilam to mialam 2900g a moja siostra 2600g

InKa - z tymi zestawami to niestety masz racje. Czesto cos sie zmienia (niby zmiana kosmetyczna), ale potem nie pasuje. Wczoraj bylam w Bodzio. Kiedys kupilismy szafe z systemu Grzes (taka ciemny braz - buk) i co? Teraz owszem full tego, ale zmienili kolor i jest jakis jablon - buk.

bingo - ja juz kiedys kupilam w realu kurteczke na 68 niebieska za 9,99zl. Calkiem ladna (po wypraniu tez), moze maly na wiosne w nia jeszcze wejdzie? Teraz przegladnelam reklame w necie z Reala, i calkiem mozliwe ze to ta sama, ale jakos slabo widac.

afiliks, primavera - na wieczorne "mysli" znalazlam sposob. Klade sie do lozka, czytam ksiazke, wczuwam sie az do momentu jak juz mi sie ziewa i oczy kleja, odkladam i zasypiam. Na mnie dziala wysmienicie. A do tej pory tez nie moglam usnac, wszelkie mysli mi sie klebily, od glupich, typu jaki kolor ubranek wyprac, kiedy kupic wanienke, itp, po porod, lekarzy itd, itd...No i oczywiscie potem w nocy sie budzilam kilka razy i znowu mysli... A tak ksiazeczka, relaks, zupelnie o wszystkim zapominam i chrr....
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-14, 11:12   #2922
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Bylam dzis u ginekologa i mialam USG. Wiecie ile moj malutki olbrzymi Adas wazy?
2470 gram!

Srednica glowki 9cm Toz to pani polozna uczy ze rozwarcie ma max 10cm, a moje dziecko w 33 tyg (32tydz6dz) ma 9cm Glowka wyszla normalnie na 37 tydzien zgodnie z USG. W ogole gdyby patrzec na te pomiary to termin porodu powinien byc 22 pazdziernika, czyli 2 tygodnie przed wlasciwym terminem. Synus pewnie duuuuzy sie urodzi. A ja mam tyle nakupionych ubranek na 56cm
Celka rzeczywiście olbrzym
ja nawet nie wiem jakie moja corcia ma wymiary, bo ostatni raz usg miałam połowkowe w 22 tygodniu. Wizyte mam 1 pazdziernika, bedzie to 32 tydzien ale pewnie znowu mi usg nie zrobi, tylko wysle gdzieś gdzie jest lepszy sprzęt
Stary 2007-09-14, 12:17   #2923
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

A ja wlasnie przejrzalam poczte i ludzie mi odpisali w sprawie wozka safari z allegro.
za duzo sie nie rozpisali, piszą ze wozek jest ok, ladny funkcjonalny i ze są zadowoleni.

a mi dzisiaj kolezanka powiedziala ze nie warto wkladac zbyt duzej kasy w wozek funkcjonalny bo potem duzo osob i tak dokupuje osobno lekką spacerówke.

Celka kawał chłopa bedziesz miala, mi polozna wczoraj powiedziala ze jak urodze 2 i pół kg to bedzie w porzadku i ze nie wrozy mi wiekszego dziecka a 3 kg to w zyciu. Pozyjemy zobaczymy a ja ubranek nie kupywalam na 56 bo wszyscy odradzali, mam tylko jedne spiochy, pozatym wszystko na 62 ale tego tez nie duzo w razie czego dokupie.
ja ide na USG 19stego, i modle sie zeby maly juz mial te ok 2 kg , ostatnio 5 wrzesnia mial 1500

a pozatym ja codziennie wstaje 4.50 a o 6 to juz biegam w pracy , jak sie klade spac to juz nie mam sil myslec o czym kolwiek, zadne wozki, porody, posciele itd mi nie w glowie
Stary 2007-09-14, 12:33   #2924
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Cześć dziewczęta!

w końcu jest słońce - aż sie chce coś robić...
No ale dziewczyny załamyłyście mnie tym, że okien nie mozna myć... Buu... Bo moje to są tak brudne, że niedługo nie będzie widać co na zewnątrz sie dzieje No ja musze umyć okna i tyle... Teraz jak nam jeszcze zmienią na nowe i po remoncie to już w ogóle porządki mnie czekają...
Ja jak ide spać to jestem tak zmęczona , że zasypiam chyba jak poczuje poduszke pod głową i drugą między kolanami Za to w nocy to często mi sie coś majaczy o jakiś kremach i pieluchach i innych cudach i chyba gadam o tym przez sen i TŻ też ze mną gada tylko o samochodzie chyba bo chce zmienić
Celko to w brzuszku masz sporego dzieciaczka Faktycznie mały olbrzymek
agi_kn fajny wózek i łóżeczko też - w końcu to nie na wieki więc nie ma co za bardzo szaleć bo wydatków jest dość
Agnes piękny brzusio
Wszyscy coś kupują to ja wczoraj za poradą w szkole rodzenia kupiłam sobie herbatkę dla kobiet karmiących - jakaś taka promocja była w rossmanie a maleństwu rumiankową. Jeszcze chciałam koperkową kupić ale nie było
Nakupiłam też jakieś kremiki - bubchena bo w takich malutkich opakowankach były jak dzidzi nie spasują to przynajmniej nie bedzie żal bo kosztowały po kilka złotych
Dziś sobie jeszcze poszaleje ale najpierw zjem obiad a potem na miasto wydać troszkę kaski
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 12:35   #2925
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
a mi dzisiaj kolezanka powiedziala ze nie warto wkladac zbyt duzej kasy w wozek funkcjonalny bo potem duzo osob i tak dokupuje osobno lekką spacerówke.
wczoraj bylam u znajomych ktorzy maja rocznego bobasa i tak samo mi doradzili dlatego skusilam sie na ten wozek potem najlepiej sprawdza sie soacerowka laska
Stary 2007-09-14, 12:36   #2926
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

Złamanie zakazu sprzedaży

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2007-09-14 o 13:43 Powód: Złamanie zakazu sprzedaży
yaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 13:26   #2927
InKa29
Joanna Małgorzata

Cytat:
InKa - z tymi zestawami to niestety masz racje. Czesto cos sie zmienia (niby zmiana kosmetyczna), ale potem nie pasuje. Wczoraj bylam w Bodzio. Kiedys kupilismy szafe z systemu Grzes (taka ciemny braz - buk) i co? Teraz owszem full tego, ale zmienili kolor i jest jakis jablon - buk. .
ja jedynie mam nadzieję ze do stycznia lutego nie zmienią tym bardziej że chcę bez tych kolorowych frontów tylko jednolity kolor
A dzidziulka jest boska duży szkrabik
Ja nie wiem ile Hania waży niby planowo w 27 tygodniu to ma mieć około kilograma za tydzień idę do gin i pewnie następne USG będzie więc się dowiem ile waży Haneczka

Sławka2
a mąż nie da rady umyć Mój się zabral i to jeszcze jak pracowal do 20 zrobił to po pracy

No i kupiłam kurteczkę dla Norberta jestem zadowolona z zakupu
Stary 2007-09-14, 14:01   #2928
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sławka2 Pokaż wiadomość
Jeszcze chciałam koperkową kupić ale nie było
a nam polozna na szkole rodzenia odradzala herbatke koperkowa, twierdzila, ze dziecko ma tylko po niej wzdecia i takie gazy, ze nie potrafi sobie z nimi poradzic. I ze wcale nie pomaga na kolki No i oczywiscie polozna jest za tym, zeby dziecko nie pilo do 6 miesiaca zycia nic oprocz mleka matki. Wiadomo sporadycznie jak ma cos pomoc to i owszem, ale generalnie zeby nie poic dziecka.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 14:22   #2929
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
a nam polozna na szkole rodzenia odradzala herbatke koperkowa, twierdzila, ze dziecko ma tylko po niej wzdecia i takie gazy, ze nie potrafi sobie z nimi poradzic. I ze wcale nie pomaga na kolki No i oczywiscie polozna jest za tym, zeby dziecko nie pilo do 6 miesiaca zycia nic oprocz mleka matki. Wiadomo sporadycznie jak ma cos pomoc to i owszem, ale generalnie zeby nie poic dziecka.
tez slyszalam zeby nie dopajac ale tak na chlopski rozum jak nie dac dziecku nawet lyczka wody czy herbatki dla mnie to horror. Zreszta bedzie to okres grzewczy w pokoju dosc parno bo z tym wietrzeniem to roznie bywa Ja jak nie umyje zebow to tak dziwnie mam po mleku ) dlatego ja jestem za dopajaniem i juz
Agnes ten safari to bardzo podobny do mojego tyle ze ja nie chce fotelika moze dokupie jakis lezaczek ale to juz nadobowiazkowo.
Celka a moze Ci sie w ustaleniu terminu pomylili hihihi bo dzidzia jest juz spora- fajnie widac ze sie dobrze i zdrowo odzywiasz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-14, 15:11   #2930
InKa29
Joanna Małgorzata

dziewczynki ja jestem za tym by dzidzia była tylko na mleku mamy Jeśli chodzi o pragnienie to zanim poleci mleko z cyca leci siara która posiada wartości gaszące pragnienie A jeśli chodzi o herbatki to ja jak Norbis miał problemy wlewałam te herbatki w siebie a on wysysał je z mleczka I to pomagało Piłam koperkową i ona pomagała synkowi Ja nie znam kolek w jego przypadku
Stary 2007-09-14, 16:12   #2931
afiliks
Rozeznanie

a ja już po zakupach i jestem ale zadowolona...
kupiłam małej kombinezonik na zimę za 24 zł, w lumpku, ale wogóle niezniszczony... żadnej plamki, zacieku, nic... chyba wcale nie był używany... kombinezonik oczywiście różowy, na dwa suwaczki, z butkami i rękawiczkami i kapturek obszyty białym misiem... cudo a ogladałam w innych sklepach i za gorszy jakościowo i z wyglądu tzreba zapłacić minimum 60 zł ach zarabiają na nas i naszych dzieciach...
i widziałam super pościel w safari ale cena ale śliczna była i już

primavera, ag_nes no mi właśnie to poranne wstawanie zostało chyba jeszcze z czasu, gdy musiałam rano wstawać do pracy (ok. 5.00 - 5.15). Teraz wprawdzie pośpię do 7, ale to już masymalnie...
i wogóle dzięki kobietki już myślałam, że tylko ja mam jakieś głupie myśli

celka niezły kawał chłopaczka chodujesz najważniejsze, żeby był zdrowy (za co wnoszę toast - herbatką )

a odnośnie herbatek słyszłam, że dobre są te z Hippa...
medykamentów narazie nie będę kupować. Gdyby trzeba było coś pilnie to zawsze jest apteka dyżurna - można wysłać TŻ...

InKa mam nadzieję, że wszystko będzie oki. W pierwszej ciązy też miałaś takie problemy? Tak z ciekawości sobie pytam

idę sobie pozalegać na kanapie
Stary 2007-09-14, 16:55   #2932
annLee
Zakorzenienie

Agnes-śliczny malutki brzuszek!
postaram się jutro zrobić fotkę to pokażę Wam jak wielkolud wygląda
a jak takie maleństwo będzie to radzę dokupić coś na 56,bo i tak może być za duże
ale oczywiście USG to tylko pomiar komputerowy-często rzeczywistość okazuje się zupełnie inna,może więc też mały klopsik z Ciebie wyskoczy

Celko-niezły bobas już w Tobie siedzi,ale w sumie 33tc już Ci leci,więc chyba prawidłowo a główka to zawsze większa jest i może już nie urośnie za dużo-co by mamusia miała lżej
Dziękuję za reportaż z placu boju-prania
też planuję rożki Drewexu-będę miała na uwadze tą podusię

Szperr-ta linka z prześcieradełkiem nie działa,ale jakbyś gdzieś znalazła to daj znać.Choć domyślam się,że kupiłaś w UK i u nas tego nie dostanę

Agi-fajny ten wózek i łóżeczko też
ja nie wiem czy rodziców nie namówić na takie do nich
choć znajomi opowiadają,że w kojcu to dzieci raczej niechętnie siedzą

co do spania to też wcześniej się budzę,czasem jeszcze zasypiam a czasem wstaję
z zasypianiem nie mam raczej problemów,ale śnią mi się różne dziwadła,więc chyba podświadomie się bojam tego i owego

a mała to taki akrobatyczny popis mi daje,że tylko siedzę i chichram się a ona jeszcze bardziej
fikołki,gwiazdy i inne w okolicach pępka
dla odmiany wypycha mi swoje rączki i nóżki-słodkie uczucie

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 17:05   #2933
bb-m
Rozeznanie

Celka ale wielki facet!!!

Ja już mam prawie wszytsko dla dzieci, oprócz fotelików samochodowych, nie mogę sie zdecydować które kupic, chciałabym maxi cosi, ale strasznie drogie.
Ostatnie zakupy przyszły wczoraj pocztą, kupowałam na allegro i mogę polecic sprzedawców:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3913485 2o2
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3975175 mamo-tato
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1916494 kalina27
bb-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-14, 17:10   #2934
annLee
Zakorzenienie

Afiliks-zrób foteczkę tej śliczności-uwielbiam oglądać te rzeczy
i naprawdę ciężko się opanować,żeby wszystkiego nie kupić

ja też nie zamierzam dopajać dziecka,no chyba,że nie uda mi się karmić piersią to pomyślę

Bingo-jak masz pytania o tecjniczne strony wizażu to dawaj na PW-biegła to nie jestem ,ale może będę mogła pomóc
fajną masz sąsiadkę

Yoolia-kiepsko masz z tym lekarzem i USG chyba nie chciałoby mi się latać oddzielnie -no,ale teraz to już się chyba nie opłaca zmieniać lekarza
a z tymi ciuszkami na all to podobno tak jest-ludzię chodzą po lumpach i wynajdują firmówki a później sprzedają
zresztą widać jakie są przepychanki i szał w dniu dostawy
i jacy ludzie jakie rzeczy biorą

a mycie okien i pomalowaniowe sprzątanie tez mnie b edzie czekać
jak na razie jednak jeszcze początku nie widać a co dopiero końca

No2

"
Stary 2007-09-14, 17:14   #2935
annLee
Zakorzenienie

Bbm-dzięki za namiary na sprzedawców!
Twoja parka też tak Ci się rozpycha w brzuszku?
i czy nadal jest potwierdzoną parką

No2

"
Stary 2007-09-14, 18:40   #2936
InKa29
Joanna Małgorzata

Cytat:
Napisane przez afiliks Pokaż wiadomość
InKa mam nadzieję, że wszystko będzie oki. W pierwszej ciązy też miałaś takie problemy? Tak z ciekawości sobie pytam
nie no pierwsza ciąża to tylko anemia i szybsze pchanie się Norbiego na świat byłam 2 razy na podtrzymaniu ale reszta ciązy to było okij pracowalam prawie do końca

idę czytać Norbiemu bajkę i trza go położyć i odpocząć bo padam na pyszczek
Stary 2007-09-15, 07:01   #2937
puszina
Raczkowanie

Dzień dobry!Witam ranne ptaszki
Dziewczyny byłam wczoraj na usg takim dokładnym i tym 3d/4d Ale cudo! Jestem oszołomiona bo widziałam twarz synka. To niesamowite przeżycie jak zobaczyłam jego buźkę to wiem ze jest taki mój . nie potrafię tego opisać... Może to zabrzmi śmiesznie na tak wczesnym etapie,ale widać bardzo wyraźnie jak podobny ma kształt noska do mnie a ust do męża. Coś nie do opisania.

Waga 700 gram, długość o ile dobrze rozczytuję symbole to 22 cm . Termin zmienił sie tylko na 29 grudnia, ale to zawsze kilka dni może być wprzód i w tył. Nie trzymałabym się tego tak kurczowo. Najlepiej zdaniem babć dla niego byłoby gdyby był styczniowym maluszkiem. Babcie nie dają mi spokoju i biadolą;"najmłodszy w klasie będzie jak z grudnia itp" A to niestety nie jest tak na zawołanie i co ma być to będzie.

Na Usg dokładnie obejrzałam komory serca, przedsionki tętnice itp, kręgosłup czy nie ma rozszczepionej końcówki, narządy wewnętrzne jak żołądek oraz czaszkę co ważne wszystko jest oki, na buzi nie ma rozczepionej wargi a kość nosowa jest ok.

Wracając do herbatek i napojów dla maluszka to w tej książce, o której wspominałam, jest napisane, iż nie należy pod żadnym pozorem dawać dziecku nic prócz pokarmu, bo to zaburza metabolizm a pokarm zawiera wszystko co jemu trzeba. Często nadgorliwe babcie robią to poza wiedzą matek i potem ssanie cyca jest już utrudnione. Przekazuję Wam tylko informację co w tej książce radzą- nie poić niczym innym, nawet wodą.

Ja słyszałam o takich kroplach tylko nie mogę przypomnieć sobie nazwy oryginału coś ale- grape -water. Muszę zapytać koleżanki i podam Wam. Dwie osoby mówiły mi o tym samym iż zażywane sprawiają, iż dziecko nie ma kolek. To też jakaś receptura z tych naturalnych. Nie wiem na ile to demagogia i reklama a na ile faktycznie. Ale ponoć wykarmiły pod dwoje dzieci i kolek nie było.

Celko ale duży facet, barwo i wspaniale, ze tak się dobrze macie

Inka29 to tym bardziej dbaj o siebie bardzo! Mała Hania to teraz skarb i dlatego koniecznie musicie teraz Wy, kobity trzymać się razem już w brzuchu! Niech chłopy was rozpieszczają troszkę a co!
AnnLee Oj u mnie remont bloku i okna mam przez to od tynków i prac jak obrzy....ne ech.. co tu mówic wiele. Pełno styropianiu w domu, choćbym nie wiem jak odkurzała to cały czas coś się nosi. Tfu ftu i ja myc na pewno nie zamierzam tym bardziej ze remont sie przeciąga bloku w nieskończoność. Trudno, będą brudne.A ciepło już nie jest i przeziębić można sie myjąc okna bardzo szybko! Chyba że Ty z tych odpornych na wirusy jesienne jesteś? .A co do okien to nie wytrzymasz póki nie umyjesz, co?!
Agi_kn fajnie, że masz już wózeczek, ma dobre opinie czyli powinno być wszystko dobrze. Wiem jak to jest gdy szukamy produktu idealnego. Chyba nie ma takiego czegoś nawet wśród wózków i żeby jeszcze kosztował przyzwoicie. A ten na pewno będzie Wam fajnie służył i ważne że już jest i czeka

Edytowane przez puszina
Czas edycji: 2007-09-15 o 07:36 Powód: Dopisanie kilku myśli do wypowiedzi ;)
puszina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-15, 07:10   #2938
primavera
Zakorzenienie

WItam,
powiedzcie mi, czy tyle za taki komplet to tanio czy drogo czy normalnie? Bo nie wiem, czy zamawiac, czy może inni sprzedawcy mają taniej http://www.allegro.pl/item240830434_...90_x_120_.html
Zmykam sie uczyc,pa
Stary 2007-09-15, 07:47   #2939
InKa29
Joanna Małgorzata

puszinka zazdroszcze tego USG ile za nie płaciłaś?

A co do dopajania to tak jak piszesz ja też tak uważam i będe się tego trzymac tym bardziej jak juz wspominałam z Norbim tak robiłam a jakieś kłopoty zaczeły się dopiero jak weszłam na normalne pokarmy i się okazalo ze uczulony jest na to czy na tamto

primaverka ale cuda nie weim jak stoją ceny u innych szkoda tylko że tego ochraniacza nie robia na całe łóżeczko i kołderka nie jet z nim połączona zamkiem to dzieciątko się nie odkryje Ale weim że koleżanka ostatnio kupiła takie ale dlugo szukała Jej synek ma prawie roczek i ciągle jej się odkrywał i budził zmarznięty a teraz nie budzi sie a rano jak już ma wstać i tak się z niego wydostaje Jest bardzo zadowolona ja też mam to przetestowane
Stary 2007-09-15, 07:51   #2940
afiliks
Rozeznanie

primavera pościel cudo - tylko którą wybrać a cena w porównaniu do sklepowych to chyba niezbyt wygórowana, niestety nie wiem nic w porównaniu do innych na allegro a która się tobie podoba?

puszina witaj (poranną kawusią). Super, że dzidek zdrowy, teraz to tylko byle do końca

annLee foteczki niestety nie zrobię - chyba, że telefonem musimy dopiero sobie kupić aparat, ale nie możemy z mężem dojść do porozumienia jaki ja bym chciała coś czym wogóle mozna zrobić zdjęcia, bez bajerów itp... a jemu wymarzył się taki, który kosztuje ładnych kilka tysięcy... ach Ci faceci i ich zabawki

InKa kurczę kobieto - anemia i dwa razy na podtrzymaniu to nic? idę zapalić świeczkę dziękczynną, że mnie jakoś wszystkie niedobre dolegliwości ciążowe omijają tfu, tfu...

bb-m ale tobie fajnie, że masz już prawie wszystko ale rozumiem, że bliźniaki mogą chcieć wyjsć sobie wcześniej na świat więc musisz być przygotowana a jak się czujesz?

kawusia wypita, idę coś porobię w domciu...
miłego dnia

ps. u mnie właśnie zaczyna się przejaśniać - może jeszcze da się uratować ten dzień, bo rano było okropnie...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości