Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-13, 17:05   #4351
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A jestem ciekawa, czy w Pl jakos specjalnie dba sie o miednice po porodzie? Bo tu w pierwszej kolejnosci miednica a cala reszta to kosmetyka
Ja nic o tym nie wiem...
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja nie. Ale jestem w kiepskiej formie psychicznej. Niestety jestem tak obolała i ciągle mnie coś ciągnie w kroczu, że jedyna pozycja w której mogę przebywać to leżenie. Także jedyna rzecz, którą robię przy synu jest karmienie. Nie jestem w stanie nawet odłożyć go do łóżeczka. I strasznie mi źle, że nie mogę się własnym dzieckiem zająć i z tego powodu płaczę

Mały dzisiaj niespokojny, praktycznie nie spał, ciągle przy piersi.
Dopiero co urodziłaś! Kiedyś w średniowieczu kobiety miesiąc leżały po porodzie, dzieckiem zajmowały się inne kobiety i tylko do karmienia przynosiły dziecko mamie. Także daj sobie trochę czasu.

Mój mały też dzisiaj marudny.
Stary 2015-09-13, 17:08   #4352
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja nic o tym nie wiem...

Dopiero co urodziłaś! Kiedyś w średniowieczu kobiety miesiąc leżały po porodzie, dzieckiem zajmowały się inne kobiety i tylko do karmienia przynosiły dziecko mamie. Także daj sobie trochę czasu.

Mój mały też dzisiaj marudny.

W sredniowieczu tak bylo, wspolczesnie w Jp rowniez
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 17:12   #4353
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaa u nas jest osławiony rooming in i zakaz odwiedzin na oddziale... czyli radź sobie matko sama.
Stary 2015-09-13, 17:15   #4354
CienSkrzydla
Raczkowanie

Cytat:
Taaaa u nas jest osławiony rooming in i zakaz odwiedzin na oddziale... czyli radź sobie matko sama.
W moim szpitalu też... Odwiedziny na korytarzu na twardej drewnianej laweczce w wiecznym przeciągu...
CienSkrzydla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 17:16   #4355
TusiaeM
Zakorzenienie

A ja nie wiem co robic :-( Dzis mala wisiala na cycu od 13 do 17 i gdy troche przysypiala i ją odkładałam to ryk. I w koncu o 17.30 uleglam i dalam jej mm. Wypila 40 ml :-( I nie wiem czy w ogóle sie nie najada moim mlekiem czy przez to wiszenie 4 godziny po prostu bylo juz jej mało ...

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 17:18   #4356
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CienSkrzydla Pokaż wiadomość
W moim szpitalu też... Odwiedziny na korytarzu na twardej drewnianej laweczce w wiecznym przeciągu...
U nas w "pokoju odwiedzin" - 15 metrów kwadratowych, szkolne drewniane krzesła (akurat po porodzie naturalnym!). To wszystko na dwa oddziały, aseptyczny i septyczny czyli jakieś 50 pacjentek. I do każdej oczywiście całe rodziny, małe dzieci w wieku przedszkolnym. Zaduch bo oczywiście jak się okno otworzy to wszyscy umrą. A szczególnie dzieci w czapeczkach i becikach.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
A ja nie wiem co robic :-( Dzis mala wisiala na cycu od 13 do 17 i gdy troche przysypiala i ją odkładałam to ryk. I w koncu o 17.30 uleglam i dalam jej mm. Wypila 40 ml :-( I nie wiem czy w ogóle sie nie najada moim mlekiem czy przez to wiszenie 4 godziny po prostu bylo juz jej mało ...
Ja bym dała wisieć jeśli słyszysz że je, a nie ciumka sutek.
Stary 2015-09-13, 17:21   #4357
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
U nas w "pokoju odwiedzin" - 15 metrów kwadratowych, szkolne drewniane krzesła (akurat po porodzie naturalnym!). To wszystko na dwa oddziały, aseptyczny i septyczny czyli jakieś 50 pacjentek. I do każdej oczywiście całe rodziny, małe dzieci w wieku przedszkolnym. Zaduch bo oczywiście jak się okno otworzy to wszyscy umrą. A szczególnie dzieci w czapeczkach i becikach.
To u nas pod tym względem było super. Niby godziny odwiedzin były od 15 do 19, ale jak partner przyszedł po obchodzie (mój mąż przyjeżdżał około 12) to wyganiali około 21. I normalnie siedziało się w pokojach. Jakoś wszystkie dziewczyny miały tyle przyzwoitości, że rodziny nie przychodziły, jedynie tatuś.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 17:24   #4358
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To u nas pod tym względem było super. Niby godziny odwiedzin były od 15 do 19, ale jak partner przyszedł po obchodzie (mój mąż przyjeżdżał około 12) to wyganiali około 21. I normalnie siedziało się w pokojach. Jakoś wszystkie dziewczyny miały tyle przyzwoitości, że rodziny nie przychodziły, jedynie tatuś.
Ja bym oddała wszystko, żeby mąż był przy mnie. Czułam się najbardziej samotną osobą na świecie, jak w jakimś złym śnie. Jedynie dziecko napędzało mnie do działania.
Stary 2015-09-13, 17:25   #4359
agu23gda
Wtajemniczenie

Moja mala ma jakies dziwne bole brzuszka. Ale daje jej espumisan i pierdki i qpki rozladowuja napiecie i tez ciagle by na mnie wisiala a jak ja odkladamy to placz i chce znow cyca mala cwaniara.

Tusia - mysle ze sie najada Twoim. Ja jestem twarda i nie daje mm za cholere. Jak trzeba to wisi na mnie po 2 godziny. To ze placze jak sie odklada nie zawsze oznacza glod. Moze potrzebuje bliskosci, pospania przy cycku. Moja ma takie dni i uwazam to za normalne. A skoro mam pokarm to nie chce jej mieszac w tym malenkim brzuszku jeszcze mm.

U mnie nie ma bejbi blusa ale mam momenty jak juz od 7 rano ciagle daje cyca i nie umylam zebow, nie zjadlam sniadania, jestem w pizamie i z tymi cycami na wierzchu na maxa aseksualna. W dodatku nie wyspana. W dzien nie potrafie zasnac jak ona spi. Nie wiem czemu. Oczy szczypia, spac sie chce a zasnac sie nie da. Spac sie chce w nocy ale mala co 3h ma karmienie i od 5-6 oststnio swiruje az do 10-11 i juz spac potem nie ide bo trzeba tez wstawic jakies pranie, obiad czy chociazby wspomniane wczesniej mycie zebow.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 17:29   #4360
czarownica_tea
Zakorzenienie

A my dziś zaliczyliśmy pierwszy wspólny spacer we czwórkę (z piesławem) było super

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 17:30   #4361
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość

U mnie nie ma bejbi blusa ale mam momenty jak juz od 7 rano ciagle daje cyca i nie umylam zebow, nie zjadlam sniadania, jestem w pizamie i z tymi cycami na wierzchu na maxa aseksualna. W dodatku nie wyspana. W dzien nie potrafie zasnac jak ona spi. Nie wiem czemu. Oczy szczypia, spac sie chce a zasnac sie nie da. Spac sie chce w nocy ale mala co 3h ma karmienie i od 5-6 oststnio swiruje az do 10-11 i juz spac potem nie ide bo trzeba tez wstawic jakies pranie, obiad czy chociazby wspomniane wczesniej mycie zebow.
Ja karmię na leżąco i momentalnie jak się mały ssak przyssie to mi się oczy zamykają i tak sobie drzemię

Mój w końcu śpi. Pierwszy raz od 10 chyba... Ale tak dzisiaj jadł i jadł i jadł, że piersi już w ogóle nie są twarde.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-13, 17:35   #4362
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, tutaj przyszla mama z marca
Mam do Ciebie pytanie, rodzilas moze w Tychach?
Z gory dzieki za odpowiedz

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 17:41   #4363
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
To ile ona działa?
Oksytocyna wytwarza się przy karmieniu. I podczas przytulania. I przy orgazmie

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Ja sobie nie życzę żeby przy moich wywalonych cycach przychodzili jacyś ludzie. Rozumiem tatusia. I koniec, reszta na korytarzu czy w jakimś pokoju odwiedzin. U nas akurat jest wygodnie, są kanapy, stół. Zresztą jak się uda to wykupimy pokój rodzinny ale to zależy od możliwości w pracy męża.

Stary 2015-09-13, 17:45   #4364
CienSkrzydla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam, tutaj przyszla mama z marca
Mam do Ciebie pytanie, rodzilas moze w Tychach?
Z gory dzieki za odpowiedz
Ja jeszcze w dwupaku ale będę rodzic w Tychach
Stary 2015-09-13, 17:48   #4365
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja sobie nie życzę żeby przy moich wywalonych cycach przychodzili jacyś ludzie. Rozumiem tatusia. I koniec, reszta na korytarzu czy w jakimś pokoju odwiedzin. U nas akurat jest wygodnie, są kanapy, stół. Zresztą jak się uda to wykupimy pokój rodzinny ale to zależy od możliwości w pracy męża.

Zabrzmię jak stara ciotka klotka ale przed pobytem w szpitalu też mi się tak zdawało. Potem było mi już wszystko jedno kto co ogląda...
Stary 2015-09-13, 17:50   #4366
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze w dwupaku ale będę rodzic w Tychach
Te drewniane lawki mnie naprowadzily
Ja mam lekarza stamtad i wlasnie zastanawialam sie nad Tychami bo mam najblizej

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 18:23   #4367
CienSkrzydla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Te drewniane lawki mnie naprowadzily
Ja mam lekarza stamtad i wlasnie zastanawialam sie nad Tychami bo mam najblizej
Napisz na pw jak chcesz pogadac moja lekarka tam pracuje

Tz się ogarnął. O dziwo usłyszał jak płacze w poduszkę, przytulal, uspokajał. Mało mówił ale to ze przytulil wystarczylo. Zasnelam na jego klacie pierwszy raz od dawna
A dziś jak stalam przy garach to przytulil mnie od tylu i zabronił płakać. Bo wczoraj puscily mi wszystkie emocje i łzy laly się jak wodospad...

1 dzień po tp z usg, 4 dni do tp z om.
Mały aktywny cały czas, wierci się jak szalony a skurcze są kilka razy dziennie i w nocy.
Jak mnie dziś w nocy obudził skurcz tak poszłam do pokoju synka i zjadlam paczkę biszkoptow o.O dopiero jak wróciłam do łóżka to ogarnelam co zrobiłam :p
Stary 2015-09-13, 18:33   #4368
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Zabrzmię jak stara ciotka klotka ale przed pobytem w szpitalu też mi się tak zdawało. Potem było mi już wszystko jedno kto co ogląda...
True story...
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 18:40   #4369
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
True story...
No może i tak bedzie ale np położna na szkole rodzenia mówiła ze kobietom to zwykle przeszkadza wiec chyba nie wszystkie mają to gdzieś.

Bylam na urodzinach tesciowej i oczywiście się nasłuchałam od różnych ciotek...
- ze mam myć okna
- że mam myć podłogę
- że wybór szpitala ze względu na możliwość znieczulenia i lepsze warunki pokojowo-lazienkowe to wymyślanie; )
- że to przecież aż tak nie boli
- ze jak bede miała znieczulenie to nie będę parła

Większość tych rewelacji to jedna ciotka. Starałam się milczeć widziałam tylko minę mojego męża i tesciowej ze tez brak im słów.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-13, 18:50   #4370
painka
Zadomowienie

Cytat:
Napisz na pw jak chcesz pogadac moja lekarka tam pracuje

Tz się ogarnął. O dziwo usłyszał jak płacze w poduszkę, przytulal, uspokajał. Mało mówił ale to ze przytulil wystarczylo. Zasnelam na jego klacie pierwszy raz od dawna
A dziś jak stalam przy garach to przytulil mnie od tylu i zabronił płakać. Bo wczoraj puscily mi wszystkie emocje i łzy laly się jak wodospad...

1 dzień po tp z usg, 4 dni do tp z om.
Mały aktywny cały czas, wierci się jak szalony a skurcze są kilka razy dziennie i w nocy.
Jak mnie dziś w nocy obudził skurcz tak poszłam do pokoju synka i zjadlam paczkę biszkoptow o.O dopiero jak wróciłam do łóżka to ogarnelam co zrobiłam :p
Mam nadzieję że Twój TŻ po porodzie stanie na wysokości zadania i będzie Cię wspierał. A przede wszystkim żeby zwariował na punkcie dziecka i emocjonalnie bardziej zmiękł. Czasami faceci nie zdają sobie sprawy jak najmniejszy gest potrafi postawić na nogi. Mój TŻ czasami się dziwi jak to jest że wystarczy że mnie przytuli w łóżku i zasypiam jak dziecko, a jak śpimy bez przytulenia to ja zasnąć nie mogę. Przy nim po prostu jestem taka spokojna i czuję się tak bezpiecznie, że odpływam.

Cytat:
Ja bym oddała wszystko, żeby mąż był przy mnie. Czułam się najbardziej samotną osobą na świecie, jak w jakimś złym śnie. Jedynie dziecko napędzało mnie do działania.
Jak prawdziwa matka - wiedziałaś, że masz dla kogo się starać i być dzielna Mój TŻ będzie ze mną w szpitalu przez cały pobyt, bo wiem jaką dętką emocjonalną jestem w trudnych momentach, a najlepsze jest to że moje "koleżanki" w pracy mnie wyśmiały (a wręcz były oburzone) i słyszałam teksty typu "ja leżałam na sali z 4 innymi dziewczynami i to jest o wiele lepsze bo przynajmniej razem się uczyłyśmy przewijać itd a po co Ci mąż który nic nie będzie umiał jak Ty". Ręce mi opadły. Jednak chyba wolę męża który mnie wesprze, pomoże przy dziecku, pomoże we wstaniu z łóżka, umyciu się, podaniu wody, przytuli..... Nie mówię że to coś gorszego jeśli ktoś jest w sali kilkuosobowej, ale skoro mam wybór to wolę uczyć się przewijania z moim mężem "który nic nie umie" niż z obcymi osobami, które - jeśli będą pierworódkami - to też niewiele będą umiały.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
No może i tak bedzie ale np położna na szkole rodzenia mówiła ze kobietom to zwykle przeszkadza wiec chyba nie wszystkie mają to gdzieś.

Bylam na urodzinach tesciowej i oczywiście się nasłuchałam od różnych ciotek...
- ze mam myć okna
- że mam myć podłogę
- że wybór szpitala ze względu na możliwość znieczulenia i lepsze warunki pokojowo-lazienkowe to wymyślanie; )
- że to przecież aż tak nie boli
- ze jak bede miała znieczulenie to nie będę parła

Większość tych rewelacji to jedna ciotka. Starałam się milczeć widziałam tylko minę mojego męża i tesciowej ze tez brak im słów.

Jezu współczuję, mnie te wszystkie złote rady tak wkuuuuu.. że to głowa mała. A najbardziej teściowa, która zabroniła chodzić w czarnych ubraniach, bo poronię albo dziecko się urodzi chore
Stary 2015-09-13, 18:55   #4371
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bliska osoba daje jeszcze jedna ważna rzecz wsparcie emocjonalne. A to po porodzie jest bardzo ważne. Ja lezalam na sali z dwoma dziewczynami obie z pierwszym dzieckiem. Wspieralysmy się ale jak mi było smutno to mn

Stary 2015-09-13, 18:55   #4372
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
Jak prawdziwa matka - wiedziałaś, że masz dla kogo się starać i być dzielna Mój TŻ będzie ze mną w szpitalu przez cały pobyt, bo wiem jaką dętką emocjonalną jestem w trudnych momentach, a najlepsze jest to że moje "koleżanki" w pracy mnie wyśmiały (a wręcz były oburzone) i słyszałam teksty typu "ja leżałam na sali z 4 innymi dziewczynami i to jest o wiele lepsze bo przynajmniej razem się uczyłyśmy przewijać itd a po co Ci mąż który nic nie będzie umiał jak Ty". Ręce mi opadły. Jednak chyba wolę męża który mnie wesprze, pomoże przy dziecku, pomoże we wstaniu z łóżka, umyciu się, podaniu wody, przytuli..... Nie mówię że to coś gorszego jeśli ktoś jest w sali kilkuosobowej, ale skoro mam wybór to wolę uczyć się przewijania z moim mężem "który nic nie umie" niż z obcymi osobami, które - jeśli będą pierworódkami - to też niewiele będą umiały.
Bierz męża jak masz możliwość i się nie przejmuj głupimi tekstami. Gdyby nawet na sali były wieloródki z wykształcenia i pasji położne to każda jest zajęta swoim dzieckiem. Ja miałam na sali strasznie fajną kobitkę, wspierała mnie ile mogła ale ona miała swoje sprawy a ja swoje. A jednak mąż to mąż i ojciec dziecka.
A mąż się nauczy, jak się weźmie na ręce swojego szkraba to wiedza sama przychodzi.
Stary 2015-09-13, 18:56   #4373
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bliska osoba daje jeszcze jedna ważna rzecz wsparcie emocjonalne. A to po porodzie jest bardzo ważne. Ja lezalam na sali z dwoma dziewczynami obie z pierwszym dzieckiem. Wspieralysmy się ale jak mi było smutno to mnie przecież nie przytulaly. Od tego był tz

Stary 2015-09-13, 19:00   #4374
malaja86
Rozeznanie

Mnie tez denerwują złote rady, zwłaszcza tych co o dzieciach nie mają pojęcia, brak doświadczenia.
Stary 2015-09-13, 19:04   #4375
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dziewczyny poszłam na dwójkę i mnie bolało podcieram a tam żywa krew. Przelamalam się poprosiłam by tz popatrzyl co tam się z tym nacietym kroczem dzieje. Szew się nie rozlazl ale jest rana i krew jest ;(.
Stary 2015-09-13, 19:13   #4376
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
ja oglądałam u nas to koszt tego angelcare 180€ to wychodzi gdzieś z 800 zł :/

w Polsce ile kosztuje ?
Ja kupywalam w UK. Placilam 80£

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja tez mam cały czas stopy i ręce opuchnięte, czuję po butach, pierścionkach i przy ruszaniu palcami.

Wczoraj byłam u przyjaciółki i tak się objadłam ze wieczorem umierałam bo myślałam że mi żołądek pęknie:p bo oczy by jadły a miejsca brak... Taki mam apetyt w tej ciąży na końcu :/
Uważaj z pierscionkami. Bo palce napychna i nie sciagniesz.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 19:15   #4377
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

W szpitalu o dziwo musza sobie same poradzic, ale pozniej sa obslugiwane przez rodzine.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 19:31   #4378
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
A my dziś zaliczyliśmy pierwszy wspólny spacer we czwórkę (z piesławem) było super
Super! Też nie mogę się już doczekać.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 19:31   #4379
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Założyłam pas poporodowy. Matko jakie to ciasne! Ale chyba coś daje bo od razu mięśnie brzucha czuję.
A jaki pas? Bo ja się przymierzam do zakupu (chociaż czy 1,5 miesiąca po porodzie to ma jeszcze jakiś sens?)

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Ok jem ! Dziś zaczynam jeść.
Michała mama przywiozła zupę pomidorowa pulpety mam zamiar zjeść cały gar tej zupy

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Poszłam pod prysznic usiadłam w wannie i sobie polewalam i glaskalam potem.laktator i poleciało
Teraz mała na karmiona mym mlekiem śpi za 1,5 h idę się z nią położę i poprzystawiam.
I Michała sis mówiła by przystawiac non stop nawet jakby miała 2 razy cmoknac

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Sorka ze ja wciąż o tym ale jest to dla mnie straszny problem i wszyscy na mnie wywierają taka presję tej piersi ze tylko to mam w głowie a kompletnie nie umiem się do tego zabrać

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Teraz się obrzarlam ale zaraz wskakuje tez

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Żeby się bebzun szybciej wchłonol
Ty się gadaniem innych nie przejmuj. Nawet jeśli miałabyś nie karmić w ogóle - dziecko od tego nie umrze, a lepsze mm niż zły stan psychiczny i fizyczny

Cytat:
Wątpię, żebyś leżała przez miesiąc w Jp i żeby ktoś Ci dziecko przynosił tylko i wyłącznie na karmienie

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam, żeby tż nie było w szpitalu. Był cały czas i przy następnym porodzie, mam nadzieję że już z żywym i zdrowym dzieckiem, też będzie i mam w dupie, czy ktoś go będzie wyganiał. Jak go ktoś wygoni to powiem, że w takim razie niech ta osoba tu siedzi i mi pomaga

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poszłam na dwójkę i mnie bolało podcieram a tam żywa krew. Przelamalam się poprosiłam by tz popatrzyl co tam się z tym nacietym kroczem dzieje. Szew się nie rozlazl ale jest rana i krew jest ;(.
To może się na ip wybierz? (nie wiem, czy Ty już wyszłaś ze szpitala??)

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 19:32   #4380
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Koniecznie zadzwoń do swojej położnej. Niech Ci to obejrzy.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości