![]() |
#2071 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
O tym samym pomyślałyśmy
![]()
![]() |
#2072 |
Zakorzenienie
|
Ja bym bardzo chciała piersią a jak wyjdzie to nie wiem.
U mnie od OM 14 tydzień. Zgagi nie mam w pierwszej ciąży pojawiła się około 30 tygodnia.
#2073 |
Rozeznanie
|
popcorn to też nie grzech, to wysuszone i uprażone ziarna kukurydzy która jest zdrowsza niż ziemniaki nawet więc lepiej popcorn niż chipsy
![]() witam się z rana, co do niedzielnych obiadów to u mnie już dawno umarła tradycja niedzielnego rosołku a w tygodniu na lepienie pierogów normalnie nie ma czasu więc zostaje tylko weekend, wczoraj była zapiekanka i zupa więc pierogi to tego to by była przesada;p miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Raczkowanie
|
Witajcie, ja pierwszą córę karmiłam mleczkiem tylko ściągniętym, gdyż nie chciała piersi, może dlatego, że jak miała 2 tygodnie ja wylądowałam w szpitalu i posmakowała łatwości butelki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
Ja tu tylko z doskoku, ale o karmieniu piersią chętnie się wypowiem. Karmiłam 19 miesięcy. Odstawiłam synka tylko dlatego, że już nie miałam pomysłu na jego egzemy, ale nawet to nie pomogło. Młody dalej lubi się przytulić wieczorem do piersi, straszny cycol z niego
![]()
#2076 | |
Zakorzenienie
|
A jak planujesz teraz?
Ja sobie nie wyobrażam karmić mm.na szczęście chłopaków nie musiałam choć pierwszego zdarzalo się a po odstawieniu rocznym pił mm. Drugi jest na cycu i mm nie planuję, nawet jak odstawie ale dobija mnie to długie karmienie i nie wiem czy z kolejnym będę chciała tak ciągnąć. Mały chce cyca co chwilę wręcz, traktuje cycka jak smoczek, w nocy często się budzi, robi sobie jakieś przerwy. Juz nie wspomnę o tym jak bolą mnie teraz sutki przy karmieniu, jakby mi ktoś igły wbijal. A dlaczego nie odstawiam? Bo jakoś nie mogę się przybrac ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Boszsz jest raptem po 9 a ja już mam dość. Wczoraj cały dzień z nimi i dziś to za dużo dla mnie. Jak ja wytrzymam z trójką? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Rozeznanie
|
Nie mysle jeszcze o dziecku w sposob rzeczywisty. To znaczy nie wiem czy sie urodzi. Nie jestem jeszcze na etapie robienia jakichkolwiek planow. Narazie mysle czy dotrwam do polowkowego.
Natomiast watpie czy zdecydowalabym sie karmic piersia. Chyba to nie dla mnie. Poza tym moj maz byl zawsze na nie w tym temacie. Moja corka w trzecim tygodniu po porodzie byla operowana takze i tak nie moglabym jej karmic. Raczej bym sie nei zdecydowala.
#2078 |
Zakorzenienie
|
Ja chce karmic piersia do 6 miesiecy nie dluzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Verriere a czemu mąż jest na nie? Przepraszam ze tak dopytuje, ale jestem ciekawa jakie ma argumenty osoba która jest przeciw kp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka karmila przez kapturki i byla mega zadwnwolona. Nie wyciekalo, no myc trzeba no ale jak wszystko
![]() Ja sprobuje i mam nadzieje ze bedzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2082 |
Zadomowienie
|
Ja nie karmilam pierwszego, nie karmilam drugiego i nie planuję karmić trzeciego.
Chyba nie jestem typem matki Polki z uwieszonym u cyca dzieckiem. Co nie znaczy, że mniej kocham swoje dzieci. I w zasadzie to ja nawet pokarmu nie miałam po porodach. I do szału doprowadzaly mnie teksty pań z noworodków,, pani ma takie duże piersi i nie ma pani pokarmu? Niemożliwe " wrr
#2083 | |
Zadomowienie
|
JA jeszcze zielona w temacie karmienia piersią ale bardzo bym chciała .. Pomimo tego, że nasłuchałam się jak bardzo to bolesne itd ..ale podobno nie można się poddawać i później jest tylko lepiej .. Karmienie piersią to chyba mała wygoda, nie trzeba wstawać w nocy szykować butli itd. Tak jak mówię wszystko wyjdzie w praniu ..
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Doskonale rozumiem mam koleżankę, która nie wyobrażała sobie siebie karmiącą piersią .. nie czuła takiej potrzeby.. Każda z nas powinna robić to co uważa za słuszne.. Na moją koleżankę macierzyństwo spadło jak grom z jasnego nieba i szczerze mówi o tym, że ona dzieci nie lubi , ją dzieci nie rozczulają i nie ma instynktu. Nawet w nocy nie wstawała do swojej małej robił to mąż bo ona zwyczajnie nie słyszała jak ona płacze... Jeste teraz duża dziewczynką i dogadują sie świetnie a ona i tak nie zmieniła podejścia do dzieci i mówi, że ogromnie mi współczuje tego co mnie czeka. JA Jednak bardzo pragnęłam tego malucha i już nie mogę sie tego doczekać chociaż wiem, że nie będzie łatwo i z pełną świadomością przyjmuję ten bagaż na swoją klate ![]() Nie opisałam tego po to by powiedzieć Ci, że nie masz instynktu bo tak nie myśle jednak rozumiem, że nie chcesz karmić swojego maleństwa piersią , każda powinna decydować o sobie i swoich maluszkach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Istnieje też opinia ze laktacja się zmniejsza bo dziecko nie trzyma sutka odpowiednio, ale ja tam u siebie nie zauważyłam takich skutków ubocznych. Dzięki Emma. Energii to ja teraz mam nawet sporo. Gorzej z cierpliwością ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ktora znow pisze o pierogach ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Synek był mega cyccocholikiem i jako niemowlak spędzał pprzy piersi godziny (ja wtedy oglądałam seriale i czytałam ksiązki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jesli jesteście zaintersowane kp warto poczytac o tym wczesniej np. na blogu Hafiji (jest tam troche radykalizmu, ale mozna pominąc i znaleźć wiele cennych rad) ![]() Jedziemy dziś do moich rodziców na obiadek ![]() ![]() A Wy jakie macie plany na dzis? aaa i co do kp i chudnięcia u mnie efekt był ekstra. W pierwszej ciąży przytylam 17kg (głównie woda na koncu) i po miesiącu nic z tego nie zostało ![]()
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2015-09-13 o 09:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam taka kolezanke ktora dzieci to zloo mowila. Zaszlax ciaze przypadkiem w sumie i co? Mala ma 3 lata dalej na cycu, a z kolezanka nie da sie o niczym innym pogadc jak o kupach mleku i dziecku. Straszne jak jej na mozg siadlo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a probujesz dawac malemu mm albo krowie mleko?ja malymi kroczkami zastapilam piers butelka z mm (chociaz moja cora nie byla butelkowa,ani smoczkowa )ale udalo sie po kilku probach ![]() Cytat:
ja rano pojechalam na pchli targ ![]() ![]() u nas na obiad dzisiaj kapusniak ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdy urodzil jej sie synek karmila go piersia bez skrepowania wszedzie co juz wtedy mu sie nie podobalo. Potem kanaliki sie jej pozapychaly, dostala zapalenie piersi z goraczka 41 stopni. Trafila do szpitala, polozna jej rozmasowywala guzy, dostala silne antybiotyki. Potem nam opowiadala to wszystko ze szczegolami. Moj maz byl przerazony. Bez jego wsparcia nie zdecydowalabym sie na karmienie piersia.
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
Zaoszczedze sobie poranionych piersi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie sama z dziećmi. Nie wiem czy gdzieś będziemy wychodzić bo starszy lekko przeziebiony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie sobie przypomnialam ze zapomnialam wczoraj zjesc witamin ;(
Wy bierzecie jakies? |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zadomowienie
|
Ja do 15 w pracy , mąż szykuję obiadek w domu i później do rodziców zaczynają jutro generalny remont i trzeba trochę rzeczy ogarnąć ja co lekkie z mamą reszte mąż ogarnia z tata
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Ja nie biorę żadnych witamin.. mam wzorowe wyniki staram się podjadać owoce warzywa więc gin stwierdził ze dodatkowa suplementacja jeszcze nie jest mi potrzebna .. dalej biorę folik i kazał zacząć brać magnez bo będzie juz później potrzebny... |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam wzorowe, owoce wcinam ale witaminy takie dla ciezarnych biore. Pow mi lekarz ze jak najbardziej sobie brac. Kupilam Femibion Natal 2 po 13 tyg ciazy. Tam tez jest kwas foliowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Rozeznanie
|
ja od dwóch dni bez witamin bo mi się zwyczajnie skończyły, ale jutro się zaopatrzę bo ja raczej sporadycznie jem owoce a warzywa też tylko niektóre i choć ostatnio wprowadzam ich więcej do posiłków to i tak za mało,
właśnie obrałam cebulę i mało się nie poryczałam :P a teraz muszę ją jeszcze pokroić... |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Zadomowienie
|
Ja mam renault Scenic II z dużym bagażnikiem i obszernym wnętrzem
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 |
Zadomowienie
|
ja nie wiem czy bym nie wolala karmic butelka jakos sobie nie wyobrazam ciagania za sutki itd wydaje mi sie to przrazajace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Zakorzenienie
|
Ja nie biorę witamin, nie jestem ich zwolenniczką. Biorę tylko kwas foliowy i wapno z wit.d na kości i zęby. W przyszłym miesiącu mam zamiar brać same wapno, ale dołożyć tran w płynie. No i kwas foliowy cały czas, 2 tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Rozeznanie
|
moooniaaa jasne, ze slyszalam, ale to nie takie proste jak sie moze wydawac. Chyba obroslam juz w dosc gruba skore. Oczywiscie staram sobie tlumaczyc codziennie, ze na pewno wszystko jest w porzadku bo nie robie nic co mogloby w jakikolwiek sposob zaszkodzic. Biore dwie tony lekow i na pewno jest ok. Jednak ta furtka w glowie jest, moze nawet brama, jestem gotowa na wszystko.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.