|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Uaoo chwal sie tu!! Jeszcze mu podziekujesz
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo pokazuj nam szybciutko
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
taki sweterek: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ko...-157172-1.html a dżinsów nie mogę nigdzie znaleść, w każdym bądź razie z h&m.
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Swietny!!
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny u nas takich nie widziałam. Dobrego masz męża.
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiedziałam, że aż tak. ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- spodnie podobne do tych tylko, że bez dziur. http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249117001.html ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- ja chyba nie dostrzegam tych jego dobrych stron, a widzę tylko wady...
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mężczyźni powinni nas zaskakiwać całe życie. Oczywiście w pozytywny sposób.
|
|
|
|
#3878 |
|
Rozeznanie
|
Magdusiaaa trzymaj się i powodzenia
wiem jak to jest z tym robieniem wszystkiego za kogoś. tylko u nas nigdy nie było żadnej wojny czy wypominania o pieniądze, nawet jak jeszcze nie byliśmy małżeństwem. nigdy nie mówił że nie zobaczę wypłaty, bo mam swobodny dostęp do jego kont bankowych i to ja zarządzam rachunkami i wydatkami. co zostanie to zawsze przelewam na swoje konto, bo na moim odkładamy. właśnie wczoraj też przeprowadziłam z mężem rozmowę na temat pomagania w domu. powiedziałam mu że co sobotę razem sprzątamy dom. chciałam by każde z nas od początku do końca sprzątało wybrane pomieszczenie, ale stwierdził że lepiej będzie jak to ja zetrę kurze wszędzie a on pozamiata i pomyje podłogi. no ok, mycie podłóg dla mnie to teraz męczarnia. no i zgodził się na zmywanie naczyń co drugi dzień. wczoraj ja, dziś on jutro znów moja kolej. powiedziałam że będziemy zapisywać to w kuchni w kalendarzu. ciekawe co z tego wyjdzie. mam nadzieję że dotrzyma słowa. no i że zacznie w końcu robić obiady w weekendy tak jak kiedyś. oby się udało
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w niedzielny słoneczny poranek. Życzę wszystkim spokojnej niedzieli bez smutku i zmartwień.
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
nie lubię niedziel.. zawsze są takie nudne
|
#3881 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej ja rowniez sie witam
koniec ze smutami. Piekna jesien, deszcz nie pada jest sie z czego cieszyc MallaMi dziekuje :-* ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Jakie plany na dzis dziewczynki?
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Plany na dziś upiec szarlotke i zjeść..... no może nie całą.
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, moim zdaniem zależy od obiadów
![]() My zawsze się staramy jeździć tam, gdzie można nie brać obiadów - ja jestem wybredna, mało co lubię. A jak obiady nie posmakują mi w jakiejś jednej knajpie, to mogę iść do innej, to zwłaszcza w przypadku dłuższych pobytów ważne. U nas tu gdzie jesteśmy np. obiady są dobre, są w formie bufetu, więc tego jedzenia jest naprawdę bardzo dużo. Każdy obiad to do wyboru: zupa, 2 dania drugie, w tym jedno to zawsze ryba, 2 sałatki do wyboru. Potem jest jeszcze deser i kawa. Więc dość sporo jedzenia. A jak dostaniesz gdzieś smutnego małego kotleta, no to już gorzej. Ech dziewczyny,strasznie przykro mi czytać Wasze przeboje z facetami.. Ale naprawdę powiem Wam jedno - szanujcie się, bo jak sobie pozwalacie na takie traktowanie, to potem właśnie druga strona Was nie szanuje.. Ua00, a Ty popracuj nad swoim związkiem, bo tu akurat potencjał w facecie jest, tylko Ty go jakoś nie doceniasz ![]() A mi wczoraj coś nieźle zaszkodziło.. Pół wieczora mi sie odbijało i ulewało, poszłam w końcu do łazienki, zwymiotowałam, do tego biegunka, ekstra... TŻ zszedł na dół i wziął mi herbatę, trochę pomogło. |
|
|
|
#3884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedna zamiast korzystac z wakacji to sie meczysz ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- A powiedz jak robisz? Normalnie na kruchym ciescie? Jablka surowe przesmazasz? Kurcze tak mi sie chce zjesc papierowke, ale nigdzie tu w poblizu nie ma:-(
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczyny! Ja sie zbieram na samolot,za godzine lece do meza,a jutro usg 4d,nareszcie :-D mam plecak pelen dokumentacji medycznej jak jakas wariatka :-D
Ale powiem wam ze chyba bede wyrodna matka...wstyd sie przyznac ale ja tak w sumie to niezbyt sie ciesze z ciazy...moze to przez stres zwiazany z praca,te cale nerwy co to ze mna bedzie,ale jakos nie odczuwam radosci. Ba,wraca mi powoli depresja :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3886 |
|
Rozeznanie
|
podliczyłam sobie właśnie ile mnie wyniosą rzeczy wyprawkowe te co mam zapisane w obserwowanych: 681,36zł
o matulu, a to jeszcze nie wszystko...Baby no bo nie masz kiedy jak tyle pracujesz. jak już będziesz w domku to co innego
Edytowane przez MallaMi Czas edycji: 2015-09-13 o 10:40 |
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O papierówkach to ja już 3 lata albo więcej nie jadłam, a to najlepsze jabłka z możliwych. |
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Też polecam ten przepis, najlepszy!
Baby, hormony w ciąży i huśtawka na pewno sprzyjają depresji, także nie ma co się dziwić |
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Witam miłe panie
Pospałam znowu więc jest bosko Leżałam rano i czekałam aż dzidziuś się odezwie i jest więc mogę zacząć dzień Zaraz ogarniam dupkę i tup tup do kościoła Baby - ja Ci się nie dziwię w końcu masz mega dużo stresów Uaoo - no i ty jeszcze narzekasz na chłopa tu trzeba kochać i doceniać ewentualnie nakładać korekty, a nie marudzić
|
|
|
|
#3890 |
|
Wtajemniczenie
|
No rzeczywiscie super wyglada ta szarlotka. Moze i ja bym zrobila. Ale chyba budyniu w domu nie mam...
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje ciasto już się chłodzi w lodówce.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-13 o 11:30 |
||
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no,ja pracuje normalnie,8-9 godzin, tyle ze stres mnie wykancza i za dużo spie,wiec dużo czasu z doby trace :-P
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Budyn mozna samemu zrobic. Potrzebne mleko maka ziemniaczana cukier waniliowy kurkuma i jajko.
|
|
|
|
#3895 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Jestem w 22 tc, mam termin na 21.01 , podczytuję Was od jakiegoś czasu no i chyba nadszedł czas na przywitanie się Mam 29 lat, rocznego synka i małą dziewczynkę w brzuchu Drugiej ciąży nie planowaliśmy, wpadliśmy jak mały miał 7 mies, ale bardzo się z niej cieszymy, jak dotąd wszystko jest ok, nawet z płcią udało się trafić także wszystko super i oby tak dalej. Jedynie przygotowujemy się psychicznie na mały rollercoaster od stycznia, ale nie my pierwsi i nie ostatni także chyba damy radę, nie?
|
|
|
|
#3896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Leze leze a ciasto to chwila i gotowe
a cos slodkiego by sie zjadlo....Ooo super. Smacznego zatem ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Gratuluje coreczki. Fajnie bedziecie miec parke ![]() Coraz wiecej mamusiek nam sie ujawnia
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
witam się i ja w tą niezbyt ładną niedziele. Wstałam po 10 i teraz leniuchuję po bardzo grzesznym śniadanku - zachciało mi się gofrów i zjadłam je z nutellą i bitą śmietaną. Szok Do końca dnia dieta ![]() Witam nową mamusię
|
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
kaffelatte witaj
|
|
|
|
#3899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się dzisiaj witam w 24 tygodniu ![]() ![]() Dzisiaj rano obudziło mnie słoneczko, zjadłam śniadanko i pobiegłam chwilę poćwiczyć na siłownię. Teraz zastanawiamy się gdzie pojechać bo jest taka super pogoda i jeszcze siostra z Krakowa mnie odwiedziła Może jakieś góry albo jakiś zamek.....
|
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
kaffelatte
Ja jutro zaczynam 24tc W nocy mnie raz obudził i o 8 rano znów pobudka i masakryczny głód, teraz się uspokoił może w końcu śpi A ja znów głodna Już waże 56 kg
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

wiem jak to jest z tym robieniem wszystkiego za kogoś. tylko u nas nigdy nie było żadnej wojny czy wypominania o pieniądze, nawet jak jeszcze nie byliśmy małżeństwem. nigdy nie mówił że nie zobaczę wypłaty, bo mam swobodny dostęp do jego kont bankowych i to ja zarządzam rachunkami i wydatkami. co zostanie to zawsze przelewam na swoje konto, bo na moim odkładamy. 

o matulu, a to jeszcze nie wszystko...
tu trzeba kochać i doceniać ewentualnie nakładać korekty, a nie marudzić
witam się i ja w tą niezbyt ładną niedziele. Wstałam po 10 i teraz leniuchuję po bardzo grzesznym śniadanku - zachciało mi się gofrów i zjadłam je z nutellą i bitą śmietaną. Szok
Do końca dnia dieta