|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co ostatnio upolowaliście? Część III
Cytat:
Super zakupy Cytat:
|
|
#3872 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Upolowałam dzięki Tymenie czarno Cocowego balsama
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
A co tam
jeszcze raz Ci pogratuluję
|
#3874 |
|
niecnotliwa dziewica
|
To ja jeszcze raz podziękuję
|
#3875 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brawo Papugo! Ruszyłaś się, prawda, że się poruszyłaś? Rozterko! Lew się w Tobie obudził perfumowy. Piękne nabytki. I sporo ich ostatnio, co? ![]() Cytat:
Cytat:
Ja rozumem - instynkt robienia zapasów na zimę... A tak serio - gratuluję, bo Glorię nawet ja doceniam. Piękny łup. ![]() Balsamy... To jest właśnie to, czego mi potrzeba. Choć gdybym miała balsam o zapachu lutensowskiego miodku - pożarłabym go łyżeczką. Bez chleba. "Po cóż jeszcze i chleb, Króliku?" Cytat:
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie odebrałam przesyłkę: Mat Masaki Matsushima
I tak sie ciesze, ze musiałam to gdzies z siebie wyrzucic
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3878 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Pochwalić się chciałaś, a to wątek w sam raz do chwalenia. I do tego, by podzielić się swoją radością. Co się masz sama cieszyć? Brawo. ![]() Mat i mnie korci. Te liście pietruszki ![]() To świetny nabytek. Możesz napisać coś o nim, kiedy już troszkę sobie "poużywasz"?
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pochwalic się? Bardzo niefortunnie dobrane słowo. Perfumy sa po to żeby sie nimi napawać, odurzac, zeby nimi pachnieć i uwodzic zmysły... A nie po to zeby sie nimi chwalić. Nie przyszłam tu się pochwalic. Ale tak samo jak wiele z Was podzielic sie swoja radoscia ze zdobycia zapachu który lubię i którym chcę pachnieć.
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama podobnie określiłam ten wątek, wymieniając go w "Zanim napiszesz"
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do mnie wczoraj dotarla najpiekniejsza rózyczka 2000 une rose Lancome
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Ładne rzeczy, ja sobie usiłuję wybić z głowy Glorię, a tu takie kuszenie i to przez duże K Cytat:
Groszku , gratuluję wspanałej różyczki Jeśli wolno spytać, gdzie ją ustrzeliłaś?
|
|
#3884 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Czy jest coś złego w pochwaleniu się nowym, upragnionym czy też okazyjnie "ustrzelonym" nabytkiem? Czy jest coś złego w pochwaleniu się na przykład zaliczeniem egzaminu na prawo jazdy? Prawo jazdy jest wszak po to, by prowadzić samochód... Doprawdy tak wielka jest różnica między użytym przeze mnie zwrotem "pochwalić się swoją radością", a "podzielić się swoją radością"? "Wyrzucić" to lepsze słowo? Może ja dziwna jestem, ale nie muszę wyrzucać z siebie swoich radości. A co do niefortunnie użytych zwrotów - perfumy chyba nie są po to, żeby się nimi odurzać. Odurzać można się wdychając opary rozpuszczalnika albo kleju Butapren. Skoro perfumy są wyłącznie po to, żeby "sie nimi napawać, odurzac, zeby nimi pachnieć i uwodzic zmysły" to całe to forum jest zbędne. Wybaczcie dziewczyny. To, czym się Lubo podzieliłaś w ostatnim poście, to nie radość, a zgryźliwość. ![]() edit: Groszku, gratulacje! Przyłączam się do pytania Contax. Gdzie udało Ci się złowić tę pachnącą perełkę?
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Pokój Dziewczyny
![]() ja czasem mam ochotę się pochwalić, czasem wyrzucić, a czasem odurzyć ![]() i co mi zrobicie?
|
|
|
|
#3886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale każdy ma swój odbiór cudzych postów i przy tym pozostańmy. Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać żeby odczytywał cudze intencje tak jak ja i prosze mi odpłacic tym samym ![]() Zostawmy juz ten temat. Cytat:
Zgryźliwość? No cóż, to Twoja interpretacja. edycja: taka taka, wyrażaj sobie jak chcesz. i tak odbierzemy to każda po swojemu Wszystkim nie dogodzisz, chocbys nie wiadomo jak słodka była
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zgadzam się z Sabbath.W sumie to "pochwalić" i "podzielić się swoją radością" akurat w tym wątku wychodzą na to samo , przecież dziewczyny pisząc o swoich nowych nabytkach jednocześnie się nimi chwalą i przy tym dzielą się z innymi swoją radością. I nikt nie widzi w tym nic złego, wszystko odbywa się w przyjaznej atmosferze, więc nie ma żadnego problemu. Nie ma sensu czepiać się słówek. Cytat:
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
mam juz
![]() ![]() boże to jest malenswo....ta 30stka Cytat:
ja albo sama sobie kupuje prezent-to co potrzebuje albo tak delikatnie daje do zrozumienia mezowi,ze bez tego czy tez innego nie moge w tej chwili zyc.
|
|
#3889 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ja powiem tyle, że miałam okazję czytać posty Luby w innym wątku i odnoszę wrażenie, ze ona po prostu lubi prowokować "ostre" dyskusje, nie zawsze i niekoniecznie uzasadnione. Lubo wybacz, nie mam absolutnie nic do Ciebie, takie wrażenie odniosłam czytając kilka Twoich wypowiedzi.
Sabbath, wcale się nie dziwię, że się poczułaś dotknięta - też bym się poczuła Groszku, gratuluje różyczki Lancome - to jeden z nielicznych zapachów z różą, który niezaprzeczalnie mi się podoba ![]() A swoją droga odurzanie się perfumami brzmi dosyć niebezpiecznie co będzie, jak wciągną perfumy na listę zakazanych używek?
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
Ciekawe jaki zapach teraz może unosić się dookoła ciebie ? co to może być ? hmmmm... Niech zgadnę - Cristobal ? Niech ci się Jesień dobrze nosi
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agaa, garatuluję Małeństwo, ale jakie słodkie ![]() W Quality działają z prędkością światła.
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() ustrzeliłam na gazecie na straganiku
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#3893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ...
|
|
#3894 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Dziękuję Rachelo. Dziękuję Myszko Hiszpańska. Cytat:
Margot - znowu udało Ci się mnie rozbawić! Moja chora wyobraźnia wyczuła żer i natychmiast podsunęła mi plastyczny obraz perfumiarskiej prohibicji: z cinkciarzami, mafią w stylu Ala (a może Ali?) Capone, tajnymi perfumeriami i melinami wąchaczy. A dalej to już tylko tajne komplety czyli nielegalna edukacja olfaktoryczna, pomoce naukowe, czyli np. olejek sandałowy w tubce po paście do zębów, gruntowne zmywanie zapachów przed wyjściem "do ludzi" i, oczywiście "pędzenie" olejku różanego w piwnicy metodą chałupniczą... To jest argument za tym, żeby się tam zapisać. Opiszesz zapach na "ostatnio testowałam"? Zupełnie mnie to nie dziwi.
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale pokój i zgodę rzeczywiście cenię sobie bardzo, czasem nawet myślę, że je przeceniam dla spokoju mogę być nawet słodka
|
|
|
|
|
#3896 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
BTW - zostałaś obwołana guru - czy to Ci pochlebia?
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko się nie śmiejcie dziewczyny
, Ex'clama'tion (biały ,ten pierwszy,tradycyjny).Dla Was to żadna zdobycz(chociaż też musiałam go w sklepie zamówić i ledwo zdążyłam odebrać ) ,tu nie mogę tego zapachu dostać,a mam do niego baaardzo wielki sentyment.Dla mnie to zdobycz,bo każdy inny zapach mogę sobie w sklepie kupić .No,to z siebie wyrzuciłam moją radość .------------------------------------------------------- Cytat:
Ale wykład .Tylko po co? Każdy dobiera takie słowa,jakie mu odpowiadają .Ja też moją radość wyrzuciłam z siebie .Bo chwalić się nie lubię .
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
To jest argument za tym, żeby się tam zapisać.
Opiszesz zapach na "ostatnio testowałam"? Juz zrobione Madame ![]()
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Po niedlugim odwyku rzucilam sie na zestaw wod YR 3x 15ml
Roza, ambra i neonatura Cocon Cocon zostanie, reszta powedruje dalej
|
|
|
|
#3900 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Gdzie zostałam obwołana?! ![]() I nie wiem, co ja na to, bo żeńska forma od "guru" to chyba będzie "góra" (gura?), a to już nie brzmi zbyt dobrze... Cytat:
Tego nauczyłam się na perfumach. Nie wstydzę się nawet Tesori d'Oriente po trzy dyszki, bo mi się podobają i już. Tak więc Freso - gratuluję. ![]() Wyrzuciłaś? Szkoda, trzeba było jej w sobie trochę zostawić. Cytat:
Czy może to po prostu przypadek, że pojawiłaś się tu po raz pierwszy akurat tuż po niej i przypadkiem akurat ją poparłaś? ![]() Jakikolwiek jest powód. Witam na Prerfumach. Dziękuję Ci Groszku. Pędzę czytać, bo bardzo mnie intryguje ten zapach, a niestety, nie miałam okazji wąchnąć.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i zgadzam się z Sabbath.
co będzie, jak wciągną perfumy na listę zakazanych używek?