![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Ja rodziłam z tż i teraz go tam nie będę ciągnąć, wolę kogoś kto ma o tym jakiekolwiek pojęcie, on niech sobie przyjedzie na koniec. Przynajmniej on będzie wypoczęty i będzie miał siłę zająć się dzieckiem.[COLOR="Silver"]
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-10-07 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Twoja córa nadal chce Marka ? ![]()
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
U nas to bylo tak....24 lipiec 2010 ślub. Bylam po pierwszym roku studiów. Nie stosowalismy niczego anty...sam kalendarzyk ze jakos sie uda...w marcu 2012 zaszłam w ciaze...tp na 6 grudnia...akurat sie fajnie zgralo bo w czerwcu licencjat konczylam...
Urodzilam 14 grudnia. Równe 6 tygodni po porodzie dostałam okres...potem 12 lutego znów...i sie śmiałam do M ze jak bym zaszla w ciaze to tp bym miała na jego urodziny...no i zaszłam...nie spodziewałam się że tak może być.. Lilke urodzilam 28 listopada 2013. W lutym założyłam wkładkę anty i tak sobie żyliśmy. Jednak w tym roku jak zamieszkaliśmy sami to sumienie robili mi wyrzuty...wiec 2 czerwca usunęłam wkładkę a gin wyliczyl z USG ze Dzidzia zrobiliśmy 8 czerwca...tak ze u mnie to zachodzenie w ciaze jest ekspresowe...plan na trzecie dziecko byl żeby styczen\ luty zacząć starania 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
U nas chyba będzie Dominik
![]() Co do długich starań było ciężko ale zawsze sobie myślałam, że nie jestem sama i jest wiele takich par sama znam jedną, która ma 2 ciąże z in vitro, najważniejsze trafić na dobrego lekarza a z tym bywa ciężko. Najgorzej, że ten strach cały czas pozostaje i mimo że jestem wreszcie w upragnionej ciąży cały czas sie martwię, że coś będzie nie tak ![]() ![]() ![]() ![]()
#66 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak czytam o waszych porodach i jestem przerażona, mam nadzieję, że dam radę, ale też mnie przeraża ból i to nacinanie krocza. Choruję na astmę i mam nadzieję, ze dam radę bo jestem bez leków i teraz już mi się ciężko oddycha. Bardzo chętnie czytam o tym co piszą tutaj doświadczone mamuśki, jakby któraś z Was miała kiedyś chwilkę i napisała co z ubranek jest potrzebne na początku to będę bardzo wdzięczna, bo jakoś ciężko mi się w tym odnaleźć
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
może jeszcze jej się odmieni
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Lila raczej dobrze...taki bałagan zrobily ze M jak by widział to chyba by zawalu dostal...L chodzi za Mikołajem i co chwila mu mówi "tulić, tancyc"...bawi się dosyć, pije normalnie...zobaczymy jak będzie wieczorem...musze jej syrop wcisnąć bo po dobroci nie chce wziąć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Hej kobitki witam się w nowej części wątku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#71 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyszarzyłam dalszą część jak ktoś o porodach nie chce czytać. Ja sobie mówię, że ból przy porodzie to chyba jedyny ból, który ma jakikolwiek sens i który przybliża nas do czegoś dobrego. Jak Cię boli ząb czy głowa, to nigdy nie wiesz kiedy to się skończy i nigdy nie dostaniesz takiej nagrody. W dodatku ząb czy głowa to ból ciągły.. A przy porodzie boli na skurczach, jest czas chwycić oddech. I tak wiem, że są dziewczyny które mają większego pecha i boli ciągle ale to nie reguła. Ja po chyba 6 czy 7h też takiego bólu dostałam, ale położna mi pomogła (szukałyśmy pozycji w której wszytko wróci do normy + masowanie krzyży i wróciło do bólu na skurczach) - naprawdę warto im zaufać i starać się mówić jasno co się dzieje, one mają bardzo duże doświadczenie i wiedzą co kiedy może pomóc. Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-09-13 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Melduję się w nowym wątku ![]() siasia- Twój poród to hardkor. Nie wyobrażam sobie tyle godzin. Jesteś mega dzielna, że teraz potrafisz o tym pisać z humorem. Ja się boje porodu ale nie bóli: boję się, że za szybko urodzę. Że nie będzie ani tż- ta żeby zawiózł ani mojego taty. Będę musiała kombinować z taksówką. Ogarnianie Małej, zejście z nią, torba.... brrrr... Moja mama mnie szybko urodziła. Od odejścia wód do mojego płaczu było 45 min. Ja 2 h...
#74 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę, że kwestia wyprawki pojawia się często, a na innych wątkach mają takie listy podlinkowane. Może by też taką podlinkować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedz ![]() Ja bylam na Wizycie - horror, naprawde mega mi sie podobal. Byl w ogole "nietępy", bardzo ciekawa fabula, baaaardzo. Tak tajemniczo, mroczno, bez potworow i innych wampirow. Serio mega polecam jesli ktos lubi thrillery. ![]() Co do nacinania to wlasnie wiadomo, ze jak bedzie potrzeba to rozumiem, no co zrobic... Ale nie chcialabym zeby to bylo tak o, na wszelki wypadek. No i brzmi strasznie, zanim nie bylam w ciazy w ogole o tym nie slyszalam, albo nawet jesli to myslalam, ze to takie bardzo rzadkie zjawisko... ![]() Tak samo ta dwojka, domyslam sie ze w trakcie to bede miec gdzies, ale jak teraz o tym mysle to eh... Jeszcze napewno bedzie ze mna na porodowce TZ ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
jestem za ![]()
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Tusiaczek dziękuje za życzenia, zaraz idzie spać to będę mogła chwilę odsapnąć
![]() Cytat:
![]() ![]() To kochana dbaj o siebie, ciąża bliźniacza wiadomo-cięższa jest, a z jednojajowymi to już w ogóle trzeba uważać ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się robić obiadu...ugotowalam jaja i taki dziś obiad 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze raz moze tylko napisze, ze absolutnie nie strasze I przepraszam jak kogos wystraszylam. Pisze z humorem bo sie dzisiaj z tego smieje. Dzisiaj te dlugie godziny sa tylko wspomnienie I lekcja na drugi raz. Dzisiaj juz wiem, ze inaczej bede z personelem rozmawiac I wiem czego wymagac. Urodzenie dziecka jest cudowne tak czy siak. Wiele dziewczyn pytalo czy po tym bede chciala rodzic jeszcze raz I oczywiscie, ze tak. To jest do przezycia ![]() Gorzej wspominam wlasnie starania o maluszka. O M staralismy sie pol roku ale ja juz wczesniej wiedzialam ze cos jest nie tak. Kazdy okres to byl ryk, a juz nie mowie jak ktoras znajoma zaszla w ciaze. Po M nigdy nie uzywalismy anykoncepcji w zadnej formie I zaszlam w ciaze tuz przed jej 4 urodzinami. Tez mialam schiza ale jak sie dowiedzialam ze mam chora tarczyce to sie pocieszalam, ze zaczne brac leki I sie uda. I tak sie stalo ![]() ![]() Ale skrobiecie kobitki I to tak w niedziele z rana, toz to szok ![]() Zazdraszczam L4, ja jutro do pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas od zawsze była mowa o cc więc mój małż nie nastawiał się na sn, ale zawsze twierdził twardo,że jakby mógł to chciałby być. Taaa a przy cc nie chciałby, bo powiedział,że się boi tego, co mógłby ewentualnie zobaczyć ![]() ![]() ![]() Także moim zdaniem- jeśli facet sam, z nieprzymuszonej woli chce być to super. Ale dobrze go uświadomić jak to wygląda, np. puścić jeden odcinek "Porodów" bo czasem faceci nie zdają sobie sprawy. I uważam,że jak przyszły tatuś nie chce przy tym być to trzeba uszanować jego wolę, no niestety są jednostki bardziej wrażliwe na takie wrażenia ![]() Ja na poród sn chciałabym moją ciocię położną ![]() No i od razu jak małą wywieźli z porodówki w mydelniczce to opiekę przejął mąż, był z nami cały czas i cały czas się nią zajmował, pilnował jak brały ją pielęgniarki do badań. Takze jak dla mnie taka pomoc była na wagę złota ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2015-09-13 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Ja też ja też!!! Spóźnione sto lat ![]() ![]()
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja właśnie czytałam,że tzw. niepłodność wtórna jest dość częsta. Pierwsze dziecko hop siup, a z drugim lub kolejnym problemy.
![]() |
#83 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Siasia dzielna Ty ![]() Wspolczuje pracy... jestem taka powolna i oslabiona, ze nie wyobrazam sobie wstawac z rana ![]()
![]() |
#84 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet prywatnie się nie uda nigdzie dostać?Kurczaki wypadałoby to szybko skonsultować, zacząć brać leki... WIem,że teraz lekarze rodzinni mogą przepisywać Euthyrox itp. ale to chyba najpierw musi być konstultacja z endo odnośnie dawki.
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Esor powiem ci, ze nr2 tez bylo moja obsesja przed porosem. W UK nie robia lewatywy zeby nie wiem co, wiec sobie przywiozlam taka domowa z Polski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#87 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lola wlasnie tobie mialam odpisac. Idz w UK do GP z tymi wynikami, ja tak zrobilam przed ciaza. Powiedz, ze sie martwisz, ze to, ze tamto I on powinien przepisac ci tyroksyne (w UK rodzinny moze przepisac tyroksyne) I powinien wypisac skierowanie do konsultanta. A konsultant powinien skierowac na dodatkowe usg ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Bez sensu ![]() Edytowane przez siasia13 Czas edycji: 2015-09-13 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Serio serio 😊 mi sie nie chce...jak jest M to zawsze jest obiad a jak jestem sama z dziećmi to olewam troche...moze potem naleśniki zrobię 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.