|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
ale przesyłam info dalej przynajmniej o kurde Kinga, aż 16 razy? Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Tak 16 razy bada Ciebie i maluszka. Może pomóc w kąpieli pójść z Tobą na pierwszy spacer. I co tam jeszcze chcesz.
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
W Uk nie ma lekarza ginekologa prowadzącego
A położna przychodzi, żeby zarazków uniknąć Moja koleżanka ma teraz termin i pisze mi, że "przyszła położna, siki brilliant, serduszko brilliant, rozmiar brzucha itd cisnienie wszystko brilliant tylko rodzic" a tu dupa nie chce wyłazić jej z brzucha |
|
|
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde tak mi sie frytek zachcialo ze siedze w kuchni i ziemniaki obieram... wiem ze to zabojstwo tym bardzie o tej porze i wszystko w du.pe pojdzie no ale nic na to nie poradze niestety
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj zamówiłam, rzuciłam się na nie jakbym na głodzie była tygodniowym. Nie wiem czy kiedyś jadłaś, ja zawsze frytki z majonezem jem
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadlam oczywiscie
a majonez z keczupem to juz w ogole mmm
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj wiesz co dobre
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3822 |
|
Wtajemniczenie
|
:-d
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Magda a takie kupne z paczki? biedronka, zabka, tesco, cokolwiek
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co? Probowalam rozmawiac z TZ. I on nie czuje sie w ogole winny i nie widzi w niczym problemu. On jest niereformowalny... Uwaza i powiedzial mi prosto w oczy ze robienie przezemnie sniadan obiadow i kolacji sprzatanie itd jest moim obowiazkiem bo I TAK SIEDZIE W DOMU I NIC NIE ROBIE. A on przychodzac z pracy nie bedzie garow myl. Jest mi tak przykro ze nawet sobie nie wyobrazacie. Malo tego jest przekonany ze jak bedzie dziecko tez bede tak skakac... Lzy mi normalnie leca ciurkiem... Normalnie czuje sie upokorzona jak nie wiem. Wychodzi na to ze jestem sluzaca, kucharka i dzi.wka zaspakajajaca potrzeby i nikim wiecej. To sie doczekalam....
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-12 o 20:31 |
|
|
|
#3826 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobię sobie przejażdżkę ![]() Cytat:
Jej, poród w 27 tc... Oby wszystko było ok! ![]() My byliśmy na zakupach w Auchan i wróciałam z 4 książkami dla dzieci, śliczne są! Mają po 5 i 10 zł Większośc to takie średnie ze średnimi ilustracjami, ale coś tam udało się wygrzebać Nie wiedziałam o tej położnej. Ciekawe czy u tak po prostu wybranej położnej też to działa tak fajnie
|
|
#3827 | |
|
Rozeznanie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52743466]O właśnie właśnie, ja się upominam o llub Dotka
Ale słuchajcie jaka heca! Wychodzę ze sklepu z siatkami a tu jakaś babka (była z córką, która znam) do mnie przed drzwiami : "przepraszam, czy ma Pani już wybraną położną?" ja dziwna mina i mówię że nie. A ona pyta że zaprasza mnie do swojego osrodka i pod opiekę, usg, ktg, ciśnienie itp. Wszystko za darmo, że to on 21 tyg należy mi się bezplatnie jako ciężarna. Nie ogarniam, czy któraś ma położną swoją?Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- http://dzieci.pl/kat,1033563,title,S...uticaid=615929 O ja taka ciemna, czemu o tym nie wiedziałam :s Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja tego nie rozumiem, chyba jestem zbyt tępa. Żadna koleżanka, która była w ciąży z niczego takiego nie korzystała, jedynie do jednej przyszła położna raz po porodzie zdjąć szwy. Co mnie też zdziwiło, że jak to możliwe, że nie zakładają tych rozpuszczalnych szwów?????? A ja tam mam rodzić i tną zawsze ![]() A po tą położną to, gdzie się niby zgłaszam? Czuję, że jak zapytam to mnie wyśmieją co ja w ogóle chce. Bo mi się wydaje, że na moim terenie nic takiego nie istnieje. Cytat:
|
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3829 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie mam w domu
a jechać mi się nie chce.. o co to to nie Cytat:
Cytat:
![]() Apropo książek akurat posta puściłam ![]() Cytat:
tak to myślę że wygląda.
|
|||
|
|
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokladnie tak.
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
No to o co mu chodzi? Teraz to jest Twój czas na to, żeby zająć się sobą i Maleństwem. Nie masz żadnego obowiązku skakać wokół niego. Zapamiętaj, to sobie! On nie jest Twoim obowiązkiem!
|
|
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie koniec naprawde. Ja nawet nie mam sie kiedy pocieszyc tym dzieckiem. On lezy a ja mam gdzies tam leciec bo mu cos sie zachce. I ciezko zrozumiec ze jest mi coraz ciezej nawet z lozka wstac, do glupiej piwnicy isc czy nawet wdrapac sie na pietro. Malo tego zagrozil ze nie bede w domu robila wyplaty jego nie zobacze. I to jest madre? Nie no koniec. Albo beda wojny albo sie zmieni albo wyprowadzi bo ja juz sil powoli nie mam i psychicznych i fizycznych tez coraz mniej...
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-12 o 20:51 |
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie daj się! A to czy on Ci będzie oddawał wypłatę, cholera to jest jego obowiązek, skoro mieszkacie razem, to powinien ponosić koszty Waszego wspólnego utrzymania. Jak moja mama całe życie mi powtarza, facet w domu pracuje, żeby Ciebie utrzymać i wasze dziecko, Twoja wypłata, to Twoje przyjemności. Dlatego się nie daj! Skoro on taki dla Ciebie, to niech polubi kanape, a może i wycieraczkę. Nie miałabym litości. Za grosz.
|
|
|
|
#3834 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tym bardziej że się nam taka opieka należy![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A plakac juz nie bede bo nie jest tego wart a tylko maluch sie denerwuje...
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-12 o 21:09 |
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jakaś koleżanka, kuzynka? Ja to bym się spakowała, napisała mu kartkę, że wyjeżdżam i że wrócę, jak mi przejdą nerwy na niego. Dziewczyny czy 2 obiady na 2 dni za 130 zł w Zakopcu, to dużo? Bo nie wiem czy wziąć wersję ze śniadaniem i obiadem czy tylko ze śniadaniem. Różnica to właśnie 130 zł
|
|
|
|
#3837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja niestety Ci nie pomoge jezeli chodzi o gory bo w zyciu tam nie bylam. Jakos zawsze za daleko
|
|
#3838 |
|
Rozeznanie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52745233]Ja weszłam przedtem z ciekawości na neta w poszukiwaniu informacji i znalazłam taką stronę, na której wypisane są z każdego województwa położne które posiadają umowy z NFZ. Kuknij na to i na pewno jakaś znajdziesz dla siebie. Zadzwonisz, zapytasz i będzie cacy
tym bardziej że się nam taka opieka należy![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dasz linka? Bo nie widzę tego. |
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zrobiłabym tak samo To gorzej niż niewolnictwo |
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Magda czytałam właśnie Myślę że na naszej uczelni w bibliotece te książki na pewno dostanę Tak czy inaczej młody jeszcze nie ma swojego pokoju, ba! Nawet pełnej wyprawki nie ma, ale książki a i owszem ![]() Dla malucha chę kupić właśnie takie prościutkie książeczki w obrazkiem+podpis, ale albo są takie z kształtami kontrastowe dla noworodków (takie chcę sobie wydrukować, no bez jaj ), albo są z "rozpraszaczami" na stronie (dodatkowe postaci, jakies bzdurne historyjki do tego), zwyczajnie brzydkie albo mega drogie. Ale myślę nad zakupem. W swoim dzieciństwie miałam fajne, kartonowe, ładne obrazki+nazwa i tyle Teraz nigdzie takich nie widzę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

zawsze to czesciej popodgladasz dzidziola
ale przesyłam info dalej przynajmniej 

mam parówki o !